Λύση για προβλήματα με το νέο iTunes 9.1.1

ian_

New member
23 March 2007
87
Μετά από πολύ ψάξιμο βρήκα μια λύση για ένα πρόβλημα που αντιμετώπισα μετά την αναβάθμιση του iTunes στην 9.1.1 έκδοση.
Την μοιράζομαι εδώ μαζί σας, σε περίπτωση που και άλλοι πολλοί αντιμετωπίσουν το ίδιο θέμα, κάτι που όπως βλέπω στο νετ αναφέρεται πια από πάρα πολλούς χρήστες Mac.
Δώστε λίγο προσοχή και θα γλυτώσετε από μεγάλη ταλαιπωρία!!!
Εγώ τουλάχιστον έσπασα τα νεύρα μου μέχρι να βρώ άκρη.
Πάμε λοιπόν:

Τα προβλήματα ξεκίνησαν αμέσως μετά την εγκατάσταση του iTunes 9.1.1
ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ.
Και βέβαια ενώ είχαν γίνει όλα στην εγκατάσταση με άψογο τρόπο, σε safe mode κιόλας, η εφαρμογή εγκαταστάθηκε άριστα, αλλά κάθε φορά που προσπαθούσα να την ανοίξω το εικονίδιο αναπηδούσε κανονικά στο dock αλλά δεν γινόταν εκκίνηση με τίποτα.

Δοκίμασα πάρα πολλά πράγματα, έκανα και δεύτερη και τρίτη επανεγκατάσταση, repair permissions, τίποτα.
Επανέφερα μέσω TimeMachine την προηγούμενη έκδοση μπας και γλυτώσω τουλάχιστον όλα τα κομμάτια και την δισκοθήκη που είχα περάσει μέσα, αλλά κάθε φορά που προσπαθούσα να ανοίξω την εφαρμογή μου έβγαινε κάποιο μήνυμα κάπως "cannot read library because it was created by a newer version".
Απελπισία.

Ψάχνοντας στο νετ βρήκα πολύ κόσμο με ανάλογο πρόβλημα και επίσης κρασαρίσματα και not launching και ανάλογα μηνύματα "newer version".
Για να μην σας αναφέρω άλλες λεπτομέρειες που δεν έχει και νόημα, σας αναφέρω παρακάτω τις δύο λύσεις που βρήκα.
Σε μένα δούλεψε άριστα η δεύτερη (επειδή έχω εγκατεστημένο και το Flip4Mac),
αλλά διόλου απίθανο η πρώτη να είναι αρκετή στους περισσότερους από εσάς:

1. Αφαιρέστε την Genius database.
Από τον "Finder" πηγαίνετε στον φάκελο /username/Music/iTunes/
και διαγράψτε το "iTunes Library Genius.itdb" αρχείο.
Αυτό πιθανόν να επιτρέψει το πρόγραμμα να εκκινήσει ξανά σωστά.
Ο φάκελλος αυτός θα επαναδημιουργηθεί ξανά την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσετε την λειτουργία "Genius".

2. Βρήκα πώς το TSLicense plugin δημιουργούσε το πρόβλημα.

Από το log:
PlugIn Path: /Library/Frameworks/TSLicense.framework/Versions/A/TSLicense
PlugIn Identifier: net.telestream.license

Αυτό το plugin εγκαθίσταται μαζί με το Flip4Mac Windows Media Components.
Έλυσα το πρόβλημα κάνοντας απεγκατάσταση στα WM Components μέσω του uninstaller που υπάρχει στο /Applications/Flip4Mac/Flip4Mac WMV Uninstaller.pkg.
Μετά την απεγκατάσταση αυτή το iTunes εκκίνησε κανονικά και λειτουργεί ΑΨΟΓΑ έκτοτε.

----
Το Flip4Mac μου ήταν απαραίτητο για κάποια βίντεο βέβαια.
Φαντάζομαι (και είμαι σίγουρος) πως κάποια στιγμή η Apple θα λύσει το πρόβλημα.
Μέχρι τότε καλή επιτυχία σε όσους ομοιοπαθείς ψάχνουν να βρούν την άκρη. Εγώ ηρέμησα (και γλύτωσα και τις μουσικούλες μου) ουφ!!