Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

αν μιλάμε γιά τον γάλλο, και ο γάλλος κάτσει καλά, τότε η ίδια η κατασκευή περιορίζεται μόνο στην αγορά των υλικών, ελάχιστες βασικές κολλήσεις (που αντικαθίστανται από απλό βίδωμα αν χρειαστεί) και προσαρμογή σε ένα κουτάκι.

Αναμείνατε λίγο.
Ορισμένοι ακόμα δεν το παραλάβατε κάν...

Η λύση που υποδείχτηκε από το γαλλικό site είναι πολύ καλή, προσθέτεις ένα κουτί, έναν μετασχηματιστή (του Γιατρά γι' αυτούς που είναι από Αθήνα και έχεις μια πολύ καλή οικονομική λύση.

Εμείς εδού πάνου πάντως αυρίο ελπίζω αύριο να κάνουμε μερικά τεστ
-να μετρήσουμε πόσα amper καταναλώνει το Squeezebox (Min Max Avg)
-να δούμε την απόδοση διαφόρων τροφοδοτικών (με ή χωρίς VBE έναντι ενός super regulator)
-την απόδοση με διαφορετικούς μετασχηματιστές και διαφορετικής ποιότητας πυκνωτές

Όποιος ακολουθήσει την DIY λύση υπάρχει και το Banzai effects. Έχει schottky διόδους, πυκνωτές ηλεκτρολυτικούς όπως τους Panasonic FM, τους αγαπημένους μου Panasonic NHG και πολλούς άλλους
Επίσης πυκνωτές Polyester, τανταλίου και Polypropylene που θα χρειαστούν στην σταθεροποίηση

Κουτιά εκτός από Hifi2000 υπάρχουν και αυτά (15 και 7,5 ευρώ) που μπορούν πιστεύω να χωρέσουν έναν 30VA μετασχηματιστή και το κύκλωμα και είναι πολύ βολικά στην τοποθέτηση

24594_th-01.gif
t_25123-01.gif

και μετασχηματιστές Talema

t_23353-05.gif
t_23373-09.gif

Και διάφορα όπως καλώδια, βύσματα, διακόπτες και leds που πιθανόν να προσθέσετε. To LT108X δεν είδα, τέσπα

Δεν έχει το Banzai, θα δούμε μήπως και έχει κανένα μαγαζί εδώ (αν και δεν νομίζω)

Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Επιπλέον, αν μου επιτρέπετε, να προσθέσω στα πολλά πλεονεκτήματά του και το υψηλό waf factor. Η σύζυγος αφενός δε διαμαρτυρήθηκε καθόλου με τη προσθήκη του touch αφετέρου (αν και δεν αντιλαμβάνεται ακριβώς την αναγκαιότητά του) της άρεσε κιόλας γιατί πχ επιλέγει πανεύκολα τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που θέλει. Το local ως επιλογή στο net radio εξαιρετική γιατί βγάζει όλους τους ελληνικούς σταθμούς χωρίς να τους περνάς έναν έναν και αφού επιλέξεις αυτούς που θέλεις τους κάνεις και favorite για να έχεις άμεσα τους αγαπημένους σου σε πρώτη ζήτηση.

Το vu meter είναι πανέμορφο και γενικά θα έλεγα ότι ο σχεδιασμός του χειρισμού τόσο μέσω της οθόνης όσο και με το τηλεχειριστήριο (το μεγάλωμα των γραμμάτων όταν επιλέγεις κάτι από το τηλεχειριστήριο) είναι απίστευτα φιλικός και εργονομικός.

Τέλος εκτός από τις βιβλιοθήκες από 3 υπολογιστές του πέταξα και μία καρτούλα sd με ριπαρισμένα cd που ακούω αυτό το διάστημα (οπότε αν τύχει και είναι όλοι κλειστοί δε χρειάζεται να ανοίξω κάποιον) και γλίτωσα τη προσθήκη ενός ακόμα εξωτερικού σκληρού.

Νομίζω ότι το άριστα στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του πέφτει λίγο. Πληροφοριακά το πήρα από το hac όπου έχει και διαθέσιμο touch σε επίδειξη για να το σκαλίσει και να το δει όποιος θέλει από κοντά.

εγώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον φίλο fran για την εξαιρετική αναφορά του και να του ευχηθώ να του προσφέρει άπειρες ώρες μουσικής απόλαυσης!!

Η συνεχεια των δοκιμων του τροφοδοτικου,χθες,εδειξε οτι μια οικονομικη λυση ειναι αρκετη καθοτι ακομη και σχεδον υπερβολικες τροφοδοσιες δεν προσφερουν κατι ουσιαστικοτερο.Με τα amp να ειναι καπου στα 370mA,δεν φαινεται να θελει κατι παραπανω απο καθαρο ρευμα.Αλλαζοντας τροφοδοσιες ,ο Σαββας θα σας ενημερωσει ακριβως,δεν ακουσαμε κατι το ιδιαιτερο για να αξιζει το επιπλεον κοστος.Περισσοτερο ακουστη και διαφορετικη ηταν εναλλαγη του ψηφιακου καλωδιου απο synergistic research reference με το Belden 1695 A cryo τερματισμενο με το wbt 0110cu,παρα η επιπλεον τροφοδοσια.
Προσωπικα καταληγω στη γαλλικη λυση με ενα μικρο μ/σ και φυσικα μικρο κουτι.Πιθανον η χρηση καποioυ regulator να επιφερει καποια βελτιωση επιπλεον

Έφθασε στα χέρια μου λίαν πρωί...:a0210:
Σετάρισμα μεσημεριανό και ακουστική εμπειρία ...αναμένεται εντός της ημέρας
Ελπίζω να καταφέρω να συνδέσω σωστά όλα τα γύρω-γύρω...(κι είναι πολλά)

Η συνεχεια των δοκιμων του τροφοδοτικου,χθες,εδειξε οτι μια οικονομικη λυση ειναι αρκετη καθοτι ακομη και σχεδον υπερβολικες τροφοδοσιες δεν προσφερουν κατι ουσιαστικοτερο.Με τα amp να ειναι καπου στα 370mA,δεν φαινεται να θελει κατι παραπανω απο καθαρο ρευμα.Αλλαζοντας τροφοδοσιες ,ο Σαββας θα σας ενημερωσει ακριβως,δεν ακουσαμε κατι το ιδιαιτερο για να αξιζει το επιπλεον κοστος.Περισσοτερο ακουστη και διαφορετικη ηταν εναλλαγη του ψηφιακου καλωδιου απο synergistic research reference με το Belden 1695 A cryo τερματισμενο με το wbt 0110cu,παρα η επιπλεον τροφοδοσια.
Προσωπικα καταληγω στη γαλλικη λυση με ενα μικρο μ/σ και φυσικα μικρο κουτι.Πιθανον η χρηση καποioυ regulator να επιφερει καποια βελτιωση επιπλεον

ποιο καλωδιο ''επαιξε'' καλυτερα?

Το Belden ειχε περισσοτερη αναλυση,αλλα του ελειπαν τα σωματα.Απ την αλλη το synergistic ειχε καλλιτερες μεσσαιες ,περισσοτερο σωμα,ηταν πιο ευφωνικο,αλλα ειχε καποιες <παχυνσεις> στα μεσοχαμηλα.Οπως και να εχει ειχε πιο ευχαριστο ακουσμα.Απο την αλλη το belden επαιζε για πρωτη φορα,γιατι μολις την προηγουμενη μερα ο Σαββας το ειχε φτιαξει

IMHO το Belden 1695 είχε καλύτερη ανάλυση και εικόνα, έχανε μόνο στα σώματα. Να σημειώσω πάντως πως μόλις το είχα φτιάξει, ήταν δλδ τα πρώτα λεπτά χρήσης του.

[Edit : μαζί γράφαμε Πέτρο]

Στο σύστημα του Πέτρου (Sonic Frontiers 2 Mkii DAC, Accuphase ολοκληρωμένος και B&W 805 ηχεία) οι εντυπώσεις μου είναι οι εξής:

( Καταρχήν η κατανάλωση ήταν Min 300mA σε ησυχία Max 403mA κατά την εκκίνηση και κατά μέσω όρο 372mA κατά την αναπαραγωγή )

- Η αλλαγή σε μεγαλύτερο μετασχηματιστή δεν έκανε ουσιαστική διαφορά

- Η αλλαγή σε διπλάσια χωριτηκότητα πυκνωτών (44000uf από 22000uf) μια αμιδρή καθαρότητα στις μεσαίες, κατά παράξενο όμως τρόπο νομίζω πως έχανε σε άλλα σημεία αμιδρά. Κρατήστε το "νομίζω" που σημαίνει πως μάλλον είναι ψυχοακουστικό και δεν πρέπει να ληφθεί στα υπόψη. Μια από τα ίδια λοιπόν.

- Η αλλαγή σε πυκνωτές Χ 8πλάσιας τιμής (T-Nets) με ultrasoft recovery διόδους δεν έκανε ουσιαστική διαφορά

- Η δοκιμή χωρίς VBE δεν έκανε αρκετή διαφορά (δλδ με ένα 317 να κάνει απλώς την σταθεροποίηση

- Δοκιμάζοντας ξανά το τροφοδοτικό του Squeezebox ξανά ακούσαμε πως χάνει στην καθαρότητα, εικόνα και δυναμικά. Αυτά χωρίς υπερβολές, δεν αλλαξε ο ήχος του συστήματος απλώς βελτιώθηκε σε σημεία.

Οπότε:
Για ένα σύστημα αυτού του επιπέδου, ένας LT1085 ή LT1084 επαρκεί (οικονομικότερη λύση είναι του γνωστότατου 317 - εμείς αυτόν δοκιμάσαμε)
Μαζί με έναν μετασχηματιστή 10VA-30VA με 9-12V (12V για το 317 μήπως και ζοριστεί) και ένα κουτί και είστε ΟΚ.

Re: Απάντηση: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Αν το ξερατε απο την αρχή ρε παιδιά, ισως αξιζε να oργανώνατε ενα power buy!

Με βάση το post του φίλου Geoha θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος ενδιαφέρεται να παραγγείλουμε το Squeezebox σε φίλο που έχω στην Αγγλία και θα κατέβει τα Χριστούγεννα.

Μιλάγαμε χθες το βράδυ μαζί και μου είπε ότι μπορεί να πετύχει μία τιμή γύρω στα 250 αναλόγως και την ισοτιμία - £. Βέβαια εξαρτάται και από τη διαθεσιμότητα οπότε δε θα ήθελα να πάρω στο "λαιμό" μου κάποιον που το βιάζεται και θέλει να το παραγγείλει από αλλού.

Για να μη χαλάσουμε το thread ότι θέλετε σε pm ή να συννενοηθώ με κάποιον συντονιστή.