LT1084

Δημητρη τον εβαλες τον Γαλλο σε καποιο κουτι κλειστο ,οπως θα ειναι οι πραγματικες συνθηκες λειτουργιας και επειτα να τον μετρησεις?Γιατι αν μετραμε θερμοκρασια ,με πανταχοθεν ελευθερο αερα δεν νομιζω οτι κανουμε σωστη δουλεια

ααα
και μια και λέμε για συμμετρικά.

ΠΑΝΤΑ είχα την απορία...
έχουμε ένα κύκλωμα με τελεστικούς που θέλει αυτό το ...συμμετρικό ρεύμα.

Δεν γίνεται αντί να έχουμε συμμετρικό τροφοδοτικό να έχουμε ένα πιό βαρβάτο και να δώσουμε στη μιά μεριά και στην άλλη με αντιστροφή των ακροδεκτών?:creep:

οχι

τα συμμετρικά κυκλώματα έχουν κοινό σήμειο την γείωση που είναι το σήμείο αναφοράς της διαφοράς δυναμικού είτε απο το + είτε απο το - ( εκλαιευμένη απλή απάντηση .. μετα παεί αλλου το πραγμα )

symmetric_power_supply_for_op-amp_applications.gif

ρε παιδιά πολύ την ψυρίζουμε την μαιμου

το συγκεκριμένο τσιπάκι είναι νέας γενιάς reg με μεγάλες ανοχές και αρκετά ρέυματα δλδ πιάνει και 7 αμπερ .... εδω μιλάμε για 500 ma που σημαίνει ότι δεν συντρέχει και ιδιαιτερος λόγος παραπάνω μελέτης ..

το κιτάκι δείχνει και είναι παραπάνω απο καλό !!

LT1083/LT1084/LT1085
ABSOLUTE MAXIMUM RATINGS (Note 1)
M-Grades: (OBSOLETE) Control Section ..............– 55°C to 150°C
Power Transistor ............ –55°C to 200°C
Power Dissipation................................Internally Limited Input-to-Output Voltage Differential
C-Grades ..............................................................30V I-Grades................................................................30V
Operating Junction Temperature Range (Note 9) C-Grades: Control Section .................. 0°C to 125°C Power Transistor ................ 0°C to 150°C I-Grades: Control Section ..............– 40°C to 125°C Power Transistor ............– 40°C to 150°C
PIN CONFIGURATION
Storage Temperature Range...................–65°C to 150°C Lead Temperature (Soldering, 10 sec) .................. 300°C
PRECONDITIONING
100% thermal shutdown functional test.

εδω κοιτάτε πόσο λάστιχο μπορεί να γίνει ...

Re: Απάντηση: LT1084

Δεν ξερω ,σεις ξερετε.Φανταζεσαι να να ειναι <αντιβουβαλιξ>?

πριν από δυό χρόνια θα το αγόραζα με κλειστά μάτια.
πολύ ενδιαφέρον είναι.
όμως έχει μερικά ...παράξενα σε σχέση με την εποχή του...

Αρχηγέ αγόρασες "λουκουμά" τελικά;
Αν πας σε κάστομ έκανα μερικές σκέψεις. Μπορείς δηλαδή να ζητήσεις ένα δευτερεύον στα 12V ένα στα 2V και ένα στο 1V με το ίδιο πάχος σύρματος.
Έτσι μπορείς συνδυάζοντάς τα να έχεις τις εξής τάσεις: 12V, 12+1=13V, 12+2=14V, και 12+1+2=15V.
Πάνω σε μία κρίση εξυπνάδας που έπαθα σκέφτηκα ότι θα μπορούσες επιπλέον να έχεις και τις διαφορές των τάσεων. Δηλαδή 12-1=11V, 12-2=10V και 12-1-2=9V. Το μόνο τίμημα που μπορώ να σκεφτώ τώρα είναι να έχεις και την διαφορά της ισχύος. Αλλά μικρό το κακό, ο λουκουμάς θα έχει απόθεμα.
Δηλαδή 7 διαφορετικές τάσεις με τρία τυλιγματάκια. Πως σου φαίνεται;
Τι λενε οι πιο έμπειροι στα σιδερικά;

Re: Απάντηση: LT1084

Αρχηγέ αγόρασες "λουκουμά" τελικά;
Αν πας σε κάστομ έκανα μερικές σκέψεις. Μπορείς δηλαδή να ζητήσεις ένα δευτερεύον στα 12V ένα στα 2V και ένα στο 1V με το ίδιο πάχος σύρματος.
Έτσι μπορείς συνδυάζοντάς τα να έχεις τις εξής τάσεις: 12V, 12+1=13V, 12+2=14V, και 12+1+2=15V.
Πάνω σε μία κρίση εξυπνάδας που έπαθα σκέφτηκα ότι θα μπορούσες επιπλέον να έχεις και τις διαφορές των τάσεων. Δηλαδή 12-1=11V, 12-2=10V και 12-1-2=9V. Το μόνο τίμημα που μπορώ να σκεφτώ τώρα είναι να έχεις και την διαφορά της ισχύος. Αλλά μικρό το κακό, ο λουκουμάς θα έχει απόθεμα.
Δηλαδή 7 διαφορετικές τάσεις με τρία τυλιγματάκια. Πως σου φαίνεται;
Τι λενε οι πιο έμπειροι στα σιδερικά;

Εντάξει , αλλά γίνεται και πιο απλά, τυλάς μερικές επιπλέον σπείρες σε εναν 12V sec και την φέρνεις την τάση εκεί ακριβώς που θέλεις...

