Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Με αγορά από Ελλάδα μόνο για τον δίσκο επωφελείσαι της εγχώριας εγγύησης.

Σωστός.. Οι δίσκοι σκάνε. Καλό είναι να έχεις εγγύηση, τουλάχιστο για τον δίσκο.

Το NAS μπορείς να το πάρεις απ' έξω βέβαια..

Re: Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Σωστός.. Οι δίσκοι σκάνε. Καλό είναι να έχεις εγγύηση, τουλάχιστο για τον δίσκο.

Το NAS μπορείς να το πάρεις απ' έξω βέβαια..

εσύ πήρες?

Εγώ έχω server στο σπίτι εδώ και 7 χρόνια, ο οποίος λειτουργεί 24/7.. Από τότε που πήρα το SΒ απλά του έχω φορτώσει και το squeezebox server.

Αλλά αν ήταν να πάρω κάτι αποκλειστικά για το squeezebox, θα έπαιρνα κάτι σε Qnap ή Synology, με δύο δίσκους σε RAID 1.

Εγώ τρέχω Windows Home Server σε κανονικό μηχάνημα.. Είναι λίγο υπερβολή μόνο για squeezebox (έχει μέσα 9 δίσκους...).

Όλα τα NAS που παίρνουν μέσα πάνω από έναν δίσκο υποστηρίζουν τουλάχιστον τα βασικά RAID (1, 0).

Για UPS μην τυχόν πάρεις κανά Turbo-X από Πλαίσιο, δεν είναι συμβατό.

Να προτιμήσεις το οικονομικό (72 ευρώ) και επώνυμο APC 550VA, που είναι συμβατό με Synology.

H συμβατότητα έγκειται στο να δίνει εντολή στο Synology να κλείνει ομαλά σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.

Ίσως θα έπρεπε να ανοίξουμε ένα νήμα να αναρτηθεί ως sticky με μαζεμένες όλες τις πληροφορίες περί στησίματος του Touch, του Nas Server, των DIY λύσεων κτλ.

Για διευκόλυνση των νέων αναγνωστών ή για όσους προσπέρασαν κάποιες πληροφορίες που έχουν δοθεί αναλυτικά στο παρελθόν και τώρα είναι δύσκολο να ανακληθούν λόγω γιγάντωσης του νήματος.

Last edited:
Για UPS μην τυχόν πάρεις κανά Turbo-X από Πλαίσιο, δεν είναι συμβατό.

Να προτιμήσεις το οικονομικό (72 ευρώ) και επώνυμο APC 550VA, που είναι συμβατό με Synology.

H συμβατότητα έγκειται στο να δίνει εντολή στο Synology να κλείνει ομαλά σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.

Thx για την πρόταση (APC), έψαχνα να βρω ένα συμβατό με το DS411+ και οικονομικό.

Σχετική ερώτηση γενικότερου ενδιαφέροντος: σκέφτομαι απ' το UPS να τροφοδοτήσω μόνο το NAS και όχι το Touch ή κάποιο άλλο στοιχείο του ηχοσυστήματος, γιατί έχω ακούσει πως τα UPS είναι
πηγές παρασίτων και θορύβου στην ηλεκτρική γραμμή. Ακόμα όμως και συνδεδεμένο σε πρίζα "γειτονική" αυτής που τροφοδοτεί το υπόλοιπο ηχοσύστημα, μπορεί να έχει αισθητή αρνητική επίδραση στην ποιότητα του ρεύματος και του ήχου κατ' επέκταση?

Το σωστό φυσικά είναι να τραβήξεις ξεχωριστή γραμμή από τον πίνακα για τα μέρη του ηχοσυστήματος και να χρησιμοποιείς τις υπόλοιπες πρίζες για τέτοια παραφερνάλια.

"Χαίρω πολύ" θα μου πεις βέβαια.

Για το αν και κατά πόσο θα έχεις ακουστή επίπτωση εσύ θα το κρίνεις.

Εγώ τα έχω βάλει όλα (Nas Server, UPS, Router, Switch) στην αποθήκη του σπιτιού που τροφοδοτείται κι εκείνη από ξεχωριστή γραμμή στον πίνακα και στην αποθήκη καταλήγουν πέντε γραμμές ethernet από τους διάφορους χώρους.

