Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Σε εναν NAS με μια θεση, μπορει να λειτουργησει ενας usb δισκος για backup?

Ναι, αυτή τη λογική έχει η ύπαρξη USB θύρας, για backup.

Πάντα, όσα δεδομένα έχουμε μέσα στον Nas, άλλα τόσα σε backup πρέπει να έχουμε σε εξωτερικούς σκληρούς, φυλαγμένους σε άλλο οίκημα.

Είχες κάνει έλεγχο των δίσκων για bad sectors πριν την εγκατάστασή τους στον Nas;

Downgrade προκύπτει όταν κατά την εναλλαγή SBS και MySB, το ένα έχει διαφορετικό firmware από το άλλο.

Αν εννοείς έλεγχο με ειδικό λογισμικό του κάθε δίσκου ξεχωριστά, μέσα σε PC ή έχοντάς τον συνδεδεμένο με PC/laptop μέσω εξωτερικής θήκης, όχι, δεν το έκανα.
Απλά, κατά τη δημιουργία του RAID είχα ενεργοποιήσει τον έλεγχο για bad sectors, όπως είχαμε συζητήσει παλιότερα.

Ναι, εκείνο που είχαμε συζητήσει εννοώ. Ελπίζω να μην είναι τίποτε σοβαρό το πρόβλημά σου και να γίνει remapping των bad sectors όταν κάνεις εκ νέου raid.

Για τα firmware upgrades/downgrades, δοκίμασε να μπεις στο TinySBS, θα σου προτείνει αναβάθμιση λογισμικού στην 7.5.4. Κι αν την κάνεις και μετά γυρίσεις στο SBS του Synology, θα σου κάνει downgrade στην 7.5.3.

Ναι, αυτή τη λογική έχει η ύπαρξη USB θύρας, για backup.

Πάντα, όσα δεδομένα έχουμε μέσα στον Nas, άλλα τόσα σε backup πρέπει να έχουμε σε εξωτερικούς σκληρούς, φυλαγμένους σε άλλο οίκημα.

To raid τοτε τι ακριβως κανει ? Δεν ειναι και αυτο ενα backup?

To raid τοτε τι ακριβως κανει ? Δεν ειναι και αυτο ενα backup?

Πιο πολύ ευκολία είναι το Raid, ώστε να μην καταφεύγεις στο backup σου για ανάκτηση των δεδομένων σου.

Π.χ. σου χαλάει ένας δίσκος σε raid5, βάζεις έναν καινούριο μέσα, και συνεχίζεις απτόητος, χωρίς να χρειάζεται να ψάχνεις τα backup σου, πού έχεις τι.

Με το iPad και τη χρήση του προγράμματος issh μπορώ πλέον να ενεργοποιώ/απενεργοποιώ τα software mods του soundcheck μόνο με ένα άγγιγμα στο ipad για κάθε mod. Π.χ. την ακύρωση της οθόνης του Touch.

Χτες σύνδεσα το Touch σε προενισχυτή (Clearaudio Balance pre) πριν τα ενεργά ML Purity. Γι' αυτό και πέρασα και το 100% volume mod, ώστε να ακυρωθεί ο έλεγχος volume από το Touch.

Last edited:
Η ακύρωση της οθόνης είναι και το μόνο mod που δεν επιτρέπει εκ νέου ενεργοποίηση on the fly, αλλά απαιτεί reboot της συσκευής πατώντας το κουμπάκι on-off από το ίδιο το Touch.

Αλλά έχει και τη γοητεία του το "ακέφαλο" Touch. Με το iPad στα χέρια για επιλογή της μουσικής, ξεπηδάνε οι ήχοι από τα ηχεία ως διά μαγείας, αφού δεν διακρίνεται καμία πηγή αναμμένη. Μπορεί ακόμη και να κρυφτεί τελείως το Touch πίσω από το ρακ. Κι αν τα ηχεία είναι ενεργά, ούτε ρακ δεν χρειάζεται.

