Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Αν έχεις ενίσχυση dlna upnp και iOS/amdroid device τότε καλύτερα πάρε ένα synology nas και εγκατεστησε το dsaudio. Το AirPlay δεν είναι και τόσο βολικό στο λάπτοπ/desktop.

Αποκλείεται να μην σε καλύψει το touch. Απλα αν θέλεις να γλύτωσεις χρήματα είναι καλυτερη η αγορά ενός nas που έχει και πολλές άλλες δυνατότητες..

Το γ@μώτο είναι πως ήδη αγόρασα μεγάλο HTPC κουτί ώστε να χωράει πολλούς σκληρούς.... :bang:
Οπότε αν αγοράσω και ένα NAS στην ουσία αχρηστεύω το ένα από τα δύο....

...να το γνώριζα λίγο καιρό πρίν.... :mad:

Last edited:
μπέρδεψες αυτό.
που σημαίνει.
Ναι. Μόνο του, χωρίς εξωτερικό ντακ, δηλαδή με το δικό του ενσωματωμένο, παίζει όπως ένα σχετικά οικονομικό ντακ
Το ίδιο το μηχάνημα είναι media player (μόνο ήχου) με τηλεχειρισμό και οθόνη αφής.
Χρειάζεται ένα πισί για πρώτη εγκατάσταση (μετά δεν το χρειάζεται εάν είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο).
Αν η μουσική σου είναι στο πισί πρέπει να είναι συνδεδεμένο με το πισί.

Το αγοράζεις στα τυφλά όπως όλοι εδώ μέσα από όσο ξέρω (πλην τυχερών που το άκουσαν σε φίλους και δεν ρισκάρισαν).
Δεν θυμάμαι κάποιος να μετάνοιωσε.

οπότε στην περίπτωσή μου που το HTPC είναι μέσω WiFi συνδεδεμένο, αυτό σημαίνει πως το συνδέω ενσύρματα στο HTPC, αλλά φυσικά θα διαβάζει μόνο τα αρχεία του HTPC...
Έτσι θα λειτουργεί επιπρόσθετα και ώς DAC, από τη στιγμή που θα παρεμβάλλεται ενσύρματα μεταξύ του HTPC και του AVR. Σωστά ?

συνδέεται είτε ενσύρματα είτε ασύρματα. Διαβάζει ό,τι βλέπει το htpc. Φορεμένο ή μακρυνό δίσκο.
η αναπαραγωγή θα γίνει μέσω αυτού. ξεχνάς την σχέση htpc>>avr.
τώρα θάχεις htpc>>sbt>>ομαοαξονική ή οπτική ή line>>>avr

στις δυό πρώτες επιλογές (ομοαξονική οπτική) μπορείς να χρησιμοποιείς το dac του avr, στην τρίτη το δικό του.

Το γ@μώτο είναι πως ήδη αγόρασα μεγάλο HTPC κουτί ώστε να χωράει πολλούς σκληρούς.... :bang:
Οπότε αν αγοράσω και ένα NAS στην ουσία αχρηστεύω το ένα από τα δύο....

...να το γνώριζα λίγο καιρό πρίν.... :mad:

Δεν το αχρηστευεις, αντιθέτως μάλιστα..γλυτωνεις χρήματα και προστατεύεις το HTPC. Θα πάρεις ένα 2πλο Synology θα βάλεις την μουσικη σου και θα είναι online 24/24 μιας και καίνε 10-15w. Επίσης θα βάζεις τα download σου στο nas απο οπουδήποτε βρίσκεσαι και το HTPC θα είναι movie και streaming library και φυσικα δεν θα είναι 24/24 ανοιχτό..

συνδέεται είτε ενσύρματα είτε ασύρματα. Διαβάζει ό,τι βλέπει το htpc. Φορεμένο ή μακρυνό δίσκο.
η αναπαραγωγή θα γίνει μέσω αυτού. ξεχνάς την σχέση htpc>>avr.
τώρα θάχεις htpc>>sbt>>ομαοαξονική ή οπτική ή line>>>avr

στις δυό πρώτες επιλογές (ομοαξονική οπτική) μπορείς να χρησιμοποιείς το dac του avr, στην τρίτη το δικό του.

Οπότε η ύπαρξη του sbt, καθιστά άσκοπη την αγορά οποιουδήποτε DAC έως π.χ. τα 200-300 .

