Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 20

Εάν είσαι στη δουλειά, πρέπει να έχεις ανοιχτή στο ρούτερ του σπιτιού σου την πόρτα 9002 για να δουλέψει.

Αλλά, το γράφω ξανά, είναι πάρα πολύ κακή ιδέα να ανοίγετε πόρτες προς τον έξω κόσμο. Αν σας βάλει κάποιος στο μάτι θα κλαίτε..
υπαρχει αλλος τροπος να δουλεψει;
εχω ανοιξει καμια 10 ports για να μπορω να διαχειριζομαι το nas απο το ιντερνετ. Τα ΗΤΤPS σε σχεση με τα HTTP δεν ειναι πιο ασφαλη;
τωρα εχω ανοιχτα και τα http και τα https μηπως να απενεργοποιήσω τα ΗΤΤP;

τι μπορει να παθει το nas και το Touch αν το βαλει καποιος στο ματι;

ισως ειναι καλυτερα να ανοιξει ενα νημα για το touch σε συνδιασμο με nas και να βαλουμε ολες τις εμπειριες αλλα και safety tips για να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο.

Re: Απάντηση: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

"native" είναι η εργοστασιακή επιλογή, δηλαδή να κάνει το Touch την αποκωδικοποίηση flac (άρα βάζεις disabled, ώστε να μην την κάνει το Touch)

"stream format" είναι το πώς θα σταλεί το αρχείο. (Επιλέγεις να σταλεί ως pcm).

Και τέλος στο πεδίο pcm θα επιλέξεις "flac".

Σε όλα τα πεδία δηλαδή επιλέγουμε disabled, εκτός από το πεδίο pcm όπου επιλέγουμε flac.
αυτο που το βρησκουμε;

Στο πεδιο pcm γραφει faad

AAC Disabled Native
FLAC Disabled faad/flac
MP3 Disabled
PCM Disabled faad

AIFF AIFF Disabled Native
FLAC Disabled flac/sox
MP3 Disabled

Apple Lossless FLAC Disabled faad/sox
MP3 Disabled
PCM Disabled faad

Monkey's Audio FLAC Disabled mac/flac
MP3 Disabled
PCM Disabled mac

FLAC FLAC Disabled Native
MP3 Disabled
PCM Disabled flac

QuickTime Movie AIFF Disabled mov123
FLAC Disabled mov123/flac
MP3 Disabled

MP3 MP3 Disabled Native

MPEG-4 AAC Disabled Native
FLAC Disabled faad/flac
MP3 Disabled
PCM Disabled faad

Musepack AIFF Disabled mppdec
FLAC Disabled mppdec/flac
MP3 Disabled
PCM Disabled mppdec

Ogg Vorbis AIFF Disabled sox
FLAC Disabled sox
MP3 Disabled
Ogg Vorbis Disabled Native

MPEG-4 SLS / HD-AAC AAC Disabled Native
FLAC Disabled sls/sox
MP3 Disabled
PCM Disabled sls

WAV FLAC Disabled sox
MP3 Disabled
PCM Disabled Native

Windows Media FLAC Disabled wmadec/flac
MP3 Disabled
PCM Disabled wmadec
Windows Media Disabled Native

WMA Lossless FLAC Disabled wmadec/flac
MP3 Disabled
PCM Disabled wmadec

WMAPro FLAC Disabled wmadec/flac
MP3 Disabled
PCM Disabled wmadec

Wavpack FLAC Disabled wvunpack/flac
MP3 Disabled
PCM Disabled wvunpack

δηλαδη πρεπει να ειναι ολα disabled πρεπει να ρυθμισω τιποτα αλλο;

Last edited:
Re: Απάντηση: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

αυτο που το βρησκουμε;
δηλαδη πρεπει να ειναι ολα disabled πρεπει να ρυθμισω τιποτα αλλο;

Σε όποιο file format υπάρχει stream format PCM επιλέγεις στο πεδίο Decoder του PCM ό,τι σου δίνει εκτός disabled. Για τα υπόλοιπα stream format του συγκεκριμένου file format επιλέγεις disabled στο πεδίο Decoder.

Π.χ. στο file format FLAC, που είναι και το κύριο ζητούμενο:

FLAC Disabled
MP3 Disabled
PCM flac

Last edited:
thanks. υπαρχει τροπος να μην μπαινει στο mysquuzebox server γιατί όλο μου ζητάει update; χρησιμοποιω το Squeezebox app για iPhone κ όταν κάνω switch library μερικές φορές μπαινει στο mysqueezebox αντι για το library που Θέλω.

Υπάρχει ένα τρικ να μετονομάσεις το folder Firmware στον SBS έτσι ώστε να μη γίνεται upgrade/downgrade του firmware, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει.

Η άλλη λύση είναι να μην κάνεις ποτέ switch library. Στην ουσία switch library συνεπάγεται switch server. Αφού έχεις Nas, το έχεις μόνιμα συνδεδεμένο στον SBS του Nas, και δεν μπαίνεις στο mysqueezebox ποτέ.

Τα touchscreen streamers αυξάνονται και πληθύνονται, πλέον και σε κατηγορίες τιμής που αγγίζουν το χιλιάρικο.

image3792.jpg
image3055.jpg

Auee Audio HDM-01D (εξ' Ολλανδίας, στα 999)

Specs:

• Supporting the playing and decoding of all kinds of main stream digital audio formats, including WAV, WMA, APE and FLAC etc.
  • Supporting the playing of high bit rate digital audio format (such as 24B/192K) and studio master tape format.
  • Supporting the playing of audio formats, including APE and FLAC, and CUE relevant files.
  • High-performance power supply and components.
  • S/P DIF and balanced digital audio output port for digital CD output).
  • Supporting cable network: Ethernet cable network 10/100Mbps, RJ-45 interface.
  • Supporting wireless network: IEEE 802.11 b/g/h with a maximum transmission speed of 150Mbps (optional module).
  • Supporting TCP/IP, UPnP, UDP, RTSP, DHCP, PPPoE and HTTP network protocols and realizing resource sharing between network hard disc NAS and PC.
  • Supporting MMS, RTSP and HTTP stream media protocols.
  • The Internet radio supports over ten thousand radio channels all over the world and can receive signals from Internet broadcasting stations at any place of the world.
  • Auto-configuration for most networks.
  • Easy setup for wireless network.
  • Supporting 2-way USB2.0 HOST port and external big-capacity mobile hard disk (max 1tb).
  • 4.3 inch TFT true-color touch screen operation.
  • High-grade IR remote-control operation.
  • USB port software updating.
Η ιστοσελίδα του εδώ.

Αναρωτιέμαι πώς θα ακούγεται σε σύγκριση με το Touch, απλό ή αναβαθμισμένο...

Το Opera είναι old news. Είχα ενδιαφερθεί πέρσι.

To θέμα πιο πολύ είναι ποιος θαρραλέος θα αγοράσει προϊόν με ελλιπή υποστήριξη software και ανύπαρκτη κοινότητα χρηστών.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 20

υπαρχει αλλος τροπος να δουλεψει;
εχω ανοιξει καμια 10 ports για να μπορω να διαχειριζομαι το nas απο το ιντερνετ. Τα ΗΤΤPS σε σχεση με τα HTTP δεν ειναι πιο ασφαλη;
τωρα εχω ανοιχτα και τα http και τα https μηπως να απενεργοποιήσω τα ΗΤΤP;

Όσο περισσότερες τρύπες ανοίγεις προς το internet, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να πάθεις ζημιά από κάποιον κακοπροαίρετο.

Αν πρέπει να τα αφήσεις ανοιχτά, απενεργοποίησε τουλάχιστον το HTTP, και βάλε περίεργα user names & passwords (προς Θεού, ποτέ log in ως administrator!).

Πιο ασφαλές είναι να υλοποιείς VPN για τη διαχείριση, αλλά και πολύ πιο δύσκολο / άβολο.

ι μπορει να παθει το nas και το Touch αν το βαλει καποιος στο ματι;

Μπορεί τίποτα.. μπορεί μεγάλη ζημιά, π.χ. πλήρη απώλεια των δεδομένων σου..

ισως ειναι καλυτερα να ανοιξει ενα νημα για το touch σε συνδιασμο με nas και να βαλουμε ολες τις εμπειριες αλλα και safety tips για να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο.

Όντως..

