Logitech Harmony One και Pioneer

17 June 2006
25,386
Αθήνα
Αγόρασα πρόσφατα ένα τηλεκοντρόλ Logitech Harmony ONE , όλα ωραία και καλά, του έβαλα όλες τις συσκευές με ευκολία και πάμε στα Activities.

Activities είναι με άλλα λόγια το γνωστό macro όπου με ένα πάτημα από πίσω εκτελεί πολλές λειτουργίες.

Προσπαθώ να φτιάξω ένα activity π.χ. να βλέπω tvix που σημαίνει ότι θα πρέπει να ανοίξει την τηλεόραση, να ανοίξει το tvix και να επιλέξει το kat;allhlo input στην τηλεόραση που είναι συνδεδεμένο το tvix.

Το πρόβλημα όμως με την pioneer είναι ότι όταν την ανοίγεις πρέπει να περιμένεις αρκετά δευτερόλεπτα για να μπορείς να αλλάξεις input. Βγάζει το γνωστό μήνυμα: "Starting up. Please wait". Μπορείς όμως να πειράξεις το delay απο το harmony αλλά και πάλι δεν επαρκεί για να επιλέξει αυτόματα το input με αποτέλεσμα να πρέπει να πάω στην συσκευή και να επιλέξω το input.

οπότε δεν έχει νόημα το activity.

Εχει κανένας σας το harmony σε συνδυασμό με pioneer τηλεόραση και να έχει προγραμματίσει με επιτυχία κάποιο activity;

Σας παραθέτω τα delays που έχω επιλέξει από το harmony one όσον αφορά την τηλεόραση, χωρίς επιτυχία.

Attachments

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    69.9 KB · Views: 83
Με παίδεψε λίγο αλλά το έφτιαξα:

Χρονομέτρησα από την στιγμή που ανοίγει η TV σε πόση ώρα με αφήνει να αλλάξω input. Είναι γύρω στα 17 δευτερόλεπτα.

Οπότε άλλαξα το 10000 (που σημαίνει 10 δευτερόλεπτα) σε 20000 και έληξε το θέμα.

Εννοείται προϋπόθεση ότι μέσα στον χρόνο αυτόν, το Logitech εκπέμπει σήμα και θα πρέπει να είναι στραμμένο προς την τηλεόραση. Εξάλλου φαίνεται και στην οθόνη του τηλεκοντρόλ ότι στέλνει σήμα και βγάζει και μήνυμα "Keep the remote pointed at your system".

Απάντηση: Re: Logitech Harmony One και Pioneer

17 sec??!! σαν πολύ δεν είναι για cold boot? λόγο πλάσματος?

Κι όμως , κι εμένα μου κάνει εντύπωση αλλά έτσι είναι. Κανάλια αλλάζει και νωρίτερα. Για άλλο input δεν σ' αφήνει.

Να χω πειράξει τίποτα από το menu; :chinscratch:

Θα το κοιτάξω το βράδυ σπίτι.

Την κλείνω από το κουμπί της, δεν την έχω στο Standby.

Πάντως το σίγουρο είναι ότι, αν την είχα σε επίγειο κανάλι από πριν, το ανοίγει κ δεν μπορείς να αλλάξεις πηγή ή να μπεις στα Favorites για κάποια δευτερόλεπτα. Το ίδιο κάνει κ αν την είχα σε δορυφορικό κανάλι, που ναι μεν το ανοίγει, αλλά δεν σε αφήνει να αλλάξεις κάτι για λίγο.

Αν ανοίξεις την τηλεόραση πατώντας το 0 στο τηλεκοντρολ πάει κατευθείαν στο input 1. Οπότε ίσως αν συνδέσεις το tvix στο input1 και ρυθμισεις το harmony να ανοίγει την τηλεόραση στέλνοντας το ir code του 0 αντί του κουμπιου On/Off να γλυτώσεις αυτά τα 10 δ.

Thanks tsarbo, δεν το ήξερα αυτό. Αλλά και πάλι δεν μου λύνει 100% το πρόβλημα, διότι π.χ. στο δορυφορικό που είναι σε άλλο input το πρόβλημα με την καθυστέρηση θα υπάρχει.
Αυτό που λες θα ισχύει μόνο για το input 1.

Ακριβώς Μιχάλη την ίδια συμπεριφορά έχει και η δική μου. Αρα δεν είναι θέμα ρυθμίσεων.

