Λογαριασμός για την διάσωση της Ελλάδος..

Status
Not open for further replies.

tegonik

Supreme Member
22 July 2006
6,022
Athens
Ενα φιλικό μου πρόσωπο δουλεύει στην τράπεζα της Ελλάδος και σε μια συνομιλία που είχα μαζί του μου περιέγραψε ένα περιστατικό που έκαναν τις τρίχες του κορμιού μου να σηκωθούν.

Πήρε τηλέφωνο Ελληνας κάτοικος εξωτερικού στην τράπεζα και κλαίγοντας δήλωσε στην υπάλληλο το πόσο στεναχωρημένος είναι με όλη αυτή την κατάσταση που διαδραματίζεται στην Ελλάδα.

Εαν πονάτε εσείς της είπε ,εμείς πονάμε διπλά που είμαστε τόσο μακριά απο την πατρίδα. Ολοι εμείς που μπορούμε να βοηθήσουμε ,τώρα είναι η ώρα να το κάνουμε. Κλείνοντας κανόνισε τις λεπτομέριες ώστε να παραλάβουν τα 200.000 χιλάδες ευρώ που πρόσφερε για την σωτηρία της πατρίδας του.

Το φιλότιμο του Ελληνα δεν έχει χαθεί κυρίες και κύριοι.Κανένας και τίποτα δεν μπορεί να μας αλλάξει. Είμαστε λαός που άντεξε ,αντέχει και θα αντέξει και κανένα λαμόγιο ,απατεώνας ή ΔΝΤ δεν μπορεί να μας λυγίσει .Γιατι εμείς έχουμε κάτι που λείπει απο όλους αυτούς , φιλότιμο.

Πληροφοριακά το ποσό που έχει συγκεντρωθεί ανέρχεται περί τα 3 εκατομμύρια ευρώ στον λογαριασμό. Αυτό που δεν ξέρω είναι ποιά λαμόγια θα τα φάνε και αυτά...

Γαμότο πολύ ψυχοπλακώθηκα σήμερα.
Συγκινητικός ο έλλην της διασποράς.

Αυτός ο λογ/μός πρέπει να αναρτηθεί στο δίκτυο να τον βλέπουν όλοι για να μην τα φάνε τα λαμόγια.

Εάν είχαμε φιλότιμο δεν θα είχαμε φτάσει στο σημείο που είμαστε σήμερα......

Re: Απάντηση: Λογαριασμός για την διάσωση της Ελλάδος..

Αυτός ο λογ/μός πρέπει να αναρτηθεί στο δίκτυο να τον βλέπουν όλοι για να μην τα φάνε τα λαμόγια.

Ναι γιατί εαν τα βλεπουμε δεν θα τα φάνε....βρε αυτοί έχουν πάρει master στη απάτη..κλέβουνε τα χρήματα μέσα απο χρηματοκιβώτιο χωρίς να το ανοίξουν καν..

Η απόλυτη διαστροφή:

Λόγω μνημοσύνου, σήμερα το πρωί πήγα σε εκκλησία στην Αγ. Παρασκευή. Στο τέλος της λειτουργίας, ο ιερέας σχεδόν ζητώντας συγνώμη και την κατανόησή μας διότι τον υποχρέωσαν να το κάνει, διάβασε ανακοίνωση της Ιεράς συνόδου με την οποία καλούσε τους πιστούς να καταθέσουν όσα χρήματα μπορούν απ' το περίσσευμά τους στον λογαριασμό αυτό. Και μετά απορούν γιατί απομακρύνεται ο κόσμος από την εκκλησία.

Που είναι ρε γαμώτο η εκκλησία τούτη τη δύσκολη για την πατρίδα μας ώρα?πόσο λαμόγια είναι και του λόγου τους?

Υποθέτω ότι η εκκλησία πρώτη έσπευσε να καταθέσει χρήματα στον λογαριασμό. Η κάνω λάθος υπόθεση; :D

Απάντηση: Re: Λογαριασμός για την διάσωση της Ελλάδος..

Υποθέτω ότι η εκκλησία πρώτη έσπευσε να καταθέσει χρήματα στον λογαριασμό. Η κάνω λάθος υπόθεση; :D

Ποιος ο λογος να κατατεθούν χρήματα στον λογαριασμό απο τούς απλους πολίτες??
Ειναι απίστευτη κοροϊδια νά τούς ζητούν λεφτά ,αυτοί πού διέλυσαν την Χώρα..

Αλλο θεμα η εκκλησια,πού καλά τώρα το πολύ να κάνει κανά συσσίτιο..