Στην περίπτωση όμως που διέθετα κάποιο ακριβότερο DAC (π.χ. της τάξης των 1000 ), θα είχε νόημα η παρεμβολή του sbt ή θα περιέπλεκε τα πράγματα χωρίς κάποιο αντίκρυσμα ?

1000 ευρώ dac και μετά θα παίξει από avr? (που ίσως κοστίζει 300 ευρώ?)

κρίμα τα λεφτά.

βάλε και 5000 μετά το sbt. Προφανώς καλύτερα θα είναι, αρκεί να είναι ανάλογος και ο ενισχυτής.

Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Βασικά τίποτα δεν είναι τόσο βολικό όσο ένα Squeezebox.

Ορίστε, το είπα. Βαράτε.. :D

Είναι (πρόσφατος χρήστης) αλλά....

Εάν είχε καλύτερη υποστήριξη για περισσότερα NAS από τα ελάχιστα "προωθούμενα" της Λότζιτεκ...
Έχω πχ ένα Lacie και θα ήταν τέλεια να μπορώ να έχω εκεί τον Squeezebox server διότι το πισί μου δεν είναι 24/7 ανοικτό. Αλλά θέλει γνώσεις που ο μέσος (ή ο κάτω του μέσου) χρήστης απλά δεν.... έφαγα πόσες ώρες χθες και μόλις που κατάφερα να έχω ssh έλεγχο στο nas... μένει να βρω πώς εγκαθιστούν λίνουξ στο παλιοκούτι :p

1000 ευρώ dac και μετά θα παίξει από avr? (που ίσως κοστίζει 300 ευρώ?)

κρίμα τα λεφτά.

βάλε και 5000 μετά το sbt. Προφανώς καλύτερα θα είναι, αρκεί να είναι ανάλογος και ο ενισχυτής.

Σαφώς και έχεις δίκιο πως πρέπει τα υποσυστήματα να είναι ανάλογα, απλά ανέφερα ένα ενδεικτικό ποσό (1000 ) για να "οπτικοποιήσω" την ερώτησή μου αφ'ενός και αφ'ετέρου να γίνει πιο σαφές σε εμένα...

Οπότε για να πάρω καλύτερο ήχο μετά το sbt, που περίπου πρέπει να κυμανθώ τιμολογιακά όσον αφορά το αυτόνομο DAC ?

Re: Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Εάν είχε καλύτερη υποστήριξη για περισσότερα NAS από τα ελάχιστα "προωθούμενα" της Λότζιτεκ...
Έχω πχ ένα Lacie και θα ήταν τέλεια να μπορώ να έχω εκεί τον Squeezebox server διότι το πισί μου δεν είναι 24/7 ανοικτό. Αλλά θέλει γνώσεις που ο μέσος (ή ο κάτω του μέσου) χρήστης απλά δεν.... έφαγα πόσες ώρες χθες και μόλις που κατάφερα να έχω ssh έλεγχο στο nas... μένει να βρω πώς εγκαθιστούν λίνουξ στο παλιοκούτι :p

Γιαυτό όταν ρωτάνε ποιο NAS να πάρουν για SB, λέμε Synology ή QNAP... ;)

Από εκεί και πέρα, το χάος, και δεν φταίει η Logitech. Είναι θέμα των κατασκευαστών NAS να το υποστηρίξουν. Η Logi δίνει τα βασικά αρχεία.. αλλά πρέπει οι κατασκευαστές να τα ενσωματώσουν..

Re: Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

...τώρα μας αποτελείωσες... :p
Εκεί που πήγε να στρώσει το πράγμα, άρχισες και εσύ τα κινέζικα και έδεσε η κομπόστα... :confused:

...θα το γυρίσω στην κασέτα, πάει και τελείωσε !

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 20

Γιαυτό όταν ρωτάνε ποιο NAS να πάρουν για SB, λέμε Synology ή QNAP... ;)

Από εκεί και πέρα, το χάος, και δεν φταίει η Logitech. Είναι θέμα των κατασκευαστών NAS να το υποστηρίξουν. Η Logi δίνει τα βασικά αρχεία.. αλλά πρέπει οι κατασκευαστές να τα ενσωματώσουν..

