Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στη Στεριά

Ψηφίστε την ταινία:

• Total voters
    0
Re: Απάντηση: Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στη Στεριά (2011)

Η πρώτη Λούφα ΙΜΟ ήταν μια καθαρά πολιτική ταινία. Το ότι σατίριζε και καταστάσεις του στρατού την έκανε να αγαπηθεί από τους πολλούς. Τα νοήματα της όμως ήταν καθαρά πολιτικά και είχε και συγκλονιστικές στιγμές.
Όντως έτσι ήταν, ξέχασα να το αναφέρω κι αυτό.

Re: Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στη Στεριά (2011)

''Γουατ νταζ δε μειντ ιν μαι μπεντ;'' ΤΜ :p

Δεν υπάρχει απλά...

Απάντηση: Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στη Στεριά (2011)

Η πρώτη Λούφα ΙΜΟ ήταν μια καθαρά πολιτική ταινία. Το ότι σατίριζε και καταστάσεις του στρατού την έκανε να αγαπηθεί από τους πολλούς. Τα νοήματα της όμως ήταν καθαρά πολιτικά και είχε και συγκλονιστικές στιγμές.

Ο Μητσος εχει απολυτο δικιο.Ηταν καθαρα πολιτικη.Καθε χαρακτηρας ειχε σαφη κοινωνικη και πολιτικη θεση.Ο καθαρα οπορτουνιστης αστος του Κιμουλη,ο επαρχιωτης αγραμματος του Σπυριδακη,ο κομμουνιστης της εργατικης ταξης του Καλογεροπουλου,ο διανοουμενος αριστεριζων αστος κειμενογραφος του Γιαννη Χατζηγιαννη,ο ελληνας εκ Ρωσιας επισης κομμουνιστης που περναει τα πανδεινα εξ'αιτίας της καταγωγης του (Καραμαζοφ).Ο στρατος αποτελει τον φοντο για να περιγραψει ο Περακης κοινωνικες και πολιτικες συμπεριφορες,μια μικρογραφια της Ελλαδας εκεινης της εποχης.Η ταινια ειναι πολυ πιο σοβαρη απ'όσο αρχικα δινει την εντυπωση αφου στην αρχη στη μνημη μενουν οι κωμικες στιγμες του στρατου.
Η συνεχεια της οριτζιναλ Λουφας ηταν το Βιος και Πολιτεια οπου η παλια παρεα ξαναβρισκεται.Εκει σατιριζει την κοινωνια της εποχης της Πασοκιας και το δρομο που πηρε εκεινη η γεννια.Ο Περακης πολυ γρηγορα καταλαβε τι παιζει.
Μονο που Η Σειρηνες στο Αιγαιο ειναι η αποδειξη οτι και ο ιδιος ο Περακης εχασε τη μπαλα μετα απο τοσα χρονια πασοκιας και φορεσε και αυτος το κουστουμι του λαιφσταιλ και του απολυτου κενου.Γαμω το Κλικ και το Νιτρο γαμω....

Απάντηση: Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στη Στεριά (2011)

Ο Μητσος εχει απολυτο δικιο.Ηταν καθαρα πολιτικη.Καθε χαρακτηρας ειχε σαφη κοινωνικη και πολιτικη θεση.Ο καθαρα οπορτουνιστης αστος του Κιμουλη,ο επαρχιωτης αγραμματος του Σπυριδακη,ο κομμουνιστης της εργατικης ταξης του Καλογεροπουλου,ο διανοουμενος αριστεριζων αστος κειμενογραφος του Γιαννη Χατζηγιαννη,ο ελληνας εκ Ρωσιας επισης κομμουνιστης που περναει τα πανδεινα εξ'αιτίας της καταγωγης του (Καραμαζοφ).Ο στρατος αποτελει τον φοντο για να περιγραψει ο Περακης κοινωνικες και πολιτικες συμπεριφορες,μια μικρογραφια της Ελλαδας εκεινης της εποχης.Η ταινια ειναι πολυ πιο σοβαρη απ'όσο αρχικα δινει την εντυπωση αφου στην αρχη στη μνημη μενουν οι κωμικες στιγμες του στρατου.
Η συνεχεια της οριτζιναλ Λουφας ηταν το Βιος και Πολιτεια οπου η παλια παρεα ξαναβρισκεται.Εκει σατιριζει την κοινωνια της εποχης της Πασοκιας και το δρομο που πηρε εκεινη η γεννια.Ο Περακης πολυ γρηγορα καταλαβε τι παιζει.
Μονο που Η Σειρηνες στο Αιγαιο ειναι η αποδειξη οτι και ο ιδιος ο Περακης εχασε τη μπαλα μετα απο τοσα χρονια πασοκιας και φορεσε και αυτος το κουστουμι του λαιφσταιλ και του απολυτου κενου.Γαμω το Κλικ και το Νιτρο γαμω....

Πολύ σωστά. Ακόμα και οι χαρακτήρες των στρατιωτικών ήταν δοσμένοι με μαεστρία. Έβλεπες καθαρά το τι πίστευε ο καθένας μέσα από εξαιρετικές ερμηνείες. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να κάνω στον Ξενίδη που προσπαθούσε (σαν ρόλος) να ισορροπήσει μεταξύ του "καθήκοντος" και των ιδεών του.
Για τον Περάκη και την εξέλιξη του, τι να πω... Απογοήτευση, αν και δεν φταίει μόνο ο ίδιος. Αν το "σειρήνες στο Αιγαίο" είχε πιάσει πάτο, μπορεί και να μην είχε πέσει τόσο χαμηλά.

Πρέπει να είσαι πολύ μικρός φίλε μου.
Η πρώτη Λούφα ήταν αρχές του 80 και μιλάμε για μια απ τις κορυφαίες ταινίες του Ελληνικού κινηματογράφου.
Προφανώς και δε μιλάω για αυτή τη πρώτη λούφα, αλλά για την πρώτη "νέα" λούφα. Την πρώτη λούφα την έχω δει 3-4 φορές και άλλες τόσες το "βίος και πολιτεία" οι οποίες όντως είναι από τις κορυφαίες ταινίες.

Πηγα χτες και ειδα την ταινια. Ηταν ενα ματσο χαλι απο την αρχη μεχρι και το τελος. Καθολου ενδιαφερουσα ταινια. Πρωτη φορα που κοιμηθηκα στον κινηματογραφο. Στο μισο του δευτερου μερους δεν αντεξα και τον πηρα ελαφρα.

icon1.png

.

Last edited:
Την είδα τις προάλλες. Δεν έχω ξανά βαρεθεί ποτέ μου τόσο πολύ! Απείρως χειρότερη από τις 2 σύγχρονες συνέχειες, στις οποίες τουλάχιστον κάτι μπορούσες να βρεις...

Άχρηστη ταινία. Άχτι το χω να δω μια καλη ελληνική απο το 1980 και μετά.

Μια από τα ίδια και για εμένα. Πολύ καλή η πρώτη.
Όλες οι άλλες "λούφες" είναι...
από χάλια έως μέτριες με λίγο ίσως γέλιο.

Ξαναγράφω γιατί πραγματικά έχω νευριάσει με την ταινία!
Μα είναι δυνατόν ρε π...η μου να περιμένεις με 2-3 Κρητικές ατάκες να
φτιάξεις ταινία;

Ήθελα να' ξερα τα κέρδη της εν λόγω παραγωγής.
Όχι τίποτα άλλο αλλά απ' ότι φαίνεται το' χω να φτιάξω κι εγώ μια!

Last edited by a moderator: