Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

εγώ να σου πω την αλήθεια μόλις διάβασα :

Status: UNCONFIRMED και

Version: 7.5.0

απλά βαρέθηκα να διαβάσω παρακάτω....

έβαλες τα official???

Δεν εβαλα ακομα το official .Θελω να δοκιμασω τον δισκο πρωτα. Γινεται απο logical na κανουμε primary partition?

ΤΟ ΠΗΡΑ!!! Είμαι στο σετάρισμα. Πρώτες εντυπώσεις αύριο. Καλό μου ξενύχτι...

Λοιπόν, πρώτες εντυπώσεις.
Το μηχανάκι σκίζει.
Έχει απίστευτο WAF και στέκεται πολύ ωραία στο σαλόνι. Το σημαντικότερο που ήθελα (ανάγνωση album και γενικά των χαρακτήρων που απεικονίζει από απόσταση) το καλύπτει άνετα οπότε προχωράμε...

Με το που το σύνδεσα (wired ethernet) μου ξεκίνησε αυτόματα ενημέρωση του firmware. Εκεί "τα χρειάστηκα" λίγο. Update failed μου λέει :AFADF0: Ξαναπροσπαθώ και πάλι failure στο update :devil-smiley-029: Όπα λέω την κάτσαμε. Άρχισαν να με ζώνουν τα φίδια. Θυμήθηκα supersonic και Νάσο και όλα όσα είχα διαβάσει και λέω τέλος την πατήσαμε.
Μετά είπα χαλαρά (ήταν και αργά). Βάλε λίγο φάρμακο (σ.σ. μπυρίτσα) και σκέψου. Αποφάσισα να κλείσω το netbook (στο οποίο είχα ήδη εγκαταστήσει squeezebox server και το οποίο έτρεχε) και να ξαναδοκιμάσω. Ξεκίνησε update και Voila. Installing και όλα ΟΚ. ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.

Πάμε τώρα στο λειτουργικό κομμάτι. Δε θα μπω σε ιδιαίτερες λεπτομέρεις καθώς ο www βρύθει από reviews. Να κάνω όμως μια αντιπαραβολή και να πω ότι αν κάποιος νοιώθει ΟΚ και είναι εξοικιωμνένος με το ipod τότε άμεσα και χωρίς πρόβλημα μπορεί να λειτουργήσει το touch.
Είναι της φολισοφίας ipod δηλαδή απαιτεί (πέρα από τον server που πρέπει κάπου να τρέχει) και την πλήρωση των tags στα αρχεία για να μπορέσει να τα ταξινομήσει και να τα δείξει. Όντας κάτοχος 2 ipod αυτό δε με χαλάει, όπως βέβαια δε θα με χάλαγε και η δυνατότητα να κάνει απευθείας browsing στα folders. Τα mp3 που έχω είναι όλα ΟΚ για να τα παίξω, αλλά σπίτι ακούω CD quality και πάνω άρα θα χρειαστεί δουλειά στο κομμάτι των tags.

Ο χειρισμός του από το control είναι εύκολος, αν και αμέσως (ως κάτοχος ενός harmony one) κατέβασα τα IR commands για το touch από τη logitech και έτσι το original remote μπήκε στο συρτάρι.

Από μουσική δοκίμασα αρχεία mp3, wav, FLAC (11/44.1, 24/96) χωρίς κανένα πρόβλημα. Επίσης πολύ καλό το internet radio. Η σύνδεση που έχω είναι μέσω SPDIF στον ταπεινό μου pioneer VSX-D2011 (ο οποίος δεν έχω καταφέρει να βρω τι DAC φοράει).

Αυτά συνοπτικά. Έχω δουλειά τις επόμενες ημέρες. Να ψάξω νέες δυνατότητες, να "tagάρω" τα HiRez αρχεία που έχω κλπ, κλπ. Α ναι. Και να βρω χρόνο να ακούσω και μουσική:guitarist:

Εννοείται ότι ό,τι θέλετε ρωτάτε...

Και μια ερώτηση. Το Exact Audio Copy δεν μετατρέπει τα wav σε flac αν τα πρώτα δεν είναι native wav(δλδ 16/44.1) Εσείς πιο πρόγραμμα χρησιμοποιείτε για conversion?

To eac είναι για cd rip. Το αποτέλεσμα του cd rip είναι 44.1.
Από εκεί και πέρα εάν έχεις ένα wav και θες να το μετατρέψεις σε flac, Μπορείς να το κάνεις με το frontend από το επίσημο site http://flac.sourceforge.net/

Καλοριζικο !! Αντε και με ένα DAC απο τον Αγιο Βασιλη -bye-

Ευχαριστώ. Το Σάββατο στολίζω δέντρο και θα βάλω γράμμα από κάτω. Πρώτα όμως ένα σοβαρό NAS. Το DAC μετά...

