Ας πούμε
Μετά τα σημάδια που συνεχίζει να βρίσκει ο Τζακ στο σώμα του στα flashsidewayς μας δείχνει οτι η πραγματικότητα αυτή δεν είναι απλά αυτό που φανταζόμαστε. Κάποια σχέση έχουν μεταξύ τους δεν είναι ασύνδετες.
Το οτι ο Jakob τους παρακολουθεί απο μικρούς το ξέραμε (εμείς, αυτοί όχι). Τώρα βλέπουμε έναν τρόπο που αυτό γινόταν. Ο Φάρος έχει συμβολική σημασία μεγάλη. Επίσεις βλέπουμε οτι οι αριθμοί αντιστοιχούν σε μοίρες. Οι γνωστοί αριθμοί που εμφανίζονταν παντού.
Μονο ο Χερλυ και το χιούμορ του κράτησαν το επεισόδειο.....ο Τζακ μόνο σε μένα έχει αρχίσει να μου την δίνει στα νεύρα?
Απο οτι φαινεται αν δεχτουμε οτι η εναλλακτικη πραγματικοτητα του alternative universe εξελισσεται κανονικα τεινουν να ενωθουν οι "συνεπειες" με την πραγματικοτητα της πτωσης στο νησι.
Το πεπρωμενο φυγειν αδυνατον δηλαδη μας λενε σιγα σιγα ακομα και αν δεν επεσαν ποτε στο νησι.
Ακομα και αν δεν εκανε ποτε εγχειρηση σκουληκοειδιτιδας ο Τζακ εφοσον την εκανε στην πραγματικοτητα που το αεροπλανο της Οσεανικ επεσε η συνεπεια της -το σημαδι- ερχεται και στην alternative
Aυτο με τους αριθμους το ειδαμε στο περασμενο στην σπηλια. Μας το ξαναδειξαν να το εμπεδωσουμε μιας και μας τα ειχαν κανει κουδουνια με τα νουμερα στις πρωτες σαιζον. Αν και δεν μου αρεσει και πολυ η αιτιολογηση των νουμερων....οτι ειναι οι αριθμοι των υποψηφιων..
ΤΟ καλό είναι οτι βλέπω οτι τουλάχιστον ήξεραν που το πήγαιναν απο νωρίς, και δεν δημιουργούν καινούργια πράγματα για να εξηγήσουν τα ανεξήγητα. Μπορεί να μην μου αρεσει στο τέλος η εξήγηση που θα δώσουν αλλά τουλαχιστον μπορώ να τους αναγνωρίσω οτι κάνουν αυτό που είχαν σκοπό και όχι ότι προκύψει.
Μου φαίνεται ότι πρέπει να περιμένω να τελειώσει και να βγει σε Blu-Ray να την πάρω να τις δω όλες μαζί,γιατί ένα-ένα επισόδιο και με το να μην θυμάμαι τα μισά από ότι έχω δει,δεν γίνεται δουλειά.
Εγώ θυμάμαι μόνο τα πολύ βασικά.. Π.χ. there was a hatch.. they blew it up.. μέχρι εκεί.
Τι έγινε στην τρίτη π.χ. σεζόν δεν μπορώ να θυμηθώ με την καμία..
Από την άλλη, είναι από τις σειρές που δεν θα μου κάνει εύκολα να την ξαναδώ αφού έχει ολοκληρωθεί, παρότι έχω τρελά κενά.
Καλά ναι δεν νομίζω οτι έιχαν γράψει τα πάντα απο την πρώτη μέρα.
Νομίζω οτι όταν το ξεκίνησαν είχαν μια συγκεκριμένη ιδέα στο μυαλό τους, το κεντρικό μοτίβο αν θες.
Το τελικό στάδιο της μάχης μεταξύ δυο πλευρών, one light and one dark που λέει και ο Locke στο πρώτο επεισόδιο.
Όπως προχωρούσε η σειρά προσθέταν και καινούργια στοιχεία ανάλογα με το πώς πήγαινε, πάντα σε συνάφεια όμως με τον κεντρικό άξονα.
Όταν πλέον σιγουρέψαν οτι θα είναι 6 σεζόν και τότε θα τελείωσει νομίζω πως αποφάσισαν σε έναν βασικό κορμό. Να ξέρουν δλδ πάνω κάτω τί βήματα έχουν να κάνουν μέχρι το τέλος. Μετά σε κάθε σεζον γράφαν την ιστορία προσπαθώντας να φτάσουν εκεί που ήθελαν, αφήνοντας σίγουρα περιθώρεια για αλλαγες αν έβλεπαν οτι κάτι δεν τραβούσε όπως περίμεναν.
Θεωρώ δλδ οτι όταν εισάγαν ένα καινούργιο στοιχείο της πλοκής το κάναν ξέροντας έστω και σε γενικές γραμμές τί είχαν σκοπό να κάνουν με αυτό. Όταν δλδ βρίκε ο Locke με τον Boone την καταπακτή, ήξεραν οτι αυτή θα ήταν ενας επιστημονικός σταθμός ενος οργανισμού που διέπρεψε τα 70s (θυμίζω τα βιντεάκια και το διαδικτιακό παιχνίδι τότε με τον Alvar Hanso και τον πίθηκο Joop). Όσα εξελίχθηκαν μέσα στην καταπακτή προφανώς και δεν είναι δυνατόν να τα είχαν αποφασίσει απο πρίν.
Αντίστοιχα όταν αναφέραν τον Jakob νομίζω είχαν πλέον καταλήξει στον γενικό κορμό και του τί είναι αυτός και η λίστα του.
Τον αεροδιάδρομο που καθαρίζαν ο Σώγιερ και η Κεητ στα κάτεργα, ήξεραν οτι κάποια στιγμή θα προσγειωθεί εκεί η πτήση της Ajjira.
Τέτοια πραγματάκια δείχνουν οτι δεν κάνουν πράγματα τυχαία και μετά ψάχνουν να βρούν πως θα τα βολέψουν.
Οτι δεν τα έχουν όλα αποφασίσει απο πριν είναι σίγουρο και υπάρχουν και τέτοια παραδείγματα. Όπως το γιατί η Libby ήταν στο ψυχιατριο με τον Hugo. Ότι και αν είχαν σκοπό να μας δείξουν δεν το δείξαν ποτε. Ή πραγματα που δεν έχουν εξηγήσει ακόμα και δεν ξέρω αν θα το κάνουν. Όπως το γιατί οι προμήθειες της Dharma συνέχιζαν να πέφτουν στο νησί καμια 15αριά χρόνια μετά την εξολόθρευσή της απο τον Ben.
Ας πούμε χαρακτηριστικό παράδειγμα πλοκής που μπήκε χωρίς να ξέρουν γιατί και μετά την καλύψαν όπως όπως ήταν τα όνειρα της όπερας στο Galactica. Τέτοια πράγματα δεν έχουμε δει (ακόμα) στο Lost. Είναι ένα απο στοιχεία που εκτίμησα πιο πολύ απο όλα στην σειρά γιαυτό και περιμένω να δώ το όραμα των δημιουργών ολοκληρωμένο πρώτα. Η προσοχή στην λεπτομέρεια και ο σεβασμός στον θεατή τους.
Και εμένα το συγκεκριμένο λίγο με απογοήτευσε.
Ένα απο τα στοιχεία που μου αρέσεί παρόλα αυτά είναι οτι και όσο διαφορετικές και αν είναι οι ζωές τους στην εναλλάκτική πραγματικότητα είναι εξίσου μακριά απο την ευτυχία όσο είναι και στην κανονική timeline.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.