LucasArts κλασσικά παιχνίδια στο iPhone !!!

Μιχάλης Κορ.

Moderator
Staff member
18 June 2006
21,652
Πειραιάς
Η πασίγνωστη εταιρεία με τα κλασσικά παιχνίδια Monkey Island, Indiana Jones κ.α. στην συλλογή της, είναι στην περίοδο επανεξέτασης αυτών για τις κονσόλες & τους υπολογιστές και κοιτά να τα επαναφέρει στο προσκήνιο.

Στην ερώτηση αν θα παράξει κάποια έκδοση για το iPhone η απάντηση ήταν ούτε ναι ούτε όχι, αλλά κάτι ενδιάμεσο...με σαφή όμως προσανατολισμό προς το ΝΑΙ !!! :grinning-smiley-043

"On iPhone, you know Apple's policy that we can't talk about a release until it's ready to release. But it would make sense that we would do something like that if we were to go in that direction ... wink wink, nod, nod."

Οπότε, ελπίζω ότι σύντομα θα δούμε στο τηλ μας εικόνες σαν αυτές :

monkeyislandmoment.gif

Πηγή : http://www.tuaw.com/2009/07/07/lucasarts-classics-coming-to-iphone/

Υπάρχουν ήδη όλα τα παιχνίδια χρησιμοποιόντας smummvm στο iphone. Αυτή η εικόνα αλλά και πολλές άλλες υπάρχουν ήδη.

Απάντηση: Re: LucasArts κλασσικά παιχνίδια στο iPhone !!!

Προφανώς ο Μιχάλης εννοούσε να υπάρχει νόμιμα.

Από πότε το scummvm είναι παράνομο? Τα roms παιχνιδιών που δεν έχεις είναι παράνομα. Εγώ που τα έχω ήδη όλα πάντως δεν αισθάνομαι διόλου παράνομος.

Από τότε που στο license agreement του Iphone SDK λέει:
Code:
Αn Application may not itself install or launch other executable code by any means.
Για αυτό το λόγο και το scummVm δεν υπάρχει στο app store και πρέπει να έχεις "πειραγμένο" iphone.

Τώρα αν η Apple κάνει τα στραβά μάτια και αφήσει την Lucas να πασάρει έναν patchαρισμένο scummVM με τις roms του MI αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

Όταν σας τα λέω λοιπόν εγώ για την Apple. Το θέμα λοιπόν είναι όχι το ότι δεν είναι νόμιμο, αλλά ότι το σκ@τόμυλο δεν σου το επιτρέπει. Τέσπα.

Εγώ αναφέρομαι για ανεξάρτητη εφαρμογή-παιχνίδι που θα το κατεβάζει το οποιοδήποτε τηλέφωνο, αγορασμένο από κατάστημα της vodafone ή της cosmote, χωρίς να έχω εγκαταστήσει λογισμικό "ξεκλειδώματος"-παράνομο, αφού δεν υποστηρίζεται από την εταιρεία παραγωγής του.

Από πότε το scummvm είναι παράνομο? Τα roms παιχνιδιών που δεν έχεις είναι παράνομα. Εγώ που τα έχω ήδη όλα πάντως δεν αισθάνομαι διόλου παράνομος.

Για να είσαι νόμιμος για ένα rom που έχεις, θα πρέπει να έχεις κ το αντίστοιχο παιχνίδι αυθεντικό, αλλά κ την πλατφόρμα για την οποία ειναι γραμμένο στην κατοχή σου.

πχ. να έχεις το ps3 και το παιχνίδι grand turismo 4 για να έχεις το αντίστοιχο rom του.

Κ ναι το scummvm είναι παράνομο λογισμικό για την Apple, από την στιγμή που δεν το έχει στην επίσημη λίστα της στο Appstore και απαιτεί από τον χρήστη να επέμβει με παράνομο λογισμικό στο λειτουργικό του τηλεφώνου, έτσι ώστε να παρακάμψει κάποιες δικλίδες ασφαλείας και να μπορέσει ο χρήστης να το εγκαταστήσει στο τηλ του.

Για να είσαι νόμιμος για ένα rom που έχεις, θα πρέπει να έχεις κ το αντίστοιχο παιχνίδι αυθεντικό, αλλά κ την πλατφόρμα για την οποία ειναι γραμμένο στην κατοχή σου.

πχ. να έχεις το ps3 και το παιχνίδι grand turismo 4 για να έχεις το αντίστοιχο rom του.

Κ ναι το scummvm είναι παράνομο λογισμικό για την Apple, από την στιγμή που δεν το έχει στην επίσημη λίστα της στο Appstore και απαιτεί από τον χρήστη να επέμβει με παράνομο λογισμικό στο λειτουργικό του τηλεφώνου, έτσι ώστε να παρακάμψει κάποιες δικλίδες ασφαλείας και να μπορέσει ο χρήστης να το εγκαταστήσει στο τηλ του.

Το παιχνίδι ναι. Την πλατφόρμα γιατί να την έχεις? Δηλαδή εάν εγώ αγοράσω ένα παιχνίδι Wii αλλά δεν έχω κονσόλα, θεωρούμαι παράνομος?

Μα νομίζω ότι έχει καλυφθεί το ζήτημα.
Θες να χρησιμοποιείς το Iphone SDK για να γράψεις ένα πρόγραμμα? Θα ακολουθήσεις τους κανόνες που σου ορίζει η εταιρία κατασκευής του.
Κανείς δε σε αναγκάζει να το χρησιμοποιήσεις αλλά ΑΝ το κάνεις δε πρέπει να ζητάς και τα ρέστα για την άδεια χρήσης του.
Θες να είσαι "νόμιμος" και να χρησιμοποιήσεις το app store? Ο μόνη οδός είναι το iphone SDK και αυτό είναι λογικό.
Δεν καταλαβαίνω γιατί τόση κουβέντα και παράπονα. Σε ένα κλειστό σύστημα εφαρμογών όπως το Iphone κάποιος έχει τον έλεγχο του τι θα μπαίνει στα τηλέφωνα μας.
Αν δεν μας αρέσει τότε ή παρανομούμε (όπως κάνει η πλειοψηφία στην Ελλάδα) ή πάμε σε άλλες τεχνολογίες όπως WM, Pre, κ.λ.π.
Να λέμε ότι αφού το scummVM είναι νόμιμο στο PC και έχω τις ROMS γιατί έχω αγοράσει το παιχνίδι, άρα πρέπει να είναι νόμιμο και στο Iphone είναι απλά άκυρο αφού δεν ισχύουν οι ίδιοι κανόνες ανάπτυξης και διάθεσης λογισμικού.

Το παιχνίδι ναι. Την πλατφόρμα γιατί να την έχεις? Δηλαδή εάν εγώ αγοράσω ένα παιχνίδι Wii αλλά δεν έχω κονσόλα, θεωρούμαι παράνομος?

Ναι πρέπει να την έχεις, γιατί το αυθεντικό παιχνίδι που έχεις, που το χρησιμοποιείς ;; Διαφορετικά :slapface: -bye-

Μα στο emulator φυσικά. Το οποίο είναι καθόλα νόμιμο. Είναι σαν να μου λες ότι όταν χρησιμοποιώ VMware σε Mac και φτιάχνω 10 virtual machines με κανονικές άδειες, είμαι παράνομος γιατί δεν έχω 10 pc.

Αυτά είναι νέα!

Περιμένω τις αρχές Αυγούστου, που θα είναι διαθέσιμο (και όλοι θα λείπουν διακοπές :D)!