Λογισμικό για διαχείριση οικογενειακών φωτογραφιών

athlon6401

Supreme Member
12 December 2018
3,242
Ψάχνω κάτι αξιόλογο για τη διαχείριση οικογενειακών φωτογραφιών. Μαζί με τα video έχουν φτάσει τα 400GB περίπου όλα αυτά τα χρόνια και τα έχω αποθηκευμένα σε 2 NAS, το κεντρικό μου που είναι custom made με Truenas Scale και το δευτερεύον που είναι ένα Synology DS420plus

Μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιούσα το Plex και τη δυνατότητα φωτογραφιών που έχει, κυρίως γιατί έχει και εφαρμογές για android tv, android κινητά κτλ. Αλλά πλέον μου κάνει διάφορα προβλήματα και θα ήθελα να πάω σε κάτι άλλο.

Διάβασα πως ένα από τα καλύτερα είναι το Photoprism αλλά δυστυχώς δεν έχει εφαρμογές - θα πρέπει να το δουλεύεις από τους browser μόνο.

Έχετε κάτι άλλο να προτείνετε;

• Like
Reactions: vadergr
Τι είδους διαχείριση χρειάζεσαι;
Ξεκίνησα το καλοκαίρι μία προσπάθεια "degooglization", και σε αυτό το πλαίσιο έχω αντικαταστήσει το google photos με το δωρεάν και open source Immich (σε συνδυασμό με το Tailscale για πρόσβαση από παντού και συγχρονισμό όλων των συσκευών με αυτό). Από τη στιγμή που ήδη χρησιμοποιείς TrueNAS, είμαι σίγουρος ότι μπορείς να το εγκαταστήσεις μέσω docker.
Το Immich λοιπόν - το οποίο είναι self hosted (αυτό είναι το κύριο νόημα για να το επιλέξει κάποιος) -, έχει μεταξύ άλλων ένα ικανότατο machine learning που κάνει face detection, facial recognition και duplicates detection και προσφέρει αρκετά καλή οργάνωση, κεντρική διαχείριση και συγχρονισμό συσκευών.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Γιατί δεν χρησιμοποιείς το synology photos, αφού έχεις ήδη μηχάνημα?
Το δοκιμάζω αυτές τις μέρες, αλλά θα ήθελα και κάτι που να δουλεύει στο main NAS μου. Το Synology υπάρχει πιο πολύ σαν backup, είναι και λίγο αδύναμο το DS420plus

• Like
Reactions: pontios
Ξεκίνησα το καλοκαίρι μία προσπάθεια "degooglization", και σε αυτό το πλαίσιο έχω αντικαταστήσει το google photos με το δωρεάν και open source Immich (σε συνδυασμό με το Tailscale για πρόσβαση από παντού και συγχρονισμό όλων των συσκευών με αυτό). Από τη στιγμή που ήδη χρησιμοποιείς TrueNAS, είμαι σίγουρος ότι μπορείς να το εγκαταστήσεις μέσω docker.
Το Immich λοιπόν - το οποίο είναι self hosted (αυτό είναι το κύριο νόημα για να το επιλέξει κάποιος) -, έχει μεταξύ άλλων ένα ικανότατο machine learning που κάνει face detection, facial recognition και duplicates detection και προσφέρει αρκετά καλή οργάνωση, κεντρική διαχείριση και συγχρονισμό συσκευών.

Φαίνεται το ίδιο καλό με το Photoprism, δυστυχώς δεν έχει και αυτό Android TV client (έχει για κινητά/tablet). Θα το τεστάρω πάντως, ευχαριστώ

Ενδιαφερον φαινεται, αλλα δεν βλεπω να εχει apple tv app, οπως δεν εχει και το google photos για καποιο ανεξηγητο λογο.

Φαίνεται το ίδιο καλό με το Photoprism, δυστυχώς δεν έχει και αυτό Android TV client (έχει για κινητά/tablet). Θα το τεστάρω πάντως, ευχαριστώ
Μπορείς να εξάγεις το .apk της εφαρμογής στο κινητό και μετά να το εγκαταστήσεις με sideloading στην TV.