Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Στη δικη μας μετρηση ο δεκτης του duet δεν ξεπερασε πουθενα τα 0,4 Α.Τo touch πιθανον λογω οθονης να εχει ελαφρα μεγαλυτερη καταναλωση,ισως αυτο το 0,6Α που αναφερουν .Τωρα οσον αφορα την ποιοτητα του Hynes δεν τιθεται υπο αμφισβιτηση

παιδια δεν μπορω να ψαξω ολο το θέμα μπορεί να μου πει κανεις αν ως ντακ δηλαδη σαν ολοκληρομενο πλειερ τι λει ? εχει γινει συγκριση με κάλιοκλασσικο πλειερ ?

[/FONT]Σούμα: £270 (τροφοδοτικό SR3-5) + £35 (καλώδιο τροφοδοσίας προς το Touch) + £20 (έξοδα αποστολής) = £325 = 385

"Πολλά τα λεφτά, Άρη!" Εντούτοις, πιστεύω πως αν δεν το συνδέσεις ασύρματα στο δίκτυο αλλά ενσύρματα και αν δεν συνδέσεις στη USB θύρα του κάποια άλλη συσκευή (flash stick, σκληρό δίσκο κλπ.), τότε τα 1,2 ampere που δίνει το (φθηνότερο) SR1-5 είναι υπεραρκετά και για το Touch, βάσει και όσων διάβασα σε σχετικό DIY forum:

Post #9

προσωπικά θα έπαιρνα ένα άλλο touch>...

5266_Alimentation_PSU12_12V_T-amp_2.jpg

με 40 με τα μεταφορικά + ένα μετασχηματιστή άλλα τόσα βία βία.
οι διαφορές σημαντικότατες.....
αρκεί να πιάνει το χέρι σας.

βλέπω τα νούμερα αυτά και τρελλαίνομαι...
άκου 270...:furious3:

παιδια δεν μπορω να ψαξω ολο το θέμα μπορεί να μου πει κανεις αν ως ντακ δηλαδη σαν ολοκληρομενο πλειερ τι λει ? εχει γινει συγκριση με κάλιοκλασσικο πλειερ ?

Επαρκέστατο είναι το Touch ως ολοκληρωμένο player. Γλυτώνεις την αγορά dac της κατηγορίας των 200 ευρώ.

Re: Απάντηση: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Με συγχωρεις ,αλλα 4 [ουτε μια παραπανω] βιδες ολοι νομιζω οτι μπορουν να βιδωσουν

υπάρχει και η παράμετρος "βουρτσισμένο αλουμίνιο"...:a0210:

...με 40 με τα μεταφορικά + ένα μετασχηματιστή άλλα τόσα βία βία.
οι διαφορές σημαντικότατες.....
αρκεί να πιάνει το χέρι σας.
βλέπω τα νούμερα αυτά και τρελλαίνομαι...
άκου 270...:furious3:

Με συγχωρεις ,αλλα 4 [ουτε μια παραπανω] βιδες ολοι νομιζω οτι μπορουν να βιδωσουν

υπάρχει και η παράμετρος "βουρτσισμένο αλουμίνιο"...:a0210:

Θα συμφωνήσω μαζί σας. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν λεφτά για πέταμα, ό,τι περνάει απ' το χέρι μου και μπορώ να το κάνω DIM (do-it-myself), δε διστάζω διόλου. Ωστόσο, για το συγκεκριμένο πεδίο ενασχόλησης (ηλεκτρονικά), δεν είναι απλή υπόθεση του τύπου "πήρα κατσαβίδι, βίδες και το έφτιαξα".

Ας υποθέσουμε ότι παραγγέλνω το πιο πάνω κύκλωμα. Μετά πρέπει να πάρω και μετασχηματιστή. Τι σόι μετασχηματιστή? Είναι όλοι ίδιοι? Είναι κάποιοι που θα κάνουν καλύτερα τη δουλειά? Πώς θα το ξέρω? Πού θα συνδέσω τον μετασχηματιστή επάνω στο κύκλωμα? Πού θα τα στεγάσω όλα αυτά μαζί (σε τι κουτί εννοώ, δε μπορώ να τα έχω χύμα πάνω στο rack)? Ας μην είναι βουρτσισμένο αλουμίνιο, τουλάχιστον θα μπορέσω να το τρυπήσω για να του κάνω τις εισόδους - εξόδους, χωρίς να το διαλύσω? Υπάρχουν έτοιμες λύσεις? Κι ας πούμε ότι τα κάνω όλα αυτά. Πώς είμαι σίγουρος ότι δεν έκανα καμιά χοντρή "πατάτα" κι αυτή η DIY τροφοδοσία δε θα μού "ψήσει" το Touch κι ενδεχομένως ολόκληρο το σπίτι?

Δε μπορείς να πάρεις ένα κολλητήρι και ν' αρχίσεις να κολλάς αντιστάσεις και πυκνωτές. Τι κάνει το κάθε μέρος του κυκλώματος? Τι μπορείς να αντικαταστήσεις/αναβαθμίσεις με τι και γιατί? Χρειάζεται κάποια στοιχειώδης θεωρητική κατάρτιση, που προϋποθέτει σοβαρή μελέτη και αφιέρωση χρόνου ενασχόλησης. Πολύ θα ήθελα
κάποια στιγμή να βρω αυτό το χρόνο και ν' αρχίσω να φτιάχνω πράγματα. Αλλά να το κάνω σοβαρά κι όχι "στο πόδι", ιδανικά να έχω και κάποιον να με καθοδηγήσει. Μέχρι τότε, όποτε προκύπτει κάποια ανάγκη αναβάθμισης, λοξοκοιτώ αναγκαστικά προς (σημαντικά ακριβότερες) ετοιματζίδικες λύσεις...

Δικαιολογημενες οι ενστασεις σου αν δεν..
Α] η λυση του γαλλου δεν θελει ουτε κολλητηρι,ουτε τιποτε εκτος απο το να βιδωσεις 4 βιδες
Β]Μετασχηματιστη μπορεις να παρεις οποιοδηποτε 9βολτο 30-50 VA,πχ amplimo
Γ]Κουτι οποιοδηποτε πλαστικο η μεταλλικο του εμποριου
Δ]Ωρα συναρμολογησης 10-20 λεπτα
Ε]Αν δεν θελεις να κανεις τιποτε απο αυτα,παραγγελνεις τα υλικα τα πηγαινεις σε εναν ηλεκτρονικο της γειτονιας σου και στα συναρμολογει

Δικαιολογημενες οι ενστασεις σου αν δεν..
Α] η λυση του γαλλου δεν θελει ουτε κολλητηρι,ουτε τιποτε εκτος απο το να βιδωσεις 4 βιδες
Β]Μετασχηματιστη μπορεις να παρεις οποιοδηποτε 9βολτο 30-50 VA,πχ amplimo
Γ]Κουτι οποιοδηποτε πλαστικο η μεταλλικο του εμποριου
Δ]Ωρα συναρμολογησης 10-20 λεπτα
Ε]Αν δεν θελεις να κανεις τιποτε απο αυτα,παραγγελνεις τα υλικα τα πηγαινεις σε εναν ηλεκτρονικο της γειτονιας σου και στα συναρμολογει

Μπορεις να εξειδικευσεις λιγο τα υλικα, εστω με καποια λινκ?
Ευκολο φαινεται ακομα και για μενα!!!!

Εδω μεσα υπαρχουμε για να βοηθουμε ο ενας τον αλλον.Νομιζω με ενα π.μ θα μπορουσαμε να βοηθησουμε και μαλιστα με μεγαλη μας χαρα.
Προσωπικα εχω σαν γενικη αρχη να μην ξοδευουμε για μια αναβαθμιση ποσο ισο η μεγαλυτερο απο το προιον,γιατι τοτε μπορουμε να παμε σε αλλες λυσεις

Μπορεις να εξειδικευσεις λιγο τα υλικα, εστω με καποια λινκ?

Πράγματι, συγκεκριμένες προτάσεις και links - και μάλιστα αναρτημένα κανονικά στο forum κι όχι σαν pm - πιστεύω ότι θα είχαν μεγάλο ενδιαφέρον για πολλά μέλη εδώ μέσα, που θέλουν να δοκιμάσουν το "φτιάξ'το-μόνος-σου". Ας μη ξεχνάμε ότι πρόκειται για εξειδικευμένα υλικά ενός ειδικού επαγγέλματος (ή χόμπυ), που δεν ξέρεις να τα βρεις τόσο εύκολα, αν δεν είσαι του χώρου.

Όσο για τον ηλεκτρονικό της γειτονιάς, θα ευχόμουν ειλικρινά να ήταν τόσο συχνό φαινόμενο, όσο ο ψιλικατζής, ο μανάβης ή ο φαρμακοποιός. Αντίθετα, ο συμφορουμίτης ηλεκτρονικός είναι κάτι πολύ συχνό -- ευτυχώς! :a0210:

Στη κατηγορια diy αυτο το θεωρουν γνωσεις βασικες .Εμεις γραψαμε για την δοκιμη που καναμε και την εμπειρια μας και μπηκαν λινκ πριν πολλα ποστ.
Οσον αφορα τους ηλεκτρονικους στη Θεσ/νικη τους βρισκεις πολυ ευκολα,μπορει οχι σαν τα φαρμακεια-μαναβικα,αλλα σε καθε γειτονια υπαρχει και ενας.

Προσωπικα εχω σαν γενικη αρχη να μην ξοδευουμε για μια αναβαθμιση ποσο ισο η μεγαλυτερο απο το προιον,γιατι τοτε μπορουμε να παμε σε αλλες λυσεις

Σε ποιες συσκευές "λύσεις" αναφέρεσαι ότι κινούνται στην κατηγορία των 500 ευρώ και έχουν τις λειτουργίες του Touch;

Last edited:
Αν κάποιος γνωρίζει, θα ήθελα μιά πληροφορία σχετικά με την κατασκευή ενός τροφοδοτικού για το Touch.
Εκτός του power supply kit από το γαλλικό eshop, χρειάζεται και ένας μετασχηματιστής. Κάποιος μετασχηματιστής σαν τον παρακάτω, από το ίδιο κατάστημα, θα ήταν κατάλληλος για να έχουμε τα 5V στην έξοδο που χρειάζεται το Touch;
http://www.audiophonics.fr/toroidal-transformer-30va-2x09v-p-3630.html

Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Σε ποιες συσκευές "λύσεις" αναφέρεσαι ότι κινούνται στην κατηγορία των 500 ευρώ και έχουν τις λειτουργίες του Touch;

Με λιγο υπομονη και ψαξιμο μπορει να βρεις μεταχειρισμενο transporter η και linn με παραπανω κοστος.Το transporter εχει οτι και το touch +εξαιρετικη κατασκευη,το linn δεν εχει τις ευκολιες
Εκεινο που περιμενω απο οσους πηραν τα τροφοδοτικα,ανεξαρτητως κοστους,ειναι να ακουσω τις εντυπωσεις τους,αφου φυσικα στρωσουν

Αν κάποιος γνωρίζει, θα ήθελα μιά πληροφορία σχετικά με την κατασκευή ενός τροφοδοτικού για το Touch.
Εκτός του power supply kit από το γαλλικό eshop, χρειάζεται και ένας μετασχηματιστής. Κάποιος μετασχηματιστής σαν τον παρακάτω, από το ίδιο κατάστημα, θα ήταν κατάλληλος για να έχουμε τα 5V στην έξοδο που χρειάζεται το Touch;
http://www.audiophonics.fr/toroidal-transformer-30va-2x09v-p-3630.html

Και αυτος κανει ,οπως και ενας 7volt που εχει ο γαλλος[θα ζεσταινεται λιγοτερο]

7V ; Γιατί αυτό ; Αν θέλουμε 9V στην έξοδο 9V-12V μετασχηματιστής αρκεί.

Λοιπόν όσον αφορά τα εξωτερικά τροφοδοτικά, έχοντας κάνει την δοκιμή (κάποιες σελίδες πιο πριν) είπαμε πως πέραν το καλού - απλού γραμμικού LT/LD108x δεν αξίζει τον κόπο. 60-90 ευρώ καλύπτουν αυτά τα έξοδα. (οι περισσότερες υλοποιήσεις για το squeezebox χρησιμοποιούν εξάλλου γραμμικό σταθεροποιητή, είναι άλλο θέμα οτι ζητάνε 150-250 ευρώ γι' αυτό)

Αν κάποιος θα ήθελε να ξοδέψει περισσότερα λεφτά τότε οι εσωτερικοί σταθεροποιητές και το ρολόι είναι μια πολύ καλή αρχή. Νομίζω 80-120 ευρώ να καλύψουν και αυτά τα έξοδα.

Τ αποφάσισα κι εγώ και πήρα το μαραφέτι...
Σε λίγη ώρα αφού εγκατέστησα σε 2 computer το πρόγραμμα είδε τους σκληρούς και άρχισε το παιχνίδι!!!
Πρακτικότατο και ο ήχος του σε πρώτη φάση πολύ καλός αν και το έχω σε σχετικά απαιτητικό σύστημα...
Θα γίνει test και σύγκριση με τον ήχο του computer vaio hi-face, αν και σε πρώτη φάση μια και ασχολήθηκα λίγο μαζί του μάλλον προς το lap top γέρνει η ζυγαριά αλλά ας μη βιαζόμαστε να στρώσει και λίγο!!!
Επειδή έχω δίκτυο με server always on, απ´όπου θα αντλώ κυρίως μουσική, και δε θα καρφώσω κανένα δίσκο επάνω, πιστεύω απ´όσα διάβασα πως δε θα έχω πρόβλημα....Ελπίζω!!!
Είναι το άτιμο τόσο διακριτικό και πρακτικό που αξίζει τα λεφτά του.
Από hac 315 μαζί με τη courier, και παραλαβή σε μία μέρα (Κρήτη παρακαλώ...), μπράβο τους....