Λυπάμαι τόσο πολύ...

Αυτοί έκαψαν την Αθήνα (και το Αττικόν και το Άστυ)



Του Γιάννη Δηράκη – Λέσχη

Από χθες το βράδυ έχει ξεκινήσει μια συζήτηση που συνηθίζεται κάθε φορά που διαδηλώσεις καταλήγουν σε επεισόδια, συνήθως από τηλεοπτικά “παράθυρα” δελτίων ειδήσεων και διάφορους σχολιαστές-δημοσιογράφους που βγαίνουν σε αυτά και σκούζουν για τους βάνδαλους που σπάνε, καίνε, καταστρέφουν ό,τι βρουν, δεν σέβονται κανέναν και τίποτα και ”αμαυρώνουν” τις ειρηνικές διαμαρτυρίες των απλών πολιτών -τις οποίες βέβαια ποτέ ή ελάχιστα προβάλλουν στα δελτία τους.
Το διαφορετικό με τα χθεσινά γεγονότα είναι ότι σ’ αυτό το “παιχνίδι” μπήκαν και άνθρωποι που προηγουμένως δεν είχαν βήμα σ’ αυτά τα “παράθυρα”, δημοσιογράφοι του πολιτιστικού, κριτικοί κινηματογράφου και τέχνης γενικότερα, απλοί σινεφίλ, με αφορμή την -παραλίγο- πυρπόληση τριών εκ των ιστορικότερων κινηματογράφων της Αθήνας, του Άστυ, του Αττικόν και του Απόλλωνα (τα οποία τελικώς γλίτωσαν με μικροζημιές και θα επαναλειτουργήσουν σύντομα -το Άστυ μάλιστα, λειτουργεί κανονικά από σήμερα).

Ομολογώ ότι προς στιγμήν κι εγώ ο ίδιος σκέφτηκα (όταν μαθεύτηκε η είδηση στους δρόμους) ότι είναι απαράδεκτο να καίνε τα σινεμά, ότι όλοι αυτοί που πετάνε τις μολότοφ είναι βάρβαροι, απολίτιστοι και άθλιοι προβοκάτορες. Όμως, οι σινεφίλ συναισθηματισμοί οφείλουν να σταματάνε εκεί, στις πρώτες σκέψεις και να ακολουθεί περισυλλογή και μεγάλη προσοχή όταν ξεκινάς να γράψεις κάτι (ειδικά με τίτλους όπως “Αττικόν: Γλύτωσε από τους Γερμανούς – Το έκαψαν οι Έλληνες…”), προκειμένου να μη χαθεί το δάσος για να σωθεί ένα δέντρο. Το δέντρο είναι οι 3 αίθουσες. Το δάσος είναι οι ζωές όλων μας, τα ήδη καμένα σπίτια μας, τα κλειστά καταστήματα κι οι άστεγοι στους δρόμους κι αν θέλετε να το εντοπίσουμε και στον πολιτισμό, το δέντρο είναι δύο (και περισσότερα) ιστορικά κτίρια κατεστραμμένα, το δάσος όμως είναι η καθημερινή αργή κατάρρευση εκατοντάδων ιστορικών κτιρίων, το ξεπούλημα του συνόλου των μνημείων μας (άραγε, έχει διαβάσει κανείς απ’ όσους σήμερα κλαίνε το πρώτο μνημόνιο;), η άθλια πολιτιστική πολιτική των τελευταίων χρόνων και η μηδενική χρηματοδότηση στον πολιτισμό και την παιδεία.

Τελικά, ακόμα κι αν δεχτεί κανείς ότι τα κτίρια κάηκαν απ’ αυτούς που υπονοείται, αν αγνοηθούν δηλαδή κάποιες καταγγελίες που ακούστηκαν χθες ότι την ώρα που πήρε φωτιά το Αττικόν τριγύρω υπήρχαν μόνο ΜΑΤ (άλλωστε, δεν θα ήταν η πρώτη φορά), στην πραγματικότητα, αυτή που τα έκαψε είναι η πολιτική του μνημονίου που δημιούργησε μια κοινωνία 50.000 αστέγων, 1.000.000 ανέργων και των μισών κατοίκων της Ελλάδας στα όρια της φτώχιας, όσοι σχεδίασαν την ολοκληρωτική εξόντωση των εργαζόμενων και της νεολαίας στο βωμό του θεού-κέρδους, όσοι κλέβουν το μέλλον των παιδιών μας και το παραδίδουν στους καπιταλιστές για πάντα (ή μέχρι ο ίδιος ο λαός να αποφασίσει επιτέλους να αλλάξει τη μοίρα του). Αυτοί που έκαψαν και λεηλάτησαν χθες, είναι οι ίδιοι που ευθύνονται για τον εδώ και χρόνια αργό “θάνατο του εμποράκου” (όπως με περίσσιο συναισθηματισμό γράφουν κάποιοισήμερα).

Η ιστορική μνήμη μιας πόλης δεν είναι μόνο τα κάγκελα του Αβραμόπουλου, τα αρχοντικά κτίρια, τα σιντριβάνια και όμορφα παρτέρια, είναι και οι καταστροφές που συντελούνται σε εποχές κρίσης και έξαρσης της φτώχιας. Οι χθεσινές εικόνες, είναι εικόνες από το μέλλον μιας χώρας που οι “ηγέτες της” ψήφισαν ναι σε όλα: στην φτώχια, την πείνα και στην εξαθλίωση. Γι’ αυτό δεν θα πάω μ’ ένα κερί στο χέρι απόψε έξω απ’ το Αττικόν αλλά με φωτιά και με μαχαίρι ενάντια σε αυτούς που καίνε τις ζωές μας. Σήμερα ή όποτε χρειαστεί. Άλλωστε, τα κτίρια ξαναγίνονται. Οι ζωές μας;

http://tsak-giorgis.blogspot.com/2012/02/blog-post_865.html
 
Αυτοί που σκούζουν

Αυτοί έκαψαν την Αθήνα (και το Αττικόν και το Άστυ)



Του Γιάννη Δηράκη – Λέσχη

Από χθες το βράδυ έχει ξεκινήσει μια συζήτηση που συνηθίζεται κάθε φορά που διαδηλώσεις καταλήγουν σε επεισόδια, συνήθως από τηλεοπτικά “παράθυρα” δελτίων ειδήσεων και διάφορους σχολιαστές-δημοσιογράφους που βγαίνουν σε αυτά και σκούζουν για τους βάνδαλους που σπάνε, καίνε, καταστρέφουν ό,τι βρουν, δεν σέβονται κανέναν και τίποτα και ”αμαυρώνουν” τις ειρηνικές διαμαρτυρίες των απλών πολιτών -τις οποίες βέβαια ποτέ ή ελάχιστα προβάλλουν στα δελτία τους.
.................

Καλησπέρα σε όλους (πολύ καιρό έχω να γράψω εδώ).

Το θέμα, Αιμίλιε (η αναφορά στο πρόσωπό σου έχει να κάνει μόνο με το γεγονός ότι αναδημοσίευσες το άρθρο του Δηράκη και τίποτε άλλο) είναι ότι ότι δεν έχουν μείνει στα τηλεοπτικά παράθυρα αυτοί που σκούζουν, προεξαρχόντων βεβαίως των "δημοσιολόγων" που αποτελούν το βαρύ πυροβολικό της κατευθυνόμενης μαύρης προπαγάνδας, όπως ο κ. Πρετεντέρης.

Ο κύριος αυτός σήμερα στα ΝΕΑ, σε άρθρο με τίτλο "Μας κάψαν την Αθήνα!" λέει πολλά και ωραία, με κυριότερο την προσπάθεια για ταύτιση των απανταχού προβοκατόρων με την Αριστερά. Συγκεκριμένα ισχυρίζεται ότι:

"....Οι εμπρηστές αυτοί δεν είναι απαραιτήτως μέλη του ΚΚΕ ή του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί ίσως και να σιχαίνονται το ΚΚΕ ή τον ΣΥΡΙΖΑ. Ανήκουν, όμως, στο «οικογενειακό άλμπουμ της Αριστεράς» - για να δανειστώ την υπέροχη έκφραση της Ροσάνα Ροσάντα για τις Ερυθρές Ταξιαρχίες.
Είναι οι ίδιοι που σπάνε γραφεία βουλευτών, που βρίζουν στις παρελάσεις, που δηλώνουν «αγανακτισμένοι» ή «εξεγερμένοι», που τραμπουκίζουν στα πανεπιστήμια ή στις συνοικίες.
Είναι οι ίδιοι που προωθούν έναν εμφύλιο χαμηλής (προς το παρόν) έντασης, τον κίνδυνο του οποίου το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ είτε δεν αντιλαμβάνονται είτε υποτιμούν.
Διότι όποιος θεωρεί ότι τέτοιου τύπου εκδηλώσεις και τέτοιου μεγέθους καταστροφές εμπίπτουν στο εύλογο δικαίωμα της διαμαρτυρίας, ακόμη και της αγανάκτησης, τότε μάλλον θα πρέπει να κοιταχτεί σε κανένα γιατρό....
."

Βέβαια, από αυτόν τον κύριο δεν περιμένω κάτι διαφορετικό. Αλλά την απάντηση του τη δίνει εύστοχα σήμερα το άρθρο στην τελευταία σελίδα (στήλη "Αποκαλυπτικά") του Ριζοσπάστη, που τον παραπέμπει στο πασίγνωστο βιβλίο του L. Zamoiskii "Τα κρυφά ελατήρια της διεθνούς τρομοκρατίας", στο οποίο ξεσκεπάζεται ότι οι Ερυθρές Ταξιαρχίες (κ.α. παρόμοια "κινήματα") δεν ανήκουν «οικογενειακό άλμπουμ της Αριστεράς», αλλά μάλλον στο «οικογενειακό άλμπουμ της CIA». Περίμενα κάποια ανάλογη τοποθέτηση και από τις άλλες εφημερίδες της Αριστεράς (Αυγή, Εποχή, Πριν), αλλά δεν βρήκα καμία. Ίσως στα επόμενα φύλλα (ευελπιστώ). "Ο Δρόμος της Αριστεράς" είναι βδομαδιάτικο (σαββατιάτικο) φύλλο και φυσικά περιμένω κι από αυτή την εφημερίδα τοποθέτηση. Δεν έχω δει καμιά από τις εφημερίδες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, για να έχω άποψη, βέβαια.

Εν κατακλείδει: Πιάσανε όλοι το χορό γύρω από τα καψίματα και αφήσανε την "πυρκαϊά" των μέτρων στο πλήρες καταστροφικό της έργο. Να δούμε ίσαμε πόσο ακόμα.

Όσον αφορά το Αττικόν αλλά και τα άλλα νεοκλασσικά κτήρια, λυπάμαι κι εγώ πολύ. Αλλά αδυνατώ να τοποθετήσω ψηλότερα στη λίστα τους εμπρησμούς από τον καθημερινό εμπρησμό των ζωών μας.

Καλό βράδυ.
 
Νταξ, και ο Πλουμπίδης πράκτορας ήταν.
Μετά από 30 χρόνια, δεν ήταν.

Που κολλάει αυτό, τώρα, σε σχέση με το θέμα; :nounder:

Εάν εννοείς την στάση της ηγεσίας του ΚΚΕ την περίοδο εκείνη, απέναντι στην επιστολή Πλουμπίδη στην ασφάλεια για τη διάσωση του Μπελογιάννη και την μετέπειτα "αποπομπή" του από την κομματική ηγεσία, αυτά είναι ζητήματα που έχουν πολλαπλά συζητηθεί
και απασχολήσει το ΚΚΕ στις σημερινές συνθήκες. Άλλωστε στη συνείδηση όλων - μελών και οπαδών - ο Πλουμπίδης ήταν αποκατεστημένος από τη δεκαετία του 60 για να μην πω από τη δεκαετία του 50.

Από πού κι ως πού όμως η υπόθεση Πλουμπίδη κολλάει στη δράση των δήθεν "αντιεξουσιαστών" (για να τους ξεχωρίσουμε από τους πραγματικούς αντιεξουσιαστές, με τους οποίους ίσως δεν συμφωνώ, αλλά δεν τους ταυτίζω κι όλας με αυτούς τους συγκεκριμένους μπαχαλάκηδες) και την "συγγένεια" ή αν θέλεις "συνάφεια" που μπορεί να έχουν αυτοί με τις διάφορες παρακρατικές, φασιστικές και άλλες οργανώσεις; Εκτός κι αν θέλεις συλλήβδην να κατηγορήσεις το ΚΚΕ και ίσως και την υπόλοιπη Αριστερά ότι κατηγορεί διαρκώς κάποιους άλλους "αριστερούς" ή και Αριστερούς (χωρίς εισαγωγικά) ότι συντάσσονται και δρουν μέσα από τις γραμμές των μυστικών υπηρεσιών.