Ίσως θα έπρεπε να ανοίξουμε ένα νήμα να αναρτηθεί ως sticky με μαζεμένες όλες τις πληροφορίες περί στησίματος του Touch, του Nas Server, των DIY λύσεων κτλ.

Για διευκόλυνση των νέων αναγνωστών ή για όσους προσπέρασαν κάποιες πληροφορίες που έχουν δοθεί αναλυτικά στο παρελθόν και τώρα είναι δύσκολο να ανακληθούν λόγω γιγάντωσης του νήματος.
+10000

Δοκίμασα ένα UPS, το Turbo-X 650-Sd, για τον Synology NAS του Touch. Δεν αναγνωρίζεται από τον NAS.

Το αντικατέστησα με το APC Back-Ups 550VA και αναγνωρίστηκε αμέσως. 22 λεπτά αυτονομία με τον Synology DS1511+ με 5x2tb δίσκους.

Από το Nas πλέον μπορεί να οριστεί σε πόσα λεπτά να μπαίνει ο NAS σε safe mode, σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, όπως και το shutdown του UPS.

Επίσης από το γραφικό περιβάλλον του NAS μπορεί να οριστεί πότε να ανοίγει και πότε να κλείνει ο NAS σε καθημερινή βάση, έτσι ώστε να είναι online η μουσική βιβλιοθήκη για το Touch μόνο όταν είστε σπίτι.

Γράφω για τον NAS, γιατί θεωρώ επιτακτική ανάγκη να χρησιμοποιήσουν NAS οι κάτοχοι Touch. Πέραν του ότι είναι τρομερή ευκολία να έχει κανείς online ολόκληρη τη μουσική του βιβλιοθήκη, με αστραπιαία περιήγηση σε αυτήν, είναι και η επιλογή που προσφέρει την καλύτερη ηχητική ποιότητα, αφού απαλλάσσεται το Touch από το να εκτελεί το ίδιο χρέη server και αποκωδικοποίησης των flac.

To Touch είναι ένα μικρό pc με cpu ARM11 533 MHz με 128mb ram.
O NAS που χρησιμοποιώ έχει cpu 1,8GHz dual core με 3072mb DDR2 ram!

Ποιο NAS έχεις αν επιτρέπεται ?

Γράφω για τον NAS, γιατί θεωρώ επιτακτική ανάγκη να χρησιμοποιήσουν NAS οι κάτοχοι Touch. Πέραν του ότι είναι τρομερή ευκολία να έχει κανείς online ολόκληρη τη μουσική του βιβλιοθήκη, με αστραπιαία περιήγηση σε αυτήν, είναι και η επιλογή που προσφέρει την καλύτερη ηχητική ποιότητα, αφού απαλλάσσεται το Touch από το να εκτελεί το ίδιο χρέη server και αποκωδικοποίησης των flac.

μια και ξεθάφτηκε το ποστ....
αυτά σίγουρα ισχύουν?

αφού απαλλάσσεται το Touch από το να εκτελεί το ίδιο χρέη server και αποκωδικοποίησης των flac

Ποιο NAS έχεις αν επιτρέπεται ?

Το γράφει στο μήνυμα που έκανες quote.

"22 λεπτά αυτονομία με τον Synology DS1511+ με 5x2tb δίσκους."

nasp.jpg

αυτά σίγουρα ισχύουν?

αφού απαλλάσσεται το Touch από το να εκτελεί το ίδιο χρέη server και αποκωδικοποίησης των flac

Το πρώτο σίγουρα, γιατί είναι μάλλον απίθανο να βρεις Nas πιο αδύναμο από το ίδιο το Touch.

Το δεύτερο, ανάλογα με το μοντέλο Nas που θα επιλέξεις και με το δίκτυό σου.
Αν έχεις ασύρματο δίκτυο, μπορεί η επιβάρυνση που θα έχει ο δέκτης σου με τα pcm αρχεία να έχει χειρότερη επίδραση απ' όσο θα έχει η αποκωδικοποίηση των flac από το ίδιο το Touch.

Γι' αυτό και επέλεξα ενσύρματη σύνδεση σε όλα τα σημεία του σπιτιού και στέλνω pcm.

αυτά σίγουρα ισχύουν?

Ότι ισχύουν, ισχύουν.. όταν το touch παίζει από USB σηκώνει εσωτερικά έναν μικρό squeezebox server.

Το κατά πόσο "ακούγονται" βέβαια είναι άλλο θέμα....