Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

δεν εχω παρει ακόμα την συσκευη, ειμαι ετοιμος ομως.

Σας εχω μια γρηγορη ερωτηση...

Ενας Fujitsu Celvin NAS Server Q600 1TB που εχω, θα "σηκωσει" τον Squeezebox server ?

Στοχος ειναι να χρησιμοποιω την μουσικη μου, χωρις το pc αναμενο.

το googlaρα λιγο, αλλα δεν καταφερα να βρω μια σωστη απάντηση...

Σας ευχαριστω

τελικα με πολυ διαβασμα, λιγο ξενυχτι, εγκατασταση του SSOTS στον NAS server, και από πάνω εγκατασταση του Squeezebox Server (7.52) ολα φαινονται ΟΚ μετα απο δοκιμες με το Squeezecast (Player emulation) και το iPeng στο iPhone (αφου ακόμα δεν εχω αγορασει το κανονικο touch).
Αν καποιος θελει λεπτομέρειες και μπορω να βοηθήσω, με ρωταει.

Γι' αυτό όποιος αγοράζει τώρα NAS, καλό είναι να προτιμάει NAS που υποστηρίζει εγγενώς Squeezebox Server, ώστε να αποφεύγεται αυτή η ταλαιπωρία.

Στο Synology NAS η εγκατάσταση ήταν θέμα 5 λεπτών.

Βαλτο ξανα απο τις ρυθμισεις και κοιταξε τι θα γινει
Μηπως αλλαξες την επιλογη στην οθονη <when stop> η στο<when play>?
Εκτος και αν εκανε αναβαθμιση μονο του και χαθηκαν οι ρυθμισεις

λοιπον,αφου εκανε το γινατι του,χθες αποφασισε να επιστρεψει το ρολοι ετσι ξαφνικα οπως ειχε εξαφανιστει προ ημερων.

Κατι αλλο τωρα,πως γινεται απο την usb παντα,ενα φλασακι να παιζει καλυτερα απ´οτι ο σκληρος δισκος?
Τα ιδια αρχεια.

Re: Απάντηση: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Κατι αλλο τωρα,πως γινεται απο την usb παντα,ενα φλασακι να παιζει καλυτερα απ´οτι ο σκληρος δισκος?
Τα ιδια αρχεια.

Όσο λιγότερη δουλειά και βάρος επωμίζεται το Touch, τόσο καλύτερη ποιότητα και στον ήχο.

μιλαμε για αισθητη διαφορα,αφου να φανταστεις καποια αρχεια υψηλης αναλυσης απο τον δισκο,δεν μου εκαναν και καμια διαφορα απο αλλα χαμηλης αναλυσης και λεω κατσε να κανω μια δοκιμη με το φλασακι,γιατι κατι δεν παει καλα.
Ε το αποτελεσμα με χαζεψε!

Δεν νομιζω οτι εχει σχεση με τον ογκο δεδομενων,αλλα με την ποιοτητα του συγκεκριμενου receiver γιαυτο και καποιοι <χειρουργουν>

Oτι πιθανον ο μετατροπεας σηματος απο usb ειναι ποιοτικοτερος απο αυτον του ethernet,παντα στο εσωτερικο του touch.Αν βαζουμε το ιδιο αρχειο ,πρεπει να το ακουμε και το ιδιο ποιοτικα.Αν δεν συμβαινει αυτο ειναι ,λογω του οτι υπαρχει κατι <στραβο> κατα την μετατροπη του σηματος usb-ethernet μεχρι το dac

μα βρε Πετρο που κολλαει αυτο στη δικη μου περιπτωση?
δεν αναφερθηκα πουθενα σε ethernet,η συνδεση ηταν η ιδια και στον σκληρο και στο φλασακι.

Με συγχωρεις καταλαβα οτι το αρχειο το ακουγες ειτε μεσω ethernet ,ειτε παλι μεσω usb,δηλαδη απο διαφορετικες θυρες
Αυτο που καταλαβα τωρα ,δεν δικαιολογηται.Καπου θα υπαρχει φαουλ πριν την usb.Αν εχεις την δυνατοτητα δες πως ακουγεται το ιδιο αρχειο μεσω ethernet
H ακομη δοκιμασε ,αν μπορεις,να παιξεις το ιδιο αρχειο μεσω wifi

Last edited:
Λακη οπως και να εχει δεν ειναι λογικο απο την ιδια θυρα,το ιδιο αρχειο να παιζει διαφορετικα ,λογω διαφορετικου αποθηκευτικου χωρου[εκτος αν εχει προβλημα ο χωρος]

Μηπως ειναι καλυτερα να χρησιμοποιουμε δισκους ssd? Αλλα ειναι πανακριβοι ακομα.

Δικτυακό player είναι το Touch. Οποιαδήποτε άλλη χρήση μειώνει την απόδοσή του. Τρέχοντας τον Squeezebox Server στον υπολογιστή ή στο NAS έχουμε καλύτερη ποιότητα.

Οι εξωτερικοί δίσκοι επιβαρύνουν περαιτέρω το Touch με το αδύναμο cpu και μνήμη του (cpu ARM11 533 MHz με 128mb ram).

Ακόμη και η ίδια η Logitech δεν αναφέρει χρήση σκληρού δίσκου.
"USB port and SD card slot
You can access music and pictures stored on flash drives and memory cards."

Μολις το παραγγειλα και εγω απο amazon στα 225ευρω
(μεσα και τα μεταφορικά).