Να 'μαι πάλι κι εγώ ο σκουιζόπληκτος!!! (touch).
Μετά από καιρο που έστρωσε το μηχάνημα, πρόσεξα και κανά δυο λεπτομέρειες, έχω ήχο λίγο κλαλύτερο απ' ότι στο computer το οποιο κατάργησα τελείως από το ρακ.
χειρισμός από το i phone, ipeng και το μαμά πρόγραμμα, και ακούστε πατέντα!!!
Υπήρχαν καλώδια ηχείων τραβηγμένα στο μπαλκόνι από τον AV που είναι επίσης συνδεμένο το SB και δηλώθηκαν zone2, το wifi πιάνει εκεί έξω με αποτέλεσμα με το κινητό ανά χείρας και τίποτα άλλο ορατό κάνεις κανονικά πρόγραμμα!!!
Πουτ..α τεχνολογία άμα θες!!!
Τώρα ήρθε η ώρα της αναβάθμισης :SFGSFGSF: και παράγγειλα άπό england σήμερα new brand sb touch, upgrade 1 και τροφοδοτικό fidelity ultra psu...
Σε αυτό είχα καταλήξει ψάχνοντας στα διάφορα forums και τελικά είδα και τις δικές σας απόψεις και κατάλαβα πως είναι η πιο ολοκληρωμένη λύση, μια και δεν υπάρχει χρόνος ούτε για δείγμα για κατσαβιδιάσματα...
Πάντως αυτό που με ξενέρωσε :furious3: είναι το γεγονός πως δεν έχουν σύστημα πληρωμής paypal, που κάθε σοβαρό site ιντερνετικών αγορών διαθέτει.
επέλεξα κατάθεση σε i bank λογαριασμό που θα γίνει τη Δευτέρα, και ρωτάω όσοι ψωνίσατε απο brent έτσι πληρώσατε ή υπάρχει πιο ασφαλής τρόπος?

...Πάντως αυτό που με ξενέρωσε :furious3: είναι το γεγονός πως δεν έχουν σύστημα πληρωμής paypal, που κάθε σοβαρό site ιντερνετικών αγορών διαθέτει.
επέλεξα κατάθεση σε i bank λογαριασμό που θα γίνει τη Δευτέρα, και ρωτάω όσοι ψωνίσατε απο brent έτσι πληρώσατε ή υπάρχει πιο ασφαλής τρόπος?

Στη θέση σου δε θα 'μπαινα καν στη διαδικασία τραπεζικής μεταφοράς χρημάτων. Μπορείς πολύ εύκολα και γρήγορα να βγάλεις μια προπληρωμένη πιστωτική κάρτα (prepaid card), να τη φορτίσεις με το ποσό που χρειάζεται να στείλεις και να πληρώσεις κανονικά οnline, όπως με οποιαδήποτε πιστωτική. Να υποθέσω βέβαια ότι το συγκεκριμένο site δέχεται εξώφληση μέσω πιστωτικής.

Όσο για το λογαριασμό σου στο PayPal, μπορείς επίσης να τον συνδέσεις με την προπληρωμένη κάρτα (αντί μιας κανονικής πιστωτικής), για μεγαλύτερη ασφάλεια.

[email protected]

Αυτό είναι το Paypal account της fidelityaudio. Εκεί πλήρωσα εγώ. Στέλνεις ένα e-mail στον Brent και στο λέει.

Και στο τηλέφωνο επίσης είναι πολύ φιλικός και εξυπηρετικός.

Υπήρχαν καλώδια ηχείων τραβηγμένα στο μπαλκόνι από τον AV που είναι επίσης συνδεμένο το SB και δηλώθηκαν zone2,

Μέσω zone2 στον Yamaha Z7 προς τα ενεργά ML Purity είχα χειρότερο ήχο απ' ότι με το αναβαθμισμένο Touch κατ' ευθείαν στα Purity.

Θα πρότεινα την εκμετάλλευση του ήδη υπάρχοντος μη αναβαθμισμένου Touch για τη χρήση μέσω zone2. Με τη λογική ότι δεν θα φανούν τα θετικά της αναβάθμισης.

Last edited:
Μέσω zone2 στον Yamaha Z7 προς τα ενεργά ML Purity είχα χειρότερο ήχο απ' ότι με το αναβαθμισμένο Touch κατ' ευθείαν στα Purity.

Θα πρότεινα την εκμετάλλευση του ήδη υπάρχοντος μη αναβαθμισμένου Touch για τη χρήση μέσω zone2. Με τη λογική ότι δεν θα φανούν τα θετικά της αναβάθμισης.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδια!!!

