Lumagen RadianceXD™ Video Processor

Eπειδή κάποια στιγμή το Sharpness σχεδόν το τερματίσαμε όταν πλησίαζες στην οθόνη έβλεπες αρκετά τις επιπτώσεις του.
Το σίγουρο είναι οτι δεν πρόκειται να παίζει τσίτα και από τα 2 μέτρα και πάνω δεν διακρίνεις τίποτε. Πιστεύω οτι βάζοντας ειδικά patterns ευκρίνειας θα δούμε αρκετά "ζουζούνια"....:beatnik2:
Όταν όμως τσιτώσεις το Vertical sharpness το Horizontal sharpness το diagonal sharpness... κλπ (έχει κι ένα σωρό από αυτά.....) έ, τί περιμένεις;

Last edited:
Ρε σεις σίγουρα η μηχανή είχε σωστές ρυθμίσεις; Μήπως πριν ήταν out of focus; Οσο τις ξαναβλέπω τόσο απίστευτο μου φαίνεται. :eek:

Κοίτα τις φψτογραφίες Τάσο... Βολέψου με αυτές... Γιατί αν το δείς από κοντά..... θα έχουμε δράματα...
icon10.gif

Υ.Γ. Το μηχανάκι πάντως - αυτή τη στιγμή - δεν το συνιστώ σαν αγορά. Θέλει πολύ δουλειά ακόμα.

Ωχ πάλι σε έξοδα θα μπούμε….

Αν και βέβαια αυτό μάλλον από/υποδεικνύει ότι ακόμα και στα HD σήματα υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης με αποτέλεσμα ένα HTPC με προγράμματα τύπου ffdshow να μπορέσει να μας εντυπωσιάσει και πάλι (όπως παλιότερα με το DVD).

Γιατί; οι παραπάνω φωτό είναι από απλό dvd;

Τον Lumagen για τα απλά dvd τον πήρες;

Δεν με κατάλαβες.....
Σε BR προβολή το PS3 με το HTPC έχουν μηδενική σχεδόν διαφορά. Άρα δεν υπήρχε λόγος να κάνουμε αυτό που λές, ότι βλέπαμε στο Α-Β μεταξύ σκέτου PS3 και Lumagen+PS3 θα βλέπαμε και αν τη θέση του σκέτου PS3 έπαιρνε το HTPC. Σε ΒR πάντα..
Σε απλό DVD και με χρήση ffdshow κλπ ίσως η διαφορά να ήταν μεγαλύτερη, αν και πιστεύω οτι το PS3 πλησιάζει δραματικά σε ποιότητα ακόμα κι ένα καλοστημένο HTPC και στο απλό DVD.

Αν και βέβαια αυτό μάλλον από/υποδεικνύει ότι ακόμα και στα HD σήματα υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης με αποτέλεσμα ένα HTPC με προγράμματα τύπου ffdshow να μπορέσει να μας εντυπωσιάσει και πάλι (όπως παλιότερα με το DVD).

Αυτό φοβάμαι και εγώ.. Τότε θα έχουμε την επόμενη "γύρα" αναβαθμίσεων.. Γιατί σιγά μην φτάνει ένας dual core...

Πάλι καλά που για την ώρα δεν υπάρχει σχετικό SW και δεν μπαίνουμε σε πειρασμό... ;)

Όχι. Δεν νομίζω όμως οτι θα βλέπαμε κάτι διαφορετικό. Ειδικά σε HD υλικό το PC τί διαφορά να έχει από το PS3;

Κατα τη γνωμη μου αρκετη υπερ του ps3.

Απάντηση: Re: Lumagen RadianceXD™ Video Processor

Αυτό φοβάμαι και εγώ.. Τότε θα έχουμε την επόμενη "γύρα" αναβαθμίσεων.. Γιατί σιγά μην φτάνει ένας dual core...

Πάλι καλά που για την ώρα δεν υπάρχει σχετικό SW και δεν μπαίνουμε σε πειρασμό... ;)

Μια χαρα θα φτανει ο dual core. Ουτως η αλλως ακομα και τωρα στα dvd οταν βαζουμε το resize σε ψηλες αναλυσεις τον στελνουμε και δουλευει.
Εκει δεν θα μας ενδειαφερει το resize. Ας το κανει και στη native αναλυση του υλικου. Τα υπολοιπα φιλτρα θελουμε για να δειξει λιγο τα δοντια του παλι το πισακι.

Αντε γιατι θα αρχισουν παλι οι θεωριες με τα scaler και δεν θα το αντεξω...:grinning-smiley-043

με τι ρύθμιση; να βγάζει το PS3 1080p ή 576i και να στέλνει ο Lumagen 1080p

μιλάω για απλά dvd.

Τασο , απαντησα στο Μπαμπη οσον αφορα το hd. Για μενα και οσο εχω καταφερει να δοκιμασω , το πισι ειναι λιγο πισω απο το ps3 σε br.

Σε dvd δεν εχω καταφερει να κανω αντιστοιχη δοκιμη γιατι δεν εχω στησει σωστα το ps3 για dvd αλλα για BR !

