λυχνίες 845

stathis gour

New member
20 August 2007
29
θα ήθελα κάποιες πληροφορίες για τις λυχνίες 845(πλεονεκτήματα- μειονεκτήματα) που χρησιμοποιούνται σε λαμπάτους τελικούς ενισχυτές.Ε υχαριστώ προκαταβολικά.

Ρε σεις, απαντήστε του κάτι του παιδιού. Θα αναγκασθώ να το κάνω εγώ, και μετά, πάλι θα με λέτε ξερόλα... Α, μα πια... :p

Πλεονεκτήματα:

- ισχύς
- φτηνή τρέχουσα παραγωγή (Κίνα)
- πολύ γραμμική

Μειονεκτήματα:

- υψηλή τάση λειτουργίας (ακριβό και δύσκολο τροφοδοτικό)
- ακριβή αν ψάχνεις για NOS
- μεγάλη απαγωγή θερμότητας

ευχαριστώ για τις πληροφορίες αν και θα ήθελα κάτι και για τη χρειά τους

Γι αυτό δεν θα μπορούσε ν απαντήσει ούτε ο θεός.

Προσωπικά δεν θ ανακάτευα στις συγκρίσεις πεντόδους με τριόδους.
Οι πρώτες είναι, η αναγκαστική φτηνή λύση για την απαιτούμενη ισχύ απ την πλειοψηφία των σημερινών ηχείων.
Και με δεδομένα τα ηχεία, απ τις τριόδους μόνο οι μεγάλες μπορούν κάτι να κάνουν.

Την 300Β θα την άφηνα έξω.

Είναι απο μόνη της ένας ολόκληρος κόσμος. Με φανατικούς φίλους. Δεν θα έλεγα εχθρούς μια που σε όσους δεν αρέσει την προσπερνούν γρήγορα.
Ξεκινώντας απ τα βασικά, με τα 8watt της δεν θα μπορέσει να κουνήσει ένα ηχείο <90 πραγματικά db, σε ικανές (όχι ρεαλιστικές) στάθμες.

Οι 211 - 845 - 805 ανήκουν στην ίδια οικογένεια. Μπορούν να βγουν από το ίδιο βασικό σχέδιο αλλάζοντας μόνο τιμές στα υλικά, και βέβαια μετασχηματιστές εξόδου για να αντέξουν τα παραπάνω βατ.

Από αυτές εγώ θα πήγαινα στις 845. Για να είμαι πιο απόλυτος, αν πήγαινα σε λυχνία θα πήγαινα μόνο σε 845. Έχουν επαρκή ισχύ για να οδηγήσουν ένα σύγχρονο ηχείο με τυπική ευαισθησία αν έχει ομαλή ωμική συμπεριφορά. Είναι αρκετά λογικές οι τιμές τους και σαν ενισχυτές, αλλά και για αντικατάστασή τους στη συνέχεια. Μπορείς να βρεις ενισχυτές με 300B στην οδήγηση, για να πάρεις λίγο περισσότερη γλύκα, ή με πέντοδο 6V6 για πιο δυναμική συμπεριφορά (και ακόμα χαμηλότερο κόστος).

Οι 805 έχουν περισσότερη ισχύ, αλλά με τις υψηλές τάσεις τους θέλουν πολύ καλύτερη ποιότητα κατασκευής για να ανταπεξέλθουν. Οι 211 έχουν καλύτερο ήχο κατά τη γνώμη μου, αλλά πάλι πέφτουμε μόλις στη μισή ισχύ. Επίσης είναι πολύ πιο δυσεύρετες και ακριβότερες από μια αντίστοιχη 845.

πώς εξηγείται λοιπον το γεγονός , ενώ η 845 έχει αυτά τα πλεονεκτήματα και τα περισσότερα ηχεία που κυκλοφορούν στην αγορά είναι κατω από 90 db, λίγοι να είναι οι ενισχυτές με 845?

πώς εξηγείται λοιπον το γεγονός , ενώ η 845 έχει αυτά τα πλεονεκτήματα και τα περισσότερα ηχεία που κυκλοφορούν στην αγορά είναι κατω από 90 db, λίγοι να είναι οι ενισχυτές με 845?

Κοστος. Να την οδηγησεις, τροφοδοτικο, "καλη" (nos) λαμπα, μετασχηματιστης εξοδου.....

Μα επειδή τα περισσότερα ηχεία είναι <90db γι αυτό είναι λίγοι. 40watt με πολύ ζόρι δεν φτάνουν. SE φυσικά.
Αλλος ένας λόγος που αναφέρθηκε και προηγούμενα είναι η σχετική δυσκολία κατασκευής.