Να πω και κάτι άλλο: Την Κυριακή, μετά από παράκληση του γιου μου και κατά παρέκλιση των όσων είχα προγραμματίσει, αντί να πάω στη διαδήλωση την απογευματινή, πήγαμε παρέα να δούμε τον Ολυμπιακό (μπάσκετ) εναντίον του Παναθηναϊκού. Μέσα στα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν και το γνωστό: "Να καεί-να καεί το μπ...λο η Βουλή". Τώρα εάν εσύ (ή όποιος άλλος) μπορέσεις να μου αποδείξεις ότι οι καμιά 100στή (ή 200αριά ή 300αριά) χαπακωμένοι, και ίσως και κάποιοι από αυτούς και νεο-ναζί, έχουν σχέση με τον αντιεξουσιαστικό χώρο, τότε εγώ θα πάω να δέσω μια θηλιά στο λαιμό μου και θα πνιγώ στο Φάληρο, που είναι και κοντά.

Καλό βράδυ.
-
 
Παναγιώτη, όπως είπες αυτά έχουν συζητηθεί πολλές φορές.
Το να μιλάει όμως το ΚΚΕ και ο ριζοσπάστης για μυστικές υπηρεσίες, είναι σαν να παίρνεις για Baby sitter έναν καθολικό παπά.
Ο χώρος των αναρχικών -αντεξουσιαστών είναι ο μόνος που είναι πραγματικά ελεύθερος και αυτό είναι ευχή και κατάρα.
Σου αφιερώνω ένα ποίημα απ το Κατερινάκι:
25 ΜΑΪΟΥ

Ένα πρωί θ' ανοίξω την πόρτα
και θα βγω στους δρόμους
όπως και χτες.
Και δεν θα συλλογιέμαι παρά
ένα κομμάτι από τον πατέρα
κι ένα κομμάτι από τη θάλασσα
-αυτά που μ' άφησαν-
και την πόλη. Την πόλη που τη σάπισαν.
Και τους φίλους μας που χάθηκαν.
Ένα πρωί θα ανοίξω την πόρτα
ίσα ολόισα στη φωτιά
και θα μπω όπως και χτες
φωνάζοντας "φασίστες!!"
στήνοντας οδοφράγματα και πετώντας πέτρες
μ' ένα κόκκινο λάβαρο
ψηλά να γυαλίζει στον ήλιο.
Θ' ανοίξω την πόρτα
και είναι -όχι πως φοβάμαι-
μα να, θέλω να σου πω, πως δεν πρόλαβα
και πως εσύ πρέπει να μάθεις
να μην κατεβαίνεις στο δρόμο
χωρίς όπλα όπως εγώ
- γιατί εγώ δεν πρόλαβα-
γιατί τότε θα χαθείς όπως και εγώ
"έτσι" "αόριστα"
σπασμένη σε κομματάκια
από θάλασσα, χρόνια παιδικά
και κόκκινα λάβαρα.
Ένα πρωί θ' ανοίξω την πόρτα
και θα χαθώ
με τ´όνειρο της επανάστασης
μες την απέραντη μοναξιά
των δρόμων που θα καίγονται,
μες την απέραντη μοναξιά
των χάρτινων οδοφραγμάτων
με το χαρακτηρισμό -μην τους πιστέψεις!-
Προβοκάτορας.
 
Δημήτρη,

Σέβομαι απόλυτα τις αντιλήψεις του καθενός, πλην αυτών που είναι εχθροί του απλού λαού. Δεν σημαίνει βέβαια ότι συμφωνώ κι όλας με αυτές, τουλάχιστον όχι με όλες.
Το να συζητήσουμε για το αν ο χώρος των αντιεξουσιαστών ή των αναρχικών - οι δυο έννοιες δεν είναι ταυτόσημες, όχι απαραίτητα τουλάχιστον - είναι ο μόνος ελεύθερος δεν το αρνούμαι, αλλά εδώ δεν είναι ο χώρος.

