Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Καλά, όλο αυτό το κατεβατό για το Squeezebox ; What the hell is going around here ? Τα 350 $ που θέλει το KingRex δεν θα τα έδινα ούτε με σφαίρες.

Αφού ειπώθηκαν κάποια λόγια για την τροφοδοσία ( εγώ την χρησιμοποιώ στο δικό μου το DAC και προσαρμόστηκε στις ανάγκες του Squeezebox του Πέτρου ) ας διευκρινίσω

Μετασχηματιστής - Talema encapsulated toroid 15V δευτερεύον ( το τροφοδοτικό του Πέτρου έγραφε 9V 560mA οπότε ένας 25-50VA αρκεί και περισσεύει ) κόστος 20-35 ευρώ

Γέφυρα - 1Ν4007 - πολύ απλοί με μηδαμινό κόστος, αν υπάρχουν διαθέσιμοι χρησιμοποιήστε schottky ( οι ακριβοί HEXFREDs γι' αυτή την χρήση νομίζω πως είναι υπερβολή, ίσως η σειρά MUR ή MRS σε πιο λογική τιμή ) κόστος 1-5 ευρώ

Πυκνωτές - 22000uf 40V Philips/BC componets ( καλή ποιότητα, έχω ακούσει διαφορά με άλλους Χ 10 τιμής και δεν νομίζω να χρειάζεται να υπερβάλλουμε εδώ, εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους Panasonic FM low ESR) τα 25V αρκούν οπότε υπολογίστε 15 ευρώ

Σταθεροποίηση - FET based VBE ακολουθούμενο από ένα 317 ( τα υλικά είναι λίγα και η επιλογή τους έχει επίπτωση στον ήχο ) κόστος 10-25 ευρώ

Προσθέστε στα παραπάνω ένα κουτί και έχετε το κόστος

Σε σχέση με το ενσωματωμένο τροφοδοτικό του Squeezebox, καλύτερα δυναμικά, καθαρότητα και σώμα στις φωνές οι κύριες διαφορές του

Αυτά.

Last edited:
Καλά, όλο αυτό το κατεβατό για το Squeezebox ; What the hell is going around here ? Τα 350 $ που θέλει το KingRex δεν θα τα έδινα ούτε με σφαίρες.

Αφού ειπώθηκαν κάποια λόγια για την τροφοδοσία ( εγώ την χρησιμοποιώ στο δικό μου το DAC και προσαρμόστηκε στις ανάγκες του Squeezebox του Πέτρου ) ας διευκρινίσω

Μετασχηματιστής - Talema encapsulated toroid 15V δευτερεύον ( το τροφοδοτικό του Πέτρου έγραφε 9V 560mA οπότε ένας 25-50VA αρκεί και περισσεύει ) κόστος 20-35 ευρώ

Γέφυρα - 1Ν4007 - πολύ απλοί με μηδαμινό κόστος, αν υπάρχουν διαθέσιμοι χρησιμοποιήστε schottky ( οι ακριβοί HEXFREDs γι' αυτή την χρήση νομίζω πως είναι υπερβολή, ίσως η σειρά MUR ή MRS σε πιο λογική τιμή ) κόστος 1-5 ευρώ

Πυκνωτές - 22000uf 40V Philips/BC componets ( καλή ποιότητα, έχω ακούσει διαφορά με άλλους Χ 10 τιμής και δεν νομίζω να χρειάζεται να υπερβάλλουμε εδώ, εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους Panasonic FM low ESR) τα 25V αρκούν οπότε υπολογίστε 15 ευρώ

Σταθεροποίηση - FET based VBE ακολουθούμενο από ένα 317 ( τα υλικά είναι λίγα και η επιλογή τους έχει επίπτωση στον ήχο ) κόστος 10-25 ευρώ

Προσθέστε στα παραπάνω ένα κουτί και έχετε το κόστος

Σε σχέση με το ενσωματωμένο τροφοδοτικό του Squeezebox, καλύτερα δυναμικά, καθαρότητα και σώμα στις φωνές οι κύριες διαφορές του

Αυτά.

Μηπως μπορεις να βαλεις καποια Link αν υπαρχουν για αυτα τα υλικα που αναφερεις?

Αφου εγραψε και ο Σαββας ,και μαλιστα για το squeezbox ,κατι τρεχει.
Μια διορθωση ,δεν ειναι ενσωματομενο το τροφοτοδοτικο

και για να λεμε και τα στραβα,αυτο που με χαλαει,ειναι οτι δεν σβηνει το δισκο ακομα κι οταν ειναι σε αναμονη το μηχανημα.

Σε εξοδα σε βαζει αυτο το touch: τροφοδοτικο, Nas,HDD, dac και δεν ξερω τι αλλο θα ακολουθησει!!!!!!!!!!!!

Βλέποντας μερικές από τις λύσεις που έχουν προταθεί έχω να πω τα εξής :

το KingRex μόνο το κουτί του αξίζει και θα ακούγεται χειρότερα από το τροφοδοτικό που δοκιμάσαμε.

το Welborne Labs καθώς είδα βγαίνει και σε κιτ που κοστίζει 125-135$ έχει ποιοτικά υλικά αλλά δεν είναι εξαιρετική υλοποίηση, βασίζεται σε ένα LDO (LT1085) οπότε είναι λίγο τσιμπημένη η τιμή του.

Για το CIAudio VDC9 δεν βρήκα πληροφορίες αλλά η τιμή του είναι ανεβασμένη.

Προσωπικά δεν θα έδινα πάνω από 80 ευρώ για μια τέτοια αναβάθμιση εκτός και αν άκουγα μόνο απ' αυτή την πηγή. Σ' αυτή την περίπτωση θα προχωρούσα σε καλύτερη λύση απ' αυτές που προτάθηκαν που όμως απαιτεί κολλητήρι.

IMHO η καλύτερη απόδοση/τιμή λύση είναι VBE με LT1085, κοστίζει λίγο παραπάνω από 317 αλλά είναι ένα σκαλί καλύτερο απ' αυτό. Επίσης χρειάζεται λιγότερο headroom και 12V στο δευτερεύον αρκούν οπότε μπορούμε να πάρουμε μικρότερο Μ/Σ γλυτώνοντας κάποια χρήματα - τ' ακούς Πέτροοοο;

Εκεινο που παρατηρω ειναι τα αυξημενα amper που εχουν καποιες υλοποιησεις ,που φθανουν και τα 2,5Α.Το ακους Σαββα?