..και για να μην οδηγηθούμε για άλλη μιά φορά σε υπερβολές θα ήθελα να διευκρινήσω οτι ο scaler δεν κάνει τα μηχανάκια μας καλύτερα.
Ένα απλό sharpness ανεβάζει, αυτό που κάνουν όλα τα φωτογραφικά προγράμμτα στο PC μας... Απλά, απ' ότι φαίνεται. το κάνει πάρα πολύ καλά, χρησιμοποιεί προφανώς πολύ καλούς αλγόρυθμους.
Και κάτι άλλο που, για μένα τουλάχιστον, αποδεικνύεται είναι οτι στα ψηφιακά μηχανάκια είναι πάρα πολύ σημαντικό το software...
Έχω δεί παρόμοια συμπεριφορά σε μηχανάκια τα οποία έχουν το sharpness στο menu τους στο 0... Αυτό το 0 όμως στην πραγματικότητα κανένας δεν ξέρει σε τι αντιστοιχεί σε σχέση πχ με το 0 κάποιου άλλου μηχανήματος. Και μετά μιλάμε για "καλούς φακούς" "χειρουργικά εργαλεία" κι άλλα διάφορα...
Το έχω πεί και πιό παλιά, και μάλιστα πολλές φορές, οτι χρειάζεται πολύ ψάξιμο για να ξεχωρίσεις τι είναι πραγματική ευκρίνεια και τι είναι οξύτητα. Τα μπλέκουμε πολύ εύκολα, ειδικά σε ομοειδή μηχανάκια.

..και για να μην οδηγηθούμε για άλλη μιά φορά σε υπερβολές θα ήθελα να διευκρινήσω οτι ο scaler δεν κάνει τα μηχανάκια μας καλύτερα.
Ένα απλό sharpness ανεβάζει, αυτό που κάνουν όλα τα φωτογραφικά προγράμμτα στο PC μας... Απλά, απ' ότι φαίνεται. το κάνει πάρα πολύ καλά, χρησιμοποιεί προφανώς πολύ καλούς αλγόρυθμους.
Και κάτι άλλο που, για μένα τουλάχιστον, αποδεικνύεται είναι οτι στα ψηφιακά μηχανάκια είναι πάρα πολύ σημαντικό το software...
Έχω δεί παρόμοια συμπεριφορά σε μηχανάκια τα οποία έχουν το sharpness στο menu τους στο 0... Αυτό το 0 όμως στην πραγματικότητα κανένας δεν ξέρει σε τι αντιστοιχεί σε σχέση πχ με το 0 κάποιου άλλου μηχανήματος. Και μετά μιλάμε για "καλούς φακούς" "χειρουργικά εργαλεία" κι άλλα διάφορα...
Το έχω πεί και πιό παλιά, και μάλιστα πολλές φορές, οτι χρειάζεται πολύ ψάξιμο για να ξεχωρίσεις τι είναι πραγματική ευκρίνεια και τι είναι οξύτητα. Τα μπλέκουμε πολύ εύκολα, ειδικά σε ομοειδή μηχανάκια.

Φαντασου να ειχες και καλη συγκλιση πως θα επαιζε :ADFADF1:

Ετσι πιστευω και εγω... Ενας καλος αλγοριθμος sharpnening μπορει να κανει θαυματα αρκει να χρησιμοποιειται με φειδω..
Και σε αυτο που λεει ο Μπαμπης για το sharpness σε προβολεις που ηταν 0 ενω στην πραγματικοτητα κατι "επαιζε" απο πισω εχει δικιο..
Θυμαμαι οτι ο BenQ 8720 ειχε μια επιλογη στο μενου οπου οταν την απενεργοποιουσες η εικονα "θαμπωνε" παροτι το sharpness παρεμενε στο 0.
Αρα πιθανον να ηταν καποιου ειδους sharpening ενεργοποιημενο παντα by default, το οποιο ομως ηταν τοσο καλο που δεν επηρέαζε αρνητικα την εικονα του προβολεα, ακομα και στα ποιο απαιτητικα patterns αναλυτικοτητας!

Οσον αφορα τις φωτο τωρα, σαφως και το αποτελεσμα με η χωρις ειναι διαφορετικο, αλλα διαφορα στην ευκρινεια δεν θα ελεγα οτι εχει.

Η οξυτητα ναι, και μαλιστα πολυ, παρα πολυ.
Σε σκηνες που "σηκωνουν" λιγο παραπανω οξυτητα της κανει καλο, σε αλλες που δεν σηκωνουν πολλα πολλα της αλλαζει το κερατο που λενε.

Ετσι πιστευω και εγω... Ενας καλος αλγοριθμος sharpnening μπορει να κανει θαυματα αρκει να χρησιμοποιειται με φειδω..
Και σε αυτο που λεει ο Μπαμπης για το sharpness σε προβολεις που ηταν 0 ενω στην πραγματικοτητα κατι "επαιζε" απο πισω εχει δικιο..
Θυμαμαι οτι ο BenQ 8720 ειχε μια επιλογη στο μενου οπου οταν την απενεργοποιουσες η εικονα "θαμπωνε" παροτι το sharpness παρεμενε στο 0.
Αρα πιθανον να ηταν καποιου ειδους sharpening ενεργοποιημενο παντα by default, το οποιο ομως ηταν τοσο καλο που δεν επηρέαζε αρνητικα την εικονα του προβολεα, ακομα και στα ποιο απαιτητικα patterns αναλυτικοτητας!

Τακη, στον 8720 για να "κλεισεις" το sharpness επρεπε ναμπει στο -3 η να βγει η επιλογη φιλτερ οφ. Με την επιλογη ον και το σαρπνες στο μηδεν , ηταν ουσιαστηκα 3 βηματα + το σαρπνες!