Logitech Duet - Ενα ντουέτο γιά...υπομονετικούς

Οντως θελει γερα νευρα και διχτυ στο παραθυρο για να μην το πεταξεις.Εξακολουθω να πιστευω οτι το μεγαλυτερο του προβλημα ειναι το λογισμικο.Μπαταριας προβλημα δεν αντιμετωπισα,αφου οταν ειναι εκτος βασης απενεργοποιηται,και θελει 15 sec να ερθει παλι.Κολληματα συμβαινουν συχνα,αλλα απο την αλλη ειναι υπεροχο και ακουγεται ,μεσω dac,πολυ καλα.
Αυτες τις μερες το δοκιμαζω απεναντι στο pace831{δεκτη της Νοβα τον καινουργιο}.Πρωτες εντυπωσεις αναμεικτες,δυστυχως στα ψηφιακα υπαρχουν πολλοι μαγειροι και δεν ξερεις ποιος και που μαγειρευει.Παντως ο δεκτης της Νοβα,δεν ειναι για πεταμα,παντα περνωντας σημα απο τη ομοαξονικη ψηφιακη εξοδο και στελνωντας το στο dac.Xθες ακουγα το Mezzo επι μια ωρα και δεν απογοητευθηκα.Ρωτησα να μαθω bitrate εκπομπης,αλλα δεν ...

Απάντηση: Re: Logitech Duet - Ενα ντουέτο γιά...υπομονετικούς

Θα ήθελα να ξυπνάω το πρωί και να ακούω Ιnternet radio χωρίς να χρειάζεται να ανοίξω υπολογιστή. Αυτό δεν γίνεται. Στην αρχή γινόταν, μετά από κάποια update σταμάτησε να είναι εφικτό. Κρίμα.
[/COLOR[/QUOTE]]

Εγω δεν το εχω καν συνδεδεμενο με τον υπολογιστη και φυσικα ακουω ιντερνετικο ραδιοφωνο.Εχει καποιες παραξενιες στο λογισμικο του,και ετσι φαινεται πως βλεπει σαν πηγη μονο τον υπολογιστη και γιαυτο στο κανει αυτο.
Αν θελεις κανε restore στο χειριστηριο με κλειστο τον υπολογιστη,ετσι θα σου βρει σαν πηγη ττην βαση και θ δουλευει χωρις υπολογιστη

Re: Απάντηση: Re: Logitech Duet - Ενα ντουέτο γιά...υπομονετικούς

Αν θελεις κανε restore στο χειριστηριο με κλειστο τον υπολογιστη,ετσι θα σου βρει σαν πηγη ττην βαση και θ δουλευει χωρις υπολογιστη

Ευχαριστώ για το tip, δεν το έχω δοκιμάσει αυτό, θα το δοκιμάσω!:worshippy:

ούτε εμένα παίζει ραδιόφωνο χωρίς υπολογιστή.
Μάλιστα δεν βγάζει κάν την επιλογή turn on receiver και ο δέκτης είναι μπλε.
Αν το πας στο my music ψάχνει και σου λέει άνοιξε τον υπολογιστή.

Παράξενο αυτό που γράφεις, σε ποιά version είσαι ???
Δυστυχώς δεν είναι δυνατόν να σου απαντήσω αυτή την στιγμή, θα το κοιτάξω με την πρώτη ευκαιρία. Πιθανόν να διορθώνεται με τον τρόπο που μου υπέδειξε ο Πέτρος Νικολαίδης, θα το κοιτάξω.

σαν player εχετε επιλέξει το squeezebox ?? γιατί εγώ παίζω μόνο ραδιόφωνο και πάντα με κλειστό τον υπολογιστή !

μα δεν μπορεί να επιλεγεί.
δεν βγάζει επιλογή turn on
όταν του λες choose player τότε είτε ψάχνει στο squeezbox.com και δεν βρίσκει τίποτα είτε στη δική σου βιβλιοθήκη που φυσικά είναι κλειστή και δεν την βρίσκει.

εσύ πως το κάνεις?
ποιά βήματα ακολουθείς?

Η κεντρική ρόδα μετά από κάθε δυο τρείς πλήρεις στροφές ψιλοασκαλώνει
Το δε πλήκτρο back εδω και μιά εβδομάδα αρνείται να λειτουργήσει με συνήθη πίεση.
Η κεντρική ρόδα γυρνάει τελείως ελεύθερα σε μένα, το πλήκτρο back όμως θέλει και σε εμένα λίγο παραπάνω πίεση για να δουλέψει. Έχετε παρατηρήσει ότι όταν στην οθόνη υπάρχουν ελληνικοί χαρακτήρες, το scrolling στον controller είναι εξωφρενικά αργό; Έτσι μου έρχεται να βγάλω όλα τα ελληνικά για να μπορώ να scrollάρω σαν άνθρωπος.
Υπάρχει και ένα plugin, to waveinput, που μπορεί να στείλει την (οποιαδήποτε) έξοδο του υπολογιστή στο squeezebox. Χρήσιμο καμμιά φορά.

έχω ελάχιστα ελληνικά γιά να παρατηρήσω κάτι.
Το δεύτερο που λες δεν κατάλαβα τι κάνει.