Δεν φοβάμαι να το κάνω κι εδώ αν θέλεις, αλλά πρέπει να ανοιχτεί τουλάχιστον ένα άλλο νήμα. Και να μπουν κι άλλοι στη συζήτηση. Τώρα αυτό περί καθολικού παπά καλύτερα να μην το σχολιάσω, όταν από την οικογένειά μου έχουν δει όλα τα ξερονήσια οι πολύ δικοί μου άνθρωποι για τις ιδέες τους. Και επειδή και εγώ ο ίδος έχω προσωπική διαδρομή, όχι απαραίτητα σε ξερονήσια αλλά πάντως εκεί "που δένεται τ' ατσάλι" - κυριολεκτικά - θα απορρίψω τη λογική του baby sitting by a catholic priest.

Αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση, όπως είπα. Αν θέλεις κάνεις την αρχή, εγώ θα ακολουθήσω. Αλλά με επιχειρήματα, όχι συνθήματα και διάφορα τσιτάτα χωρίς συγκεκριμένες αναφορές και αποδείξεις.
Σέβομαι πάντως τις απόψεις σου.

Καληνύχτα.
-
 
Σέβομαι απόλυτα όλους όσους αγωνίστηκαν και πολλοί απ αυτούς έδωσαν την ζωή τους για την "ουτοπία". Το παράδειγμα του priest δεν ήταν για ούτε για τους αγωνιστές, ούτε ακόμα και για τους απλούς οπαδούς του κουκουέ, τους οποίους τους εκτιμώ, όπως εκτιμώ κι εσένα.
Η κουβέντα θα ήταν καλό να την κάναμε υπό άλλες συνθήκες, μιας και τώρα υπάρχει πόλεμος.
Καλό βράδυ Παναγιώτη.
 
Θα ήθελα να διευκρινήσω το εξής:

1. Το σχόλιο μου ήταν σαφώς ειρωνικό και δεν αφορούσε προσωπικά τον Emilot αφορούσε ωστόσο όλα εκείνα τα καλο-παιδα όπως έγραψα που ήταν τόσο δοσμένα και παθιασμένα με τον τίμιο αγώνα που δίνουν που έπεσαν με τα μούτρα στο πλίατσικο, την καταστροφή ιστορικών κινηματογράφων και άλλων "κέντρων εξουσίας" και που δυστυχώς δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν το έργο τους. Φυσικά θα τους δωθούν πολλές ακόμη ευκαιρίες.

2. Καταλαβαίνω πως είναι δύσκολο να δεχθείτε οτι υπάρχουν κι άλλες απόψεις στο μικρό-κοσμο που έχετε χτίσει και για το λόγο αυτό θεωρήσατε οτι επρεπε να πάψουν να ακούγονται. Πολύ απλά & δημοκρατικά φιμώνουμε οτι δε μας αρέσει να ακούγεται. Χαίρομαι που επιβεβαιώνετε τη βαθιά δημοκρατική συνείδηση και την ελευθερία έκφρασης που σας διακατέχει. Εξάλλου και στο παρελθόν σε απάντηση προς την παράθεση απόψεων απο τα έγκριτα blogs:

τσακα γιώργος.blogspot
μπαρμπα κώστας.blogspot
mikros_trotskistis.blogspot

έλαβα απαντήσεις που σε κάθε πρόταση και ανα 3 λέξεις υπήρχε και ένα "ναζί" έτσι για να επιβεβαιώσουμε τα φαντάσματα που ακόμα κυνηγούν κατά πως φαίνεται πολλούς έδω μέσα. Δεν πειράζει ωστόσο, δεν πρόκειται να σας οχλήσω ξανά και φυσικα για να μην ξεχνιώμαστε θα κρατήσω τις απόψεις για τον εαυτό μου και αφού γνωρίζω οτι μάλλον θα με διαγράψετε πάλι.
 
Το δικό μου σχόλιο....

Και τώρα;




Σήμερα, δεν θα αναφερθώ στα μέτρα που έχουν πάρει εναντίον μας. Δε θέλω να στείλω στο Πρώτο Βοηθειών κανένα συνάνθρωπο από στενοχώρια. Τόσο «καλά» είναι. Έρχονται και χειρότερα.
Τώρα, θα πρέπει να κουβεντιάσουμε πλέον τι μπορούμε να κάνουμε. Ήδη κάνουμε πολλά πράγματα, αντιστεκόμαστε, απεργούμε, διαδηλώνουμε, γιαουρτώνουμε, δεν πληρώνουμε κλπ. Είναι όλα καλά, όλα μέρος της λύσης. Αποσκοπούν όλα αυτά στον αγώνα μας για αλλαγή πολιτικής, για ένα καινούριο κόσμο...
Ας δούμε καταρχήν τον αντίπαλο. Έχει το χρήμα. Οι πλουτοκράτες, εξαγοράζουν εύκολα τους πολιτικούς. Πόσοι «αριστεροί» δεν πουλήθηκαν στην αντίδραση; Επιπλέον ασκούν πάρα πολλά χρόνια την εξουσία. Έχουν τους μηχανισμούς του κράτους και του παρακράτους με το μέρος τους. Στρατός, αστυνομία, κανάλια, μυστικές υπηρεσίες, τα πάντα, ελέγχονται από αυτούς. Δεν τους φοβάμαι όμως γιατί ξέρω, ότι ο λαός είναι πιο δυνατός.

Από την άλλη, εμείς. Ο λαός. Οι εργάτες, αγρότες, μικρομεσαίοι, άνεργοι, συνταξιούχοι κλπ, που σηκώνουν όλα τα βάρη. Η δύναμη μας είναι ο αριθμός μας. Είμαστε η πλειοψηφία. Όχι μόνο αυτό, αλλά είμαστε απαραίτητοι για να υπάρξει παραγωγή. Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς τους πλούσιους, ενώ οι πλούσιοι δεν μπορούν χωρίς εμάς. Όμως είμαστε διασπασμένοι.
Μια λύση οι εκλογές. Δύσκολη λύση. Ως τώρα κρατούσαν τον κόσμο δέσμιο με τα ψέματα, τις απατεωνιές, τους εκβιασμούς. Τώρα τις καταργούν. Ποιος εγγυάται ότι το 2013 δε θα βρουν κάτι να τις αναβάλουν περισσότερο; Μια «εθνική κρίση» για παράδειγμα. Λένε τα στημένα γκάλοπ ότι ο κόσμος θέλει το Ευρώ. Να, ο Παπαδήμιος στις Βρυξέλλες. Ξέρετε τι είπε; Μαντέψετε. Μας αρέσει το Ευρώ, άρα και τα μέτρα. Βάλε κι άλλο κάρβουνο. Φυσικά θα τους μαυρίσουν μέχρι και τα παραβάν στις εκλογές , αλλά τι τους νοιάζει. Κάτι θα σκεφτούν. Κάνουν μια συνεργασία, ένα εκλογικό νόμο, ένα «νέο» κόμμα κλπ. Χρήμα να υπάρχει και πρόθυμοι βρίσκονται.

Για να αλλάξει το σύστημα, πρέπει να γίνει κάτι δραστικό. Χρειάζεται ριζοσπαστική λύση, οργάνωση, αποφασιστικότητα, συντονισμός, επιμονή και υπομονή. Χρειάζεται κυρίως θάρρος. Δεν υποτιμώ τον αυθορμητισμό, είναι αναγκαίος, αλλά μην περιμένουμε ότι με μια διαδήλωση, με μερικά συνθήματα θα αλλάξουν νοοτροπίες αιώνων. Καλές και άγιες οι εκλογές. Αλλά αργούν. Ο χρόνος πιέζει. Αν δεν αντισταθούμε αμέσως, αν δεν επιστρατεύσουμε όλες τις δυνάμεις μας, θα αφανιστούμε. Θα είμαστε σκλάβοι.
Λέμε ότι μας επιτίθενται. Ότι μας κάνουν πόλεμο. Πολύ σωστά. Τότε όμως, γιατί να μην αντεπιτεθούμε και να στηρίξουμε με πάθος όλες τις πράξεις αντίστασης του λαού; Πράξεις άμυνας και δικαιοσύνης.

