LT1084

για να μην ανοιγω καινουριο θεμα ειπα να ρωτισω εδω....
εχω ενα τετοιο...

Ultra Low Noise LT1084 Regulated Power Supply Module for Tube amp filament / DAC

http://www.ebay.com/itm/131626628127?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK:MEBIDX:IT

και θελω να φτιαξω τροφοδοσια για το raspberry 5v 2a
πηρα και ενα μετασχηματιστη 9v 50va , κανει?
για να γινει 5v, πρεπει να τον συνδεσω με καπιο ειδικο τροπο, η το κυκλωμα θα το κανει 5V?
Και με τα 2Α τι γινεται?
οπως καταλαβατε ειμαι λιγο αρχαριος!:)

το κιτ που έχεις λέει ότι ειναι ρυθμιζόμενο οπότε θα έχει κάποιο τριμερ επάνω στο κύκλωμα και από εκεί ρυθμίζεις την τάση που θέλεις,θα χρειαστείς και ψήκτρα βέβαια για το τρανζίστορ εξόδου

ναι υπαρχει μια ρυθμιζομενη αντισταση (η κατι τετοιο).
ψηκτρα εχω ηδη βαλει.
και τα αμπερ?

τα αμπερ δεν ρυθμιζονται απλα τραβαει η συσκευη οσα χρειαζεται για να παιξει, φτανει να μπορει το τροφοδοτικο σου να τα δωσει

η ψυκτρα πρεπει να εχει μεγεθος αναλογο με την καταναλωσει

Το μπλε τετράγωνο εξάρτημα με τη βίδα επάνω είναι το τρίμερ που ρυθμίζει τη τάση. Προσοχή θα το ρυθμίσεις στα 5V με το πολύμετρο και μετά θα συνδέσεις το raspberry επάνω.
Σιγουρέψου οτι το πολύμετρο σου μετράει σωστά και έχει μέσα καινούργια μπαταρία. Κανε τη ρύθμιση δύο τρεις φορές να είσαι σίγουρος για τη τάση εξόδου και μετά το συνδέεις με το ras. Προσοχή στη πολικότητα (+ -) και αφού το συνδέσεις ρύθμισε πάλι τη τάση στα 5,00V με μικρές κινήσεις.
Οπωσδήποτε διακόπτη και ασφάλεια στο πρωτεύον του μετασχηματιστή τόσα mA που γράφει επάνω ο κατασκευαστής του. Αν το τροφοδοτικό μπει σε μεταλλικό κουτί, αυτό πρέπει να γειωθεί υποχρεωτικά.

Το νου σου στηψηκτρα μήπως θέλει μόνωση ενδιάμεσά με το LT καθώς και απομόνωση της βιδας.

ευχαριστω πολυ για την βοηθεια!
εβαλα μονωση αναμεσα στην ψηκτρα και το LT.
εχω και πολυμετρο , εχω και διακοπτες, οποτε θα τα συνδεσω ολα σημερα μαλλον και θα δοκιμασω!

Πριν του δώσεις ρεύμα τσέκαρε με το πολύμετρο ότι δεν έχεις σύνδεση μεταξύ εξόδου τάσης και ψύκτρας γιατί το datasheet λέει ότι στο tab (αγώγιμη πίσω περιοχή του LT) δίνει την τάση εξόδου. Αν δεις αγωγιμότητα (continuity) μεταξύ εξόδου και ψύκτρας σημαίνει ότι κάτι περνάει από την μόνωσή σου.

thanks, θα το κοιταξω το βραδυ!
παντως το συνδεσα χτες, ολα δουλεψανε μια χαρα, και ειμαι ακομα ζωντανος:)
επαιξε και ολο το βραδυ χτες χωρις καπιο προβλημα

Αν έπαιξε σωστά βιδωμένο εντός του σασί, λογικά είναι όλα ΟΚ.. Αλλά αν το έχεις συνδεδεμένο πρόχειρα εκτός σασί, μπορεί όταν το βάλεις τελικά στο σασί να γειωθεί η ψύκτρα και να υπάρξει πρόβλημα..