Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Μόνο η IP της ethernet του Mac σε νοιάζει, εφόσον μιλάμε για το sw της Logitech. Τα υπόλοιπα είναι άλλο θέμα..

Στη θέση σου (αν είχα κάποιο θέμα) θα τις έκανα όλες στατικές.

Αμα κλείσω την airport μετά από λίγο το κοντρολ δεν βρίσκει την ethernet (και τη βαση)....

Εναν huawei που δίνει ο οτε.
Σε καποιες συσκευές το ορισα μεσα απο τα δικά τους settings.
Εννοείς οτι μπορείς απο το ρουτερ να δώσεις ip σε κάποια μακ διεύθυνση?
Δεν το είχα σκεφτεί

Η καλύτερη και πιο εύκολη λύση είναι μέσω του router αλλά νομίζω αυτά τα φτηνά που δίνουν οι παροχοί μαζί με τις συνδέσεις δεν έχουν τέτοιες δυνατότητες. Φαντάζομαι τον squeezebox server τον τρέχεις μέσω του υπολογιστή σου? Δεν είναι σταθερή στο 192.168.1.8?

Last edited:
Νομίζω πρέπει να τα κάνει, αλλά θα το δώ από το βράδυ.
Ο sb server τρέχει στο μακ που ήδη εχει νομίζω (108 και 109) ενώ το ίδιο το sb παίρνει κάτι σε 9, 10 ό,τι βρεθεί.

Αλλά έχω πρόβλημα και εκεί. Εδωσα τις σταθερές στο μακ μέσα από το μακ και υπάρχει μια εμμονή να θέλει το airport ανοιχτό.
Γίνονται παράξενα πράγματα τί να πω...
Καταλαβαίνω ότι δεν είναι λογικό να είναι και το ehternet και το airport ανοιχτά αλλά....τι να πω. Νομίζω όταν έπαιρναν με dhcp ήταν πιό αξιόπιστα.

ναι σε σένα φυσικά και θα είναι διαφορετική η ip που δίνει στον server. Αλλά γιατί δεν φτιάχνεις σταθερή του server του desktop δλδ μόνο? Γιατί θέλεις να έχεις σταθερή και την ip της συσκευής? Μια άλλη σκέψη είναι ότι η συσκευή τρέχει μια custom linux έκδοση και νομίζω άλλη μια λύση είναι να συνδεθείς εκεί μέσω ssh και από εκεί να κάνεις edit το /etc/network/interfaces και να προσθέσεις τις παραμέτρους που θέλεις.

άσε πάει μακρυά να ανακατέψουμε και linux....
εδώ δεν βγάζουμε άκρη με παράθυρα.

Σε αρκετά πράγματα μην πω σε όλα το linux είναι αρκετά ποιο εύκολο από τα παράθυρα. δλδ δεν έχει αυτές τα παράλογα προβλήματα που συναντάς στα winblows..

Το ότι το squeezebox είναι Linux δε σημαίνει ότι θα έχει το /etc/network/interfaces το οποίο συνηθίζεται να υπάρχει στις debian based διανομές. Σε κάθε Linux υλοποίηση το δίκτυο ενδέχεται να ρυθμίζεται με διαφορετικό τρόπο.

Επειδή το έψαχνα πρόσφατα να δώσω σταθερή IP στο touch, αυτό που διάβασα είναι το εξής.
Δεν έχει κάποιο αυτόματο τρόπο ώστε να του δώσεις. Οπότε αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να κλείσεις τον dchp στο router σου και να πας στα advanced settings του touch. Αφού το παλέψει λίγο και δε μπορέσει να πάρει IP, τότε θα σου ζητήσει να του δώσεις manual. Αφού, λοιπόν, του δώσεις ανοίγεις και πάλι τον dhcp στο router σου.
Εμένα αυτή η διαδικασία δε μου άρεσε και πολύ, οπότε δεν το έκανα. Άφησα το touch να παίρνει δυναμική IP και έχω δώσει σταθερή στο μηχάνημα που τρέχει το server.

πέρασα άλλο ένα ΣΚ προσπαθώντας να στήσω το μουλαρωμένο μου duet.
Μετά από τρια reset στον δέκτη, 4 στον controller, δυό εγκαταστάσεις του λογισμικού στο μακ (δεν μέτρησα πόσα rebuild της βιβλιοθήκης) και δυό reset στο ρούτερ το έκανα να παίζει σχεδόν καλά αλλά με ....bonus.

