Λογική και παράνοια!

Re: Απάντηση: Λογική και παράνοια!

PETRAN said:
Η μαγκιά είναι να μπορείς να πείθεις το μυαλό σου απλά να μην σκέφτεται...
Πράγμα όχι ιδιαίτερα εύκολο..
Eγώ θα έλεγα μαγκιά είναι να σκέφτεσαι και μάλιστα έξυπνα πάντα...

Παιδια η ζωη θελει μικρα μικρα διαλειματα χαρας .........

δεν χρειαζεται μονο διακοπες καλοκαιριου αλλα και ενα καφε στη δουλεια 3 λεπτων η μια κουβεντα με το συναδελφο η να παρουμε τη γυναικα μας τηλεφωνο να της πουμε πως παει ...... η να ταισουμε το χρυσοψαρο στο γραφειο η κοτσομπολεψουμε το αφεντικο στη δουλεια !!!!!!

δεν χρειαζεται να πεφτουμε με τα μουτρα στη δουλεια γιατι η πολλη δουλεια τρωει τον Αφεντη !!!!!!!

και ας μας πιεζουν για πιο γρηγορα !!!!

....... Μονο εσεις οι δημοσιοι .. μη τα περνεται στα Σοβαρα αυτα που γραφω !!!!! καντε και καμια Δουλεια ........

Μπελλος Ευαγγελος said:
Παιδια η ζωη θελει μικρα μικρα διαλειματα χαρας .........

δεν χρειαζεται μονο διακοπες καλοκαιριου αλλα και ενα καφε στη δουλεια 3 λεπτων η μια κουβεντα με το συναδελφο η να παρουμε τη γυναικα μας τηλεφωνο να της πουμε πως παει ...... η να ταισουμε το χρυσοψαρο στο γραφειο η κοτσομπολεψουμε το αφεντικο στη δουλεια !!!!!!

δεν χρειαζεται να πεφτουμε με τα μουτρα στη δουλεια γιατι η πολλη δουλεια τρωει τον Αφεντη !!!!!!!

και ας μας πιεζουν για πιο γρηγορα !!!!

....... Μονο εσεις οι δημοσιοι .. μη τα περνεται στα Σοβαρα αυτα που γραφω !!!!! καντε και καμια Δουλεια ........
ΒΑΓΓΕΛΗ Η ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΡΩΕΙ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΟΧΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΗ!!!!

tatiana said:
...βιβλία που έμελε να αλλάξουν τη ζωή μου και τον τρόπο που σκέφτομαι.

Τον Προφήτη του Καλίλ Γκιμπράν και το Ο Δρόμος ο Λιγότερο Ταξιδεμένος του Σκοτ Πεκ.

Ενά καλό βιβλίο είναι το "Πλάτωνας, όχι Πρόζακ" του Λου Μαρίνοφ (Ρώσος φιλόσοφος, sorry ποτ δεν θυμαμαι πως γράφεται με λατινικούς χαρακτήρες).

Το βιβλίο είναι ένα πρώτο βήμα για να μπει κανείς στον χώρο της φιλοσοφίας και πως με την βοήθεια της φιλοσοφίας μπορεί κάποιος να ξεπεράσει τα "δωράκια" της ζωής που είπε πολύ εύστοχα η Tatiana.

Σε εισάγει πολύ ομαλά στην φιλοσοφία και στα οφέλη της, και στην συνέχεια αναλύει όλα τα φιλοσοφικά ρεύματα από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα, ενώ στο τέλος για κάθε ένα από αυτά τα ρεύματα προτείνει και βιβλία για όποιον θέλει να ασχοληθεί περισσότερο.

Καλοκαίρι είναι, δεν χάνετε τίποτα να το διαβάσεται. Στην χειρότερη περίπτωση και να μην κάνει κλικ σε κάποιον, είναι ευκαιρία να μάθει 5 πράγματα γύρω από τα φιλοσοφικά ρευματα, (όπως συνέβει και με εμένα δηλαδή).

Απάντηση: Re: Λογική και παράνοια!

kostas k said:
Ενά καλό βιβλίο είναι το "Πλάτωνας, όχι Πρόζακ" του Λου Μαρίνοφ (Ρώσος φιλόσοφος, sorry ποτ δεν θυμαμαι πως γράφεται με λατινικούς χαρακτήρες).

Το βιβλίο είναι ένα πρώτο βήμα για να μπει κανείς στον χώρο της φιλοσοφίας και πως με την βοήθεια της φιλοσοφίας μπορεί κάποιος να ξεπεράσει τα "δωράκια" της ζωής που είπε πολύ εύστοχα η Tatiana.

Σε εισάγει πολύ ομαλά στην φιλοσοφία και στα οφέλη της, και στην συνέχεια αναλύει όλα τα φιλοσοφικά ρεύματα από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα, ενώ στο τέλος για κάθε ένα από αυτά τα ρεύματα προτείνει και βιβλία για όποιον θέλει να ασχοληθεί περισσότερο.

Καλοκαίρι είναι, δεν χάνετε τίποτα να το διαβάσεται. Στην χειρότερη περίπτωση και να μην κάνει κλικ σε κάποιον, είναι ευκαιρία να μάθει 5 πράγματα γύρω από τα φιλοσοφικά ρευματα, (όπως συνέβει και με εμένα δηλαδή).

οχι βρε συ το καλοκαιρι ειναι να πινεις φραπεδια στην παραλια αραχτος η ουζακι διπλα στο κυμα σε ταβερνακι ....

θυμηθηκα τον Τζιμη Πανουση που ελεγε : ακουω μερικους να λενε εγω διαβαζω στην Παραλια !!!! Μα στην παραλια πας να δεις Κ@λαρακια και πιπινια !!!!!!!!! :grinning-smiley-043 δεν πας να τελειωσεις το Πολεμος και ειρηνη !!!!!!! :flipout: :flipout: :flipout:

Re: Απάντηση: Λογική και παράνοια!

Eki_65 said:
Αλήθεια γνωρίζετε το ποσοστό ατόμων που πάσχουν από κατάθλιψη και το ξέρουν, έρευνες ανεξάρτητες στην αμερική έδειξαν ότι ένα 40 με 45 % υποφέρει από κατάθλιψη.

Στην Αμερικοί είναι υπερβολικοί όπως πάντα, όχι ότι δεν είναι υψηλό το ποσοστό, αλλά προκειμένου να πουλάνε φάρμακα οι φαρμακευτικές έχουν ανακαλύψει σύνδρομα (όχι ασθένειες) για τα οποία χορηγούν φάρμακα.
Π.Χ. ένα παιδί δεν παρακολουθεί το μάθημα στο σχολείο και συστηματικά κάνει φασαρία. Η διάγνωση είναι "Σύνδρομο υπερκινητικότητας με έλλειψη συγκέντρωσης" του γράφουν 2-3 φάρμακα και ΟΚ. Βέβαια η περίπτωση να είναι βαρετό το μάθημα για ένα παιδί που του κόβει λιγάκι το μυαλό ούτε που περασε ποτέ από το μυαλό κανενός ψυχολόγου. Βέβαια τώρα ανοίγω μεγάλο θέμα για συζήτηση οπότε ας το σταματήσουμε εδώ.

Το ποσοστό στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα υψηλό και όντως πολύς κόσμος μπορεί να έχει και να μην το ξέρει.

Δεν σας κρύβω ότι πριν 3 χρόνια περνούσα και εγώ μία πολύ δύσκολη περίοδο στην ζωή μου, όπου τίποτα δεν μου έβγαινε όπως ήθελα και με είχε πάρει άσχημα από κάτω. Είχα καταλάβει ότι έχω κάποιου είδους κατάθλιψη αλλά δεν πήγαινα ούτε σε γιατρούς ούτε το καταλάβαιναν οι δικοί μου άνθρωποι (ξέρω να καμουφλάρομαι), παρά μόνο το κορίτσι μου και 2 κολλητοί που τους το είχα πει. Ευτυχώς όταν έφτασα κοντά στον πάτο κάνοντας πάσις φύσεως καταχρήσεις, πήγα στρατό και καθάρισε το μυαλό και το κορμί (απίστευο όμως αληθινό ότι ο στρατός μου έκανε καλό) και γύρισα άλλος άνθρωπος, βρήκα δουλειά, είχα και μία θαυμάσια κοπέλα που με στήριξε και είμαι κομπλέ.

Άλλοι όμως δεν ήταν τόσο τυχεροί όσο εγώ.

Σε μία καλή συζήτηση που άκουσα στην τηλεόραση (σπάνιο φαινόμενο) είπαν ότι η ανεργεία και οι οικονομική στενότητα έχει αναπτύξει ένα νέο είδος κατάθλιψης αλλά δυστυχώς δεν θυμάμαι πως ονομάζεται.

Re: Απάντηση: Re: Λογική και παράνοια!

Μπελλος Ευαγγελος said:
οχι βρε συ το καλοκαιρι ειναι να πινεις φραπεδια στην παραλια αραχτος η ουζακι διπλα στο κυμα σε ταβερνακι ....

θυμηθηκα τον Τζιμη Πανουση που ελεγε : ακουω μερικους να λενε εγω διαβαζω στην Παραλια !!!! Μα στην παραλια πας να δεις Κ@λαρακια και πιπινια !!!!!!!!! :grinning-smiley-043 δεν πας να τελειωσεις το Πολεμος και ειρηνη !!!!!!! :flipout: :flipout: :flipout:

Φίλε μου επειδή στην παραλία πάμε οργανωμένοι εγω και το κορίτσι (τρακερ την κάνουμε την μηχανή) και καθόμαστε από νωρις το πρωί μεχρι να δύσει ο ήλιος, όσο ταυλι και να παίξεις, όσα κολ@ρ@κια@ και να δεις κάποια στιγμή θα βαρεθείς σίγουρα.

Απάντηση: Re: Λογική και παράνοια!

Μπελλος Ευαγγελος said:

Γεια σου Βαγγελη με τις ατακες σου!!!
Ουτε εγω τα βαριεμαι!!! :flipout: :flipout: :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Λογική και παράνοια!

tatiana said:
Δυστυχώς νομίζω ότι ξέρω τι εννοείς...

Σε μία αντίστοιχη περίπτωση θυμάμαι είχε πεθάνει κάποιος από την οικογένειά μου.....και ο πόνος που ένιωθα ήταν αφόρητος ήμουν σε μία κατάσταση συνεχούς υπερέντασης......

Η μαμά μου με έβλεπε σε αυτή την κατάσταση, ουσιαστικά να μην μπορώ να σταματήσω να κάνω πράγματα για να μη σκέφτομαι και μου λέει....ακόμα το θυμάμαι σα να ήταν χθες......να αφήσω την ψυχή μου να γαληνέψει.

Και θυμάμαι ότι ήταν αυτή η φράση που και με έκανε να ξεσπάσω αλλά και να αφήσω την ψυχή μου να 'ησυχάσει' για λίγο.....να ηρεμήσει από τη φρενίτιδα

Αυτός είναι Ο στόχος!!