Logitech Harmony Ultimate

Πάντως αν υπάρχει κάποια αντροιντ συσκευή, όντως μόνο του το hub είναι η καλύτερη λύση. Και γλιτώνουμε και σε κόστος.

Παράδειγμα παρακάτω. Επιλογή για μενού: Θέαση Nova.
Βλέπετε τα πλήκτρα τα οποία δημιουργήθηκαν από εμένα, όπως μου αρέσουν, και όσα με ενδιαφέρουν. Πχ. mode ήχου του marantz κάτω αριστερά ή τα μεγαφωνάκια παραδίπλα που ελέγχουν αν είναι κλειστός ο ήχος στις υπόλοιπες συσκευές (Πχ tv κλπ) από προηγούμενη θέαση άλλου μέλους της οικογένειας κλπ.
Τέτοιες λοιπόν σελίδες μπορούμε να κάνουμε όσες θέλουμε, για κάθε επιλογή.

Attachments

• 20180203_152056.jpg
    20180203_152056.jpg
    73.5 KB · Views: 182
Last edited:
Οκ -bye-

Πάντως η logitech είναι μονόδρομος στο θέμα ¨τηλεχειριστήριο" . Δεν υπάρχει ανταγωνισμός σε αυτό το θέμα.... Βρίσκονται έτη πίσω οι υπόλοιποι!

Re: Απάντηση: Logitech Harmony Ultimate

Πάντως αν υπάρχει κάποια αντροιντ συσκευή, όντως μόνο του το hub είναι η καλύτερη λύση. Και γλιτώνουμε και σε κόστος.

Με πείσατε ότι μπορεί να γίνει καλή δουλειά και αξίζει να αποκτήσω ένα harmony.
Το ερώτημα είναι ποιό από τα δύο: 650 (55 ),ultimate (153 ) ή elite (215 ), όλες οι τιμές από το amazon.de.
Καταλαβαίνω ότι τα 2 τελευταία έχουν και hub, αλλά βασικά το ήθελα για να ανάβει ο av receiver + tv + android box ή το bluray player.
Φαντάζομαι τη δουλειά την κάνει και το πρώτο.

Αν παρεις πάρε με hub. Σου δινει δυνατότητα και home automation (IFTTT κτλ). Ναι δεν ειναι μικρή η διαφορά, αλλα δες το κατι παραπάνω απο τηλεκοντρόλ.

Και επειδή home automation παίζει πλέον σε προσιτές τιμές, καποια στιγμή (αν οχι ακόμα) θα θες να μπεις στην λούπα και το hub θα σου λείψει.

Για εμένα το ultimate ειναι πολύ καλό value for money.

Έχεις δίκιο, σ'ευχαριστώ. Απλά έχουν την πρηγούμενη version και την νέα με -υπολογίσημη- διαφορά τιμής. Μάλλον χρειάζεται λίγη μελέτη των reviews.

Προσωπικά, αν και κάτοχος ultimate, ποτέ δεν το χρησιμοποίησα. Όπως προανέφερα, όλη την δουλειά την κάνει ένα κινητό ή ένα τάμπλετ. Το αναφέρω ώστε να μπορέσετε να έχετε όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος, αρκεί να επενδύσετε στο hub.

https://www.logitech.com/en-us/product/harmony-companion?crid=60

Απλά τα φυσικά πλήκτρα έχουν άλλη χάρη. Βολικό το τάμπλετ και το κινητό, αλλά το harmony το χειρίζεσαι με κλειστά μάτια.

Εγώ παρήγγειλα πριν μια εβδομάδα περίπου και το περιμένω το Harmony Ultimate One είναι χωρίς hub νομίζω αλλά από ότι είδα πωλείτε και έξτρα μόνο του.

Με πείσατε ότι μπορεί να γίνει καλή δουλειά και αξίζει να αποκτήσω ένα harmony.
Το ερώτημα είναι ποιό από τα δύο: 650 (55 ),ultimate (153 ) ή elite (215 ), όλες οι τιμές από το amazon.de.
Καταλαβαίνω ότι τα 2 τελευταία έχουν και hub, αλλά βασικά το ήθελα για να ανάβει ο av receiver + tv + android box ή το bluray player.
Φαντάζομαι τη δουλειά την κάνει και το πρώτο.

Εαν θες Μονο να ανοιγοκλονεις συσκευεις ,να αυξομειωνεις ενταση και να αλλαζεις πηγες
Και εχεις αντροιντ κινητο με υπερυθρες, απλα κατεβαζεις το zazaremote δωρεάν και είσαι άρχοντας και υπέρυθρες να μην έχει το κινητό σου αγοράζεις ένα ανταπτορακι υπερύθρων με 5 ευρώ.

παντως μακροεντολες το zaza δεν δινει,δηλαδη με ενα κουμπι να ανοιγουν ολα η τουλαχιστον εγω δεν το εχω βρει,παντως σε ενα παλιο samsung του χω περασει 9 συσκευες και clima (και παιρνει και αλλες ενω το harmony εχει περιορισμο7-8),μπορεις να τις ανοιξεις κλεισεις ολες και να χρησιμοποιησεις την ενταση και την αλλαγη πηγων απο κει και περα πρεπει να πας στο παλιο χειρηστηριο για αλλες ρυθμισεις...
υπαρχει καμια πατεντα για rf συσκευες?το πανι του προβολεα δεχεται τετοιες ,ξερει κανεις?ουτε το harmony μπορει..

Καλημέρα σε όλους.
Πολλά χρόνια τώρα το μόνο τηλεχειριστήριό μου, είναι πάντα κάποια επιλογή της Logitech.
Πριν λίγο χρονικό διάστημα πέρασα από το one στο ultimate.

Η διαφορά σε ευκολίες είναι τεράστια αν κάνεις το εξής τρικ:

Καταργείς το τηλεχειριστήριο...

Εξηγούμαι:

Υπήρχε ένα Samsung j5 2016 παροπλισμένο. Με την εφαρμογή harmony για αντροιντ, μετατράπηκε σε ένα υπερ τηλεχειριστήριο αφής, με άπειρα πλήκτρα (σελίδες), και με φυσικά άπειρες δυνατότητες.

Παραδείγματος χάρη:
Για το home cinema:
Με μία κίνηση στο j5, Ανοίγει ο τελικός, ό av, το player, κατεβαίνει η οθόνη, ανοίγει ο benq και όλα ριθμίζονται αυτόματα (ρυθμίσεις av κλπ). Έτοιμος δηλαδή για προβολή. Επίσης με την δυνατότητα πρόσθεσης εντολών (ευκολότατα), μπορούμε: Να έλεγκσουμε αν πχ είναι κλειστή η tv ή το volume της, να επιλέξουμε πρόγραμμα επεξεργασίας του av, ή να τακτοποιήσουμε οποιαδήποτε παράμετρο. Επιλέγοντας πχ πλήκτρο του av μου (Marantz sr7009) έχω την δυνατότητα επιλογής πλήκτρου, από έναν κατάλογο πάνω από 100 δυνατοτήτων, με καλοσχεδιασμένα και μοντέρνα εικονίδια, δίπλα από το πλήκτρο για Pure direct, πχ του av, μπορώ να έχω πλήκτρο για την απόχρωση εικόνας του benq, κλπ κλπ.

Το δε όλα σύστημα, σε μικρό χρονικό διάστημα συνηθίζεται και δεν χρειάζεται καν να κοιτάμε το κινητό! Επίσης υπάρχουν και άλλες δηνατότητες: Πχ η οθόνη του κινητού μετά από κάποια δευτερόλεπτα αδρανείας, κατεβάζει τον φωτισμό της για να μην μας απασχολεί αλλα και για θέμα μπρταρίας. Επίσης τα πλήκτρα ον οφ ήχου του κινητού, μετατρέπονται σε πλήκτρα για το ον οφ του ενισχυτή που παίζει εκείνη την στιγμή κ.α.

Όσοι έχετε λοιπόν επιλογή με hub δοκιμάστε και θα λύσετε τα χέρια σας!

Αν έχετε ταμπλέτα δε, ακόμη καλύτερα!

ερωτηση,το πανι πως το κατεβαζεις αυτοματα?δεν ειναι rf?
εχει δοκιμασει κανεις το hub με το google home mini?

Θεωρώ ότι σε ένα σπίτι χρειάζονται και τα 2... σίγουρα μπορείς να τα κάνεις όλα με το hub όταν δεν σε παίρνει στο κόστος αλλά τα φυσικά κουμπιά δεν έχουν καμία σχέση με το κινητό ή το tablet όταν θες να κάνεις κάτι γρήγορα, ενώ και το hub σε συνδυασμό πχ με alexa ή IFTTT είναι άλλη φάση.. άλλη φάση να λες "alexa, channelname" ή "alexa, tv off" ή να σου ανεβάσει την φωνή, να κάνει pause κτλ και καθάρισες.
Το μόνο που πραγματικά θα ήθελα είναι να δούλευε και ανάποδα.. να ΣΤΕΛΝΕΙ commands στο IFTTT πατώντας πχ κάποιο απ τα κουμπιά αντί απλα να συνεργάζεται με κάποιες συγκεκριμένες λάμπες και smart devices στην αγορά. Αυτό θα μου έλυνε τα χέρια με τις yeelight λάμπες πχ ή με IFTTT εντολές προς το home assistant. Να μπορεί να λειτουργεί το remote με τα φυσικά κουμπιά του κατά ένα τρόπο σαν ένα logitech pop δηλαδή (αλλά θα μου πει κάποιος.. και πως θα κάναν πωλήσεις στα pop μετά...)

Πριν ακομα καλα καλα κυκλοφορησουν ευρεως τα smartphines ειχα αγοιρασει ενα σωρο Touch τηλεκοντρολ. Πανακριβα, designατα , προγραμματιζομενα, φυσικα με μαυροασπρες φωτιζομενες οθονες (οχι εγχρωμες) . Η καταληξη; Ολα στα σκουπιδια σε γρηγορο χρονικο διαστημα. Στην αρχη πιστευα οτι εφταιγε το touch. Δεν ειχαν βγει ακομα οι capacitive οθονες....

Μετα απο μερικα χρονια καταλαβα οτι σκοταδι+touch δεν πανε μαζι. Ωσπου να πιασεις το touch , να κανεις scroll να πας στην σελιδα του μηχανηματος, να κεντραρεις το δακτυλο στο κουτακι pause κι οχι διπλα στο next, χαιρετα μου τον πλατανο.

Πηρα ενα harmony one και ησυχασα. Αν και ωρες ωρες και με αυτο καθυστερω γιατι πρεπει να αλλαζω συσκευη απο την οθονουλα. Γι αυτο το παρατησα κι αυτο στο υπνοδωματιο και στο βασικο μου συστημα χρησιμοποιω τα τηλεκοντρολ των συσκευων.

Αν βρω καποια λυση ΓΡΗΓΟΡΗ θα το ξανασκεφτω. Ισως ξαναπαρω ενα harmony και προγραμματισω τα κουμπια να ειναι το media player + ενταση του ενισχυτη ΧΩΡΙΣ να αλλαζω συσκευη απο την οθονουλα.

Το touch μονο για εφφε ειναι ή αν υπαρχει λογος να χειριζεσαι το συστημα απο αλλο δωματιο (λογω wifi) .π.χ. zone2 ,zone 3

Μου κανει εντυπωση που δεν στο ειχε προγραμματισει ετσι απο μονο του. Σε καποια φαση σε ρωταει ποια συσκευή θες να χρησιμοποιείς για volume up/down και προγραμματιζει αντιστοιχα τα πληκτρα.

Εχεις εμπειρία απο κακές touch οθονες. Στα harmony ουτε σημάδι θελει, ουτε πιεση. Ειναι τοσο responsive οσο ενα smartphone.

Θα διαφωνήσω πάντως με το τελευταίο. Στο ultimate με εχει βολεψει παρα πολυ η touch αφου μου δινει την ευκαιρία να εχω δεκαδες (δευτερεύων σημασίας) πλήκτρα που δεν χωρανε στο φυσικό πληκτρολόγιο σε ενα ωραιο touch screen.

Τα καινουργια harmony εχουν ακομα την βλακεια που το hard button POWER δεν λειτουργει σαν power;

Ειχα ανταλλαξει πολλα email με το support και για να πω την αληθεια ποτέ δεν καταλαβα τι δικαιολογια μου ελεγαν.

Ρε μαγκες οποιος ξερεις ας με φτιαξει. Εχω ενα αναπηρο συστημα, Τηλεοραση, ηχοσυστημα, laptop ως Player και NAS ως Streamer, ενταξει να ανοιγει τιβι και ηχο, αλλα θελω wake on lan ωστε να ανοιγει και τα μηχανακια σε περιπτωση που ειναι σβηστα η sleep. Εχουν κατορθωσει να το κανουν αυτο

Διαβαζω διαφορα ποστ, εδω σε αναρτηση 2016 καπως λενε το καναν με πατεντες, αλλα θελω σιγουρη και βεβαιη υποστηριξη, αλλιως τηλαοραση και ηχο ανοιγω και απο το κινητο (galaxy που εχει και IR)

https://community.logitech.com/s/feed/0D53100005lA9kWCAS

Ρε μαγκες οποιος ξερεις ας με φτιαξει. Εχω ενα αναπηρο συστημα, Τηλεοραση, ηχοσυστημα, laptop ως Player και NAS ως Streamer, ενταξει να ανοιγει τιβι και ηχο, αλλα θελω wake on lan ωστε να ανοιγει και τα μηχανακια σε περιπτωση που ειναι σβηστα η sleep. Εχουν κατορθωσει να το κανουν αυτο

Διαβαζω διαφορα ποστ, εδω σε αναρτηση 2016 καπως λενε το καναν με πατεντες, αλλα θελω σιγουρη και βεβαιη υποστηριξη, αλλιως τηλαοραση και ηχο ανοιγω και απο το κινητο (galaxy που εχει και IR)

https://community.logitech.com/s/feed/0D53100005lA9kWCAS

Το σχέση εχει το wol με το remote control;

Σε κάθε περίπτωση, για σίγουρη και βέβαιη υποστήριξη, επικοινωνείς με τον κατασκευαστή