Το αναβαθμισμένο (όπως και το παρόν) touch, θα βρίσκεται στο ρακ και θα δίνει μέσω coaxial σε dac - παθητικό pro - τελικό - ηχεία, μία αμιγώς 2κάναλη σύνθεση με πηγές το touch & cd player.
Μέσω optical στον AV που απαρτίζει το home cinema με χωριστά ηχεία-πηγές.
Στο μπαλκόνι προς το παρόν δε γίνεται κάτι πιο πρακτικό και εύχρηστο απ' αυτό που ήδη κάνω και φυσικά όπως βλέπεις δε χαραμίζω το αναβαθμισμένο μόνο σε av χρήση....

ασχολήθηκα λίγο με το image viewer και με λύπη είδα πως δε βλέπει δικτυακα αρχεία από τους φακέλους μου, ούτε καν από sd card, το τσέκαρα σε ξένα forum όπου αναφέρουν πως photo σου μόνο απο flick & facebook, κρίμα γιατί θα ήταν μια άριστη ψηφιακή κορνίζα πολύ εύκολα και πρακτικά!!!
Εσείς καλοί μου συμφουρίτες μήπως έχετε ανακαλύψει κάτι άλλο πιο πρακτικό?

Μέσω optical στον AV που απαρτίζει το home cinema με χωριστά ηχεία-πηγές.
Στο μπαλκόνι προς το παρόν δε γίνεται κάτι πιο πρακτικό και εύχρηστο απ' αυτό που ήδη κάνω και φυσικά όπως βλέπεις δε χαραμίζω το αναβαθμισμένο μόνο σε av

Για μπαλκόνι καλή λύση είναι το SqueezeBox Radio. Θα το βλέπει o SBS στο iPhone σου ως ακόμη ένα player.

Στο zone2 στον av, σου επιτρέπει να στείλεις ήχο από πηγή που συνδέεται μέσω ψηφιακής σύνδεσης; Ο Ζ7 μού επιτρέπει μόνο από πηγή που συνδέεται αναλογικά.

Last edited:
Γεια σε ολους και ολες. Δεν ειμαι audiophile, αλλα ανεκαθεν μου αρεσε η ιδεα να ακουω τα αρχεια ηχου του pc διχως να το χρησιμοποιω. Παρηγγειλα λοιπον και εγω ενα squeezebox touch. Δυστυχως, δεν εχω το χρονο να διαβασω ολο το thread, αλλα καταλαβαινω οτι για να παιξει απροβληματιστα πρεπει να εγκατασταθει το "squeezebox server" ειτε στον υπολογιστη, ειτε σε καποιο NAS. Ερωτησεις.

1. Εχω Ubuntu 10.10 64-bit, υπαρχει εκδοση του "squeezebox server" για linux?
2. Σκεφτομαι να αγορασω αυτο εδω το Western Digital My Book Live (NAS) απο το Πλαισιο (ωστε να εχω και καλη υποστηριξη). Σε αυτο μπορει να εγκατασταθει το "sqbox server"? Γενικα υπαρχουν how-to's για τετοια εγχειρηματα?
link

3. Προτεινετε καποιο αλλο NAS σε αυτα τα χρηματα (αγορα εντος Ελλαδας)?

Ευχαριστω εκ των προτερων.

3. Προτεινετε καποιο αλλο NAS σε αυτα τα χρηματα (αγορα εντος Ελλαδας)?
.

Θα ταλαιπωρηθείς με τον WD και χαΐρι δεν θα δεις.
Επέλεξε κάποιο μοντέλο από Synology, QNap, εταιρίες με εγγενή υποστήριξη Squeezebox Server.

Μάλιστα τρέχει αγγελία στο φόρουμ για ένα 411j, έτοιμο-σεταρισμένο για squeezebox.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=80250

Για μπαλκόνι καλή λύση είναι το SqueezeBox Radio. Θα το βλέπει o SBS στο iPhone σου ως ακόμη ένα player.

Στο zone2 στον av, σου επιτρέπει να στείλεις ήχο από πηγή που συνδέεται μέσω ψηφιακής σύνδεσης; Ο Ζ7 μού επιτρέπει μόνο από πηγή που συνδέεται αναλογικά.

Βρε Τzo γιατι πρεπει να ψαχνω για αλλη πηγη αφου το ζητουμενο ειναι η χρηστικοτητα ειναι να μην εχεις τιποτα αλλο στο μπαλκονι εκτος απο τα ηχεια!!! Ολα τα υπολοιπα ειναι μεσα και με την οθονη του iphone ελεγχεις τα παντα!!! Εχεις δικιο για zone μονο αναλογικα, δε το ειχα συνδεσει ψηφιακα ακομα, ωστοσο no problem αφου υπαρχει αναλογικη συνδεση!!!