Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Και προτείνουν και πειραματισμό εκ μέρους του χρήστη, αν αλλάζοντας τη φορά του καλωδίου επέρχεται ακουστική βελτίωση. Αναφέρει ότι κανονικά και τα δύο άκρα είναι ίδια, αλλά λόγω του χειροποίητου τερματισμού, προκύπτουν μικρές διαφορές!

Δες πάντως και τα Ethernet λάθη που θα αναφέρει το λειτουργικό…
Μέτρηση είναι και αυτή
Άκρως σχετική με την ποιότητα του δικτύου σου συνολικά

Συνδέσμους για Ethernet δεν νομίζω ότι θα διαβάσετε και πολλοί, κάποιοι τα ξέρετε κάποιοι τα έχετε διαβάσει, κάποιοι δεν είναι στον τομέα σας, από εκεί και πέρα ευτυχώς το Ethernet είναι Ethernet.

Διαφορετικά, άκου και πες μας :-)

Διαφορετικά, άκου και πες μας :-)

Το σκεπτικό της αγοράς του ήταν να το βάλω και να το ξεχάσω, άντε και να το βλέπω. Δεν είχα απαιτήσεις να το ακούσω. Κακό δεν θα κάνει πάντως! :smile:

Re: Απάντηση: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Δεν κατάλαβα.. Δηλαδή οι συγκεκριμένοι Γερμανοί υποστηρίζουν ότι το καλώδιο τους επιφέρει ακουστές διαφορές στον ήχο; Το λένε σαφώς;

"Erfahren Sie mit MeiCord Patchcords ein neues Klangerlebnis."
Μετάφραση:
"Ζήστε με τα καλώδια δικτύου MeiCord μια νέα ακουστική εμπειρία."

Το σκεπτικό της αγοράς του ήταν να το βάλω και να το ξεχάσω, άντε και να το βλέπω. Δεν είχα απαιτήσεις να το ακούσω. Κακό δεν θα κάνει πάντως! :smile:

Κακό μόνο στην τσέπη κάνει.

Μετάφραση:

Για να το καλαμπουρίσουμε λίγο

γμτο περίμενα να κάνει διαφορά και στο video
και στο arcanoid

Αυτή μαθημένη είναι, χαχα!

Ναι βρε για αυτό σου λέω δε βαράμε :-)
Ποιος από εμάς δεν έχει ματώσει την τσέπη του ? :D

Απάντηση: Re: Απάντηση: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!

Μετάφραση:

Ρε τους Γερμανούς.. Μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι... :flipout:

"Als Musikquelle diente der Olive-Server, von dort ging’s über das „Mercator Pur Cat.6“-Kabel von Sommercable zum Router, den wir über die zu testende Strippe
mit dem Olive-Netzwerkspieler verbunden haben. Tatsächlich spielte das dunkelblaue, ungeschirmte MeiCord-Kabel noch ein gutes Stück natürlicher und
homogener, ausgewogener und räumlicher als das Referenzkabel von Monster, auch mit mehr Brust bei Männerstimmen."

Το γερμανικό περιοδικό Stereo στο review, αναφέρει ότι το τεστ έγινε με χρήση για πηγή του server της Olive και ως αναφοράς χρησιμοποιήθηκε το Mercator Pur Cat.6 καλώδιο της Monster που συνέδεε τον server με τον router.

Έγινε σύγκριση καλωδίων από τον ρούτερ ως το player της Olive και κατά τη σύγκριση με το καλώδιο αναφοράς της Monster, "το MeiCord ακούστηκε με αρκετά μεγαλύτερη φυσικότητα και ομογένεια, ισορροπία, αέρα, όπως επίσης και με μεγαλύτερο όγκο στις αντρικές φωνές."

Last edited:
Η ακύρωση του wlan πάντως στο Touch, όπως και η ακύρωση των εξόδων που δεν χρησιμοποιούνται, προσφέρουν και τη μεγαλύτερη μετρήσιμη διαφορά, όπως αναφέρει ο Phil Leigh εδώ.

Οπότε όποιος μπορεί/θέλει να έχει ενσύρματη σύνδεση καλό είναι να ακυρώνει το wlan στο Touch, όπως επίσης καλό είναι να ακυρώνει και τις εξόδους που δεν χρησιμοποιούνται. Π.χ. στο Touch που χρησιμοποιώ αυτόνομα, χωρίς dac, έχω ακυρώσει την ψηφιακή έξοδο.

Καλό κάνει, κακό δεν κάνει.

Last edited:
Η ακύρωση του wlan πάντως στο Touch όπως και η ακύρωση των εξόδων που δεν χρησιμοποιούνται, προσφέρουν και τη μεγαλύτερη μετρήσιμη διαφορά, όπως αναφέρει στις μετρήσεις του ο Phil Leigh εδώ.

Οπότε όποιος μπορεί/θέλει να έχει ενσύρματη σύνδεση καλό είναι να ακυρώνει το wlan στο Touch, όπως επίσης καλό είναι να ακυρώνει και τις εξόδους που δεν χρησιμοποιούνται. Π.χ. στο Touch που χρησιμοποιώ αυτόνομα, χωρίς dac, έχω ακυρώσει την ψηφιακή έξοδο.

Πολύ ευχαρίστως θα το έκανα, εφόσον η Logitech δε μού επέβαλε με το ζόρι τα firmware updates, όπως συζητούσαμε λίγες μέρες πριν. Γιατί με κάθε update θα πρέπει να κάνω factory restore και μετά να περνάω εκ νέου τις modifications-ακυρώσεις.

Εύχομαι ο soundcheck να έβγαζε κάποια στιγμή μια modification, που να απενεργοποιεί το υποχρεωτικό firmware updating...

5 λεπτά υπόθεση είναι.

Όποιος βαριέται με πρόσχημα το εκ νέου πέρασμα των mods με κάθε firmware update, είναι επειδή δεν τα έχει κάνει πότε τα software mods και δεν έχει δει πόσο εύκολο είναι.

Last edited:
Το καλώδιο φαντάζομαι δεν φταιει για το ότι δεν μπορω να συνδεθω με ethernet παρα μόνο με wifi.
Και το λέω αυτο γιατι αλλάζοντας καλώδια ethernet μεταξύ PS3- ConnexTV-Dreambox όλα δουλεύουν τέλεια εκτός απο το Touch
¨οσο και να διαβάζω στο νετ για κάτι παρόμοιο άκρη δεν βρίσκω.
Προφανώς κάνω κάτι λάθος αλλά δεν μπορώ να καταλάβω που

Το καλώδιο φαντάζομαι δεν φταιει για το ότι δεν μπορω να συνδεθω με ethernet παρα μόνο με wifi.
Και το λέω αυτο γιατι αλλάζοντας καλώδια ethernet μεταξύ PS3- ConnexTV-Dreambox όλα δουλεύουν τέλεια εκτός απο το Touch
¨οσο και να διαβάζω στο νετ για κάτι παρόμοιο άκρη δεν βρίσκω.
Προφανώς κάνω κάτι λάθος αλλά δεν μπορώ να καταλάβω που

Settings [FONT=&quot]→[/FONT] Advanced [FONT=&quot]→[/FONT] Networking [FONT=&quot]→[/FONT] Choose network [FONT=&quot]→[/FONT] Connect to ethernet [FONT=&quot]→[/FONT] [εδώ πρέπει να σού βγάζει: "We were unable to find a DHCP address for this network"] [FONT=&quot]→[/FONT] Enter IP information manually [FONT=&quot]→[/FONT] Continue [FONT=&quot]→[/FONT] 192.168.1.XX [δοκίμασε διάφορα νούμερα στις 2 τελευταίες θέσεις (π.χ. 13, 29, 55, 86 κλπ.), γιατί μπορεί κάποιο από αυτά να έχει ήδη δοθεί από τον DHCP server σε άλλη δικτυωμένη συσκευή του συστήματός σου] [FONT=&quot]→[/FONT] Subnet mask: 255.255.255.0 [FONT=&quot]→[/FONT] Gateway IP: 192.168.1.1 [FONT=&quot]→[/FONT] DNS server IP: 192.168.1.1 [FONT=&quot]→[/FONT] done!

Έτσι βάζεις στατική IP στο Touch. Aν ούτε τότε δεν έχεις αποτέλεσμα, τότε τι να υποθέσω? Μήπως είναι πρόβλημα hardware του ethernet της συσκευής?

Last edited:
Οχι οχι εδω είναι το παράξενο.
Ενω κάνει ''connect to ethernet'' και συνδέεται μετά δεν μπορεί να συνδεθεί ούτε με το library που υπάρχουν τα μουσικά μου αρχεια ούτε με το mysqoueezebox λέγοντας μου συνέχεια ότι είναι busy
Οταν όμως γυρίσω στο wifi αναγνωρίζονται όλα κανονικά και δουλεύουν τέλεια.

Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Ενω κάνει ''connect to ethernet'' και συνδέεται μετά δεν μπορεί να συνδεθεί ούτε με το library που υπάρχουν τα μουσικά μου αρχεια ούτε με το mysqoueezebox λέγοντας μου συνέχεια ότι είναι busy
Άλλαξε το fw στον Squeezbox server .Το ίδιο προβλημα είχα και εγώ

Χμμμ... Τότε δοκίμασε το εξής: σβήσε το εντελώς (βγάλ' το απ' την πρίζα), περίμενε 1 λεπτό (αποφόρτιση κυκλωμάτων), σύνδεσε και άνοιξέ το. Κατά προτίμηση δοκίμασε να περάσεις και σταθερό IP. Μια φίλη μόνο με αυτό τον τρόπο (τράβηγμα πρίζας) μπόρεσε να συνδεθεί με το mysqueezebox μετά την τελευταία αναβάθμιση firmware.

Last edited: