Λύση με το Remote Control του Crystal Audio.!

subzero

New member
4 February 2011
13
Αραντίς
Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να μοιραστώ μια μικρή δοκιμούλα που έκανα επάνω στο παλιό PicoHD CA-PHD. Το τεστάκι που κάναμε δούλεψε και είμαστε πολύ χαρούμενοι που τώρα χειριζόμαστε το PICO από μεγάλη απόσταση και χωρίς να στοχεύουμε ιδιαίτερα στον Infrared Δέκτη του.

Ας αρχίσουμε από την αρχή λέγοντας ότι η όλη ιστορία θα σας στοιχίσει το πολύ 7,5Ευρω ή και μπορεί λιγότερο αν το ψάξετε πολύ στο ebay και κερδίσετε καμία καλή δημοπρασία.

Πηγαίνοντας στο ψητό μπορώ να σας πώ πως η φιλοσοφία κρύβεται σε έτοιμα Remote Controls τα οποία είναι τελείως άγραφα.!
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΕΔΩ : Μιλάω για τα Remote Controls που είναι με την ένδειξη ή καλύτερα να πώ με την δυνατότητα learning , δηλαδή να μαθαίνουν τα κουμπιά από οποιοδήποτε Remote Controls.
Δεν μιλάμε για τα UNIVERSAL REMOTE CONTROLS αλλά για τα UNIVERSAL LEARNING REMOTE CONTROLS.

Ενα τέτοιο remote Control είναι και στο ebay μετά από ψάξιμο που έκανα και σας παραθέτω την απευθείας σελίδα του --> http://cgi.ebay.com/Universal-Learn...148?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item35b0086a14

Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και διάλεξα αυτό το Remote Control για 2 κυρίως λόγους :

α] Εχει 2 led υπερύθρων μπροστά για να πιάνει σε αποστάσεις πολύ καλά και β] οι μπαταρίες που παίρνει είναι μεγάλες τύπου ΑΑR6 για μεγαλύτερη εμβέλεια.

Το έχω δοκιμάσει και δουλεύει άψογα. Λίγο θα σας βγάλει την πίστη στην αντιγραφή του Crystal Audio διότι δεν πιάνει καλά το τελευταίο...(γνωστό πρόβλημα.!) Αν προτού ξεκινήσετε την διαδικασία αντιγραφής αλλάξετε και μπαταρία στο Crystal Audio τότε τα πράγματα γίνονται και ευκολότερα.

Επίσης ξέχασα να αναφέρω στα θετικά του συγκεκριμένου Learning Remote Control είναι το ότι μπορείς να αντιγράψεις 4 οποιαδήποτε remote controls με 32 πλήκτρα το κάθε ένα ....

Δεν είναι φοβερό....;

Κάτι ακόμα για την Crystal Audio : το καινούργιο media Player δεν το δοκιμάσαμε , σαν συσκευή πρώτα και ύστερα με το Remote Control του το οποίο προς έκπληξή μας είναι το ίδιο με το προηγούμενο , το παλιό....!! τουλάχιστον έτσι όπως το βλέπουμε από την φωτογραφία.! Δεν μπορούμε να εκφέρουμε γνώμη αν βελτιώθηκαν τα πράγματα ή όχι με το τζαμάκι πoυ βάλανε...Πάντως εμείς αποδείξαμε με την παραπάνω δοκιμούλα ότι ΦΤΑΙΕΙ το REMOTE CONTROL και όχι ο Infrared δέκτης του παλιού C.A. ,ούτε βέβαια η τοποθεσία του USB.!

επισης πολυ καλο, με φωτισμο, χειρισμο εως 10 συσκευες, λειτουργια εκμαθησης,μακροεντολες, ομορφο και τιμη γύρω στα 7 ειναι αυτο
rc_lidl_thumb.jpg
το ειχα βρει στο lidl. Αν το ξαναβγαλει παρτε το αφοβα!! εχω περασει ολο το xtreamer( φανταζομαι κανει και για το Crystal audio) και πλεον χρησιμοποιω μονο αυτο(πανυ, ενισχυτης, ενα dvd μαρκα μ εκαψες, xtreamer).

Φίλε subzero, το ξέρουμε πως δεν φταίει ο δέκτης του pico. Δεν κάναμε την αλλαγή αυτη στην πρόσοψη για να βελτιώσουμε την λειτουργία του δέκτη αλλά για να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε σε επιδόσεις από το συγκεκριμένο είδος τηλεκοντρόλ. :)
Και ο λόγος που εμμένουμε σε αυτού του είδους τ/κ, είναι οι διαστάσεις του και ιδίως το πάχος του. Απορρίψαμε τ/κ τύπου γκουμούτσα με μπαταρίες ΑΑ ή ΑΑΑ γιατί πολύ απλά η εικόνα θα ήταν αστεία...
Μιλάμε για ένα πακέτο υπερφορητού media player μην ξεχνας. Πόσο λιγότερο φορητή θα ήταν η λύση με ένα τέτοιο τ/κ στη συσκευασία; Πολύ λιγότερο θα έλεγα. Οπότε γιατί τότε να βγάζαμε το pico και να μη βγάζαμε ένα player με διαστάσεις το λιγότερο σαν το WD TV LIVE;
Η απάντηση είναι μια και την επαναλαμβάνω: Θέλαμε ΥΠΕΡΦΟΡΗΤΟΤΗΤΑ. Και σίγουρα, η επίτευξη ενός στόχου, μερικές φορές απαιτεί να θυσιάσουμε κάτι...

Δεν μπορώ πάντως να αμφισβητήσω την χρησιμότητα αυτού του θέματος που ανέβασες (και μπράβο σου), γιατί θα λύσει περισσότερο τα χέρια σε κάποιους που όντως θα ήθελαν μεγαλύτερο τ/κ με καλύτερη απόκριση.

Φορητο,υποφορητο,παντοφλα κτλ... ΕΜΕΙΣ οι χρηστες του Crystal Audio θελουμε τηλεκοντρολ ΓΑΤΑ που να πιανει ποντικια... και να μην μας βγαζει την ψυχη. Ευχαριστω Φιλοι μου για τα ΤΙΠΣ

Το έχω κάνει κ γω με το τηλεχειριστήριο του marantz av receiver μου που έχει learning mode.Όντως ήθελε αρκετες φόρες για να πάρει έναν κωδικο(και με ολοκαίνουρια επώνυμη μπαταρία) αλλα τώρα πιάνει κ από την κίνα...

Δεν μου φέρνεις το δικό σου για να προγραμματίσω το δικό μου marantz :)

Υπάρχουν οι κωδικοί για τα universal που τα φορτώνεις από PC ?

Αν θέλει και γνωρίζει κάποιος από τους φίλους που άλλαξαν τηλεχειριστήριο να μας δώσει κάποια συμβατά τηλεχειριστήρια που μπορούμε να βρούμε στην Ελλάδα και κάποια καταστήματα που μπορούμε να τα προμηθευτούμε.

Αν θέλει και γνωρίζει κάποιος από τους φίλους που άλλαξαν τηλεχειριστήριο να μας δώσει κάποια συμβατά τηλεχειριστήρια που μπορούμε να βρούμε στην Ελλάδα και κάποια καταστήματα που μπορούμε να τα προμηθευτούμε.

Φίλε μου δεν γνωρίζω κανένα μαγαζί τουλάχιστον στην Θεσσαλονίκη όπου μπορείς να προμηθευτείς τα εν λόγω Remote Controls.! Γι αυτό και έκανα έρευνα στο διαδίκτυο , ebay , στο οποίο μπορώ να πω ότι η διαθεσιμότητα σε μοντέλα ήταν πολύ μικρή...

Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν σε μαγαζιά στην Αθήνα.! Πάντως αν υπήρχαν , να είστε σίγουροι ότι σε τέτοιες τιμές δεν θα τα βρείτε....Μάθετε να ψωνίζετε από το εξωτερικό. Ρωτήστε φίλους και γνωστούς να σας πουν πως... ! Βάλτε μερικά ευρώ στην τσέπη σας.

Λόγο του παρόντος θέματος, ξέθαψα και εγώ το logitech harmony 555 που είχα σε αχρηστία, και ανέλαβε πάλι δράση...

το αποτέλεσμα? :music-smiley-005: :music-smiley-005: :music-smiley-005:
Πιάνει από παντού τα πάντα! :award:

Re: Απάντηση: Λύση με το Remote Control του Crystal Audio.!

Λόγο του παρόντος θέματος, ξέθαψα και εγώ το logitech harmony 555 που είχα σε αχρηστία, και ανέλαβε πάλι δράση...

το αποτέλεσμα? :music-smiley-005: :music-smiley-005: :music-smiley-005:
Πιάνει από παντού τα πάντα! :award:

Εχω και εγω το Harmony ουσιαστικα σε αχρηστια....

Ομως αυτο δεν παιρνει τις νεες εντολες απο μια βαση της harmony;

Υπαρχει εκει το Picο;

Για οσους ενδιαφερονται το lidl ξαναβγαζει το rc που προανεφερα στις 15/3 στα 9

Απάντηση: Re: Απάντηση: Λύση με το Remote Control του Crystal Audio.!

Εχω και εγω το Harmony ουσιαστικα σε αχρηστια....

Ομως αυτο δεν παιρνει τις νεες εντολες απο μια βαση της harmony;

Υπαρχει εκει το Picο;

Δυστυχώς όχι δεν υπάρχει, όμως αν το (οποιοδήποτε) RC είναι προγραμματιζόμενο του τις "μαθαίνεις" μια προς μία (δεν είναι και τόσο πολλές)...

πάντως το τηλεκοντρόλ του WD ούτε είναι απο τα καλύτερα, αλλά κ μικρό (φορητό) είναι και πιάνει απείρως καλύτερα απο του pico.
Μάλλον για λύση lidl βλέπω ιδίως αν είναι κ φωτιζόμενο! κάτι που μου έλειπε κ απο του wd..