ΛΥΣΗ ΓΙΑ 80ΑΡΙ ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ

Τελικά έπεσε στα χέρια μου ένα αγνώστης ταυτότητας 150άρι. Τι θα μου προτείνατε να σημαδεψω απο τα Σπάτα ?

Κέντρο Astra2/Eurobird1 στις 28,2E, και παράκεντρα Astra 1 στις 19,2E καθώς και όποιον άλλο δορυφόρο θέλεις. Σε 1,5m κάτοπτρο έχεις πολλές επιλογές.

Συμφωνω. Μπορεις να βολεψεις ανετα και τις 26Ε οπως και τις 23.5Ε αρκει να στηρηχθει καλα η μπαρα με τα LNB. Αν και λιγοτερο ενδιαφερον απο την ανατολικη πλευρα για αντιβαρος θα μπορουσες να προσθεσεις 31.5Ε/36Ε/39Ε Εννοειται πως πας για πατεντα κατι σαν αυτο: http://www.simsatellite.de/bilder/gib150/page_01.htm

Δεν μπορει να γενικευτει αυτο διοτι εξαρταται απο το ποσο καλα εστιαζει η κεραια. Πανω κατω οσο καλυτερα τοσο μικροτερο. Στα +/-10° η αποδοση στην OP150 αν θυμαμαι καλα ειναι ισαξια με μια 1μ. Σε αλλη κεραια μπορει να διαφερει.

Ωραια λοιπον ολα τα Lnb πανε σ ενα diseq κι απο κει μ ενα καλωδιο σ εναν αποκωδικοποιητη ... Κανοντας την πρωτη αναζητηση σ αυτον τον αποκωδικοποιητη θα μου βρει ολα τα καναλια απο τους ολους τους δορυφορους και θα μου τα βαλει σε μια σειρα π.χ. απο το 1 μεχρι το 1000 ?

Τελικά έπεσε στα χέρια μου ένα αγνώστης ταυτότητας 150άρι. Τι θα μου προτείνατε να σημαδεψω απο τα Σπάτα ?

Αυριο σκεφτομαι να παω να το ξεβιδωσω - ξεμονταρω απο το σπιτι που ειναι...πρεπει να προσεξω κατι ? Υπαρχει περιπτωση να του κανω καποια ζημια ? Τι πρεπει να προσεξω ? Ειναι τοποθετημενο εκει γυρω στα 5 χρονια .

Να το ξεβιδώσεις με την ησυχία σου.
Όσο μπορείς, μην το κάνεις όλο βίδες, παρά μόνο τα μεγάλα μέρη.
Ζημιά δεν θα κάνεις, μεγάλα παιδιά είμαστε.
Αν έχεις δυνατότητα, να έχεις και ένα αντισκοριακό μαζί σου.

Ολα καλα τελικα με το ξεμονταρισμα, οι τρυπες στην ταρατσα με ανησυχησαν λιγο για την επανατοποθετηση γιατι ok εκει που ηταν, ηταν μια πολυκατοικια του 80 (γερη κατασκευη). Φοβαμαι πως στην δικια μου θα χω προβλημα με υγρασιες. Στις τρυπες που θα κανω πριν μπουν τα ουπα να βάλω κατι, καποιο υλικο για μονωση μην μου βγαλει τπτ υγρασιες στο ταβανι του γειτονα που μενει στον τελευταιο οροφο κατω απο το πιατο δλδ και με κυνηγαει ?

Κάνεις τρύπες, βάζεις ούπα, βάζεις σιλικόνη στην επιφάνεια που θα πατήσει η βάση (όχι μέσα στα ούπα),
βιδώνεις την βάση κανονικά, απλώνεις σιλικόνη γύρω από την βάση και πάνω στις βίδες ώστε να κλείσουν όλα τα κενά.

Νομιζω Σακη θα πρεπει να βαλω και στις τρυπες των ουπα (οχι μεσα στα ουπα ) τι λες?

Μπορείς να βάλεις αλλά δεν ξέρω αν είναι αρκετά παχύρευστη μήπως σου κάνει ζημιά και δεν σου μπαίνουν καλά τα ούπα.
Αν βάλεις κάτω από την βάση και μετά το απλώσεις γύρω-γύρω από τα πόδια και πάνω στις βίδες, δεν νομίζω να χρειάζεσαι κάτι παραπάνω.