Eπιτελους χθες εφτιαξα το Synology DS411j με 4 WD20EARS 2TB.
Πρωτα εκανα αυτο που ο φιλος tzo προτεινε για το προβλημα των LCC στους WD Green. thanks tzo
To RAID5 με τσεκαρισμενο το bad sectors πηρε 12+ ωρες και εχω 5,36Gb free space.

Τωρα πρεπει να το παραμετροποιησω..
μερικες ερωτησεις..
1) επελεξα να κανω Raid 5 και οχι raid 5 +(spare) ποια η διαφορα;
2) Θελω να εχω την μουσικη μου συλλογη (κοντα στα 2tb) και μετα να κατεβαζω κανα torrent για να μην εχω το pc ανοιχτώ. καλυτερα να επελεγα την επιλογη που ειχε στην αρχη για partition;
3) Η μουσικη μου συλλογη θελει να οργανωθει με σωστα tags και να μπουν εξωφυλλα απο πολλα που λειπουν. Τι ειναι προτιμοτερο να την πεταξω στο DS411j και να την επεγεργαζομαι απο εκει;
ή να τα επεξεργαζομαι στο pc (σωστα tags και εξωφυλλα) και μετα να τα πεταω στο DS411j;
4) ποιο προγραμμα προτεινετε (ευκολο στην χρηση) για tags και εξωφυλλα για FLAC και mp3. κατι ειχα ακουσει για ενα godfather το οποιο ειναι φτιαγμενο και απο ελληνα.

αυτα προς το παρον..οταν το φτιαξω θα μεταφερω και εντυπωσεις απο την χρηση NAS + Touch μιας και ειναι το πιο φτηνο Synology που παιρνει 4 δισκους.

για Bittorent client εχει το Transmission 2.1.1.0 και δουλεει με private trackers. Πρεπει να ανοιξετε το port που χρησιμοποιει για να αρχισει να δουλευει. αυτο ομως που δεν καταφερα να κανω ακομα ειναι να ειμαι connectable..

Last edited:
Τελικα βρηκα οτι για το Touch χρειαζεται το Logitech® Squeezebox Server.
Το Logitech® SqueezeCenter ειναι παλιο.

υπαρχει καποιος οδηγος για το πως το εγκαθιστουμε;

Last edited:
Την 7.5.3 έκδοση κατεβάζεις από το site της ίδιας της Synology:
http://www.synology.com/support/download.php?lang=us
Είναι το πρώτο-πρώτο στην κατηγορία Packages στο κάτω μέρος της σελίδας.

Για να εγκαταστήσεις το package:
1. Συνδέεσαι μέσω του Synology Assistant με τον Nas.
2. Πατάς το τοξάκι πάνω αριστερά, εμφανίζεται drop-down menu.
3. Επιλέγεις Package Management.
4. Επιλέγεις Install, βρίσκεις το αρχείο που κατέβασες και τέλος.

Αφού γίνει η εγκατάσταση, για να μπεις στον Squeezebox Server:
- Eπαναλαμβάνεις τα βήματα 1 και 2
- Στο drop-down menu, πατάς το τοξάκι δεξιά ώστε να πας πιο πέρα στο μενού και βρίσκεις το Squeezebox Server.

Αφού μπεις στον Squeezebox Server:
1. Eπιλέγεις Settings στην κάτω αριστερή γωνία
2. Δίνεις ένα δικό σου όνομα στη μουσική σου βιβλιοθήκη (Αυτό το όνομα θα βλέπεις όταν κάνεις Switch Library στο Touch)
3. Oρίζεις τον shared φάκελο όπου είναι η μουσική σου και είσαι έτοιμος.

Ευχαριστώ θα το δοκιμάσω.
Έχεις δοκιμάσει καθόλου το Ds audio εκτως τοπικού δικτύου;

Προσωπικά δεν έχω τέτοια ανάγκη. Ας μείνουμε σε ό,τι σχετίζεται με το Touch. To DS Audio είναι κάτι άσχετο με το Touch και τον Squeezebox Server.

Ναι εχεις δικιο για το Ds Audio. Μολις εγκατεστησα τον Squeezebox Server!

Last edited: