Λογική και παράνοια!

PETRAN

AVClub Fanatic
20 June 2006
11,063
in orbit
Αλήθεια πόσο απέχουν το ένα απο το άλλο?
Έχει σκεφτεί ποτέ κανείς οτι μπορεί πολύ εύκολα να μας "στρίψει" απο την μια στιγμή στην άλλη?
Έχει φτάσει κανείς ποτέ στο σημείο να νομίζει οτι κοντεύει να ..."περάσει απέναντι?"

Φυσικά δεν εννοώ ζητήματα δουλειάς ή σχέσεων ή καθημερινού άγχους...
Είναι καθαρά θέμα ψυχολογικής κατάστασης..

Eίναι θέμα του πως έχει μεγαλώσει και πως έχει αντιληφθεί τα πράγματα κανείς. Nομίζω ότι ένας λογικός άνθρωπος δεν φτάνει ποτέ σε επίπεδο παράνοιας. Δεν πιστεύω ότι έτσι εύκολα μπορεί να μας στρίψει πάντως. Tουλάχιστον δεν έχω (ευτυχώς) τέτοια παραδείγματα από τους γύρω μου.

Πετράν κάποιες φορές όταν σκέφτομαι κάποιον που με τσαντίζει ώρες ώρες του μιλώ και τον βρίζω και ας είμαι μόνος. Ειδικά αν έχω πάρε δώσε με Δημόσιο παίζει να με δεις στον δρόμο με κατεβασμένο το κεφάλι να προχωρώ και να βρίζω. Αλήθεια φίλε μου. Αστα να πάνε Πετράν.
Και υπάρχουν και άλλοι γνωστοί μου που το κάνουν τα τελευταία χρόνια.
Εχω και σαν πρόσφατο παραδειγμα έναν πρώην συμφοιτητή μου ο οποίος παίρνει πια ψυχοφάρακα. Μια χαρά παιδί αν το γνωρίσεις αλλά κόντεξε να του στρίψει εξαιτίας ενός κέρατου.

Μήτσ πίστεψε με φίλε, αν σου κόβει λίγο το μυαλό, και είσαι δίκαιος και βλέπεις την αδικία παντού γύρω σου και τα στραβά αυτού του τόπου παίζει να στην βαρέσει για τα καλά.
Αν μπορείς να τα γειωνεις όλα είσαι άρχοντας.

Last edited:
kostas k said:
Πετράν κάποιες φορές όταν σκέφτομαι κάποιον που με τσαντίζει ώρες ώρες του μιλώ και τον βρίζω και ας είμαι μόνος. Ειδικά αν έχω πάρε δώσε με Δημόσιο παίζει να με δεις στον δρόμο με κατεβασμένο το κεφάλι να προχωρώ και να βρίζω. Αλήθεια φίλε μου. Αστα να πάνε Πετράν.
Και υπάρχουν και άλλοι γνωστοί μου που το κάνουν τα τελευταία χρόνια.
Εχω και ένα πρόσφατο παραδειγμα έναν πρώην συμφοιτητή μου ο οποίος παίρνει πια ψυχοφάρακα. Μια χαρά παιδί αν το γνωρίσεις αλλά κόντεξε να του στρίψει εξαιτίας ενός κέρατου.

tragic!...

Ε οχι και για γυναικα ρε παιδια, Η Μ Α Ρ Τ Ο Ν !!! :twoguns: :violent-smiley-030:

Οσο κι αν μπορει σε πολλους να φανει περιεργο αυτο που θα πω, πιστευω οτι ο ανθρωπος που ειναι κοντα στο Θεο δεν προκειται να του στριψει ποτε για οτιδηποτε! Εκτος φυσικα κι αν αυτο δεν προελθει απο σοκ οπως λεμε εδω, αλλα απο καποια ασθενεια. Παντως αυτος που πιστευει δεν θα παθει τιποτα, πολυ απλα γιατι εχει πιστη μεσα του κι ολα συμβαινουν για καποιο σκοπο σε αυτη τη ζωη, ειτε αυτα ειναι καλα ειτε ασχημα. Παντα υπαρχουν χειροτερα κυριοι, αλλα υπαρχουν και καλυτερα, αυτη ειναι η ζωη. :grandpa:

Re: Απάντηση: Λογική και παράνοια!

panosxgr said:
Οσο κι αν μπορει σε πολλους να φανει περιεργο αυτο που θα πω, πιστευω οτι ο ανθρωπος που ειναι κοντα στο Θεο δεν προκειται να του στριψει ποτε για οτιδηποτε! Εκτος φυσικα κι αν αυτο δεν προελθει απο σοκ οπως λεμε εδω, αλλα απο καποια ασθενεια. Παντως αυτος που πιστευει δεν θα παθει τιποτα, πολυ απλα γιατι εχει πιστη μεσα του κι ολα συμβαινουν για καποιο σκοπο σε αυτη τη ζωη, ειτε αυτα ειναι καλα ειτε ασχημα. Παντα υπαρχουν χειροτερα κυριοι, αλλα υπαρχουν και καλυτερα, αυτη ειναι η ζωη. :grandpa:

Φίλε μεγάλη κουβέντα λες... Eγώ λέω είναι στο μυαλό του καθενός και μόνο! Kαι δεν νομίζω ότι πρέπει να έχεις πιστη στον God για να βρεις λογικές λύσεις στο κεφάλι σου... H έξυπνη λογική κάνει θαύματα και χωρίς God...

Εξαρτάται τι εννοούμε "του έστριψε"...Μήπως έπαψε να συμπεριφέρεται όπως πρώτα? μήπως διαφορετικά από εμάς? μήπως διαφορετικά από τους ολλούς ? Ο Γαλιλαίος ήταν ο μόνος που έλεγε ότι η Γή κινείται κόντρα στο ρεύμα των λογικών που έλεγε οτι είναι ακίνητη... Γιατί η παρανοική συμπεριφορά δεν είναι λογική? Η σχιζοφρένεια οκ, αλλά η παρανοική συμπεριφορά είναι το αποτέλεσμα του συνδιασμού υπερβολικά πολλών λογικών διεργασιών μεταξύ τους...
Αλλωστε και οι τρελοί στο τρελάδικο λένε "Δεν μας κλειδώσατε εσείς μέσα... εμείς σας κλειδώσαμε έξω..."

panosxgr said:

Θα συμφωνήσω μαζί σου Πάνο όμως πιστεύω οτι εξαρτάται και απο τον άνθρωπο..
Δεν έχουν όλοι την ψυχική δύναμη όσο κοντά κι αν είναι στον Θεό ν'αντέξουν πράγματα και καταστάσεις..

Ετσι λες εσυ ΜΗΤΣ και δεκτη η αποψη σου. Εγω ξερω οτι οποτε μου συμβαινει κατι, κακο ή καλο, συνηθως η πρωτη λεξη που ανακαλω ειναι "Θεε μου", "Παναγια μου", "Χριστε μου",...Για εμενα αυτα λενε πολλα και μου δινουν δυναμη.

BIOS said:
Εξαρτάται τι εννοούμε "του έστριψε"...Μήπως έπαψε να συμπεριφέρεται όπως πρώτα? μήπως διαφορετικά από εμάς? μήπως διαφορετικά από τους ολλούς ? Ο Γαλιλαίος ήταν ο μόνος που έλεγε ότι η Γή κινείται κόντρα στο ρεύμα των λογικών που έλεγε οτι είναι ακίνητη... Γιατί η παρανοική συμπεριφορά δεν είναι λογική? Η σχιζοφρένεια οκ, αλλά η παρανοική συμπεριφορά είναι το αποτέλεσμα του συνδιασμού υπερβολικά πολλών λογικών διεργασιών μεταξύ τους...
Αλλωστε και οι τρελοί στο τρελάδικο λένε "Δεν μας κλειδώσατε εσείς μέσα... εμείς σας κλειδώσαμε έξω..."

Δενν θα συμφωνήσω εδώ. Όταν λέμε παράνοια μιλάμε για την «αντιλογική» πλευρά καταστάσεων που δεν σχετίζεται με την γνώση αφου ο Γαλιλαίος πίστευε αλλά οι υπόλοιποι δεν ήξεραν. Tώρα σε καταστάσεις που γνωρίζουμε τους παράγοντες αλλά και μέσα στα πλαίσια της γενικής λογικής της κοινωνίας η «τρελή» και αψυχολόγητη αντιμετώπιση των πραγμάτων ονομάζεται παράνοια.

panosxgr said:
Ετσι λες εσυ ΜΗΤΣ και δεκτη η αποψη σου. Εγω ξερω οτι οποτε μου συμβαινει κατι, κακο ή καλο, συνηθως η πρωτη λεξη που ανακαλω ειναι "Θεε μου", "Παναγια μου", "Χριστε μου",...Για εμενα αυτα λενε πολλα και μου δινουν δυναμη.

Kαλά κάνεις και σου δίνουν δύναμη και σεβαστή και η δική σου άποψη φυσικά. Aπλά εγώ είμαι περισσότερο της λογικής και λιγότερο στο να δικαιολογώ καταστάσεις με «ανώτερους» παράγοντες. Kαι πιστεύω ότι πολλοί που χρησιμοποιούν αυτές τις εκφράσεις πολλές φορές το κάνουν και από συνήθεια πλέον... Όπως και το «ευχαριστώ» ή το «συγγνώμη». «Aπό τότε που βγήκε το συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο» λένε πολύ σωστά.

Σωστά όλα αυτά που λέμε..
Συμπερασματικά όμως λίγο ή πολύ όλους που και που μας στρίβει η βίδα απ'ότι κατάλαβα...

Εχεις προσεξει το logo του forum τι γραφει? "Restricted area for audio and video fanatics". Επομενως το εχουμε το προβληματακι μας! :Banane0: :music-smiley-005: :violent-smiley-030: :ernaehrung004:

panosxgr said:
Εχεις προσεξει το logo του forum τι γραφει? "Restricted area for audio and video fanatics". Επομενως το εχουμε το προβληματακι μας! :Banane0: :music-smiley-005: :violent-smiley-030: :ernaehrung004:

:flipout: :music-smiley-005:
Έπρεπε να γράφει "Restricted area for audio and video wackos"
:flipout: :flipout:

PETRAN said:
Σωστά όλα αυτά που λέμε..
Συμπερασματικά όμως λίγο ή πολύ όλους που και που μας στρίβει η βίδα απ'ότι κατάλαβα...

Πετράν πριν λίγους μήνες στην παρέα κατόπιν σύζητήσεων με αφορμή το γεγονός ότι ο γνωστός που ανέφερα παραπάνω άρχισε τα ψυχοφάρμακα, διαπιστώσαμε ότι όλοι μας (ΟΛΟΙ όμως) είχαμε κάποιο bug στην συπεριφορά μας. Δεν είμασταν για δέσιμο, αλλά κάτι το abnormal στην συπεριφορά μας το είχαμε.
Τώρα θα μου πειτε τι είναι φυσιολογικό και τι όχι. Τέλος πάντων το θέμα είναι ότι δεν πάμε και πολύ καλά

Απάντηση: Re: Απάντηση: Λογική και παράνοια!

kostas k said:
Τέλος πάντων το θέμα είναι ότι δεν πάμε και πολύ καλά

Αυτό ακριβώς φίλε Κώστα..