more peers
AVClub Fanatic
Γιάννη το θέμα αν δεν κάνω λάθος μιλάει για παρέμβαση των εκπροσώπων μιας θρησκείας (μου είναι αδιάφορο ποιας) σε εκδηλώσεις πολιτισμού. Αν κάνω λάθος ζητώ συγνώμη, όπως και για το ακραίο των θέσεών μου. 
Γιάννη το θέμα αν δεν κάνω λάθος μιλάει για παρέμβαση των εκπροσώπων μιας θρησκείας (μου είναι αδιάφορο ποιας) σε εκδηλώσεις πολιτισμού. Αν κάνω λάθος ζητώ συγνώμη για το ακραίο των θέσεών μου.![]()
Γιάννη το θέμα αν δεν κάνω λάθος μιλάει για παρέμβαση των εκπροσώπων μιας θρησκείας (μου είναι αδιάφορο ποιας) σε εκδηλώσεις πολιτισμού. Αν κάνω λάθος ζητώ συγνώμη, όπως και για το ακραίο των θέσεών μου.![]()
Και εγώ οπου νόμιζα ότι το θέμα λέγεται λογοκρισία στο νέο Μουσείο Ακρόπολης. Καλώς δεν θέλω να προκαλέσω άλλο.
Το θέμα ειναι taboo!![]()
Δεν το πήγε εκεί ο Γιάννης, τώρα δημιουργείτε εντυπώσεις εκ του μη όντος.
Στον κανονισμό του παρόντος φόρουμ περιλαμβάνεται απαγόρευση για "θρησκευτικές" συζητήσεις, γιατί μονίμως καταλήγουν σε flame. Δεν είναι θέμα "λογοκρισίας" από το φόρουμ επομένως, αλλά συζήτησης εντός προκαθορισμένων πλαισίων διαλόγου (που δεν υπάρχουν έξω στην ανοικτή κοινωνία) και με αποκλεισμό συγκεκριμένων θεματικών ενοτήτων. Εάν ήμασταν πχ ένα πολιτικό ή φιλοσοφικό φόρουμ με κύρια θεματολογία αυτά που φτάνουν να συζητούνται στην "εκτός", προφανώς το πράμα θα ήταν αλλιώς.
Δεν το βλέπω μόνο ως θέμα θρησκείας, αλλά γενικότερης περιστολής του δηκτικού λόγου.
Φοβάμαι μήπως σύντομα απαγορεύεται να πεις ο,τιδήποτε μπορεί να θίξει άλλον.
Τι ειναι τεχνη και τι δεν ειναι?
Τι ειναι λογοκρισια και τι δεν ειναι?
Τι ειναι προπαγανδα και τι δεν ειναι?
Καλα θα κανουν οι ανθρωποι που υμνησαν και υποστηριξαν καθεστωτα λογοκρισιας,(δεν αναφερομαι εδω βεβαιως) τα μαθηματα φιλελευθερισμου να τα κανουν αλλου,οι εποχες του τρωμε κουτοχορτο περασαν,αληθεια ποσα ενημερωτικα βιντεο εχουν γινει στο παρελθον?μηπως ο κυριος Γαβρας εκανε κανενα ενημερωτικο για τις καταστροφες χριστιανικων "συμβολων",για τιποτα αχυρωνες?γιατι δεν θυμαμαι ποτε τους κυριους και κυριες... δηθεν προοδευτικους να αντεδρασαν ποτε για....αλλα!
Βρηκαμε τωρα τους ζηλωτες του 5ου μ.Χ. ,.........μωρε ζηλος!
Υ.Γ. Μην κολλησουμε και κανενα Ιο φοβαμαι,μερες πουνε!
Αυτα.....περι αντιλογου......δεν θα προχωρησω,αλλωστε δεν υπαρχει και λογος...για εμενα...εχουν γνωση, οι "γνωστες".
Εκεί είναι το ζητούμενο, η ιστορική αλήθεια και όχι αν οι "προοδευτικοί" σκηνοθέτες έκαναν βίντεο για την καταστροφή χριστιανικών μνημείων.
Υ.Γ. Όσο για τον Ιο, ενοχλεί πολύ τελικά, ε? Αυτός είναι και ο στόχος φαντάζομαι.
To ντοκυμανταίρ δεν είναι ακριβώς "τέχνη" (πέρα από την τέχνη της κινηματογραφίας, της φωτογραφίας κλπ). Είναι πρωτίστως καταγραφή. Εάν είναι μονομερής, κρίνεται, και όχι με κριτήρια ενός "έργου τέχνης", ούτε αναβιβάζεται σε τέτοιο εκ μόνου του ότι ο δημιουργός του τυγχάνει σκηνοθέτης (με την ίδια λογική που ο κατάλογος για ψώνια του Ελύτη δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί ποίημα). Αλλά δεν μπορεί να λογοκρίνεται. Βέβαια εάν ήταν μονομερής η καταγραφή, κακώς επελέγη εξ αρχής για προβολή σε τέτοιο χώρο πολιτισμού.
... άλλως τε δυστυχώς σέ κάθε Κοινωνική,Πολιτική ή και Θρησκευτική αλλαγή υπάρχουν πάντα φανατικοί.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.