έχω ελάχιστα ελληνικά γιά να παρατηρήσω κάτι.
Το δεύτερο που λες δεν κατάλαβα τι κάνει.
Ας υποθέσουμε ότι θες να ακούσεις ένα ωραίο τραγουδάκι που είδες στο youtube μέσα από το squeezebox σου (για να το ακούσεις από το κεντρικό σου ηχοσύστημα π.χ.) Αυτό εκ πρώτης όψεως δεν γίνεται γιατί το squeezebox βλέπει μόνο την database που του έχεις καθορίσει. Με το plugin αυτό μπορεί να γίνει. Προσθέτεις ένα favorite (το ονομάζεις PC π.χ.) και όταν το επιλέξεις, ότι θα ακουγόταν από την έξοδο της κάρτας ήχου του υπολογιστή σου, πηγαίνει στο squeezebox. Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, και όντως έτσι είναι. Υπάρχουν δύο προβλήματα:
α)Υπάρχει καθυστέρηση. Οι αντιδράσεις του δεν είναι άμεσες, πάντα ακούς λίγο πιο πίσω στο squeezebox από αυτό που παίζει το PC. Αυτό μπορεί να είναι και λίγο σπαστικό καμμιά φορά.
β)Σε ορισμένα (υπολογιστές;-κάρτες ήχου;-λειτουργικά συστήματα; αμφίβολο τι ακριβώς φταίει) δεν λειτουργεί απλά γιατί δεν υπάρχει η ανάλογη έισοδος ("Stereo Mix"). Σε ένα φορητό μου συμβαίνει αυτό, σε έναν desktop όχι.
Δες και εδώ
http://wiki.slimdevices.com/index.php/WaveInput_plugin

και τι settings πρέπει να έχει το favorite αυτό?

Βάζεις σαν URL :
wavin:X
όπου Χ κάποιος αριθμός, π.χ. wavin:0. Βασικά δοκιμάζεις αριθμούς ξεκινώντας από το 0, εμένα δούλεψε με κάποιον μεγάλο (9 αν θυμάμαι καλά), αυτό εξαρτάται από τί εισόδους έχει η κάρτα ήχου σου και πώς είναι αριθμημένες. Nομίζω ότι δεν μπορείς να το μαντέψεις σίγουρα, απλά δοκιμάζεις μέχρι να δουλέψει, έτσι κι αλλιώς είναι πολύ εύκολο να κάνεις edit ένα favorite.

ναι, αλλά διάβασα ότι πρέπει να αρχίσεις την εφαρμογή στο πισί σου και μετά το duet να την μεταφέρει στο έξω σύστημα.
Αν όντως είναι έτσι, δεν υπάρχει κάποιο όφελος.

Γιατί; Ξεκινάς τον browser π.χ. και μετά ότι surfing κάνεις περνάει στο squeezebox.

Αυτό που λες είναι από τα most wanted plugins, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει προς το παρόν. Το waveinput μπορεί να είναι χρήσιμο αν π.χ. θέλεις να ακούς ότι surfάρεις αν στον ίδιο χώρο βρίσκεται ηχοσύστημα+υπολογιστής +squeezebox. Βέβαια θα πει κάποιος γιατί να μην παρακάμψεις το squezeebox και να συνδέσεις το PC απευθείας στο ηχοσύστημα. Γιατί α) μπορεί να θέλεις ασύρματη σύνδεση χωρίς καλώδια β)λόγοι ηχητικής ποιότητας (ο υπολογιστής μπορεί να μην έχει digital out και εσύ να θέλεις να χρησιμοποιήσεις ένα καλό εξωτερικό DAC) γ) Άλλος λόγος που δεν μπορώ να σκεφτώ τώρα, για μένα ήταν τα δύο παραπάνω οι λόγοι που ασχολήθηκα.

για την ωρα ο ήχος που παίρνω απ ευθείας από τον ΗΥ στο σύστημα είναι ανώτερος από αυτόν του sb.
Ούτε χρησιμοποιώ (εγώ ο ίδιος) το wifi στο σπίτι ούτε με τραβάει άλλωστε, για αυτό έκανα απ ευθείας σύνδεση.
Αν ποτέ όμως γίνει αυτο το plugin θα είναι εξαιρετικό.
Για την ώρα γιά να βρούμε πως θα ακούμε ράδιο χωρίς ΗΥ, αν και μου φαίνεται χλωμό.

Λοιπόν τελικά ράδιο χωρίς υπολογιστή δούλεψε ως εξής:
Κλείνω όλους τους υπολογιστές και παίζοντας με τον controller με βγάζει στην οθόνη "Switch library" όπου η μόνη επιλογή ήταν mysqueezebox.com Άν το επιλέξεις παίζεις internet radio χωρίς υπολογιστή.

Λοιπόν τελικά ράδιο χωρίς υπολογιστή δούλεψε ως εξής:
Κλείνω όλους τους υπολογιστές και παίζοντας με τον controller με βγάζει στην οθόνη "Switch library" όπου η μόνη επιλογή ήταν mysqueezebox.com Άν το επιλέξεις παίζεις internet radio χωρίς υπολογιστή.

εγώ βάζω το mysqueezbox.com και δεν βρίσκει τίποτα.
θέλει κάποια άλλη ρύθμιση κάπου αλλου?