Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Γρήγορη ερώτηση: την 1η φορά που κουμπώνεις επάνω του σκληρό, πρεπει να περιμενεις να σκαναρει ο squeezbox server ολα τα αρχεία πριν σε αφήσει να επιλέξεις ? Το ρωτάω γιατι δεν μου δίνει πρόσβαση στον σκληρό που έχω κουμπώσει στη usb

Ο squeezebox server θα ξεκινησει μονος του αλλα για να δουλεψεις τον δισκο θα
πρεπει να τελειωσει το σκαναρισμα .Για να δεις τι γινεται πας
usb device -> squeezebox server -> start squeezebox server και θα δεις την διαδικασια .Μετα πας switch library -> usb και μετα θα παιζει απο το δισκο .

Φυσικα μην περιμενεις να στον αναγνωριζει καθε φορα γιατι με δισκους με μεγαλες συλλογες τα παιζει ολο το συστημα .Εγω με στικακι 16gb και ορισμενες
φορες κολλαει .

Ο squeezebox server θα ξεκινησει μονος του αλλα για να δουλεψεις τον δισκο θα
πρεπει να τελειωσει το σκαναρισμα .Για να δεις τι γινεται πας
usb device -> squeezebox server -> start squeezebox server και θα δεις την διαδικασια .Μετα πας switch library -> usb και μετα θα παιζει απο το δισκο .

Φυσικα μην περιμενεις να στον αναγνωριζει καθε φορα γιατι με δισκους με μεγαλες συλλογες τα παιζει ολο το συστημα .Εγω με στικακι 16gb και ορισμενες
φορες κολλαει .

Ακριβώς αυτό συμβαίνει. Προφανώς με τον 1ΤΒ ζορίζεται και κολλάει ορισμένες φορές αν και ο δίσκος ήταν "καθαρός" απο φορμάτ & defrag.

Ευχαριστώ για την βοήθεια :a0210:

Re: Απάντηση: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Το ιδιο μου κανει και μενα. Μπαινω στα settings και επιλεγω τον δισκο που επιθυμω (usb, sata κλπ). Στην συνεχεια βλεπει μονο τον επελεγμενο δισκο. Κατι δεν μ αρεσει σ αυτην την λειτουργια.

Βασίλη, εσύ έχεις τον Synology Nas DS-211+ Δεν τρέχεις τον squeezebox server στον Nas;

Ορίζεις να τρέχει ο server στον Nas, στα settings του squeezebox server тου Nas ορίζεις τον αρχικό φάκελο που περιέχει όλη σου τη μουσική και τέλος.

Αν δεν κάνεις αυτά, τον Nas τι τον πήρες; Απλά για dock για πολλαπλούς δίσκους; Οι θύρες usb/satа στον Nas είναι για εξυπηρέτηση για backup, δεν έχουν τη λογική να έχεις πολλαπλούς δίσκους μόνιμα online.

Θα κάνεις raid τους δύο δίσκους στον Synology DS211+ ώστε να είναι σαν ένας μεγάλος, θα περάσεις τη μουσική σου μέσα σε έναν αρχικό φάκελο και θα ορίσεις αυτόν τον φάκελο στον squeezebox server του Nas.

Το "πρόβλημα" ότι έχεις διάσπαρτη τη μουσική σου σε πολλαπλούς δίσκους ποικίλης χωρητικότητας δεν είναι ουσιαστικά πρόβλημα. Τους κρατάς όπως είναι όλους σαν backup και παίρνεις δύο νέους δίσκους 2tb ή 3tb και τους κάνεις raid στον Nas, όπως σου έγραψα σε προηγούμενο post και σου είπα και στο τηλέφωνο.

Τώρα, αν πεις ότι δεν θέλεις να δώσεις λεφτά για άλλους δίσκους, αυτό είναι άλλη υπόθεση. Αλλά μην το παρουσιάζεις σαν πρόβληματική λειτουργία του Touch ή του συνολικού σέταπ σου.

Είναι γεγονός ότι το Synology DS-211+ είναι μικρό και αντιοικονομικό εφόσον συνδυαστεί με 2x3TB δίσκους. Βέβαια, και 6tb δεν είναι καθόλου μικρή χωρητικότητα. Όταν ο ένας δίσκος 3tb κοστίζει σήμερα 140 ευρώ, ο 2tb στα 70 ευρώ είναι σαφώς πιο συμφέρουσα αγορά αν συνδυαστεί με τετραπλά μοντέλα Nas. Στην περίπτωσή σου ίσως θα έπρεπε να είχες προτιμήσει τετραπλό μοντέλο. Λανθασμένα βασίστηκες στο ότι θα εκμεταλλευτείς τις θύρες usb/satа που παρέχει ο Nas ώστε να καρφώσεις εκεί έξτρα δίσκους.

Όπως είσαι τώρα και λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη συλλογή σου, θα έλεγα ότι η πιο σωστή λύση είναι να πάρεις 2x3tb δίσκους, παρά την τσιμπημένη τους τιμή, ώστε να μην αισθάνεσαι ότι αφήνεις έξω μέρος της συλλογής σου, και για να μη χάσεις και την μπάλα, μην ξέροντας τι έχεις σε ποιον δίσκο. Θα έχεις όλη σου τη συλλογή μέσα στον Nas, και τους διάσπαρτους δίσκους σου θα τους αποθηκεύσεις. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα έχεις και λόγο να κάνεις raid5 για να προστατεύσεις τα δεδομένα του Nas, αφού θα έχεις πλήρες backup.

Αυτή τη λογική έχει η αγορά ενός NAS. Κατ' αρχήν σαν αποθήκη της μουσικής, αλλά και για να τρέχεις τον server στον Nas, ώστε να απαλλάσσεται το Touch. Κάποιοι μάλιστα προτείνουν να γίνεται αποκωδικοποίηση των flac αρχείων στον squeezebox server του Nas και να μη χρειάζεται να κάνει ούτε αυτή την εργασία το Touch.

Γιαννη σ ευχαριστω για τις διευκρινησεις, οντως θα παρω σταδιακα 2 τριτερατους και θα περασω εκει την μουσικη μου με τον τροπο που περιγραφεις. Στις USB θα βαλω τους αλλους σκληρους με τις ταινιες και νομιζω θα ειμαι οκ. Κατα τα αλλα απο το μηχανακι ειμαι ευχαριστημενος. (Στειλε ενα πμ με τον Dune, αν ειναι οκ)

βλέποντας πρόσφατα στο πλαίσιο είδα δυό διαδικτυακούς δίσκους
ο ένας είναι ο seagate black armor NAS 110 στα 167 ευρω και ο WD mybook live στα 161.
Και οι δυό 1 τέρα.
Επειδή ανήκω στους συμμαζεμένους ακροατές και η μέχρι τώρα δισκοθήκη μου δεν ξεπερνάει τα 500μέγα (και ξεσκαρτάρω συνέχεια) θα μου λύνανε το πρόβλημα.
Τους δοκίμασε κανείς?
Κάνουν γενικώς?

http://www.squeezebox-forum.de/viewtopic.php?f=11&t=887

Έχει γραφτεί στο νήμα για τους Blackarmor ότι δεν υποστηρίζουν τον Squeezebox Server.

QNAP, Synology και NetGear υποστηρίζουν τον Squeezebox Server. Προσωπικά προτιμώ τη Synology λόγω της άριστης υποστήριξης.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μπλέκει κανείς με άλλες εταιρίες. Τάχα για φτηνότερο κοστολόγιο;

160 ευρώ τιμή skroutz κοστίζει π.χ. το φτηνότερο Synology, το μοντέλο DS-110j.
122 ευρώ + μεταφορικά από Γερμανία.

Όλα τα μοντέλα της Synology υποστηρίζουν τον Squeezebox server.
http://forum.synology.com/enu/viewtopic.php?f=106&t=34981&start=0

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάξει κανείς για τον Nas που τον ενδιαφέρει είναι αν υποστηρίζει την εγκατάσταση του Squeezebox Server. Αν όχι, τότε είναι άτοπες οι ερωτήσεις του τύπου "το τάδε μοντέλο είναι καλό;".

http://www.squeezebox-forum.de/viewtopic.php?f=11&t=887

Έχει γραφτεί στο νήμα για τους Blackarmor ότι δεν υποστηρίζουν τον Squeezebox Server.

QNAP, Synology και NetGear υποστηρίζουν τον Squeezebox Server. Προσωπικά προτιμώ τη Synology λόγω της άριστης υποστήριξης.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μπλέκει κανείς με άλλες εταιρίες. Τάχα για φτηνότερο κοστολόγιο;

160 ευρώ τιμή skroutz κοστίζει π.χ. το φτηνότερο Synology, το μοντέλο DS-110j.
122 ευρώ + μεταφορικά από Γερμανία.

Όλα τα μοντέλα της Synology υποστηρίζουν τον Squeezebox server.
http://forum.synology.com/enu/viewtopic.php?f=106&t=34981&start=0

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάξει κανείς για τον Nas που τον ενδιαφέρει είναι αν υποστηρίζει την εγκατάσταση του Squeezebox Server. Αν όχι, τότε είναι άτοπες οι ερωτήσεις του τύπου "το τάδε μοντέλο είναι καλό;".

πρώτον διότι κάποιοι δεν κάναμε την ίδια έρευνα στο θέμα νας όπως εσύ (και μέχρι πραγματικά να ενδιαφερθούμε το περάσαμε στα γρήγορα)
δεύτερον πάντα το κόστος είναι σημαντικός παράγοντας.

τώρα...
τρίτον πως μπορεί να γνωρίζει κάποιος βλέποντας μιά διαφημιστική καταχώρηση ότι ένας συγκεκριμένος δίσκος υποστηρίζει το λοτζι?
τέταρτον. ο συνόλοτζυ στα 150 τόσα στο σκρουτζ περιλαμβάνει και δίσκο ή είναι μόνο το κουτί?
πέμπτον...ακούγεται?
εκτός από το μοτέρ του δίσκου, έχει φαν?

...τώρα...
τρίτον πως μπορεί να γνωρίζει κάποιος βλέποντας μιά διαφημιστική καταχώρηση ότι ένας συγκεκριμένος δίσκος υποστηρίζει το λοτζι?
τέταρτον. ο συνόλοτζυ στα 150 τόσα στο σκρουτζ περιλαμβάνει και δίσκο ή είναι μόνο το κουτί?
πέμπτον...ακούγεται?

Μια μικρή googlέρευνα σε online fora συνήθως διευκρινίζει θέματα συμβατότητας.
Η γνώμη μου είναι να πας σε λύση NAS 4 θέσεων (για λόγους future-proofing/αναβαθμισημότητας και μόνο). Αν οι 4 σού φαίνονται too much, ξεκίνα με 2 δίσκους και άφησε τις 2 θέσεις κενές, για πιθανή μελλονντική ανάγκη.
Εγώ έχω το Synology DS411+ (με 4 WD Caviar Black x 2TB) και οι 2 ανεμιστήρες που έχει είναι σχετικά ακουστοί, όχι ιδιαίτερα δυνατά αλλά αισθητά, ειδικά αν δεν παίζει κάτι άλλο στο δωμάτιο.

Last edited:
νομίζω ότι ξεκαθάρισα ότι αυτή τη στιγμή η δισκοθήκη μου είναι κάτω από 500 μέγα και την μειώνω...
Δεν θέλω ένα νας με πάνω από 1 τέρα. Για να μην πω πάνω από ένα δίσκο.
Θέλω επίσης να μην κάνει πολύ θόρυβο, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να μείνει στον ίδιο χώρο.

Το ερώτημα παραμένει:
το συνόλοτζυ στο σκρουτζ στα 160 θέλει και δίσκο ?
Τότε πάμε στα 250....
(γι αυτό και ρωτάω γιά αυτά που ρωτάω)

πρώτον διότι κάποιοι δεν κάναμε την ίδια έρευνα στο θέμα νας όπως εσύ (και μέχρι πραγματικά να ενδιαφερθούμε το περάσαμε στα γρήγορα)
δεύτερον πάντα το κόστος είναι σημαντικός παράγοντας.
τώρα...
πέμπτον...ακούγεται?

1) Δεν έχω κάνει καμία τρελή έρευνα. Λίγο googlάρισμα που λέει και ο spytsi αρκεί. Τα αποτελέσματα στο προηγούμενο post μου τα βρήκα σε μισό λεπτό. Για το ενδιαφέρον συμφωνώ, χρειάζεται ενδιαφέρον.
2) Είπα "τάχα για φτηνότερο κοστολόγιο", εννοώντας ότι οι συμβατές λύσεις με squeezebox server δεν είναι απαραίτητα ακριβές δίνοντας ένα παράδειγμα τον Synology DS-110j. Οι συμβατές λύσεις βέβαια προέρχονται από καταξιωμένες εταιρίες με σοβαρή υποστήριξη, οπότε και μια μικρή διαφορά σε απόλυτη σύγκριση τιμών είναι λογικό να υπάρχει.
3) Μπορείς να ξεκινήσεις αντίστροφα. Όχι να πηγαίνεις στο Πλαίσιο, να επισημαίνεις τα μοντέλα και να ψάχνεις αν κάνουν για Squeeze, αλλά να ξεκινάς από γνωστά συμβατά μοντέλα σοβαρών εταιριών και μετά να αναζητήσεις την πιο χαμηλή τιμή.
4) Τον Synology DS-110j μπορείς να τον πάρεις από Γερμανία για πιο φτηνά. Εδώ όλες οι επιλογές που υπάρχουν. 121,70 + 17,50 ευρώ μεταφορικά είναι για σκέτο τον Nas.
5) 20db αναφέρει η εταιρία. Υπάρχει φυσικά ανεμιστήρας. Ακούγεται σε απόλυτη ησυχία, αλλά είναι αποδεκτός ο θόρυβος. Το τέλειο φυσικά είναι να στήσεις τον Nas σε ξεχωριστό χώρο.

Δεν έχεις κάνει την τρελλή έρευνα Γιάννη, αλλά σίγουρα έκανες πιό πολλή από μας.
απο γκουγκλάρισμα προτιμώ να ρωτήσω κάποιο μέλος εδώ, όπως εσένα, όπου υπάρχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη.
Τώρα γιά καταξιωμένες, πιό καταξιωμένες από την seagate και WD δεν ξέρω.
Ιδιαίτερα τα τελευταία 4 χρόνια ό,τι δίσκο πήρα ήταν wd και είμαι ευχαριστημένος. Τη συνόλοτζυ εδώ την διάβασα πρώτη φορά.

Σκέτο νας δεν ξέρω αν θέλω να πάρω, δεν ξέρω αν πχ μπορώ να βάλω μέσα έναν από τους υπάρχοντες ούτε θέλω να μπλέξω με συμβατότητες. Αρα θα πάρω κάτι με έναν δίσκο και ενδεχομένως το πολύ άλλη μιά θέση.

και κάτι ακόμα
στο ds X10...
το Χ=1 σημαίνει χωραέι ένα δίσκο, το Χ=2 2 κλπ?

και ακόμα κάτι....
το βράδυ τον κλείνεις ή τον έχεις 24/24/365...

και κάτι ακόμα
στο ds X10...
το Χ=1 σημαίνει χωραέι ένα δίσκο, το Χ=2 2 κλπ?

Ναι.

και ακόμα κάτι....
το βράδυ τον κλείνεις ή τον έχεις 24/24/365...

Έχει timer on, timer off.

Μπορείς να το ορίσεις δηλαδή να ανοίγει και να κλείνει ό,τι ώρα θέλεις επί καθημερινής βάσης. Δυστυχώς δεν έχει ξεχωριστή ρύθμιση για σαβ/κα.

Εγώ π.χ. το έχω να κλείνει στις 4 το πρωί που είναι το αργότερο που πάω για ύπνο και να ανοίγει στις 16:00 που επιστρέφω από δουλειά.

Last edited:
Τη συνόλοτζυ εδώ την διάβασα πρώτη φορά.

Σκέτο νας δεν ξέρω αν θέλω να πάρω, δεν ξέρω αν πχ μπορώ να βάλω μέσα έναν από τους υπάρχοντες ούτε θέλω να μπλέξω με συμβατότητες. Αρα θα πάρω κάτι με έναν δίσκο και ενδεχομένως το πολύ άλλη μιά θέση.

Η Synology θεωρείται μία από τις κορυφαίες εταιρίες που κατασκευάζει Nas Server και ίσως εκείνη με την καλύτερη υποστήριξη. Κι εφόσον όλα της τα μοντέλα υποστηρίζουν την εγκατάσταση squeezebox server, ήταν μονόδρομος για μένα.

Όταν πρωτοβάλεις δίσκο μέσα, θα κάνεις format, οπότε πρέπει να είναι άδειος. Πρόβλημα με συμβατότητες δεν υπάρχει. Με αγορά από Ελλάδα μόνο για τον δίσκο επωφελείσαι της εγχώριας εγγύησης.