Lumix DMC-FZ8 την απόψή σας παρακαλώ....

Δηλαδή εάν έχεις (έστω για αρχή) έναν 18-55 για συνήθως και έναν 70-300 ζουμ τηλεφακό όταν χρειάζεσαι κάτι μακρύτερο, πιστεύεις ότι θα σε καθυστερήσει από το "άμεσα" που ζητάς;
Για το τελευταίο σκέψου ότι πολλές φορές μέχρι να ανοίξεις την κόμπακτ και να εστιάσει η τελευταία σε αυτό που θέλεις να τραβήξεις, το τελευταίο έχει φύγει. Υπάρχει και αυτή η παράμετρος του "άμεσα".

Μπορεί να έχεις και δίκιο, δεν έχω επιχείρημα μιας και δεν το έχω δει στην πράξη. Στο μυαλό μου τουλάχιστον είναι πιο χρονοβόρο :BDGBGDB55:

Ένας ακόμη παράγοντας είναι και το βάρος, η όλη διαδικασία δηλαδή κουβάλα τσαντα, με έξτρα φακούς, flash, μπαταρίες κλπ...με κουράζει μόνο που τη σκέφτομαι...

τελικά από μία απλή ερώτηση έχω βρεθεί στην ευχάριστη θέση του "μαθαίνω ρωτώντας", σας ευχαριστώ πολύ όλους.

Η συμμετοχή σας ακόμα και με τις δικές σας απορίες μου έμαθε αρκετά πράγματα .

τελικά από μία απλή ερώτηση έχω βρεθεί στην ευχάριστη θέση του "μαθαίνω ρωτώντας", σας ευχαριστώ πολύ όλους.

Η συμμετοχή σας ακόμα και με τις δικές σας απορίες μου έμαθε αρκετά πράγματα .

Μέσω της παρέας του forum υπάρχει αρκετή γνώση για όλους μας, που ελπίζουμε να μεταστοιχειωθεί σε δράση, και καλύτερες τελικά φωτογραφίες!

Πραγματικά είναι πολυ σημαντική η δουλέιά που γίνεται εδω μέσα...Προσωπικά τη θεωρώ απείρως καλύτερη απο το οποιοδήποτε τεστ περιοδικού, άρθρο ή άλλη πηγή.

Σήμερα κατέληξα σε άλλη τελικά, χεχε σας έβαλα και μου είπατε διάφορα..... με αποτέλεσμα και αυτό να γίνει ένα πολύ διαφωτιστικό thread !!!!!!

Η τυχερή είναι αυτή .... SP 510 UZ
SP-510UZ-front_m.jpg
SP-510UZ-back_m_rdax_141x120.jpg

ο λόγος που επέλεξα αυτή και όχι άλλη ????

Δεν είμαι και τρελάρας με τη φωτογραφία, αλλά θέλω να κρατάω στα χέρια μου κάτι το οποίο δεν θα μπορώ να χάσω εύκολα !!!!! (καημένη μ700 ποιος να σε χαίρεται ???), κάτι που να έχει ικανοποιητικό zoom (μου φτάνουν τα 10χ) και μία αξιόπιστη μηχανή (η εμπειρία μου με την μ700 μου άφησε άριστες εντυπώσεις).

Για το τέλος άφησα την τιμή, η οποία και μου άρεσε, εννοείται !!!!!!
Γνωρίζω ότι πλέον έχει καταργηθεί, αλλά δεν με πειράζει καθόλου.

Αυτά και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές σας....

υ.γ. φώτο θα ανέβουν μετά τα Χριστούγεννα και άμα την άφιξή μου από τις ολιγοήμερες διακοπές.....

Καλορίζικη!!
Μακάρι να σε συντροφεύει αποθανατίζοντας όλο και πιο ευτυχισμένες στιγμές!

Φαντάζομαι ότι την πήρες κάτω από 200 ευρώ. Άντε καλορίζικη.

Να προσέξεις αν ρυθμίζεται το sharpness μέσα από τα μενού. Αν ναι, τότε τράβα 3 φωτο ακριβώς ίδιες. Μια με το sharpness στο default, μια με λιγότερο και μια το sharpness τέρμα μείον. Λογικά η δεύτερη πόζα πρέπει να είναι η καλύτερη. Το λέω επειδή οι Olympus έχουν επιθετικό sharpness με αποτέλεσμα όσο αυξάνονται τα μεγα, τότσο πιο εύκολα μπορεί να έχουν jaggies ή άσχημα περιγράμματα σε μπροστινό θέμα σε σχέση με το φόντο (σε 100% Προβολή στον ΗΥ).