Luxman L-550A II

Ντίνο γιατι ειναι μικρο το κακό?

Δεν ξερω, εκτιμω οτι με καποιο μηχανημα (μετασχηματιστη? δεν θα υπηρχε προβλημα.
Αλλα σε καθε περιπτωση, ειναι και τα λοιπα "κακα" που εγραψα.

Και βεβαια, το πιο σοβαρο, με τι "μουτρα" θα παω στο χ, ψ καταστημα να τον δω/ακουσω, και μετα να τον αγορασω απο εξω ?
Αυτα που κοροϊδευουμε ????

Παιδιά,γιά κοιτάξτε τι γράφτηκε εδώ:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=55351&highlight=LUXMAN

Εγώ είμαι αυτός πού αγόρασα τον L-505s gold edition (650 Ε)!!! και ανέβηκα 3 κατηγορίες.! (Η εγγύηση δεν θά σου χρειαστεί)
luxmanl505uf1.jpg

Ευχαριστω.
Αυτο που δεν καταλαβαινω, ειναι εαν τα 2 χ 20 watt του δεν ειναι "σωστα" για τα ηχεια μου...., μιας και λενε συνιστωμενη ισχυς ενισχυτη απο 30watts, και δεν εχω και ιδεα τι γινεται με τα watt και τις ταξεις ενισχυτων (εφαγα και ενα κραξιμο τις προαλλες σε ενα θεμα που ανοιξα εδω...)

Και τα 803s μου λένε συνιστώμενη ισχύ απο 50w αλλα τα 30 του L590A II που τα οδηγεί τα κουνάνε απο την θέση τους!
Τα μηχανήματα (μιλάω για τους ολοκληρωμένους) αυτά να έχεις υπόψιν σου είναι αυτή την στιγμή οι μεγαλύτερες ευκαιρίες στa HIEND ενισχυτικά και αν τα τιμολογούσαν σε σχέση με την κατασκευή τους και το πώς παίζουν με την λογική των περισσότερων κατασκευαστών θα έπερεπε να τιμολογούνται τουλάχιστον με τετραπλάσια τιμή.
Φυσικά σε αυτά τα ποσά που πουλιούνται μία ακρόαση με τα ηχεία που έχεις η σε ενδιαφέρουν είναι απαραίτητη αλλα νομίζω οτι οι πιθανότητες είναι να τρέχεις να τον αγοράσεις μήν τυχόν και η εξωπραγματικά χαμηλή τιμή για αυτό που προσφέρεται αλλάξει την επόμενη ημέρα, κατι τέτοιο είχα πάθει και εγώ.

Re: Απάντηση: Luxman L-550A II

Ντίνο, θα σ αρέσει, αλλά αν χρειαστείς στάθμες?

Στον δικό μου χώρο περίπου 15 τμ που είναι νομίζω μια μέση τιμή για τους πιο πολλούς απο εμάς ανεβάζει 95db στο παραπέντε του ποντεσιόμετρου απο την είσοδο mc του phono απο την είσοδο balanced που έχω το cd η ίδια στάθμη επιτυγχάνεται στο παρατέταρτο!...

Νομίζω οτι οι μόνοι που θα προβληματιστούν είναι όσοι θέλουν να κάνουν ρειβ πάρτι κάθε εβδομάδα σε σαλόνι 100 τμ, όχι οτι δεν θα ανταπεξέλθει αλλα σε συχνή τετοια χρήση σίγουρα θα ταλαιπωρουνταν.

Και τα 803s μου λένε συνιστώμενη ισχύ απο 50w αλλα τα 30 του L590A II που τα οδηγεί τα κουνάνε απο την θέση τους!
Τα μηχανήματα (μιλάω για τους ολοκληρωμένους) αυτά να έχεις υπόψιν σου είναι αυτή την στιγμή οι μεγαλύτερες ευκαιρίες στa HIEND ενισχυτικά και αν τα τιμολογούσαν σε σχέση με την κατασκευή τους και το πώς παίζουν με την λογική των περισσότερων κατασκευαστών θα έπερεπε να τιμολογούνται τουλάχιστον με τετραπλάσια τιμή.
Φυσικά σε αυτά τα ποσά που πουλιούνται μία ακρόαση με τα ηχεία που έχεις η σε ενδιαφέρουν είναι απαραίτητη αλλα νομίζω οτι οι πιθανότητες είναι να τρέχεις να τον αγοράσεις μήν τυχόν και η εξωπραγματικά χαμηλή τιμή για αυτό που προσφέρεται αλλάξει την επόμενη ημέρα, κατι τέτοιο είχα πάθει και εγώ.

Σημερα το απογευμα εχω ραντεβου ! :a0210:

Ο 590 με τον 550 είναι διαφορετικά μηχανήματα.
Δεν είναι τα 10 watt στο κανάλι η διαφορά τους.
Η όλη κατασκευή του 590 παραπέμπει στις μεγάλες σειρές της Luxman.

Τον θεωρώ ένα από τα καλύτερα μηχανήματα στην κατηγορία τιμής του.
Αν μου το επέτρεπαν οι ανάγκες –οικογενειακές, επαγγελματικές- να εκταμιεύσω αυτό το ποσό, θα ήταν και αυτός στη συλλογή μου : -)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Luxman L-550A II

Στον δικό μου χώρο περίπου 15 τμ που είναι νομίζω μια μέση τιμή για τους πιο πολλούς απο εμάς ανεβάζει 95db στο παραπέντε του ποντεσιόμετρου απο την είσοδο mc του phono απο την είσοδο balanced που έχω το cd η ίδια στάθμη επιτυγχάνεται στο παρατέταρτο!...

Νομίζω οτι οι μόνοι που θα προβληματιστούν είναι όσοι θέλουν να κάνουν ρειβ πάρτι κάθε εβδομάδα σε σαλόνι 100 τμ, όχι οτι δεν θα ανταπεξέλθει αλλα σε συχνή τετοια χρήση σίγουρα θα ταλαιπωρουνταν.

Σε τι απόσταση είναι η θέση ακρόασης?
Και δεν μιλώ για ρέιβ πάρτι, μιλάω για ρεαλιστικές στάθμες.
Νταξ, όταν είχα τα 802D με Krell 700 τα έπαιζα :D

Ο 590 με τον 550 είναι διαφορετικά μηχανήματα.
Δεν είναι τα 10 watt στο κανάλι η διαφορά τους.

Η όλη κατασκευή του 590 παραπέμπει στις μεγάλες σειρές της Luxman.

Τον θεωρώ ένα από τα καλύτερα μηχανήματα στην κατηγορία τιμής του.
Αν μου το επέτρεπαν οι ανάγκες –οικογενειακές, επαγγελματικές- να εκταμιεύσω αυτό το ποσό, θα ήταν και αυτός στη συλλογή μου : -)

Μου εκανες την
%CE%9A%CE%91%CE%A1%CE%94%CE%99%CE%91%20%CE%A0%CE%9F%CE%A5%20%CE%A7%CE%A4%CE%A5%CE%A0%CE%91%CE%95%CE%99.gif

..........

2624485449_ee6ee61ce2.jpg

:D

Δεν καταλαβαίνω γιατί προκαταβάλεσαι χωρίς να τον έχεις ακούσει (εφόσον είναι στην λίστα των υποψηφίων) παραμένει ένα κορυφαίο μηχάνημα που με τεχνικούς όρους σε υπερκαλύπτει αφού τα ELAC σου είναι 4ώμα τους δίνει 40Watt.
Eντάξει ο 590 μπορεί να είναι καλύτερος αλλα να ξέρεις οτι το τροφοδοτικό του Luxman L550 που πολύς λόγος έχει γίνει περι αυτού είναι περίπου της ίδιας ικανότητας με τον ΑCCUPHASE E-550 με τιμή φεύγα... οι δε συμβιβασμοί γίνοντα σε όσο λιγότερο ουσιώδη για την ποιότητα ήχου σημεία, μπόρνες για παράδειγμα.
Μεταξύ των ολοκληρωμένων της Luxmann μπορεί να υπάρχουν καλύτερα μηχανήματα αλλα σε διαβεβαιώνω οτι δεν υπάρχουν ούτε κατα διάνοια μέτρια,ρώτα και τον φίλο Νότη να σου πεί τις εντυπώσεις του απο τον εισαγωγικό L-505.
Eγώ πάντως αν δεν ήθελα τόσο μεγάλα ηχεία μάλλον τον 550 θα είχα πάρει και θα ήμουν πλουσιότερος κατα 2 χιλιαρικάκια (όχι οτι παραπονιέμαι βέβαια)
Μελέτα τα στοιχεία και τις φωτό εδώ και βγάλε τα δικά σου συμπεράσματα.

http://www.onahighernote.com/luxman/?c=8

Ευχαριστω.

Δεν προκαταβαλλομαι ομως, επρεπε να βαλω μερικες ακομη φατσουλες. :D

Σημερα το βραδυ θα εχω αποψη

Ειχα για εναν χρονο τον ολοκληρωμενο L-505 που ηταν με ξυλο γυρω γυρω με την ιδια ακριβως εμφανιση .Επαιζε και πολυ καλά σαν ολοκληρωμενος με 2 χ 70 σε ΑΒ. Μονο που τον ειδε η γυναικα εβαλε waf 10! και αδραξα την ευκαιρια και πηρα αμεσως προ-τελικο Μ-7 & C-7 SIGNATURE με πολυ καλυτερο ηχο αλλα και χρημα !!Απο το 1999 με συνοδευουν ακομα χωρις κανενα προβλημα !
m-7im-e.html

Το σετάκι σου (ειδικά ο τελικός) είναι υγρό όνειρο!.. :love:
Αλήθεια με τί συνοδά τα έχεις;Τα ενισχυτικά σου είναι και αυτά σε καθαρή τάξη Α; με τί ισχύ;
Συγνώμη για το μπαράζ των ερωτήσεων, ο ενθουσιασμός βλέπεις... :blush:

Ευχαριστω.

Δεν προκαταβαλλομαι ομως, επρεπε να βαλω μερικες ακομη φατσουλες. :D

Σημερα το βραδυ θα εχω αποψη

Πώς.. καταλαβαίνω.
Θα το δείς που θα σου λείψει η όλη φάση όταν κατασταλάξεις και προχωρήσεις σε αγορά.

Νομιζω οτι σημερα εξαντλησα ολα τα περιθωρια αντοχης του Κυριου Χατζηκωνσταντη της Stepcom :D

Με ανεχτηκε κοντα στις 3 ωρες, και επεδειξε την πλεον υπομονη στο να μου εξηγει, και να μου απαντα σε ολες μου τις ερωτησεις, βλακωδης (κατα κυριο λογο) και μη.

Το μενου περιελαμβανε μονο κυριως πιατο (ενσχυτες) δεδομενου οτι τα ηχεια ηταν τα συγκεκριμενα elac που εχω. Το σεναριο αυτην την περιοδο δεν περιλαμβανει αλλαγη ηχειων οποτε και θα πορευτω με αυτα.

Ακουσαμε λοιπον τα παρακατω:

Elcetrocompaniet ec3i
Primare I30
Hegel H100
Leema pulse
Και τον λεγαμενο, Luxman L-550 AII

Οσο αναφορα την οψη τους ,(πραγμα αδιαφορο για ενα audio forum :D ), η σειρα προτιμισης μου ηταν η παρακατω
1. Luxman
2. Electo..
3. Primare
4. Hegel
5. Leema

Στο δικο μου απειρο και απαιδευτο αυτι, οι κκ Hegel & Primare απορριφθησαν, συγκριτικα με τους λοιπους 3.

Συναντικη παρατηρηση : Δεν μου αρεσαν στα συγκεκριμενα ηχεια. Κατα την ταπεινη μου αποξη οι λοιποι ταιριαζουν καλυτερα.

O leema : Παρα πολυ καλος
Ο Εlectro: Παρα πολυ καλος
(Νομιζω οτι οι δυο παραπανω ταιριαζουν μεταξυ τους)

Ο Λουξος τωρα ειναι μια αλλη ιστορια...
Ημουν πολυ προκατελλειμενος υπερ του, αλλα καπου, και δεν ξερω που ακριβως εδειχνε να υπολειπεται σε σχεση με τους αλλους δυο.
Να πω στις "φωνες" ? Ναι, θα το πω. Σε φωνητικα νομιζω οτι ηταν λιιιγο πισω.
Σαν μουσικοτητα ομως, νομιζω οτι ηταν μπροστα.

Δεν ξερω, ισως ημουν πολυ κουρασμενος για ακροασεις, ισως και επειδη δεν εχω την εμπειρια, αλλα αν ειχα κλειστα τα ματια θα δυσκολευομουν να ελεγα ποιος μου ακουγεται καλυτερα απο τους 3.

Απο εντασεις δεν ξερω, ο luxman παντως δεν δειχνει μισοριξια. Για βαρβατο τον εκοψα. Σιγουρα ειχε στραβομουτσουνιασει οταν ειδα τα elac, αλλα τι να κανουμε, θα πρεπει να κανει και αυτος υπομονη...

Αν αποφασισα ?
Οχι (αλλα ειμαι πολυ κοντα) ;-)

H περιγραφή σου για το πώς παίζει ο luxmann ειναι ακριβέστατη, ουδέτερος, στιβαρός και μουσικός.
Πάντως άν δεν σου έκανε κανένας κλίκ (εγώ αυτό κατάλαβα) κοίτα και αλλού.

που μπορούμε να βρούμε αυτόν τον ενισχυτή? τον εισάγει η audiovisual. στη stepcom ήταν κάποιο μεταχειρισμένο κομμάτι?