Σχεδόν καλά σημαίνει ότι ο controller κάνει ό,τι γουστάρει. Βρίσκει χάνει, δεν στέκεται σταθερος, βγάζει τροχό ατυχίας κλπ.
Ελεγχος λοιπόν από είτε την μανίσια android εφαρμογή είτε το squeez control.
Το ενδιαφέρον είναι (το Bonus) ότι έπαιζα από το squeezebox τις βιβλιοθήκες του κινητού (ό,τι έχει το κινητό μέσα του) και του nas (ενώ η βιβλιοθήκη που είναι σεταρισμένη είναι σε δίσκο firewire).
Και μάλιστα μπορούσα να παίζω είτε στέλνοντας στο βουβάλι είτε στο ίδιο το κινητό.
Απίστευτα πράγματα.
Πιό ύστερα όταν έβγαλα την ip κάμερα και την κατέβασα στο ισόγειο όλα αυτά τα ωραία σταμάτησαν.
Ο nas δεν βλεπότανε από το κινητό (μόνο από το laptop με ethernet) αλλά βλεπότανε από το το extender που έχω στο ισόγειο.
Αν δηλαδή άλλαζα wifi και εβαζα του ισογείου έστω με αδύνατο σήμα τότε έβλεπε τον nas. Και υποτίθεται αυτά με καρφωτές...

Για σοβαρές δουλειές στο δίκτυο απλά παίρνεις άλλον router και δεν κάθεσε με αυτά της πλάκας που δίνουν οι provider και προτιμάς κάποιο draytek. Μπορεί να είναι ακριβά αλλά είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί.

εννοώ : δεν θέλει κάποιες συγκεκριμένες παραμέτρους (που είναι ήδη σεταρισμένες από τον πάροχο στο ρούτερ?)

φυσικά και δεν είναι δύσκολο να κάνεις κάτι τέτοιο μόνος σου. Το μόνο που χρειάζετε είναι να δώσεις το username σου και τον κωδικό σου για να συνδεθείς δεν θέλει και τπτ άλλο. Απλά οι provider με αυτά τα router που δίνουν στα έχουν περασμένα μέσα.

θέλει....

και εγώ που αγόρασα έναν linksys με υπομονή και ευγένεια τηλεφώνησα στον πάροχο και παρότι δεν ήταν υποχρεωμένοι(όπως μου τόνισαν...) μου έδωσαν τις ρυθμίσεις....

Πάντως μην τρελένεστε δεν θέλει και επιστήμη ούτε τπτ παράξενες ρυθμίσεις. Εχω αλλάξει τέσσερα μπορεί και περισσότερα router όλα αυτά τα χρόνια και ποτέ δεν χρειάστηκα κάτι παραπάνω από το username και password.

Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

φυσικά και δεν είναι δύσκολο να κάνεις κάτι τέτοιο μόνος σου. Το μόνο που χρειάζετε είναι να δώσεις το username σου και τον κωδικό σου για να συνδεθείς δεν θέλει και τπτ άλλο. Απλά οι provider με αυτά τα router που δίνουν στα έχουν περασμένα μέσα.

όχι μόνο(τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση...)...έπρεπε να τικάρεις και να ξετικάρεις κάτι επιλογές που έχουν να κάνουν με κάποια πρωτόκολα dsl κλπ....

:offtopic:

Τα draytek τα παίρνουν μόνα τους αυτές τις ρυθμίσεις δεν χρειάζετε να κάνεις κάτι παραπάνω αλλά και να δυσκολευτείς μπορεί απλά να πάρεις ένα τηλέφωνο και είναι υποχρεωμένοι να σε βοηθήσουν από τον παροχό της σύνδεσης. Πάντως σοβαρή δουλειά με σταθερές ip και γενικά με τοπικό δύκτιο με πολλά μηχανήματα πάνω θέλει και σοβαρό router.

Re: Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

όχι μόνο(τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση...)...έπρεπε να τικάρεις και να ξετικάρεις κάτι επιλογές που έχουν να κάνουν με κάποια πρωτόκολα dsl κλπ....

:offtopic:

λίγο που έκανα βόλτα στα μενού του huawei που πήρα από τον οτε (και σημειωτέον και πάλι δεν έπαιξε με τη μία - ήθελε τηλεφωνο στο helpdesk και χεράκι χεράκι να βρούμε πραγματάκια) είδα αρκετά πράγματα τσεκαρισμένα και ενεργοποιημένα που δεν μου φαίνονται ενεργοποιημένα από μόνα τους....