Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Δοκίμασε να βάλεις το squeezebox server να τρέχει με high priority.
Από τα setting του squeezebox server πηγαίνεις στο tab Advanced και στο αριστερο drop down διαλέγεις Performance. Εκεί αλλάζεις την επιλογη Server Priority. Εγώ το έχω βάλει 16, αν θες δοκίμασε και παραπάνω.

http://prntscr.com/19ewpx
http://prntscr.com/19ewwk

Δοκίμασε να βάλεις το squeezebox server να τρέχει με high priority.
Από τα setting του squeezebox server πηγαίνεις στο tab Advanced και στο αριστερο drop down διαλέγεις Performance. Εκεί αλλάζεις την επιλογη Server Priority. Εγώ το έχω βάλει 16, αν θες δοκίμασε και παραπάνω.

http://prntscr.com/19ewpx
http://prntscr.com/19ewwk

Thanks!

Eβαλα
Server Priority στο -16 HIGH
και Database Memory Config στο HIGH (recommended for machines with 1GB+ Ram)

πλεον ολα τρεχουν σχεδον ακαριαια..

Αμα βρισκαμε και κανα plugin να κατεβαζει αυτοματα τα εξωφυλλα των album, για οσα δεν εχουν...

Πριν χρονια που ειχα ασχοληθει ειχα βρει ενα (δουλευε με τα εξωφυλλα απο amazon, αν θυμαμαι καλα..) αλλα καθε φορα που γινοταν update στο server επρεπε να το εγκαταστησεις απο την αρχη.. πλεον νομιζω οτι σταματησαν τα update στον server ή εχουν παρα πολυ καιρο να τον αναβαθμισουν..

1) Command Line Interface (CLI)
The Command Line Interface plugin allows Squeezebox software and the players to be controlled remotely over a TCP/IP connection, for example by a third party automation system like AMX or Crestron.

Command Line Interface Port Number: 9090

Αυτo που ακριβως μας χρειαζεται; Αν η χρηση ειναι μονο απο το app (ios/android) και σπανια απο υπολογιστη..
Για να μην ανοιγουμε port τα οποια δεν χρειαζομαστε..

2) Στο Security...το Password Protection και CSRF Protection Level, ειναι για να μην εχει καποιος προσβαση μεσω internet ή μονο για το Local Lan (οποτε αδιαφορο);

Παιδιά καλή φάση είναι να δοκιμάσετε και spotify,napster όσοι δεν έχετε τη δυνατότητα να κάνετε streaming με smart phone στον ενισχυτή σας.
Και τα δύο ήρθαν επίσημα Ελλάδα και δίνουν δωρεάν περίοδο δοκιμής.
Υπάρχουν Plugins και για τα δύο στο squeezebox. Για το spotify προτιμήστε το ανεπίσημο plugin.
http://forums.slimdevices.com/showthread.php?79706-Announce-Spotify-Premium-Plugin-(Beta)

Μερικά Plugins μπορεί να μην τα βλέπετε αν δεν αλλάξετε την χώρα στο mysqueezebox.com (π.χ. τα παραπάνω). Εγώ έβαλα UK.

Γενικά με την έλευση napster και κυρίως spotify πιστεύω ότι θα αλλάξουν πολλά πράγματα για το πως ακούμε μουσική. Εκτός βέβαια αν θέλουμε CD quality (αν και το spotify φτάνει τα 320k σε streaming).

Re: Απάντηση: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Παιδιά καλή φάση είναι να δοκιμάσετε και spotify,napster όσοι δεν έχετε τη δυνατότητα να κάνετε streaming με smart phone στον ενισχυτή σας.
Και τα δύο ήρθαν επίσημα Ελλάδα και δίνουν δωρεάν περίοδο δοκιμής.
Υπάρχουν Plugins και για τα δύο στο squeezebox. Για το spotify προτιμήστε το ανεπίσημο plugin.
http://forums.slimdevices.com/showthread.php?79706-Announce-Spotify-Premium-Plugin-(Beta)

Μερικά Plugins μπορεί να μην τα βλέπετε αν δεν αλλάξετε την χώρα στο mysqueezebox.com (π.χ. τα παραπάνω). Εγώ έβαλα UK.

Γενικά με την έλευση napster και κυρίως spotify πιστεύω ότι θα αλλάξουν πολλά πράγματα για το πως ακούμε μουσική. Εκτός βέβαια αν θέλουμε CD quality (αν και το spotify φτάνει τα 320k σε streaming).

To spotify το δοκιμαζω σε premium για ενα μηνα που ειναι δωρεαν. Δεν εχω παρατηρησει διαφορα ποιοτητας (spotify premium) απο flac, στο δικο μου set up. To app του ομως, θελει λιγο δουλεια.. δεν ειναι πολυ ευχρηστο..

Θα δοκιμασω να αλλαξω χωρα στο mysqueezebox.com και να το περασω στο touch. thanks

EDIT: εβαλα United Kingdom στο mysqueezebox και μου εβγαλε το παρακατω.. και φυσικα δεν υπαρχει το spotify..
We have detected that you are in a different country than you have selected. You may not have access to some music services.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!

To spotify το δοκιμαζω σε premium για ενα μηνα που ειναι δωρεαν. Δεν εχω παρατηρησει διαφορα ποιοτητας (spotify premium) απο flac, στο δικο μου set up. To app του ομως, θελει λιγο δουλεια.. δεν ειναι πολυ ευχρηστο..

Θα δοκιμασω να αλλαξω χωρα στο mysqueezebox.com και να το περασω στο touch. thanks

EDIT: εβαλα United Kingdom στο mysqueezebox και μου εβγαλε το παρακατω.. και φυσικα δεν υπαρχει το spotify..
We have detected that you are in a different country than you have selected. You may not have access to some music services.

Υπάρχει. Δες καλύτερα. Είναι στην τρίτη σελίδα των Apps

Αλλά όπως είπα και παραπάνω προτίμησε το ανεπίσημο Plugin το οποίο όμως για να τρέχει πρέπει να έχεις ανοιχτό το PC γιατί τρέχει μέσω του LMS.

Εγώ αναγκάστηκα να το βάλω γιατί δεν μου δούλευε το search στο επίσημο.

Γενικά.

Στα spotify,napster πάντως κατεβάζει τα εξώφυλλα από τις υπηρεσίες αυτές. Δεν χρειάζεται να κατεβάζεις τίποτα. Βέβαια η ποιότητα δεν είναι super αλλά από το να τα φτιάχνεις εσύ...
Γενικά για 7 ευρώ το μήνα το να έχεις μια τεράστια δισκοθήκη άμεσα διαθέσιμη σε PC, smartphone σε ποιότητα πάρα πολύ καλή είναι πιστεύω πειρασμός. Για κάποιον που ακούει πολύ μουσική τουλάχιστον. Θα συμβούλευα να του δώσετε μια ευκαιρία. Αν και στην Ελλάδα έχουμε μάθει στο τσάμπα (=κατεβάζω).
Αλλά αυτό είναι βέβαια ένα άλλο θέμα. Ας μην βγαίνω off topic :)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 20

Υπάρχει. Δες καλύτερα. Είναι στην τρίτη σελίδα των Apps

Αλλά όπως είπα και παραπάνω προτίμησε το ανεπίσημο Plugin το οποίο όμως για να τρέχει πρέπει να έχεις ανοιχτό το PC γιατί τρέχει μέσω του LMS.

Εγώ αναγκάστηκα να το βάλω γιατί δεν μου δούλευε το search στο επίσημο.

Παρολο που γραφει We have detected that you are in a different country than you have selected. You may not have access to some music services.
Στο touch το βρηκα στα apps και το εγκατεστησα κανονικα.

Αυτο με το pc πολυ δεσμευτικο, δουλευω το sqb server απο nas, εκτως και αν γινεται και με nas..
επιβεβαιωνω το 400 Bad request που σου βγαζει οταν κανεις search στο spotify..οποτε ειναι αχρηστο.. βλεπεις μονο τα playlists και liked from radio..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψ

Παρολο που γραφει We have detected that you are in a different country than you have selected. You may not have access to some music services.
Στο touch το βρηκα στα apps και το εγκατεστησα κανονικα.

Αυτο με το pc πολυ δεσμευτικο, δουλευω το sqb server απο nas, εκτως και αν γινεται και με nas..
επιβεβαιωνω το 400 Bad request που σου βγαζει οταν κανεις search στο spotify..οποτε ειναι αχρηστο.. βλεπεις μονο τα playlists και liked from radio..

Εγώ έχω ανοιχτό συνέχεια το PC οπότε δεν με πειράζει. Κάπως ίσως λύνεται το θέμα του search. Για ψάξτο αν μπορείς.

Βλέπω ότι υποστηρίζει NAS. Αν και το κάνει συγκεκριμένο? Δεν ξέρω από NAS καθόλου

requires a PC based server running Squeezebox server (linux, windows or mac), or linux based intel or arm based NAS (support not guarenteed)

Στα spotify,napster πάντως κατεβάζει τα εξώφυλλα από τις υπηρεσίες αυτές. Δεν χρειάζεται να κατεβάζεις τίποτα. Βέβαια η ποιότητα δεν είναι super αλλά από το να τα φτιάχνεις εσύ...
Γενικά για 7 ευρώ το μήνα το να έχεις μια τεράστια δισκοθήκη άμεσα διαθέσιμη σε PC, smartphone σε ποιότητα πάρα πολύ καλή είναι πιστεύω πειρασμός. Για κάποιον που ακούει πολύ μουσική τουλάχιστον. Θα συμβούλευα να του δώσετε μια ευκαιρία. Αν και στην Ελλάδα έχουμε μάθει στο τσάμπα (=κατεβάζω).
Αλλά αυτό είναι βέβαια ένα άλλο θέμα. Ας μην βγαίνω off topic :)
:offtopic:
εχεις απολυτο δικιο και αυτο ειναι το βασικο προβλημα, οτι καποιοι δεν δινουν ουτε αυτα τα 7ε για να εχεις σχεδον τα παντα οπου και αν βρισκεσαι.
Σε ενα παρομοιο νημα συνδρομης, για να εχεις προσβαση σε ολες τις ταινιες (πλην των τελευταιων 1-2 χρονων) οι περισσοτεροι ειχαν απαντησει "τιποτα"
Οποτε οσο βλεπουμε καταναλωτες μη διαθεσιμους να πληρωσουν μια μικρη συνδρομη (οχι pay per view) για να εχουν ποιοτητα, ευχρηστια και αμεση προσβαση, αλλο τοσο δεν θα υλοποιειται ενα τετοιο μεσο (voddler, hulu etc).