Μια άλλη λύση, είναι η επανάσταση με όλους τους δυνατούς τρόπους. Θα πρέπει να αναρωτηθεί ό καθένας από μας, αν είναι έτοιμος, γιατί επανάσταση σημαίνει πόλεμος, δηλαδή καταστροφή των παλιών πραγμάτων. Ας μη γελιόμαστε. Όσο πιο μεγάλο το πρόβλημα, τόσο πιο δύσκολο είναι να λυθεί. Θα πρέπει να δοθεί μάχη, να υπάρξει σθεναρή άμυνα στη βία της εξουσίας. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει, αν αποφασίσουμε αυτό, να είμαστε έτοιμοι για όλα.

Εκείνο ακόμα που χρειάζεται, είναι να κατανοήσουμε ότι κανένας από εμάς, ή κανένας φορέας από μόνος του, δεν διεκδικεί αποκλειστικότητα στην επανάσταση. Ο Αναρχικός αυτή τη στιγμή είναι, ή πρέπει να είναι, δίπλα στον Αριστερό και οι δύο, μαζί με τον προδομένο ψηφοφόρο, τον Αγανακτισμένο. Αυτό εννοώ ενότητα. Σεβασμός απόψεων, συντονισμός δράσης, πυρά στον εχθρό, αλληλοβοήθεια.

Δείτε: Τα αστικά κόμματα είναι αγκαλιά με τους φασίστες. Οι εφοπλιστές, τραπεζίτες, πολυεθνικές, κανάλια κλπ, μαζί. Νομίζετε ότι δεν έχουν διαφορές μεταξύ τους; Μεγάλες. Ο καθένας από αυτούς, κοιτά να κυριαρχήσει στους υπόλοιπους. Αλλά ξέρουν τη δύναμη του λαού και ενώθηκαν εναντίον του.
Εμείς ο λαός; Θα μιλάμε για το ποιός είναι περισσότερο επαναστάτης, θα βλέπουμε το διπλανό που βρίζει ή σπαει την Τράπεζα ως προβοκάτορα, ή θα διαολοστείλουμε τον καπιταλισμό; Δεν περισσεύει κανείς. Κάθε βοήθεια δεκτή.

Ο αγώνας είναι πολυμέτωπος. Στη Βουλή, στα ΜΜΕ, στο δρόμο, στη δουλεία, ακόμα και μέσα στα ίδια μας τα σπίτια και στο νου μας. Είναι απόλυτα αναγκαίο να αποκτήσουμε ένα νέο ήθος, ένα νέο τρόπο σκέψης, απαλλαγμένο από μικροαστικές προκαταλήψεις. Ο αγώνας ενός ανθρώπου να μη χάσει τη δουλειά του, είναι πολύ σπουδαιότερος από το να κλείσει για λίγο η κυκλοφορία. Οι άστεγοι, είναι πιο σημαντικοί από τα κτήρια. Οι καταλήψεις δημοσίων κτηρίων είναι απαραίτητες, όταν υπάρχουν αήθεις και παράλογοι φόροι. Το γιαούρτωμα είναι αναγκαίο, όταν υπάρχει λογοκρισία. Η υγεία ενός ανθρώπου προηγείται των χρημάτων. Η υποχρέωση να ταΐζουμε τα παιδιά μας είναι σημαντικότερη από κάθε φόρο Γιατί να λυπηθούμε τις Τράπεζες; Ποιόν λυπήθηκε η Τράπεζα και του άφησε το σπίτι ενώ δεν είχε να πληρώσει; Γιατί να σεβαστώ τον πολιτικό τον δημοσιογράφο, τον μπάτσο; Αυτός πότε με σεβαστηκε; Όταν με έκλεβε, όταν με κορόιδευε, ή όταν χτύπαγε; Γιατί να μην παω να μείνω στο κτήριο της εφορίας ή της ΔΕΗ όταν εξαιτίας τους χάνω το σπίτι μου;
Κάποιοι θα πουν ίσως ότι όσοι μιλούν έτσι είναι ακραίοι. Λάθος. Αυτά που γίνονται από τους πολιτικούς είναι ακραία.

http://tsak-giorgis.blogspot.com/2012/02/blog-post_573.html