Lumagen RadianceXD™ Video Processor

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Lumagen RadianceXD™ Video Processor

1ον Χρωματικά διορθώθηκε αρκετά. Η "θερμή" χρειά του D-ILA παραμένει αλλά καθάρισαν τα χρώματα κι αυτό βοηθάει σε πολλά πράγματα, ακόμα και στην ευκρίνεια.

2ον. Το gamma. Για κάποιο ανεξήγητο για μένα λόγο το gamma σε τρίτσιπα μηχανάκια τεχνολογίας D-ILA και SXRQ σιγά-σιγά διολισθαίνει και γίνεται πιό φωτεινό. Στο δικό μου από 2,2 περίπου που ήταν στην αρχή στις 200 ώρες είχε πάει στο 1,85 περίπου. Δεν ξέρω για πιό λόγο γίνεται αυτό, δεν φταίει όμως η λάμπα. Τα ίδια ακριβώς συμπτώματα παρουσιάζει και ο Ruby με λάμπα Xenon. Άρα μάλλον αλλού είναι το πρόβλημα.
Αυτό το πρόβλημα λύθηκε σχετικά εύκολα τελικά. Τώρα έχω περισσότερη λεπτομέρεια στα σκοτεινά χωρίς να χάσω σε μαύρο. Εδώ έγινε πολύ καλή δουλειά.

3ον. Το contrast.. Ο Μανώλης μέτρησε γύρω στο 12,750:1 και κάπου εκεί κοντά βρίσκονται όλοι οι HD1 αλλά εγώ στο μάτι μου βλέπω λίγο διαφορετικά... Ηρέμησε πάρα πολύ, μου θύμισε πολύ τον HD-100 κι αυτό είναι ευχάριστο στο μάτι αλλά έχασε μεγάλο μέρος από τον τσαμπουκά του... Μερικοί θα το αγαπήσουν αυτό, κάποιοι άλλοι ίσως όχι.... Θα δούμε όταν θα τον δούν.
icon10.gif

Πρωτον.....Μπραβο Μανωλιτο...:music-smiley-005:
Δευτερον.....Απο αυτα που διαβαζω Μπαμπινο ειναι οπως τα ειπαμε;)

Σχετικα με το gamma....περαν της διορθωσεις του,που σιγουρα βλεπεις ποιο πολλα και ποιο σωστα ...εχει να κανει που του εκοψες και τον τσαμπουκα....
Οταν εχεις τοσο τσαμπουκα χανεις πληροφορια και νομιζεις οτι εχει κοντραστ..
Ειναι σαν να κλιπαρεις .....ψετοκοντραστ...
Σιγουρα εχεις καλυτερο ansi σε καποια σημεια..δεν το συζητω...οποτε ..
Καλυτερος χρωματικα-gamma-φως....=αλλος προβολεας

Καλες θεασεις Μπαμπινο.....:award:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Lumagen RadianceXD™ Video Processor

Καλες θεασεις Μπαμπινο.....:award:

Kώστα σ' ευχαριστώ πολύ. Έχουμε δουλειά ακόμα...

Tι μεγεθος ειναι η οθονη Μπαμπη?

Δημήτρη η οθόνη είναι 103". Την έχω πολύ καιρό όμως και σκέφτομαι κάποια στιγμή να την αλλάξω με μια 110"-115".
Έχεις καμιά καλή ιδέα; Τις Supernova τις ξέρεις;

Απάντηση: Re: Lumagen RadianceXD™ Video Processor

Το τελευταίο που δεν πέρασα λέει αυτό:

Beta Release 011508- Bugfix for the "By color" gamut command that would show wrong colors in some situations. Added menu timeout control to the menu under Other:Menu control. Several test patterns were left out of the 011408 update and they're back in.

Τώρα αν πρέπει ή δεν πρέπει ρώτα τον Καστρουνή, εγώ δεν κατέχω πράμα...
icon10.gif

Λογικά θα πρέπει να το κάνεις πάντα. Αν δεν είναι τόσο σοβαρό απλά περιμένεις το επόμενο ή το μεθεπόμενο αφού κάθε νέο περιέχει όλα τα προηγούμενα.