Βεβαια για το spotify εχω διαβασει πολλα σχολια για την πενιχρη πληρωμη του προς τους καλλιτεχνες (κυριως ανεξαρτητους), ενω ο founder (ex-napster) εχει γινει εκατομμυριουχος. Υπαρχει και το σχετικα προσφατο doc "Downloaded" το οποιο δειχνει την ιστορια του napster και πως αυτο "αλλαξε" την διανομη ενω ανοιξε τις πορτες στον job και το itunes store. Αν και λανθασμενα, "downloaded" μιας και αναφερεται μονο στο napster και γενικα δεν εμβαθυνει ουτε προς την φιλοσοφια του sharing, ουτε προς ολα τα μεσα. :offtopic:

αμα βρεις καμια λυση πως να τρεχει σωστα το official spotify ή καποιο τροπο να τρεχει σε synology nas το unofficial ενημερωσε. thanks

Σχετικα με το spotify, πριν 1-2 βδομαδες το ειχα ψαξει και ειχα στειλει μηνυμα στη logitech για το οτι δε μπορουσα να εγκαταστησω την εφαρμογη.
Μου απαντησαν πως επειδη μολις προσφατα ενεργοποιηθηκε η υπηρεσια στην Ελλαδα, δεν εχει γινει ακομη διαθεσιμη η εφαρμογη για το squeezebox, αλλα πως θα γινει συντομα.
Δοκιμασα κι εγω τωρα να το εγκαταστησω με επιλογη αλλης χωρας, αλλα στο search πραγματι βγαζει bad request.
Οποτε λιγο υπομονη μεχρι να γινει διαθεσιμη η εφαρμογη για Ελλαδα.
Παντως δεν εχω προβλημα να πληρωνω 7 ευρω για μουσικη.

Βλέπω ότι υποστηρίζει NAS. Αν και το κάνει συγκεκριμένο? Δεν ξέρω από NAS καθόλου

requires a PC based server running Squeezebox server (linux, windows or mac), or linux based intel or arm based NAS (support not guarenteed)

Δουλεψε και με NAS!!

Οντως τα εξωφυλλα (μερικα) ειναι πολυ χαμηλης αναλυσης ακομα και για την μικρη οθονη του κινητου, μερικες φορες βγαζει και διαφορετικα album cover στο app του κινητου απο την οθονη του touch.. ισως με καποια μελλοντικη αναβαθμιση λυθει το προβλημα αυτο.

Σχετικα με το spotify, πριν 1-2 βδομαδες το ειχα ψαξει και ειχα στειλει μηνυμα στη logitech για το οτι δε μπορουσα να εγκαταστησω την εφαρμογη.
Μου απαντησαν πως επειδη μολις προσφατα ενεργοποιηθηκε η υπηρεσια στην Ελλαδα, δεν εχει γινει ακομη διαθεσιμη η εφαρμογη για το squeezebox, αλλα πως θα γινει συντομα.
Δοκιμασα κι εγω τωρα να το εγκαταστησω με επιλογη αλλης χωρας, αλλα στο search πραγματι βγαζει bad request.
Οποτε λιγο υπομονη μεχρι να γινει διαθεσιμη η εφαρμογη για Ελλαδα.
Παντως δεν εχω προβλημα να πληρωνω 7 ευρω για μουσικη.

Μεχρι τοτε..εγκατεστησε το 3rd party plugin και θα δουλευει..

Ωραια... Αυτο τουλαχιστον κανει search. Αλλα κι εδω εχω ενα θεμα.
Η καλυτερη επιλογη που εχει το spotify ειναι να αναζητησεις ενα καλλιτεχνη κι απο εκει να ξεκινησεις ενα σταθμο. Δε βρισκω κατι τετοιο εδω.

Ωραια... Αυτο τουλαχιστον κανει search. Αλλα κι εδω εχω ενα θεμα.
Η καλυτερη επιλογη που εχει το spotify ειναι να αναζητησεις ενα καλλιτεχνη κι απο εκει να ξεκινησεις ενα σταθμο. Δε βρισκω κατι τετοιο εδω.
κατω κατω... Similar artists mix: