Lord of the Rings EXTENDED [Blu-Ray]

Περιμένω και εγώ να το παραλάβω σε λίγες μέρες..

Αλλά ρε παιδιά:

Αυτό το Extented Edition πως το καταφέρανε;;;;; :violent-smiley-030::violent-smiley-030:

Για τους συλλέκτες πρέπει να είναι λόγος μη-αγοράς..

Εδώ εγώ που δεν είμαι συλλέκτης και μόλις το πρόσεξα, τα έχω πάρει ελαφρώς κρανίο..

Παιδιά, ΑΚΥΡΕΣ ολες οι απαντησεις σας για την απορια του λαθους.
Επειδή εχω μπροστα μου το κουτί να σας πώ τι γινεται:

Η μπλέ λωριδα στο πανω μερος του κουτιου με το λογοτυπο του BluRay και το ΕXTENTED EDITION ΔΕΝ ειναι μερος του κουτιού, ειναι ένα εξτρα φυλλο ξεκομμενο απο το υπολοιπο κουτί και διπλωμενο γυρω του έτσι ωστε το τελικο του ακρο με το μπλε χρωμα (που εχει το λογοτυπο του BluRay και το ΕXTENTED EDITION) να ερχεται στο πανω μερος της προσοψης του κουτιού (οπως δλδ το δειχνουν οι εικονες).
Το κουτι εχει στο κατω μερος της μπροστινης του επιφανειας το σωστο "EXTENDED EDITION" και αν αφαιρεσει καποιος το χαρτι που σας ειπα, δεν φαινεται πουθενα στο εξωτερικο του το διακριτικο μπλε χρωμα και το λογοτυπο του BluRay, πραγμα που ειναι λιγο σπαστικο, θα μπορουσε να το μπερδεψει καποιος και με την Extended Edition για DVD.
Λεπτομερειες θα μου πείτε....

YΓ.: Σωστός ο MoDis, το ειδα μετα....

μολις το τσιμπησα και γω απο media markt περιστεριου στα 59 γιουρια( για να ειμαι ακριβης παρακαλεσα/πιεσα τον υπαλληλο να ανοιξει την κουτα που μολις ειχε παραλαβει για να μου το δωσει LOL)

απο εικονα τι λεει σχετικα με τις απλες εκδοσεις?αξιζει καποιος να σκασει 59 ευρω?
περιμενουμε αναφορες.

Παιδιά μόλις χθες το παράγγειλα κι εγώ από το http://www.blu-rayshop.gr/
στα 53.90 EUR + 1.90 EUR έξοδα courier.
Δεν μου έχει έρθει ακόμα κάποιο μήνυμα για το πότε θα το παραλάβω!

Αναμένω και παρακολουθώ το νήμα!

Μάνος.

Mπορεί να είναι extra φύλλο(φταίω και εγώ δεν το διευκρίνησα απ'την αρχή) αλλά δεν μετριάζει καθόλου την πα@@ριά τους για μένα. Εγώ ας πούμε δεν ήθελα να το ξεκολλήσω, τώρα αναγκαστικά...

Δεν δικαιολογείται καθόλου 2 εταιρείες σαν την village και την odeon να κάνουν τέτοια λάθη, τι διάολο τον Ταμτάκο βάλανε να τους το φτιάξει?:flipout::flipout::flipout:

Εγω παλι αυτο το εξτρα φυλλο το εχω δει και στα theatrical και στο "2012" και μαλλον σε 1-2 ακομα (που τα πεταξα τα εξτρα φυλλα) και ακομα δεν εχω καταλαβει γιατι το βαζουν ετσι απο πανω απο το κουτι, ειναι η απολυτη ξεφτιλα για μενα, ας εβαζαν ενα ραβασακι δηλαδη χειρογραφο να λεει "ελληνικη εκδοση" το ιδιο μου κανει.

Δε βαριέσαι, τουλάχιστον αφαιρείται εύκολα...

