Logitech 5500

hackertom

Established Member
11 November 2012
288
Καλημέρα παιδιά,

Εχω ταν Logitech Z5500 και λέω να τα χρησιμοποιήσω για το home cinema. Οι απορίες μου είναι:

1) Αξίζουν για το σαλόνι (3μ απόσταση από καναπέ)
2) Σύνδεση με την τηλεόραση με οπτική ίνα;
3) Να πάρω κάποιο ενισχυτή και να τα συνδέσω; Και αν ναι ποιον;
4) Μπορούν να μπουν τα δυο πίσω ηχεία σε βάση ασύρματα;
5) Πολλά καλώδια ... Υπάρχει κάποιος τρόπος να μαζευτούν κάπως;

Καλημέρα παιδιά,

Εχω ταν Logitech Z5500 και λέω να τα χρησιμοποιήσω για το home cinema. Οι απορίες μου είναι:

1) Αξίζουν για το σαλόνι (3μ απόσταση από καναπέ)
2) Σύνδεση με την τηλεόραση με οπτική ίνα;
3) Να πάρω κάποιο ενισχυτή και να τα συνδέσω; Και αν ναι ποιον;
4) Μπορούν να μπουν τα δυο πίσω ηχεία σε βάση ασύρματα;
5) Πολλά καλώδια ... Υπάρχει κάποιος τρόπος να μαζευτούν κάπως;

1. Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Γιατί δεν δοκιμάζεις;
2. Εννοείται σύνδεση ψηφιακά για να εκμεταλευτείς πλήρως τα DSP και την αποκωδικοποίηση της μονάδας που τα συνοδεύει.
3. Καλύτερα άστα να δουλέψουν με τον δικό τους ενισχυτή. Αφού για αυτόν είναι σχεδιασμένα
4. Χρειάζεται να κοιτάξεις για ασύρματη μετάδοση και ξεχωριστό ενισχυτή. Δεν αξίζει ο κόπος
5. Με λούκια στο δάπεδο ή στο σοβατεπί. Θα χρειαστεί κατά πάσα πιθανότητα μακρύτερο καλώδιο

1. Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Γιατί δεν δοκιμάζεις;
2. Εννοείται σύνδεση ψηφιακά για να εκμεταλευτείς πλήρως τα DSP και την αποκωδικοποίηση της μονάδας που τα συνοδεύει.
3. Καλύτερα άστα να δουλέψουν με τον δικό τους ενισχυτή. Αφού για αυτόν είναι σχεδιασμένα
4. Χρειάζεται να κοιτάξεις για ασύρματη μετάδοση και ξεχωριστό ενισχυτή. Δεν αξίζει ο κόπος
5. Με λούκια στο δάπεδο ή στο σοβατεπί. Θα χρειαστεί κατά πάσα πιθανότητα μακρύτερο καλώδιο

Thanks @Pleo θα τα δοκιμάσω έτσι και αν δεν ευχαριστηθώ σε ήχο ( που δεν νομίζω ) θα πάω σε άλλους δορυφόρους.

Υπάρχουν ασύρματη δορυφόροι;

Καλησπέρα. Θέλω και εγώ να ρωτήσω κάτι. Αυτή τη στιγμή έχω στο σαλόνι μου (20 τμ, απόσταση από TV 55" 3μ) για ήχο αυτό το Samsung all in one (μοντέλο 2009) http://www.samsung.com/ae/support/model/HT-TZ315T/MEA-techspecs . Οι πηγές μου είναι blue ray,HTPC για mkv, XBOX360 και όλα είναι συνδεδεμένα με οπτική ίνα (ο ενισχυτής δεν έχει HMDI in..) . Σε άλλο δωμάτιο-gaming room που είναι το PC μου έχω τα Logitech Z5500. Επειδή σκέφτομαι σε κανα 6μηνο να αναβαθμίσω τον ήχο του σαλονιού σε ένα σοβαρό home cinema (ενισχυτής + ξεχωριστά ηχεία μέχρι € 800) και επειδή έχω διαπιστώσει οτι ο ήχος των Z5500 στις ταινίες είναι πιο "γεμάτος" από αυτόν που βγάζει το προαναφερθέν Samsung all-in-one του σαλονιού, αξίζει να τα μεταφέρω στο σαλόνι πριν προχωρήσω στη μεγάλη αναβάθμιση που θα γίνει σε 6 μήνες ?? Είναι όντως ο ήχος των Z5500 πιο πλούσιος από των φτηνών all-in-one όπως αυτό που έχω ή μήπως είναι η ιδέα μου ?

Η διαφορα στον ηχο μαλλον εχει να κανει με το χωρο + το καλυτερο subακι των 5500 (αν ενθυμουμαι καλως ποιο εχουν).

Στη θεση σου, αν η σοβαρη αναβαθμιση ειναι δεδομενη, δεν θα ασχολιομουν να τα μεταφερω στο σαλονι.