Σχετικά με το Harmony ONE αυτό που ήθελα να κάνω είναι να μειώσω τον χρόνο εκπομπής. Γίνεται αυτό;

π.χ. υπάρχουν ορισμένες περιστάσεις που έχει σημασία το παρατεταμένο πάτημα του πλήκτρου.

Αλλά η default διάρκεια του Harmony είναι μεγάλη. Αλλάζει αυτό;

αλλάζει κάπου απο τα advance settings οπου ορίζεις πόσο θα καθυστερεί απο εντολη σε εντολή σε msec.

αλλάζει κάπου απο τα advance settings οπου ορίζεις πόσο θα καθυστερεί απο εντολη σε εντολή σε msec.

Ναι το είδα αυτό έχω βάλει και παραπάνω photo, αλλά αυτό ισχύει για κάθε συσκευή ανεξάρτητα.
Εγώ θέλω να ισχύει για όλο το remote. Πρέπει να μπω λες σε κάθε device και να αλλάξω τον χρόνο;

ναι! αυτό έχω κάνει και εγώ διότι κάθε συσκευή εχει τα δικά της timing settings

ναι! αυτό έχω κάνει και εγώ διότι κάθε συσκευή εχει τα δικά της timing settings

μάλιστα. Να σε ρωτήσω...για δες την photo στο πρώτο Post. Ποιό από τα 4 νούμερα αλλάζεις για να εκμέπει όσο το δυνατόν πιό σύντομα την εντολή; και τι νούμερο έχεις βάλει για σύντομη εκπομπή;

Re: Απάντηση: Re: Logitech Harmony One και Pioneer

μάλιστα. Να σε ρωτήσω...για δες την photo στο πρώτο Post. Ποιό από τα 4 νούμερα αλλάζεις για να εκμέπει όσο το δυνατόν πιό σύντομα την εντολή; και τι νούμερο έχεις βάλει για σύντομη εκπομπή;

το interkey delay, το οποίο βλέπω δεν πάει λιγότερο απ' όσο το έχεις βάλει

δοκίμασε να χαμηλώσεις και λίγο το inter-device delay (100-200msec)

Ναι το είδα αυτό έχω βάλει και παραπάνω photo, αλλά αυτό ισχύει για κάθε συσκευή ανεξάρτητα.
Εγώ θέλω να ισχύει για όλο το remote. Πρέπει να μπω λες σε κάθε device και να αλλάξω τον χρόνο;

Nαι Τασο, δεν το κανει σε ολα μαζι.

Ακομα χειροτερα, εγω θα ηθελα να κανω μια συγκεκριμενη εντολη σε μια συσκευη να εχει μεγαλυτερο χρονο απο τις αλλες και δεν εχω βρει τροπο ακομα.
Η πανασονικ θελει μεγαλυτερο χρονο για να αναψει, αποτι λογικα θελουν ολα τα υπολοιπα, κι οταν το μεγαλωσω μεγαλωνει παντου το χρονο, με αποτελεσμα να παταω μια φορα το κουμπι της φωνης η του νεξτ στο καναλι και να δυναμωνει πολυ η να αλλαζει δυο τρια καναλια ......

Εαν εχει κανεις καμμια ιδεα θα βοηθησει !!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Logitech Harmony One και Pioneer

το interkey delay, το οποίο βλέπω δεν πάει λιγότερο απ' όσο το έχεις βάλει

δοκίμασε να χαμηλώσεις και λίγο το inter-device delay (100-200msec)

Τιποτα τζίφος. Εβαλα 0 και το inter-device delay και εκπέμπει ακριβώς με την ίδια διάρκεια.
Είναι δυνατόν να μην ρυθμίζεται η διάρκεια της εκπομπής;

αααααααχχχχ, αν διαβάζαμε και κανά faq καλά θα ήταν...

Κοιτάξτε τι βρήκα μέσα στα Faq μέσα στο ιδιο το πρόγραμμα του harmony.

For your info , από το 3 που ήταν το default το έβαλα 1 και εννοείται έφτιαξε η μετάδοση.

Υ.Γ. οχι τίποτα άλλο, τους έστειλα και email "how to reduce transmission time" τρομάρα μου...

Attachments

• Γβ€‘Γβ€°ΓΒΓŽΒ―Γβ€š Γβ€žΓŽΒ―Γβ€žΓŽΒ»ΓŽΒΏ.JPG
    Γβ€‘Γβ€°ΓΒΓŽΒ―Γβ€š Γβ€žΓŽΒ―Γβ€žΓŽΒ»ΓŽΒΏ.JPG
    75.9 KB · Views: 36