Οι άλλοι, οι "έξυπνοι" της πάλαι ποτέ Videosonic, που κολλούσαν τα ιριδίζοντα της ΕΠΟΕ πάνω στα δισκάκια, πρέπει να είναι οι κάτοχοι του 1ου βραβείου... :D

Kατ' αρχην εντυπώσεις

Λοιπον παιδιά, χρόνο δεν είχα για να δω καμμια απο τις 3 ταινιες, ωστόσο σας μεταφερω τις πολυ πρωτες εντυπώσεις μου απο την πρωτη ταινία (και αμφιλεγόμενη ως προς το νεο transfer της). Εβαλα να παιζουν "παραλληλα" η theatrical version (ριπαρισμενη στο σκληρό απο το BD δισκακι) και η extended version απο το BD player. Ειδα μονο τις αρχικές (σκοτεινές) σκηνες της μαχης και καποιες φωτεινες σκηνες απο το Σαιρ, στην αρχη οταν φτανει εκει ο Γκάνταλφ. Σε καποιες σκηνες που θεωρούσα χαρακτηριστικες εκανα pause και συγκρινα αμεσα τις 2 versions μεταφερόμενος απο τη μια στην αλλη μεσω του ενισχυτή.
Λοιπον, η extended version παιζει με σαφώς ψυχρότερα χρώματα (άμεσα αντιληπτά για μας που την εχουμε δει πολλες φορές) που στις σκοτεινές σκηνές δεν ενοχλούν (καποιες τις κανουν μαλιστα και πιο υποβλητικές), στις φωτεινές και ηλιολουστες σκηνές ομως απο το Σαϊρ η διαφορά ειναι εμφανής και κατα τη γνωμη μου η theatrical version ειναι ΠΟΛΥ καλυτερη. Τα ζεστα και "θερμα" χρωματα του Σαιρ εχουν χαθεί και μια διαχυτη ψυχρη αποχρωση ειναι πια εμφανής παντού. Επαναλαμβανω, προσπαθησα να ειμαι αντικειμενικος και εκρινα τις σκηνες με ταυτοχρονη "head to head" συγκριση, με pause και χωρίς pause. Όσον αφορά λεπτομερεια και υφη εικόνας και ηχο, η ταινία απλα δεν παιζεται. Στα χρωματα μας τα χαλαει λίγο (:bigcry:)
Aρχικά (επαναλαμβανω) συμπερασματα μου και μονο για την πρωτη ταινία: προτιμω την theatrical εκδοση (σε χρώμα).
Θα ηθελα να ακουσω και τη γνωμη κι αλλων φιλων.

Saturn 59,99 μαζί με το παλιο anime σε DVD ξεστοκάρισμα κλασικά.

Που να αντέξεις, τσίμπησα ένα και εγώ να υπάρχει :)

Απάντηση: Re: Lord of the Rings EXTENDED [Blu-Ray]

Παιδιά μόλις χθες το παράγγειλα κι εγώ από το http://www.blu-rayshop.gr/
στα 53.90 EUR + 1.90 EUR έξοδα courier.
Δεν μου έχει έρθει ακόμα κάποιο μήνυμα για το πότε θα το παραλάβω!

Αναμένω και παρακολουθώ το νήμα!

Μάνος.

83.90 το έχει....

(sorry gia ta greenglish alla grafw apo kinhto)

h perigrafh sto site psilompazei. analytika grafei 6br + 9dvd kai sto telos grafei 9br + 6dvd! xerei kaneis an h agglikh ekdosh exei kati parapanw;
lete na mas kanoun thn kalyterh timh logw ths vlakeias tou extented?

by the way o hxos einei epishs ekplhktikos opws kai sta extended dvd. mono pou exw mia hlhtheia aporeia. afou ypotithete oti sto br exei epilogh mono gia dts-hd o enisxyths mou pws to vlepei san dts, yparxei symvatothta pros ta pisw; mhn varate den exw allo agorasto br vlepete mono 5 tera me mkv :)

Re: Απάντηση: Lord of the Rings EXTENDED [Blu-Ray]

(sorry gia ta greenglish alla grafw apo kinhto)

h perigrafh sto site psilompazei. analytika grafei 6br + 9dvd kai sto telos grafei 9br + 6dvd! xerei kaneis an h agglikh ekdosh exei kati parapanw;
lete na mas kanoun thn kalyterh timh logw ths vlakeias tou extented?

by the way o hxos einei epishs ekplhktikos opws kai sta extended dvd. mono pou exw mia hlhtheia aporeia. afou ypotithete oti sto br exei epilogh mono gia dts-hd o enisxyths mou pws to vlepei san dts, yparxei symvatothta pros ta pisw; mhn varate den exw allo agorasto br vlepete mono 5 tera me mkv :)

Είναι 6 bluray + 9 DVD σε όλο τον κόσμο. Η μόνη διαφορά με το εξωτερικό είναι ότι μόνο τα ελληνικά μαγαζιά δεν προσέχουν τί γράφουν στις περιγραφές των προϊόντων που πουλάνε :p

Το DTSHD περιλαμβάνει το DTS core, αυτό βλέπει ο ενισχυτής σου. Ειναι στα 1509kbps σε αντίθεση με το DTS των DVD που είναι συνήθως στα 754kbps

Απάντηση: Re: Απάντηση: Lord of the Rings EXTENDED [Blu-Ray]

Το DTSHD περιλαμβάνει το DTS core, αυτό βλέπει ο ενισχυτής σου.
Ευχαριστώ πολύ, δεν το γνώριζα!

