Λύση με το Remote Control του Crystal Audio.!

Φίλε subzero, το ξέρουμε πως δεν φταίει ο δέκτης του pico. Δεν κάναμε την αλλαγή αυτη στην πρόσοψη για να βελτιώσουμε την λειτουργία του δέκτη αλλά για να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε σε επιδόσεις από το συγκεκριμένο είδος τηλεκοντρόλ. :)
Και ο λόγος που εμμένουμε σε αυτού του είδους τ/κ, είναι οι διαστάσεις του και ιδίως το πάχος του. Απορρίψαμε τ/κ τύπου γκουμούτσα με μπαταρίες ΑΑ ή ΑΑΑ γιατί πολύ απλά η εικόνα θα ήταν αστεία...
Μιλάμε για ένα πακέτο υπερφορητού media player μην ξεχνας. Πόσο λιγότερο φορητή θα ήταν η λύση με ένα τέτοιο τ/κ στη συσκευασία; Πολύ λιγότερο θα έλεγα. Οπότε γιατί τότε να βγάζαμε το pico και να μη βγάζαμε ένα player με διαστάσεις το λιγότερο σαν το WD TV LIVE;
Η απάντηση είναι μια και την επαναλαμβάνω: Θέλαμε ΥΠΕΡΦΟΡΗΤΟΤΗΤΑ. Και σίγουρα, η επίτευξη ενός στόχου, μερικές φορές απαιτεί να θυσιάσουμε κάτι...

Δεν μπορώ πάντως να αμφισβητήσω την χρησιμότητα αυτού του θέματος που ανέβασες (και μπράβο σου), γιατί θα λύσει περισσότερο τα χέρια σε κάποιους που όντως θα ήθελαν μεγαλύτερο τ/κ με καλύτερη απόκριση.

Αν είναι να πληρώνεις το τίμημα της <<υπερφορητότητας>> με δυσκολία στον καθημερινό χειρισμό, με συνεχόμενες επισκέψεις στα μαγαζιά και ασύμβατα τηλεκοντρολ αντικατάστασης, να την βράσω την όποια φορητότητα. Και στα αληθεια τι περισσότερη φορητότητα προσφέρει ένα τηλεκοντρολ που είναι 5-7 εκατοστα ας πουμε πιο κοντό απο ένα νορμαλ? Γιατι χρειάζεται η φορητότητα που προσφέρουν τα 5 εκατοστά? μηπως θα τον κανουμε ταξίδια τον πλεηερ? Μα ακόμα και αν τον παμε βόλτες σε όλη την ελλάδα και στο εξωτερικό, μήπως η βαλίτσα δεν θα κλείσει επειδή θα φταίει το τηλεκοντρολ που ειναι πιο μεγάλο κατα πεντε ολοκληρα εκατοστα? κινείται στα πλαισια του μιστερ μπιν το σκηνικο που δεν του εκλεινε η βαλιτσα οταν έβαλε τις καλτσες μεσα. Ειναι κωμικο αν πιστευουμε οτι η εξοικονόμηση των πεντε εκατοστων προσφέρει τοοοοση πια διευκόλυνση.
Εμενα προσωπικά με έχει κουράσει απιστευτα ο χειρισμός του και εχω φάει και τζαμπα πηγαινε ελα σε καταστημα για να παρω κοντρολ που μου λέγανε οτι είναι συμβατο αλλα τελικα δεν ηταν. Σε όσους συναδέλφους μου με έχουν ρωτήσει για τον Crystal Audio, τους έχω αποτρέψει λέγοντας τους ότι ναι μεν παιζει κανονικά, έχει updates αλλά είναι δυσχρηστός, και να κινηθουν σε μια λύση που προσφέρει αν όχι ένα φουλ σαιζ κοντρολ ετοιμο απο το πακετο, τουλαχιστον να περιλαμβάνεται στην λίστα συμβατών συσκευών των κοντρολ αντικατάστασης.Γιατί και το learning δεν παιζει πάντα. Το διαπίστωσα με τα ιδια μου τα μάτια.

Καλησπέρα παιδιά...Ξεθάβω το θέμα από πολύ βαθιά και ελπίζω να το δει κάποιος μήπως μπορέσει και μου πει καμιά ιδέα. Μου έχει χαλάσει το τηλεχειριστήριο του Pico (όταν λέω χάλασε εννοώ τελείως, δεν δουλέυει καθόλου όχι ότι δεν πιάνει καλά κτλ..) μήπως ξέρει κανείς κανένα universal remote που να δουλεύει με το pico ή έαν μπορώ να πάρω κάποιο που να μπορώ να το ρυθμίσω (αλλά πως να το γράψω αφού το παλιό δεν εκπέμπει καθόλου πλέον..?).
Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη..

Ευχαριστώ.

Καλησπέρα παιδια
Αν κάποια χάσει το τηλεκοντρόλ από το crystal audio media player τι λύσεις έχει; Υπάρχει κάπου που μπορώ να αγοράσω;

Αν μπορώ να βοηθήσω,παιδιά, θα σας προτείνω δύο λύσεις (και συγκεκριμένα για το πίκο):
Στο δικό μου, όταν το τηλεκοντρόλ ´εκανε ''νερά'', το αντέγραψα σε ένα φτηνό silvercrest από το λιντλ και δουλεύει καλά.
Επιπλέον, πήγα το γνήσιο σε έναν ηλεκτρονικό, οταν κάποια στιγμή δεν δούλευε καθόλου και μου κόλλησε κάποιο συρματάκι που είχε κοπεί μέσα, με αποτέλεσμα και αυτό να δουλεύει τώρα σωστά.