επίσης προτίνω κλασικό ΙΕ ... δεν ... ξέρω γιατί αλλά παίζει απο καλύτερα .... εως καλυτερότερα :ADFAD2:

δλδ σε σημείο που το βλέπω σαν αναβάθμιση την αλλαγη σε κλασικό :ADFADF1:

Last edited:
επίσης προτίνω κλασικό ΙΕ ... δεν ... ξέρω γιατί αλλά παίζει απο καλύτερα .... εως καλυτερότερα :ADFAD2:

δλδ σε σημείο που το βλέπω σαν αναβάθμιση την αλλαγη σε κλασικό :ADFADF1:
προσφατα πηρα απο την emmis καποιους step down για αμερικάνικο. Στην αγορα ειναι οι μονοι που ειδα με απομονωσηhttp://www.emmis.gr/ . Καπου στο site εχει και ενα μεταλλαδικο βιντεακι τσεκαρετε το :music-smiley-005:. Βρισκονται σε πολλα μαγαζια λειτουργουν καλα και φαινονται σοβαροι

Απάντηση: Re: Απάντηση: LT1084

Εντάξει , αλλά γίνεται και πιο απλά, τυλάς μερικές επιπλέον σπείρες σε εναν 12V sec και την φέρνεις την τάση εκεί ακριβώς που θέλεις...

Και πιο μπακάλικα ίσως αλλά σίγουρα πιο κουραστικά. Προυποθέτει τυλίγματα-ξετυλίγματα κλπ. Εργόχειρο. Εγώ λέω να έχεις έτοιμα τα άκρα και κατά περίπτωση να τα στρίβεις μεταξύ του. Ο Υπέρηχας μου έλεγε ότι θέλει έναν ευέλικτο μ/σ που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες δουλειές εναλλακτικά.

όχι ακόμα.
Αναμένω να έρθει το στόμα που θα ταιστεί από το λουκουμά.

Θα πάω μιά μέρα να δω από κοντά στην Τούμπα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: LT1084

Και πιο μπακάλικα ίσως αλλά σίγουρα πιο κουραστικά. Προυποθέτει τυλίγματα-ξετυλίγματα κλπ. Εργόχειρο. Εγώ λέω να έχεις έτοιμα τα άκρα και κατά περίπτωση να τα στρίβεις μεταξύ του. Ο Υπέρηχας μου έλεγε ότι θέλει έναν ευέλικτο μ/σ που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες δουλειές εναλλακτικά.

Βαγγέλη ένας τέτοιος κάστομ μετασχηματιστής κοστίζει περισότερο, νομίζω.
Επίσεις 1 και 2 βολτ δευτερεύοντα δεν ξέρω αν γίνονται (θεωρητικά θα πρέπει να καλύπτεις ίσα τόξα και κάθε τύλιγμα να ξεκινάει και να καταλήγει κάπου συγκεκριμένα.

ΥΓ Μονο τύλιγμα, οχι ξετύλιγμα. Για (-)συνδέεις ανάποδα.

να επαναφέρω το θέμα
είχα έναν 9+9 volt στα 14VA.
Αυτός δίνει .83 στο δευτερεύον.
Με παραλληλισμένα τα δευτερεύοντα θεωρητικά παίρνω 1.6

Βάζοντάς το στο 1084 μετά τη γέφυρα έχω 9Χ1.4=12.6
και ρεύμα 1.6/1.4=1.1 περίπου?

ήδη τροφοδοτώ εδώ και δυό εβδομάδες το λοτζιτεκ που θέλει 9 στα .5A μάξιμουμ και ηχητικά σκίζει...

έχω πουθενά λάθος στους υπολογισμούς?
(γιά ψυχολογικούς και μόνο λόγους)

Καλά τα λες. Σωστά υπολογίζεις.

Α, μη μου τον καθησυχάζεις και γίνει βαρετή η ζωή του!
:flipout:

Αρχηγέ ,λάθος είναι! :p

Μετά την γέφυρα παίρνεις 9Χ1.4=12.6 βολτ αλλά αφαιρείς και 1,4 βολτ πτώση τάσης πάνω στην γέφυρα. Άρα έχεις μόνο 11,2 βολτ.
Αυτό βέβαια με πλήρες φορτίο. Εσύ τραβάς μισό αμπέρ μόνο άρα λόγω του ρεγκιουλέισον φάκτορ που είναι και μεγάλος για τόσο μικρούς μ/σ, στο δευτερεύον θα έχεις το κάτιτις παραπάνω από τα 9 βόλτ.
Ησύχασες τώρα;
:antlers:

Μη λες τέτοια, μη λες τέτοια!:D
11.2 σε πλήρες φορτίο οπότε στα 0.5Α θα έχει λίγη παραπάνω τάση.
Στα 0.5Α το lt1084 έχει μια πτώση τάσης 1V οπότε περισεύει και 1V για τυχόν διακυμάνσεις.