According to DTS-HD White Paper[4], the DTS-HD Master Audio contains 2 data streams: the original DTS core stream and the additional "residual" stream which contains the "difference" between the original signal and the lossy compression DTS core stream. The audio signal is split into two paths at the input to the encoder. One path goes to the core encoder for backwards compatibility and is then decoded. The other path compares the original audio to the decoded core signal and generates residuals, which are data over and above what the core contains that is needed to restore the original audio as bit-for-bit identical to the original. The residual data is then encoded by a lossless encoder and packed together with the core. The decoding process is simply the reverse. Note that DTS-HD lossless audio coding is always variable bit rate.

Last edited:
Μια ερωτηση για οσους παρελαβαν την ελληνικη εκδοση.
Ειναι αυτη που περιεχει και το ιταλικο Master Audio?

Μια ερωτηση για οσους παρελαβαν την ελληνικη εκδοση.
Ειναι αυτη που περιεχει και το ιταλικο Master Audio?

Nαι Άρη, αυτη ειναι, περιεχει 2 master audio: Αγγλικά και Ιταλικά και 6-7 γλώσσες υποτίτλων.
Νικος

Re: Απάντηση: Re: Lord of the Rings EXTENDED [Blu-Ray]

Aυτο που κοιταξες με 83.90 ειναι η version χωρίς Ελληνικούς υπότιτλους.
Η Ελληνική έκδοση ειναι εδώ και κοστίζει (πια) 59,9 (τέλος η έκπτωση :bigcry:)

Το blu-rayshop.gr είχε την εν λόγω συλλογή προσφορά μέχρι και την Τετάρτη 6 Ιουλίου με έκπτωση 10%,δηλαδή από 59.90 σε 53.90 ευρώ.Μάλιστα πριν παραγγείλω το ρώτησα σχετικά.Εκμεταλεύτηκα την προσφορά και μου βγήκε 53.90 + 1.90 (courier) = 55.80 ευρώ.Πλέον επανήλθε στην κανονική τιμή 59.90.

Να σημειώσω ότι στο blu-rayshop.gr αν πληρώσεις με πιστωτική κάρτα ή με paypal έχεις επιπλέον χρέωση κοντά στα 3 ευρώ! (αν θυμάμαι καλά νομίζω 2.10 για πιστωτική και 2.90 για paypal).Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό δεν έχει επιπλέον κόστος.Προσωπικά έκανα την κατάθεση μέσω e-banking χωρίς επιπλέον κόστος.
Ξέρει κανείς γιατί αυτά?Παίρνει κάποια προμήθεια η εκάστοτε τράπεζα στις αγορές μέσω πιστωτικής κάρτας?

Απ' ότι βλέπω και στο e-shop το έφερε και έχει 59.90 ευρώ.Απ'ότι βλέπω μέχρι στιγμής δεν βρίσκω να υπάρχει κάπου σε τιμή χαμηλότερη από 59.90 ευρώ

Την Τετάρτη έκανα την παραγγελία και μέχρι στιγμής δεν μου έχει έρθει ακόμα μήνυμα ότι έχει παραδοθεί στο courier.Αναμένω από αύριο να δώ...!

Θα είμαστε σε επαφή!

Re: Απάντηση: Re: Lord of the Rings EXTENDED [Blu-Ray]

Ξέρει κανείς γιατί αυτά?Παίρνει κάποια προμήθεια η εκάστοτε τράπεζα στις αγορές μέσω πιστωτικής κάρτας?
Φυσικα και παιρνει και μαλιστα ενα αξιοσεβαστο ποσοστο απο 1,5% εως 3%!
Απλα ολοι σημερα (και αυτο εχει γινει θεμα πολλες φορες) ενσωματωνουν στις τιμες μετρητοις και τα εξοδα της καρτας ωστε ειτε αγορασεις ετσι ειτε αλλιως να σου κοστισει το ιδιο (γι'αυτο και μερικες φορες μπορεις να παζαρεψεις τιμη με μετρητα).