Μπάμπη μην ανησυχείς εμείς δεν χρησιμοποιήσαμε το color gamut για την διόρθωση των χρωμάτων αλλά το matrix gamut. Άρα κοιμήσου ήσυχος. Επόμενη στάση τα 24fps.

Attachments

• gamut Matrix.jpg
    gamut Matrix.jpg
    70.5 KB · Views: 42
Εχω δει το ISF υλικο σε μια εκθεση. Ο χωρος ειχε ΠΟΛΥ φως, και προτζεκτορας ενας τριτσιπος DLP.
Φοβερη εμπειρια, αλλα η ηλεκτρικη οθονη πρεπει να εκανε 6000 ευρο, εαν θυμαμαι καλα.

Σε σκοτεινο δωματιο δεν την εχω δει, αλλα μου ειχανε προτεινει να εχω πηγη με αφθονο γκαζι-lumens.

:grinning-smiley-043

Production Release 012508- Fix for 1080-24p input to 1080-24p output (previously would stutter). Adds primary color gamut control. Must be in service mode (press "menu 0910") and then find it under OUT:MISC:GAMUT. A color probe is necessary to correct primaries accurately. Adds a no-op character ('_') to rs232 interface. Couple other small bugfixes.

Re: Απάντηση: Lumagen RadianceXD™ Video Processor

:grinning-smiley-043

Production Release 012508- Fix for 1080-24p input to 1080-24p output (previously would stutter). Adds primary color gamut control. Must be in service mode (press "menu 0910") and then find it under OUT:MISC:GAMUT. A color probe is necessary to correct primaries accurately. Adds a no-op character ('_') to rs232 interface. Couple other small bugfixes.
Που το βρήκες αυτό;

Χθες και σήμερα που κοίταγα στο support τους δεν το είδα.

ΥΓ Είμαι σε καλό δρόμο....Λέω να πάρω 2 μηχανάκια (και να μην δώσω κανένα στον Κούλη) :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Lumagen RadianceXD™ Video Processor

Που το βρήκες αυτό;

ΥΓ Είμαι σε καλό δρόμο....Λέω να πάρω 2 μηχανάκια (και να μην δώσω κανένα στον Κούλη) :p

Άμα σου πώ οτι κι εγώ το κοιτάω κάθε μέρα και δεν υπήρχε τίποτε τι θα πείς;
Ξαφνικά μπαίνω σε ένα link που έδωσαν στο Avsforum και βλέπω οτι έχω μείνει πολύυυυυ πίσω... Δεν καταλαβαίνω τί γίνεται....

Δές εδώ: http://www.lumagen.com/testindex.php?module=radiance_updates

Δές κι εδώ: http://www.lumagen.com/testindex.php?module=updates_latest

Τι σκατά γίνεται; :chinscratch:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Lumagen RadianceXD™ Video Processor

Άμα σου πώ οτι κι εγώ το κοιτάω κάθε μέρα και δεν υπήρχε τίποτε τι θα πείς;
Ξαφνικά μπαίνω σε ένα link που έδωσαν στο Avsforum και βλέπω οτι έχω μείνει πολύυυυυ πίσω... Δεν καταλαβαίνω τί γίνεται....

Δές εδώ: http://www.lumagen.com/testindex.php?module=radiance_updates

Δές κι εδώ: http://www.lumagen.com/testindex.php?module=updates_latest

Τι σκατά γίνεται; :chinscratch:
Βρε συ, το 2ο link ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ RADIANCE XD αλλα για άλλα μηχανάκια (VisionDVI, VisionHDP, VisionHDQ & VisionProHDP)!

ΥΓ Τσάμπα η χαρά.

ΥΓ 2 Να σε προσέχουμε εσένα, σε λίγο θα φλασάρεις και την βέσπα! :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Lumagen RadianceXD™ Video Processor

Βρε συ, το 2ο link ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ RADIANCE XD αλλα για άλλα μηχανάκια (VisionDVI, VisionHDP, VisionHDQ & VisionProHDP)!

ΥΓ Τσάμπα η χαρά.