Ε το είχα το nas (τι nas, δικτυακός σκληρός είναι στην ουσία, Not-A-Server όπως μερικοί επισημαίνουν) καμια 2ετία πριν το λοτζιτεκ. Τι να κάνουμε, να το πετάξουμε; Διαβάζω ωστόσο ότι μπορεί και τρέχει squeezebox server. Πρόκειται για το Network Space 2.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 20

...τώρα μας αποτελείωσες... :p
Εκεί που πήγε να στρώσει το πράγμα, άρχισες και εσύ τα κινέζικα και έδεσε η κομπόστα... :confused:

...θα το γυρίσω στην κασέτα, πάει και τελείωσε !

Το squeezebox θέλει πάντα ένα μηχάνημα ανοικτό να τρέχει τον squeezebox server. Τώρα τι μηχάνημα θα είναι αυτό είναι άλλη ιστορία. Πιο απλή λύση είναι ένα μονίμως ανοικτό πισί, που θα παραπέμπει για τη συλλογή σε δίσκους, είτε τοπικούς είτε δικτυακούς.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις το

Ε το είχα το nas (τι nas, δικτυακός σκληρός είναι στην ουσία, Not-A-Server όπως μερικοί επισημαίνουν) καμια 2ετία πριν το λοτζιτεκ. Τι να κάνουμε, να το πετάξουμε; Διαβάζω ωστόσο ότι μπορεί και τρέχει squeezebox server. Πρόκειται για το Network Space 2.

Ε, άμα το είχες.. θα πήξεις.. :p

Νομιζω τα πραγματα ειναι απλά.
Εαν θελεις να ακουσεις ιντερνετικο ραδιοφωνο μεσα απο το squeeze ειναι αδιαφορο αν ειναι ανοικτο η οχι p.c κλπ. Αν θελεις να ακουσεις τη μουσικη απο καποιο σκληρο δισκο θα πρεπει να δουλευει ο χωρος αποθηκευσης του σκληρου[p.c-NAS] και να εχει εγκατασταθει το απαραιτητο λογισμικο.Τιποτε λιγοτερο ,τιποτε περισσοτερο

Οπότε στην περίπτωσή μου που το router υφίσταται σε διαφορετικό χώρο από το HTPC, τον AVR και το (ενδεχόμενο) sbt,
πώς πρέπει/μπορεί να πραγματοποιηθεί αποτελεσματικότερα η ζεύξη των τριών αυτών συσκευών ?

edit : προς το παρόν όλο το multimedia υλικό βρίσκεται στο HTPC

να επαναλάβουμε ότι δεν παίζει τανίες?

Ήσουν σαφής Υπερηχητικέ, ότι το sbt προορίζεται μόνο για audio υλικό.
Απλά έχουν μείνει κάποιες απορίες σχετικά με την αποτελεσματικότερη σύνδεση, δεδομένου πως το router υφίσταται σε άλλο χώρο.

Επίσης έχω ακόμη μια απορία σχετικά σκοπιμότητα ύπαρξης του sbt, ανάλογα με την ποιότητα του ηχητικού υλικού που διαθέτουμε.
Δηλ. είναι σκόπιμη η ύπαρξή του από τη στιγμή που κατά κύριο λόγο λειτουργούμε με MP3 ή κρίνεται σκόπιμη μόνο εφ'όσον "αναβαθμιστούμε" σε flac ?

Οπότε στην περίπτωσή μου που το router υφίσταται σε διαφορετικό χώρο από το HTPC, τον AVR και το (ενδεχόμενο) sbt,
πώς πρέπει/μπορεί να πραγματοποιηθεί αποτελεσματικότερα η ζεύξη των τριών αυτών συσκευών ?
edit : προς το παρόν όλο το multimedia υλικό βρίσκεται στο HTPC

Touch > ασύρματη σύνδεση με το δίκτυό σου.
Touch > ψηφιακή έξοδος (coaxial ή toslink) προς τον AVR σου.
O squeezebox server που στέλνει μουσική στο Touch θα τρέχει στο htpc, όπου βρίσκεται και η μουσική σου συλλογή.

To όφελος είναι λειτουργικό και όχι ηχητικό. Θα έχεις την οθόνη αφής του Touch και θα χειρίζεσαι από εκεί (και από το κινητό σου με το αντίστοιχο app) τη μουσική σου συλλογή.
Η ποιότητα του ήχου σου εξαρτάται από την ποιότητα του dac του AVR σου.

Εφόσον μιλάμε για mp3, θα είσαι καλυμμένος με αυτό το σετάπ.