Αλλά ο λογαριασμός απο μονος του αποτελεί ντροπή πού υπάρχει.
Σε λιγο θα κάνουν και στα κανάλια ´φιλανθρωπικες εκδηλώσεις´για να μαζεψουν λεφτά..

Προσπάθησε....αλλα δεν κατάφερε να βρεί πάρκιν έξω απο την τράπεζα η SL500 του μητροπολίτη και τα τρία AUDI της συνοδείας..και αποχώρησε..

το θέμα με το λογαριασμό - διαφημιζόταν και στην τηλεόραση, δεν ξέρω αν διαφημίζεται ακόμα - το είχα αναφέρει και σχολιάσει στο διπλανό νήμα "πού πάει η χώρα". αποτελεί πλήρη παραδοχή της ανικανότητας των "κυβερνώντων" να μαζέψουν χρήμα απ'αυτούς που πρέπει και με τον τρόπο που πρέπει, με αποτέλεσμα, εκτός από ανίκανοι, να γίνονται και ζητιάνοι. κανείς δεν πρέπει να σιγοντάρει την ανικανότητα, την ανηθικότητα και τη χαμένη τους αξιοπρέπεια. θα θεωρηθεί συνένοχος και είναι κρίμα.

Είναι ξεφτίλα δεν το συζητάμε... Ειδικά οι μετανάστατες που δεν έχουν προσωπική άποψη για τις λαμογιές που γίνονται εδώ, καθώς επίσης για το πόσο καλά περνάνε κάποιοι με τα λεφτά που κλέβουν παρασύρονται εύκολα από την αγάπη τους για την πατρίδα. Φαντάσου να έχεις εκδιωχθεί από την Ελλάδα να βγάζεις με αίμα τα προς τω ζείν και να συνεισφέρεις στον έρανο! Ντροπής πράματα... Ποιός τον άνοιξε ρε παιδιά αυτό το λογαριασμό? Το υπουργείο οικονομικών ή κάποιο άλλο?

Εγώ πάντως θα έδινα κάτι από το υστέρημά μου, ένα μισθό ας πούμε, αλλά με δύο προυποθέσεις.

- Να ε'ίχαν κάνει ΠΡΩΤΑ το ίδιο οι βιομήχανοι
- Να ξεκουμπιζόντουσαν από τη χώρα όλοι όσοι ήταν υποψήφιοι στις βουλευτικές εκλογές τα τελευταία 25 χρόνια.

Έτσι ναι. Θα άξιζε την θυσία!

Είναι ξεφτίλα δεν το συζητάμε... Ειδικά οι μετανάστατες που δεν έχουν προσωπική άποψη για τις λαμογιές που γίνονται εδώ, καθώς επίσης για το πόσο καλά περνάνε κάποιοι με τα λεφτά που κλέβουν παρασύρονται εύκολα από την αγάπη τους για την πατρίδα. Φαντάσου να έχεις εκδιωχθεί από την Ελλάδα να βγάζεις με αίμα τα προς τω ζείν και να συνεισφέρεις στον έρανο! Ντροπής πράματα... Ποιός τον άνοιξε ρε παιδιά αυτό το λογαριασμό? Το υπουργείο οικονομικών ή κάποιο άλλο?

Εγώ πάντως θα έδινα κάτι από το υστέρημά μου, ένα μισθό ας πούμε, αλλά με δύο προυποθέσεις.

- Να ξεκουμπιζόντουσαν από τη χώρα όλοι όσοι ήταν υποψήφιοι στις βουλευτικές εκλογές τα τελευταία 25 χρόνια.

Μαζί σου.

Ειπαμε Νικολα..
Στην φτωχεια με αξιοπρεπεια να συμβαλλουμε ολοι ,αλλά να ξέρουμε οτι υπάρχει ελπίδα.
Στην εξαθλίωση την σημερινή με τιποτα.

Έτσι είναι.
Ας προσπαθήσουμε προς το παρόν για τους συγγενείς και φίλους μας, για ανθρώπους που εκτιμάμε, με ήθος και αξιοπρέπεια και όταν με το καλό ξεκουμπιστούν οι άθλιοι αυτοί αλήτες και συνεισφέρουν οι έχοντες και κατέχοντες... να το συζητήσουμε το θέμα!

Όπως τα βλέπω, δεν πιστεύω ότι το σύστημα θα αργήσει να καταρρεύσει. Η παραοικονομία δεν θα είναι πια κυκλική αφού κάποιοι κρίκοι της αλυσίδας θα λείπουν, η δε φοροδιαφυγή θα βαρέσει κόκκινο ακόμη και από ανθρώπους που στο παρελθόν ήταν σχετικά τυπικοί. Γενικά θα επικρατήσει μια κατάσταση αλαλούμ χωρίς φόβο για την επιβολή ποινών. Αυτός που δεν θα έχει τίποτα πια να χάσει θα είναι ο πιο ''επικίνδυνος'' για το σύστημα. Φυσικά, κανείς οικονομικός δείκτης δεν θ' ανέβει, η ύφεση θα είναι τεράστια και το χρέος θα διογκώνεται μέρα με τη μέρα χωρίς να υπάρχει ουδεμία ελπίδα ανάκαμψης. Μπορεί σε κάποιους ν' ακούγονται απαισιόξα και περίεργα όλα αυτά, αλλά για τους ''ανθρώπους'' του Δ.Ν.Τ. it's another day in the office......

Όπως τα βλέπω, δεν πιστεύω ότι το σύστημα θα αργήσει να καταρρεύσει. Η παραοικονομία δεν θα είναι πια κυκλική αφού κάποιοι κρίκοι της αλυσίδας θα λείπουν, η δε φοροδιαφυγή θα βαρέσει κόκκινο ακόμη και από ανθρώπους που στο παρελθόν ήταν σχετικά τυπικοί. Γενικά θα επικρατήσει μια κατάσταση αλαλούμ χωρίς φόβο για την επιβολή ποινών. Αυτός που δεν θα έχει τίποτα πια να χάσει θα είναι ο πιο ''επικίνδυνος'' για το σύστημα. Φυσικά, κανείς οικονομικός δείκτης δεν θ' ανέβει, η ύφεση θα είναι τεράστια και το χρέος θα διογκώνεται μέρα με τη μέρα χωρίς να υπάρχει ουδεμία ελπίδα ανάκαμψης. Μπορεί σε κάποιους ν' ακούγονται απαισιόξα και περίεργα όλα αυτά, αλλά για τους ''ανθρώπους'' του Δ.Ν.Τ. it's another day in the office......

Βρε Γιάννη μόλις έχασα και την τελευταία ελπίδα που υπήρχε στο βάθος του μυαλού μου!αλήθεια λές να είναι τόσο τραγικά τα πράγματα?

Οι δείκτες μπορεί να ανέβουν, ο πολίτης όμως?

Θέλω να πω πόσο ευχαριστημένος θα νοιώθει ο άνεργος, ο νέος επιστήμονας των 12000 ετησίως, ο συνταξιούχος που δεν μπορεί να αγόράσει τα φάρμακά του... αλλά ο προυπολογισμός του κράτους θα έχει κλείσει ή θα ξεχρεώσουμε 2-3 από τα τόσα χιλιάρικα που χρωστάει στα ψηλά καπέλα?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Λογαριασμός για την διάσωση της Ελλάδος..

Βρε Γιάννη μόλις έχασα και την τελευταία ελπίδα που υπήρχε στο βάθος του μυαλού μου!αλήθεια λές να είναι τόσο τραγικά τα πράγματα?

Δεν πιστεύω ότι μια μαζική αντίσταση και διαμαρτυρία χωρίς οργάνωση, σκοπό και προοπτική, έχει τύχη, Νικ. Δυστυχώς, ενώ η μόνη σωτηρία μπορεί να προέλθει μόνο από μας, η προϋπόθεση του συντονισμού είναι άκρως απαραίτητη σε μια τέτοια προσπάθεια. Δεν βλέπω κανέναν ''μπροστάρη'', οπότε μάλλον σπασμωδικές θα είναι οι κινήσεις και θα στοχεύουν στην προσωπική σωτηρία του καθενός. Κάτι τέτοιο επιθυμεί και η νέα ''Κυβέρνησή'' μας, αφού εξαρχής μια τέτοια προσπάθεια είναι καταδικασμένη ν' αποτύχει...

Ο λογαριασμός άνοιξε μετά την έμπνευση που είχε ο Πρόεδρος της Βουλής, ο Πετσάλνικος!
Διαφημίζεται συνεχώς στο Κανάλι της Βουλής και στην ιστοσελίδα της - μάλιστα έχει μεταφραστεί και στα αγγλικά!

Είναι αδιανόητα αυτά τα πράγματα! Είναι προσβολή για όλους μας! Αντί να επιβάλλει ως πρόεδρος την κατάθεση σ'αυτό τον λογαριασμό το "έσχεν" όλων των βουλευτών που προέκυψε ως διαφορά απο την αποτίμηση της περιουσίας τους πρίν και μετά από την ανάδειξή τους στο αξίωμα!

Status
Not open for further replies.