ΥΓ 2 Να σε προσέχουμε εσένα, σε λίγο θα φλασάρεις και την βέσπα! :p

Φτού..... :bang: :bang: :bang:
icon9.gif
icon8.gif
icon9.gif
icon8.gif

Ευτυχώς που δεν πρόλαβα να το περάσω δηλαδή.... :jester:

Που το βρήκες αυτό;

Αν τον βρεις με κανα 2 χιλαρο, παρε και εναν για τον ζηλιαρη...

Πρόσεχε, γιατί ο Κούλης ξέρει μου μένεις.. κι εγώ το ίδιο.. -bye-
(ψάχνω εργαλείο να μειώσω την ευκρίνεια του 5000.. :chinese: )

Απάντηση: Re: Απάντηση: Lumagen RadianceXD™ Video Processor

Πρόσεχε, γιατί ο Κούλης ξέρει μου μένεις.. κι εγώ το ίδιο.. -bye-
(ψάχνω εργαλείο να μειώσω την ευκρίνεια του 5000.. :chinese: )

Νομίζω οτι με ένα ND φιλτράκι που έχω θα κάνεις μαύρα θαύματα...
icon12.gif

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Lumagen RadianceXD™ Video Processor

Νομίζω οτι με ένα ND φιλτράκι που έχω θα κάνεις μαύρα θαύματα...
icon12.gif
Ωχ, εκείνο που είχες δοκιμάσει να βάλεις στον Ντίλα μου και μου τον κούνησες (τον Ντίλα καλέ) και εκανα μετά μισή ώρα να τον κάνω focus;

:p

Ωχ, εκείνο που είχες δοκιμάσει να βάλεις στον Ντίλα μου και μου τον κούνησες (τον Ντίλα καλέ) και εκανα μετά μισή ώρα να τον κάνω focus;

:p

Έ, αυτό δεν θέλει ο Δημήτρης; :p
Όσο για τη μισή ώρα που χρειάστηκες για το focus δεν φταίει το φίλτρο... Φταίει το οτι εσύ γύριζες το φακό κι έβαλες τον Κούλη να σου λέει "δεξιά-αριστερά". Μ' αυτή τη σύνθεση και γρήγορα τελειώσατε..:flipout:

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Lumagen RadianceXD™ Video Processor

Όσο για τη μισή ώρα που χρειάστηκες για το focus δεν φταίει το φίλτρο... Φταίει το οτι εσύ γύριζες το φακό κι έβαλες τον Κούλη να σου λέει "δεξιά-αριστερά". Μ' αυτή τη σύνθεση και γρήγορα τελειώσατε..:flipout:
χαχαχαχα

ΟΚ το πηδήξαμε πάλι το θέμα (δεν φταιμε εμείς βέβαια που εσύ δεν μπορεις να ξεχωρισεις το firmware του lumagen από τα μπουζί της βέσπας :p )

Ψιτ, κομμενα τα αστειακια ενταξει;
Εμενα, ετσι μου αρεσει η εικονα, τραπέζια ! :jester::jester::jester:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Lumagen RadianceXD™ Video Processor

Φτού..... :bang: :bang: :bang:
icon9.gif
icon8.gif
icon9.gif
icon8.gif

Ευτυχώς που δεν πρόλαβα να το περάσω δηλαδή.... :jester:

Πάντως αργείς να κάνεις τα updates, άμα όμως το πάρεις απόφαση δεν σε σταματά τίποτα...-bye-

Ανακαλύπτεις και αυτά που δεν υπάρχουν...:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Lumagen RadianceXD™ Video Process

Πάντως αργείς να κάνεις τα updates, άμα όμως το πάρεις απόφαση δεν σε σταματά τίποτα...-bye-

Ανακαλύπτεις και αυτά που δεν υπάρχουν...:grinning-smiley-043

Δεν ανακαλύπτω μόνο αυτά που δεν υπάρχουν...
Ανακαλύπτω και κάποιες σιγανοπαπαδιές που μπαίνουν κρυφά στο site τηε Lumagen και κοιτάζουν... Και μετά "καρφώνονται" μόνοι τους..
icon12.gif

Όχι οτι τους νοιάζει βεβαίως, από απλή περιέργεια.... :jester: :jester: