Λονδίνο, Άμστερνταμ ή Βερολίνο ....

MoDis

Supreme Member
20 June 2006
3,665
στον κοσμο μου...
Που λέει και το τραγούδι ...

Η ερώτηση που θέλω να κάνω είναι η εξής

επιστροφή : Los Angeles - London - Athens

Αθήνα περνάμε από τελωνείο ?;)

Γιατι στην Αθηνα βλεπουν απο που ερχεσαι και μονο αυτο τους φτανει. Και η πτηση σου θα ειναι απο Λονδινο.
Την αλλη φορα που πηγα Αννοβερο πηγα μεσω Ζυριχης (εκτος ΕΕ) και ψωνισα κανονικα στα Duty Free γιατι δεν τους ενδιεφερε ο τελικος μου προορισμος αλλα ο πρωτος. Το ιδιο ισχυει και στην επιστροφη. Θεωρουν οτι ο Ελεγχος εγινε στο Λονδινο. ;)

ναι την 1η φόρα είχα γυρίσει μέσω Φρανκφούρτης και δεν πέρασα στην Ελλάδα

απλά το Λονδίνο μου "έκατσε" κάπως για αυτό και η ερώτηση

Εξαρτάται αν θα βγάλεις τις βαλίτσες στο Λονδίνο ή θα έλθουν κατευθείαν.

Οταν τσεκάρονται σε χώρες εκτός ΕΕ, το baggage tag είναι άσπρο ενώ από την ΕΕ έχει πράσινες ρίγες.

Τώρα βέβαια τα τελευταία 3 χρόνια έρχομαι από χώρες (εκτός ΕΕ) κατά μέσο όρο 10 φορές το χρόνο μέ 1 ή και 2 βαλίτσες καί ποτέ δεν με έχουν σταματήσει.

Εχω σκασει στο ΕΛΒΕΛ με χαλι απο Πακισταν στον ομο (εντος τσαντας), και αλλο ενα σε βαλιτσακι τρολευ στο χερι, και δεν μου ειπε κανεις τιποτε.

Γενικως εχω κουβαλησει πολλα πραγματα απο εξω (εκτος Σεγκεν), μονο μια φορα με τσακωσε μια αμαμητη επιστρεφοντας απο Νεα Υορκη (αλλα κατευθειαν ομως)

γιατί υπάρχει περίπτωση να βγάλουν βαλίτσες ?
Στο 1ο ταξίδι , στην επιστροφή στη Φρανκφούρτη όταν προσγειωθήκαμε μετά από 13 και ώρες ταξίδι απλά πήγαμε στο terminal του αεροπλάνου για Αθήνα , ούτε βαλίτσες ούτε τίποτα και εκεί μέσα στο αερόπλανο ένοιωσα ότι γύρισα στην Ελλάδα πριν ακόμα απογειωθούμε και φτάσουμε ;)

Last edited:
Λονδίνο ειναι έξτρα Σενγκεν που σημαίνει οτι περνάς έλεγχο (υπο κανονικές συνθήκες).

Ναι μεν έχουν διαφορετικό χρώμα τα baggage tags, αλλά συνήθως στο αεροδρόμιο είναι alert για ελέγχους μόνο όταν έρχονται οι απευθείας πτήσεις από προορισμούς που θεωρούνται "προς ψώνια" (Hong Kong, Singapore, Dubai κλπ), οπότε αν έρχεσαι από Λονδίνο συνήθως δεν κοιτούν τίποτε.

Οχι αν εισαι τρανζιτ θαρρω...

Οχι δεν ισχύει αυτό. (Πρεπει) να περάσεις απο έλεγχο σε κάθε περίπτωση αν η χώρα προέλευσης είναι εκτός Σένγκεν ( ή ο οποιοσδήποτε ενδιάμεσος προορισμός)

Ελεγχο διαβατηριου μονο μου εχουν κανει στο Λονδινο ερχομενος Ελλαδα (απο τριτη χωρα).

Ουσιαστικα αλλα και πρακτικα, κανενας ελεγχος δεν μπορει να γινει στις αποσκευες.
(Εννοω, να την ανοιξουν μπροστα σου και να λογοδοτησεις για το τι εχεις μεσα. Σε καθε περιπτωση αλλου την πας, δεν τους ενδιαφερει)

"Passengers travelling to countries that are not members of the Schengen Treaty are still subject to mandatory passport controls"