ΥΓ
έμαθα ότι ο Άγιος έρχεται και δεύτερη διανομή το Πάσχα. Στις χώρες χωρίς αναδιάρθρωση βεβαίως-βεβαίως...-bye-

Για αρχή με γεια! :D

Όντας κάτοχος 2 ipod αυτό δε με χαλάει, όπως βέβαια δε θα με χάλαγε και η δυνατότητα να κάνει απευθείας browsing στα folders.

Μα φυσικά και έχει τέτοια δυνατότητα! Είναι και η κύρια διαφορά της φιλοσοφίας του από το iPod.. Σου δίνει επιλογή!

Και μια ερώτηση. Το Exact Audio Copy δεν μετατρέπει τα wav σε flac αν τα πρώτα δεν είναι native wav(δλδ 16/44.1) Εσείς πιο πρόγραμμα χρησιμοποιείτε για conversion?

Για μικρές προς μεσαίες δουλειές και το Foobar κάνει μια χαρά μετατροπή..

Ευχαριστώ. Το Σάββατο στολίζω δέντρο και θα βάλω γράμμα από κάτω. Πρώτα όμως ένα σοβαρό NAS. Το DAC μετά...

ΥΓ
έμαθα ότι ο Άγιος έρχεται και δεύτερη διανομή το Πάσχα. Στις χώρες χωρίς αναδιάρθρωση βεβαίως-βεβαίως...-bye-

Σοβαρό NAS = Qnap

Εσύ είσαι υπεράνω μνημονίου -bye-

Για αρχή με γεια! :D

Μα φυσικά και έχει τέτοια δυνατότητα! Είναι και η κύρια διαφορά της φιλοσοφίας του από το iPod.. Σου δίνει επιλογή!

Ευχαριστώ προς όλους για τις απαντήσεις. Πως γίνεται το folder browsing γιατί δεν το βρήκα εχθές. Βέβαια ήταν και ολίγον νύχτα...

Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Πως ακριβως συνδεουμε ενα NAS και σε τι βοηθαει το ολο setup?

Το Τouch μπορεί να συνδεθεί με ένα NAS μέσω ethernet ή ασύρματου δικτύου αρκεί ο NAS να τρέχει τον Squeezebox Server. Το Touch θα δει τον NAS όπως βλέπει και ένα PC που τρέχει τον Squeezebox server δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω, ο NAS θα εμφανιστεί στη λίστα με τους διαθέσιμους servers.
Εγώ χρησιμοποιώ το Touch αποκλειστικά με NAS και με βολεύει πολύ γιατί εκτός του Touch έχω υπολογιστές, HTPC, AV receivers με DLNA κλπ, σε διάφορους χώρους στο σπίτι και με αυτό τον τρόπο όλες οι συσκευές έχουν πάντα πρόσβαση στα αudio αρχεία. Η διαχείριση των αρχείων, το backup γίνονται πολύ πιό εύκολα αφού όλα βρίσκονται σε έναν server.
Εκτός από τα παραπάνω, κάποιοι χρήστες υποστηρίζουν ότι κυρίως σε HD audio αρχεία όταν το decoding το κάνει το NAS και όχι το Touch η ποιότητα ήχου είναι καλύτερη (αυτό βέβαια προϋποθέτει ένα σχετικά γρήγορο NAS).

Ευχαριστώ προς όλους για τις απαντήσεις. Πως γίνεται το folder browsing γιατί δεν το βρήκα εχθές. Βέβαια ήταν και ολίγον νύχτα...

Σε όλα τα Squeezebox που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα υποστηρίζεται..

Δεν πιστεύω να έκαναν καμία μεγαλειώδη πατάτα και να το έβγαλαν από το Touch..

Βασικά όπως κάνεις scroll στο Artist, Title, κτλ. το εμφανίζει σαν Music Folders (ή κάτι τέτοιο..).

Αρα δεν χρειαζεται πια να εχεις pc ανοιχτο? Η συνδεση δηλαδη ειναι πχ
nas σε modem-router touch σε nas? Η δεν το καταλαβα καλα? Tο touch δεν πρεπει να συνδεεται στο router?

Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Σε όλα τα Squeezebox που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα υποστηρίζεται..

Βασικά όπως κάνεις scroll στο Artist, Title, κτλ. το εμφανίζει σαν Music Folders (ή κάτι τέτοιο..).

Έτσι ακριβώς είναι!!!...το επιβεβαιώνω εγώ...

Last edited: