logitech dinovo mini-εντυπώσεις;

zisis1985

Established Member
19 September 2007
299
Θέλω να πάρω για χρήση με HTPC και ίντερνετ το logitech dinovo mini γιατί με το πληκτρολόγιο-ποντίκι δεν είναι ότι πιο βολικό για τον καναπέ συν ότι το κάνω πανω-κάτω για να "πιάσει"...Το χει κανένα μέλος να μου πει εντυπώσεις καθώς και αρνητικά που έχει παρατηρήσει από τη χρήση του? Η μπαταρία πόσο κρατάει?
Ευχαριστώ.

Το έχω εγώ φίλε μου εδώ και 11-12 μήνες .
Το πήρα μαζί με το Assrock που χρησιμοποιώ για ''κατεβαστήρι'' και για media player στην τηλεόραση.
Προφανώς λόγο μεγέθους, δεν είναι πρακτικό για να γράψεις μεγάλο κείμενο , αν και για να γράψεις μια διεύθυνση στο ίντερνετ ,να μετονομάσεις ένα αρχείο κτλ, μόλις το συνηθίσεις λίγο δεν θα έχεις πρόβλημα.
Το ''ενσωματωμένο ποντίκι'' που έχει, δεν είναι και το τεχνολογικό θαύμα όσον αφορά την απόλυτη ακρίβεια ,αλλά και πάλι δεν νομίζω να το θες για να παίξεις starcraft, έτσι;

Κατά τα άλλα για το χειρισμό του media player είναι μια χαρά!
Την μπαταρία ξεχνάω πότε την φόρτισα. Αν το χρησιμοποιείς κάθε μέρα με λογική χρήση του στυλ του στυλ ανοίγω το pc σερφάρω λίγο , βάζω μια ταινία, πατάω play pause κτλ όχι κάθε 1 δευτερόλεπτο, βάζω μουσική προχωράω τα τραγούδια ,......θα σου κρατάει 1 μήνα, κάπου εκει.

Ωραιο gadget ειναι, αρα ωρες ωρες σου σπαει τα νευρα. Το μεγεθος βεβαια ειναι ολα τα λεφτα.

το "ποντίκι" του καλό είναι? δλδ, κινείσαι άνετα στο ιντερνετ πέρα από htpc interface?

Το δικό μου πάντως στο 5μηνο άρχισε να παρουσιάζει κολλήματα σε συγκεκριμένα πλήκτρα (π.χ. στο Μ και στο ΟΚ). Και το trackpad του έτρωγε κάτι περίεργα φλας. Και αποσυνδέσεις είχα ενίοτε. Μ'αυτά και μ'αυτά, αποσύρθηκε σε κάποιο συρτάρι από το οποίο ανασύρθηκε πρόσφατα (μετά από 6 μήνες+ αχρησίας) και ανακάλυψα ότι η μπαταρία του έχει ψοφήσει: από πλήρη φόρτιση κρατάει κανα δεκάλεπτο.
Το μέγεθος είναι όντως όλα τα λεφτά αλλά δε θα το ξαναγόραζα.

Αν το συνηθησεις (παιρνει λιγο χρονο αλλα μαθαινεται) ειναι το απολυτο gadget για HTPC, το εχεις στο σαλονι χωρις να ενοχλει (σα μια θηκη γυαλια ειναι κλειστο, κομψοτατη). Δεν ειναι για χρηση desktop οπου θες να γραφεις πχ ενα κειμενο, ή να λειτουργεις πολυ το mouse για πολλες μετακινησεις αρχειων, rename και πραγματα ζορικα. Τα κανει, αλλα με συγκεκριμενη γκαμα κινησεων και συνδιασμων πληκτρων. Για λιγα ειναι βολικο. Ειναι ενα ποντικι-πληκτρολογιο σχεδον αποκλειστικα για Media Center PC. Οποιος εχει προβλημα με τη χρηση touchpad (οπως σε laptop) ας το ξεχασει. Επισης οποιος θελει τα κουμπια F (F1, F2 κλπ) ας το ξεχασει, δεν διαθετει (ισως το μονο ουσιαστικο του μειονεκτημα).

Το ΜΕΓΑΛΟ του πλεονεκτημα ειναι οτι μπορεις να το χειριζεσαι ξαπλωμενος ανασκελα! Δε χρειαζεται τραπεζι να το ακουμπησεις, στον αερα το στηριζεις με τα δαχτυλα και ειναι πολυ βολικο (ακομα και με το ενα χερι μονο μπορεις να μετακινησεις το mouse). Δεν υπαρχει συνδιασμος αλλων mouse-keyboard που να μπορεις να το κανεις αυτο σε τοσο μικρο μεγεθος και τοσο ευκολα. Και με ενα διακοπτη γινεται τηλεχειριστηριο με βελακια για Media Center. Για HTPC ειναι MUST. Για οτδηποτε αλλο, ισως να μη κανει.

Απάντηση: Re: logitech dinovo mini-εντυπώσεις;

Βασικά, είναι πολύ ομορφούλι αλλά λειτουργικά ψιλοάθλιο.. Μόνο για πολύ περιορισμένη χρήση. Για internet ούτε λόγος, εκτός αν μιλάμε για 2-3 κλίκ σε λίνκς..

Συμφωνώ και επαυξάνω,πάσχει πολύ σε χρηστικότητα και δεν προτείνεται παραμόνο για πολύ βασικές χρήσεις. Και βέβαια είναι ικανό να σου σπάσει τα νεύρα ενίοτε. Και εγώκαι η γυναίκα μου το παρατήσαμε σχετικά γρήγορα.

Το είχα για λίγο καιρό αλλά μου παρουσίασε διάφορα προβλήματα όπως αναφέρει και ο NassosT ποιο πάνω.
Το άλλαξα στην εγγύηση αλλά μετά απο λίγο και το 2ο έκανε τα ίδια.
το ποντίκι του δεν βολεύει καθόλου ούτε για απλές εργασίες.
το πληκτρολόγιο πολύ καλό και ευκολα το συνηθίζεις μετά απο λίγες ώρες.
φοβερό gadget και επίσης πολύ βολικός ο φωτισμός που έχει στα πλήκρα.
Δεν θα το αγόραζα πάλι λόγο των προβλημάτων που έχει και επίσης γιατί το mouse που έχει είναι άχρηστο.

Όταν το πρωτοείδα το ερωτεύτηκα. Το αγόρασα με την πρώτη ευκαιρία, το χρησιμοποίησα με ενθουσιασμό την πρώτη φορά, με συγκατάβαση τη δεύτερη, και με το ζόρι την τρίτη... Έκτοτε έμεινε στο ντουλάπι, και πρόσφατα μετακόμισε στο σπίτι συμφορουμίτη αναζητώντας μια καλύτερη τύχη.

Τρελό γκατζετάκι, φοβερή αυτονομία, αλλά... δε με βόλεψε ποτέ.

Κι εγώ σκέφτομαι να το αγοράσω για το HTPC που φτιάχνω αλλά με αυτά που ακούω άρχισα να το ξανασκέφτομαι...

Δηλαδή μόνο για χρήση Media player και τις απαραίτητες αναβαθμίσεις από το internet λέτε να είναι τόσο μπελάς?

Αν ναι υπάρχει κάποια άλλη πρόταση σε αυτό η σε παρόμοιο μέγεθος?

Εγω δεν το εχω μετανιωσει που το αγορασα.
Ναι, ειναι λιγο σπαστικο, ειδικα αν θες να γραψεις κατι ή να μετακινησεις με το ποντικι ενα πχ εικονιδιο, αλλα το μεγεθος του και το γεγονος οτι εχει ετοιμα πληκτρα play pause κλπ το κανει πολυ χρησιμο για HTPC.

Νομιζω ότι η Logitech τωρα τελευταια εχει ριξει παρα μα παρα πολυ την ποιοτητα κατασκευης, σε βαθμο noname κινεζιας...

Πηρα ενα σετ πληκτρολογιο ποντικι με το unifying και το πληκτρολογιο τα επαιξε μετα απο 3 μηνες. Μου το αλλαξαν αλλα βλεπω ότι και το νεο για εκει παει...

Φιλος μου με πολυ ακριβο bluetooth ποντικι, έχει ξεφτίσει όλο γύρω γύρω ειδικα τα σημεία που μοιάζουν με λάστιχο και τρίβεται.

Ο αδελφός μου πήρε ένα remote πανακριβο απο αμερική, φορτιζόμενο και με λειτουργία σεναρίων (ανοίγει pc, projector, amplifier κλπ) και τα μισα κουμπια πλεον δεν λειτουργούν, χωρίς να έχει φαει ιδιαίτερες τούμπες...

Νομίζω τα Microsoft είναι πολύ πιο ποιοτικά - βέβαια δεν έχεις πολλές επιλογές εκεί...

Η παραπάνω προσφορά έχει λήξει.
Το Bluetooth Logitech mini mouse μου κάνει και εμένα νερά. Double click αντί για single πολύ συχνά.
Αγόρασα τελικά ένα razer για αυτή τη χρήση.

turbox απο πλαισιο , 49 ευρουδακια με φωτιζομενο πληκτρολογιο , πιανει και απο 7 μετρα και ειναι και μαζεμενο πολυ...τι να λεμε τωρα...