Luxman DA-06 DAC

Nαι βρέ το έγραψα χαριτολογώντας (μάλλον άγαρμπα..) πάντως με την υποτίμηση του γιέν η τιμή λογικά θα επανέλθει σε πό φυσιολογικά επίπεδα όπως τότε που είχα αγοράσει τον προκάτοχό του..

Χμμ! Η Luxman εδώ μπαίνει να παίξει με τους μεγάλους του χώρου. Κουβαλάει βέβαια το όνομα της. Αλλά και οι αντίπαλοι της δεν είναι ευκαταφρόνητοι: EMM Labs, dCS, Weiss, Prism, Metric, Brigasti, DAD...

Θα τα καταφέρει; Θα δούμε.

Πάντως είναι ενδιαφέρον ότι κατασκευαστές που ήταν γνωστοί για διαφορετικά προϊόντα καταπιάνονται με το αντικείμενο του DAC. Η Luxman που ήταν και είναι περίφημη για τους ενισχυτές της και η TEAC που φημιζόταν για τους οδηγούς δίσκου της. Η τελευταία βέβαια αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων, μιά και οι οδηγοί δίσκων είναι είδος υπο εξαφάνιση.

Προσπαθώ να είμαι ακριβής και να διευκολύνω τη συζήτηση. Nothin' more, nothin' less.
Μια διόρθωση: Το μοντέλο του ολοκληρωμένου στον οποίο αναφέρθηκα πριν είναι L-590ax

Έτσι για την ιστορία...
Νομίζω ότι ο πιο ακριβός ολοκληρωμένος είναι ο L-509u σε τάξη ΑΒ. Περί τα 9.000 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Δεν παίρνω και όρκο πάντως.

Έτσι για την ιστορία...
Νομίζω ότι ο πιο ακριβός ολοκληρωμένος είναι ο L-509u σε τάξη ΑΒ. Περί τα 9.000 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Δεν παίρνω και όρκο πάντως.

Έχεις δίκιο. Όντως ο L-509u είναι ο ακριβότερος ολοκληρωμένος. Όταν είχα ρωτήσει μου είπαν ότι δεν τον εισάγουν επειδή δεν διαθέτει τηλεχειριστήριο. Δεν ξέρω αν άλλαξε αυτό.

Έχεις δίκιο. Όντως ο L-509u είναι ο ακριβότερος ολοκληρωμένος. Όταν είχα ρωτήσει μου είπαν ότι δεν τον εισάγουν επειδή δεν διαθέτει τηλεχειριστήριο. Δεν ξέρω αν άλλαξε αυτό.

Όντως δε διαθέτει remote για πιουριστικούς λόγους από ό,τι λέει η luxman. Πάντως στο site λέει για τα τελευταία κομμάτια που τώρα διατίθενται οπότε λογικά αναμένουμε τον L-509AX. Ίσως εκεί αλλάξει το πράγμα.

Απάντηση: Re: Luxman DA-06 DAC

Όντως δε διαθέτει remote για πιουριστικούς λόγους από ό,τι λέει η luxman. Πάντως στο site λέει για τα τελευταία κομμάτια που τώρα διατίθενται οπότε λογικά αναμένουμε τον L-509AX. Ίσως εκεί αλλάξει το πράγμα.

Ποτέ δεν έλαβα υπόψιν μου την ύπαρξη τηλεχειριστήριου,πάντα μ'ενδιέφερε και με ενδιαφέρει η ποιότητα ήχου...

Kαι εμένα. παρόλα αυτά ενισχυτή χωρίς τηλεχειριστήριο τουλάχιστον για το Volume δεν θα αγόραζα και αγγέλους να έβγαζε.

'Oχι σε αυτό το θέμα είμαι απόλυτος. Όσοι με ξέρουν γνωρίζουν ατό το "κόλλημα" μου το οποίο έχει προκύψει μετά απο πολυετή συμβίωση με ενισχυτή χωρίς τηλεχειρισμό.

Όχι πως ένα μηχάνημα χωρίς τηλεχειριστήριο είναι κακό, πόσο μάλλον η ενισχυτάρα που έγινε αφορμή για αυτήν την μικρή off topic παρένθεση. Απλά δεν μου κάνει εμένα.

Τώρα αν με το "ποτέ μην λές ποτέ" εννοείς την περίπτωση να μου χαρίζανε τον L-509u εεε... τότε έπεσες μέσα..-bye-

Απάντηση: Re: Luxman DA-06 DAC

'Oχι σε αυτό το θέμα είμαι απόλυτος. Όσοι με ξέρουν γνωρίζουν ατό το "κόλλημα" μου το οποίο έχει προκύψει μετά απο πολυετή συμβίωση με ενισχυτή χωρίς τηλεχειρισμό.

Όχι πως ένα μηχάνημα χωρίς τηλεχειριστήριο είναι κακό, πόσο μάλλον η ενισχυτάρα που έγινε αφορμή για αυτήν την μικρή off topic παρένθεση. Απλά δεν μου κάνει εμένα.

Τώρα αν με το "ποτέ μην λές ποτέ" εννοείς την περίπτωση να μου χαρίζανε τον L-509u εεε... τότε έπεσες μέσα..-bye-

Έστω και στο μισό της αρχικής τιμής του!

Για μένα είναι μεγάλο μειονέκτημα η έλλειψη τηλεχειρισμού. Ειδικά σε ακροάσεις βινυλίου. Στην αρχή του δίσκου αλλά και στο τέλος της κάθε πλευράς η λειτουργία MUTE ειναι απαραίτητη. Η ρύθμιση της έντασης έρχεται δεύτερη.
Όσο καλό και να είναι το μηχάνημα,χωρίς τηλεχειρισμό δεν θα το προτιμούσα.

Αναμφίβολα προσφέρει άνεση το remote, αλλά αν μπορούσα να τον αγοράσω θα το έπραττα με χέρια και με πόδια.
Και τώρα τέλος του :offtopic:

Mα αδελφέ μου το ίδιο Review δεν πόσταρα και εγώ στην αρχή;.. :hmmmm2: