LX-3 Μερικά πρώτα δείγματα

την πήρα δανεική χθες το βράδυ από τον Έκτωρα. Έβγαλα καμιά 30ριά φωτό μέσα στο σπίτι.

Ο φακός της είναι άκρως εντυπωσιακός, αυτό το f2 απλά δε παίζεται! παρόλα αυτά σε 800 iso ο κόκκος έκανε την εμφάνισή του, ακόμα και στην (εξαιρετική) οθόνη της μηχανής.

Η καθυστέρηση από το κλικ μέχρι να βγει η φωτό δυστυχώς και εδώ υπάρχει (μα τόσο δύσκολο είναι πια να το φτιάξουνε?).

Για φωτογραφίες σε daylight ή ακόμα και σε σούρουπο η μηχανή είναι άψογη.

Το τεράστιο ατού της είναι όλα της τα πλεονεκτήματα που έχει σε αυτό το μικρό μέγεθος που σου επιτρέπει να την κουβαλάς οπουδήποτε.

Το μειονέκτημά της είναι ότι δε μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως μια dslr με ένα τυπικό φακό, όπως η eos20d με τον tamron 17-50 που έχω.

Κρίμα γιατί είχα μπει σε σκέψεις να ξεφορτωθώ "τη βαλίτσα" και να πάρω αυτή...

...θα την πάρω δηλαδή, αλλά αργότερα...

με τον 17-50 έχεις 28-75.
Από 4 χιλιοστά προς το ευρυγώνιο κάνουν μεγάλη διαφορά.
Επίσης δεν θυμάμαι τι κάνει ο τάμρον από άνοιγμα, αλλά στην καλύτερη είναι 3.5-5
Αυτό είναι χιλιόμετρα μακρυά από το 2άρι.

Εγώ με τον 17-40 δεν έβγαλα ποτέ τόσο σταθερές με 1/5 ή 1/8

Δεν είναι dslr, αλλά έχει και βίντεο και μπαίνει στην τσέπη.
Πάνε 10 μέρες ευρώπη με όλα του μπουκλούκια στη ράχη και έλα να μου πεις.

Η καθυστέρηση θα υπάρχει όσο χρησιμοποιείται η ίδια οθόνη γιά preview

Eπιμενω παντως πως θα προτιμουσα την Canon s90 η ακομα καλυτερα την πολυ προσφατη κ νεα S95 που εχει ακομα καλυτερο φακο, ακομη καλυτερη συμπεριφορα στο θορυβο και γενικως θα λεγα πως ειναι καλυτερη σαν μηχανη.

Eπιμενω παντως πως θα προτιμουσα την Canon s90 η ακομα καλυτερα την πολυ προσφατη κ νεα S95 που εχει ακομα καλυτερο φακο, ακομη καλυτερη συμπεριφορα στο θορυβο και γενικως θα λεγα πως ειναι καλυτερη σαν μηχανη.

με 280 ευρώ δεν νομίζω να βρίσκεις κάτι καλύτερο από την lx3.
η 90 έχει 28άρη 2.0-4.9.
Γιά το θόρυβο, όσο έχεις υψηλά iso θες να τα χρησιμοποιείς.
Αν η dslr σου έχει 3200 και το χέρι σου είναι κινούμενο ελατήριο θα αναγκαστείς να το χρησιμοποιήσεις αν ο φακός σου είναι 4άρης. τότε θα δεις θόρυβο και σε 1 προς 1 αισθητήρα που λει ο λόγος.

Και στο κάτω κάτω, πόσες λήψεις που θα έχουν πρόβλημα θορύβου στις 100 θα βγάλεις?
Από την άλλη το ξεφοντάρισμα που μπορείς να κάνεις με τον 2άρη είναι μεγάλο προσόν όπως και η ποιότητα του φακού που αποτυπώνεται σε κάθε λήψη αλλά και η χρήση του ευρυγώνιου.
Δυστυχώς από την δεκαετία του 70 μάθαμε όλοι και θέλουμε τηλεφακούς και λίγο μετά χωρίς ζουμ δεν μπορούμε. Λες και σχεδόν 80 χρόνια οι άνθρωποι δεν βγάζανε ποιοτικές φωτό χωρίς τελε...

Απάντηση: Re: LX-3 Μερικά πρώτα δείγματα

με τον 17-50 έχεις 28-75.
Από 4 χιλιοστά προς το ευρυγώνιο κάνουν μεγάλη διαφορά.
Επίσης δεν θυμάμαι τι κάνει ο τάμρον από άνοιγμα, αλλά στην καλύτερη είναι 3.5-5
Αυτό είναι χιλιόμετρα μακρυά από το 2άρι.

Εγώ με τον 17-40 δεν έβγαλα ποτέ τόσο σταθερές με 1/5 ή 1/8

Δεν είναι dslr, αλλά έχει και βίντεο και μπαίνει στην τσέπη.
Πάνε 10 μέρες ευρώπη με όλα του μπουκλούκια στη ράχη και έλα να μου πεις.

Η καθυστέρηση θα υπάρχει όσο χρησιμοποιείται η ίδια οθόνη γιά preview

ρε αδερφέ καλός ο φακός και το f2, αλλά με τον tamron με το 2.8 βγάζω πιο καθαρές φωτό με iso 1600 από ότι η lx3 με τον f2 σε iso800.

Είναι και ο αισθητήρας που παίζει ρόλο, όχι μόνο ο φακός.

Αλλά μη με παρεξηγείς, δεν είπα ότι δεν είναι καλή μηχανή, είναι από τις καλύτερες compact (πραγματικά compact) που έχω πιάσει στα χέρια μου, αλλά σε πρώτη φάση η eos20d με τον tamron 17-50 παραμένει (και αν μιλάμε για f ο σταθερός ο 50ράκος είναι διαμαντάκι στα σκοτάδια!)

Δεν είναι λύση πασπαρτού η Lx3, αλλά παραμένει πολύ-πολύ καλή.

Για εκδρομές, βόλτες και γενικά σωστές αναμνηστικές, οι καλές κόμπακτ είναι αναντικατάστατες.
Προσωπικά δεν κουβαλώ ποτέ slr σε εκδρομή, ειδικά όταν είμαι με παρέα. Προτιμώ να ευχαριστιέμαι τις στιγμές και να τις απολαμβάνω παρά να γίνομαι το nerd της παρέας:flipout::flipout:
Άσε δε την καζούρα, το δούλεμα και τα ρέστα.....
Όταν είμαι βέβαια μόνος ή σε δουλειά ή και με τους ανάλογους ανθρώπους το πράγμα αλλάζει!

2 με 2.8 είναι ένα στοπ.
Αρα αντισταθμίζεται ακριβώς με 800 με 1600.
Μετά μπαίνει το θέμα μέγεθος.
Αν νομίζεις ότι κρατάς το ίδιο σταθερά την lx με την eos+tamron κάνεις λάθος.
Συνεπώς πάλι έχει προβάδισμα η lx.
ο αισθητήρας είναι το Α και το Ω.
οπότε εκεί γίνεται το παιχνίδι.

Πασπαρτού δηλαδή 100% δεν υπάρχει.
Εγώ πχ αν και έχω βάλει αγγελία γιά την dslr ακόμα δεν είμαι σίγουρος.
Όταν πάω στο όρος γιά δουλειά μπορεί να χρειαστεί να τραβήξω 500 φωτό σε 3 ώρες (και να μην έχω λεπτό παραπάνω). Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να το κάνω με την lx3. Αν και θα το δω από Δευτέρα που ξαναπάω.
Όμως γιά να παω γιά μπάνιο ή στο βουνό η dslr είναι pain in the ass.

Απάντηση: Re: LX-3 Μερικά πρώτα δείγματα

2 με 2.8 είναι ένα στοπ.
Αρα αντισταθμίζεται ακριβώς με 800 με 1600.
Μετά μπαίνει το θέμα μέγεθος.
Αν νομίζεις ότι κρατάς το ίδιο σταθερά την lx με την eos+tamron κάνεις λάθος.
Συνεπώς πάλι έχει προβάδισμα η lx.
ο αισθητήρας είναι το Α και το Ω.
οπότε εκεί γίνεται το παιχνίδι.

Πασπαρτού δηλαδή 100% δεν υπάρχει.
Εγώ πχ αν και έχω βάλει αγγελία γιά την dslr ακόμα δεν είμαι σίγουρος.
Όταν πάω στο όρος γιά δουλειά μπορεί να χρειαστεί να τραβήξω 500 φωτό σε 3 ώρες (και να μην έχω λεπτό παραπάνω). Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να το κάνω με την lx3. Αν και θα το δω από Δευτέρα που ξαναπάω.
Όμως γιά να παω γιά μπάνιο ή στο βουνό η dslr είναι pain in the ass.

που να με δεις σε μπαράκι με το...μπουρί. Με κοιτάνε σα παπαράτσι του σταρ ένα πράμα... :flipout:

Re: Απάντηση: Re: LX-3 Μερικά πρώτα δείγματα

ρε αδερφέ καλός ο φακός και το f2, αλλά με τον tamron με το 2.8 βγάζω πιο καθαρές φωτό με iso 1600 από ότι η lx3 με τον f2 σε iso800.

και πολύ θα ήθελα να δω ένα τεστ των δύο φακών με lpi και όλα τα σχετικά.
μην ξεχνάμε πόσα στοιχεία και τι απλότητα έχει ο leica.
Από 2 σε 2.8 δεν νομίζω να πέφτει η απόδοσή του από την κορυφή στα άκρα πάνω από 20%.
Ενώ ο ταμρον σίγουρα στο 2.8 θα είναι 40% κάτω από το 5.6 που και αυτό θα είναι πιό κάτω από το καλύτερο του μικρού.