Λογική και παράνοια!

Ρε παιδια, πως να ειμαστε καλα??? Μονο και μονο δειτε σε αυτη τη σελιδα τα avatars μας να καταλαβετε! Ο ενας χοροπηδα, ο αλλος καιγεται στις φλογες, ο αλλος με το κρανος και ο "γραφικος" :grinning-smiley-043 με τα κραπατσιμπαλα!!! Τι να λεμε μετα?? :flipout: :flipout: :flipout:

Πάρε τον έναν και βάρα τον άλλον είμαστε τελικά...
Στο Δαφνί όλοι μέσα για παραδειγματισμο!!:flipout:

Στο στρατο δεν σας εβαζαν να χοροπηδατε με το οπλο ψηλα και να φτανετε μεχρι τα γονατα?

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εκείνοι που με βγάζουν καθημερινά από τα ρούχα μου και βάζουν το μυαλό μου να κάνει...ας πούμε άσχημες σκέψεις για αυτούς (αν τις γράψω εδώ θα με πάνε μέσα...:D) είναι όλοι οι γραφειοκράτες που μας περιτριγυρίζουν...

Γιωργο, συμφωνω απολυτα μαζι σου, αλλα ποιος φταιει τελικα για αυτο? Αυτοι που δουλευουν μεσα στο συστημα που ειναι να μην πω ή το συστημα που τους επιτρεπει? Μια λεξη τα λεει ολα: ΕΛΛΑΔΑ!!! :fahne90:

Απάντηση: Re: Λογική και παράνοια!

kostas k said:
Πετράν κάποιες φορές όταν σκέφτομαι κάποιον που με τσαντίζει ώρες ώρες του μιλώ και τον βρίζω και ας είμαι μόνος. Ειδικά αν έχω πάρε δώσε με Δημόσιο παίζει να με δεις στον δρόμο με κατεβασμένο το κεφάλι να προχωρώ και να βρίζω. Αλήθεια φίλε μου. Αστα να πάνε Πετράν.
Και υπάρχουν και άλλοι γνωστοί μου που το κάνουν τα τελευταία χρόνια.
Εχω και σαν πρόσφατο παραδειγμα έναν πρώην συμφοιτητή μου ο οποίος παίρνει πια ψυχοφάρακα. Μια χαρά παιδί αν το γνωρίσεις αλλά κόντεξε να του στρίψει εξαιτίας ενός κέρατου.

Μήτσ πίστεψε με φίλε, αν σου κόβει λίγο το μυαλό, και είσαι δίκαιος και βλέπεις την αδικία παντού γύρω σου και τα στραβά αυτού του τόπου παίζει να στην βαρέσει για τα καλά.
Αν μπορείς να τα γειωνεις όλα είσαι άρχοντας.

Ρε συ .... μερικες φορες ειμαι ΑΚΡΙΒΩΣ !! ετσι !!!

περπαταω και παραμιλαω απο τα νευρα μου .....

ειδικα οπως λες ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ και ΚΕΡΑΤΟ μπορει να σε στειλουν στο Δαφνι με μαθηματικη ακριβεια αν δεν τα γειωνεις κανονικα ολα !!!!!!!!!!!!!

Αν καταφερνει κανεις να τα γραψει ολα το πρωτο μισαωρο τοτε τη γλυτωνει ευκολα !!!

τι γινεται ομως με αυτους που δεν μπορουν να ζησουν με το προβλημα τους ;;;;;;;;

ειτε αρωστια ειτε χρεος χρηματικο (δανειο σε τραπεζα κτλ...) δεν ξερω .....

ειναι καποια πραγματα που δεν τα ξεπερνας αν εισαι ευαισθητος και γενικα αν εχεις ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ τιμιου ανθρωπου και οχι κλεφτη !!! :grandpa:

Από τα λίγα που ξέρω η ψυχική υγεία είναι κάτι που κανένας μας δεν έχει 100%. Όλοι έχουμε λίγο τις νευρώσεις μας, τις διαταραχές προσωπικότητας κτλ κτλ.

Μέσα σε κάποια πλαίσια μπορούμε και λειτουργούμε όμως έτσι.

Αν ένα τραυματικό γεγονός όμως ή η ίδια η καθημερινότητα μας τη βαρέσει...τότε μπορούμε όντως να περάσουμε τα όρια και από την κατάθλιψη ή τον πόνο να φτάσουμε σε αυτό που λέμε...θα μου στρίψει.

Δεν είναι δύσκολο. Δεν είναι σπάνιο. Είναι δυστυχώς πολύ κοινό.

Εγώ στο λύκειο πέρασα μία δύσκολη ψυχολογική κατάσταση (οικογενειακής φύσεως) που σαν παιδί που ήμουν με έφερε σε πολύ δύσκολα όρια. Είχα ένα καθηγητή (να είναι καλά ο άνθρωπος) που με έφερε σε επαφή με 2 βιβλία που έμελε να αλλάξουν τη ζωή μου και τον τρόπο που σκέφτομαι.

Τον Προφήτη του Καλίλ Γκιμπράν και το Ο Δρόμος ο Λιγότερο Ταξιδεμένος του Σκοτ Πεκ.

Χωρίς αυτά δε νομίζω ότι θα τα είχα βγάλει πέρα σε περιόδους πολύ δύσκολες.

Ο δρόμος για την ψυχική υγεία είναι μακρύς και δύσκολος. Και η μάχη καθημερινή. Η ίδια η αναγνώριση ότι χρειάζεσαι βοήθεια (ψυχολογική) όταν έχεις φτάσει σε τέτοια στάδια είναι το πρώτο βήμα προς τη ανάρρωσή σου.

Αλλά η ζωή σου επιφυλάσσει πολλά τέτοια 'δωράκια'........

Last edited:
Καλα ειναι να καταλαβαινεις ποτε χανεις τον ελενχο και να ζητας βοηθεια πριν σε παρει η κατηφορα !!

Αλλα αυτοι που δεν μπορουν να ζητησουν βοηθεια λογω εσωστρεφους χαρακτηρα την εχουν ασχημα !!

Η μαγκιά είναι να μπορείς να πείθεις το μυαλό σου απλά να μην σκέφτεται...
Πράγμα όχι ιδιαίτερα εύκολο..

Κάτι σαν τον Σιωνισμό (δεν ξέρω και πως γράφεται) που ζητά να μην σκέφτεσαι, να μην δρας, να είσαι κάτι σαν φυτό με πόδια στην αλυσίδα παραγωγής, άβουλα? Δεν γίνεται. Και επιθυμίες έχουμε και ανάγκες. Απλά μάλλον χρειάζεται να φιλτράρουμε καλύτερα τα εξωγενή ερεθίσματα και να απορρίπτουμε τα σκουπίδια με πυξίδα το τι είμαστε και τι θέλουμε.

Τσάκωνας Βασίλης said:
Απλά μάλλον χρειάζεται να φιλτράρουμε καλύτερα τα εξωγενή ερεθίσματα και να απορρίπτουμε τα σκουπίδια με πυξίδα το τι είμαστε και τι θέλουμε.

Εννοείται οτι δεν είμαστε άβουλα όντα..
Απλά αυτό που λέω είναι οτι μερικές φορές πρέπει να πείθουμε τον εγκέφαλο μας να "ξεκουράζεται"...

Re: Απάντηση: Λογική και παράνοια!

PETRAN said:
Εννοείται οτι δεν είμαστε άβουλα όντα..
Απλά αυτό που λέω είναι οτι μερικές φορές πρέπει να πείθουμε τον εγκέφαλο μας να "ξεκουράζεται"...

Δυστυχώς νομίζω ότι ξέρω τι εννοείς...

Σε μία αντίστοιχη περίπτωση θυμάμαι είχε πεθάνει κάποιος από την οικογένειά μου.....και ο πόνος που ένιωθα ήταν αφόρητος ήμουν σε μία κατάσταση συνεχούς υπερέντασης......

Η μαμά μου με έβλεπε σε αυτή την κατάσταση, ουσιαστικά να μην μπορώ να σταματήσω να κάνω πράγματα για να μη σκέφτομαι και μου λέει....ακόμα το θυμάμαι σα να ήταν χθες......να αφήσω την ψυχή μου να γαληνέψει.

Και θυμάμαι ότι ήταν αυτή η φράση που και με έκανε να ξεσπάσω αλλά και να αφήσω την ψυχή μου να 'ησυχάσει' για λίγο.....να ηρεμήσει από τη φρενίτιδα

Είναι πολύ λεπτές οι ισσοροπίες μεταξύ λογικής-παράνοιας απέχουν μόνο ένα κλίκ.
Η σκέψη μόνο ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά σε συναισθηματικά άτομα, μπορεί να αλλάξει αυτές τις ισσοροπίες. Αλλωστε η κατάθλιψη και η μελαγχολία είναι καταστάσεις οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις μοπρούν να οδηγήσουν στην σχιζοφρένεια.Αλήθεια γνωρίζετε το ποσοστό ατόμων που πάσχουν από κατάθλιψη και το ξέρουν έρευνες ανεξάρτητες στην αμερική έδειξαν ότι ένα 40 με 45 % υποφέρει από κατάθλιψη.