Λύση στην "τραμπάλα" του κινητού πιάτου

17 June 2006
25,427
Αθήνα
Μετά από καμιά 10αριά χρόνια τραμπάλας του κινητού πιάτου, αποφάσισα τελικά να πάρω δραστικές αποφάσεις για να λύσω το πρόβλημα.

Στην φωτό φαίνεται η gibertini polar mount και πως στηρίζεται το πιάτο (1,55 Χ 1,65). ΟΛΟ το πρόβλημα βρίσκεται στους κόκκινους κύκλους που έχω σημαδέψει. Το πρόβλημα είναι ότι με τον παραμικρό αέρα το Π πάνω στο οποίο πιάνει το πιάτο ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ πανεύκολα , όχι από τις συνδέσεις με τις βίδες, αλλά από το γεγονός ότι η λαμαρίνα είναι λεπτή και δείχνει ότι δεν αντέχει τις καταπονήσεις και παίζει λες και είναι από χαρτόνι. Κουφό ξεκουφό αυτό είναι το πρόβλημα.

Σκοπεύω λοιπόν με την βοήθεια σιδερά να μου κολλήσει Γ ενισχύσεις εσωτερικά στις γωνίες της βάσης για να γίνει μπετόν αρμέ η βάση και να ενισχυθεί η ακαμψία της.

Βέβαια όπως λογικά αναρωτιέται ο τεχνικός μου, ολόκληρη gibertini δεν μπορεί να φτιάξει αυτό το κομμάτι της βάσης να είναι ενισχυμένο τοσα χρόνια που βγαίνει η συγκεκριμένη βάση; Αφού ακόμα και τώρα έτσι παράγεται.. Λογικό από την μία , αλλά από την άλλη άλλο δείχνει η πράξη.
Αν έχετε καμιά άλλη λύση, είναι ευπρόσδεκτη.

Attachments

• P3130004.JPG
    P3130004.JPG
    98.2 KB · Views: 170
Επίσης αν προσέξετε στο μπροστινό μέρος εκεί που είναι οι κύκλοι υπάρχουν από "μαμά" τρύπες στις οποίες δεν υπάρχει τίποτα βιδωμένο... Λέτε να μπαίνει κανά εξάρτημα από το εργοστάσιο και να έχει ξεχαστεί να μπει;

Πιστεύω, με άλλα λογια, ότι αν ήταν 5 χιλιοστά πάχος η λαμαρίνα αντί για 3 δεν θα υπήρχε αυτό το πρόβλημα. Καλά θα την πλακώσει εσωτερικά αύριο ο σιδεράς και δεν θα λυγίζει που να κρεμαστεί 3μετρο πιάτο...

Τάσο, καλά ξεμπερδέματα. Με την ευκαιρία θα γίνει νέο κεντράρισμα του πιάτου συνεπώς να ετοιμάζεσαι για αναφορές λήψης.

Ελπίζω να έχεις "σταμπάρει" κάποιες δύσκολες συχνότητες και να έχεις κρατήσεις τιμές σήματος.

Ετοιμη η ενίσχυση από τον σιδερά. Τοποθετήθηκαν λάμες 5 χιλ. πάχος Χ 3 πόντους και κολλήθηκαν πάνω στην βάση. Τουλάχιστον έτσι όπως το βλέπω κι εγώ να κρεμαστώ πάνω μαζί με το πιάτο δεν πρόκειται να κάνει κιχ.

Πήρα και με την ευκαιρία 2 καινούργια διπλά LNB MTI .

Attachments

• P3140006.JPG
    P3140006.JPG
    124.7 KB · Views: 102
  • P3140007.JPG
    P3140007.JPG
    91.7 KB · Views: 81
  • P3140008.JPG
    P3140008.JPG
    78.6 KB · Views: 69
Χωρίς να είμαι ειδικός στο θέμα, όλος ο μηχανισμός στήριξης φαίνεται αδύναμος, κατ' εμέ οι τραμπάλα θα μεταφερθεί στο μπροστινό κομμάτι και αντί για το δεξιά-αριστερά που έκανε μέχρι τώρα θα πηγαίνει πάνω-κάτω.
Έχει ενδιαφέρων, πάντως, να μάθουμε τα αποτελέσματα.:ears:

2 λάμες με 2 τρύπες η κάθε μια που θα έπιαναν στις έτοιμες τρύπες, θα ήταν ότι πρέπει!

Re: Απάντηση: Λύση στην "τραμπάλα" του κινητού πιάτου

Επίσης αν προσέξετε στο μπροστινό μέρος εκεί που είναι οι κύκλοι υπάρχουν από "μαμά" τρύπες στις οποίες δεν υπάρχει τίποτα βιδωμένο... Λέτε να μπαίνει κανά εξάρτημα από το εργοστάσιο και να έχει ξεχαστεί να μπει;

Έριξα μια ματιά στο polar mount που έχω ,και σε μένα υπάρχει
μια πυραμοειδής μεταλλική πλάκα (και όχι λάμα όπως εσένα ) της οποίας η βάση της ,βιδώνεται πάνω σε αυτές τις βίδες και στην κορυφή της περνάει ο πίρος που συγκρατεί το κάτοπτρο αλλά και του δίνει τη δυνατότητα της κίνησης .

adonis1,
Μια φωτο αν είναι εύκολο για να καταλάβουμε τι ακριβώς εννοείς?
Ετσι όπως το κατάλαβα, κάτι λείπει από το polar mount του Τάσου.

Δεν λειπει κατι. O adonis1 εννοεί αυτό:
923.jpg

Επειδή και εμένα μου έκανε εντύπωση οι τρύπες που υπήρχαν στην βάση, ξαναρώτησα τον τεχνικό και μου επιβεβαίωσε ότι δεν μπαίνει τίποτα εκεί, ούτε ξεχάστηκε τίποτα.

Λοιπόν, εν κατακλείδι, ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ ΤΕΛΟΣ !! κι εγώ να κρεμαστώ μαζί με το πιάτο θα λυγίσει το πιάτο παρά θα κουνηθεί η βάση. Είναι λες και είναι βιδωμένο το πιάτο σε τοίχο. Να μου στείλει κάποιος το email της gibertini να τους στείλω δέκα φάσκελα για την ταλαιπωρία μου τόσα χρόνια.

Βασικά το πρόβλημα δεν θα υπήρχε αν είχαν σκεφτεί τα βλήματα εκεί που κάνει τα Π να είχαν βάλει εσωτερικά διαγώνια λαμάκια-κόντρες για να δένουν τις γωνίες των Π .

το πρόβλημα που εξακολουθώ να έχω και σηκώνει τα χέρια ψηλά ο τεχνικός μου, είναι ότι χάνω βήματα στην κίνηση ακόμα κι αν πάω από Astra 19 σε 28 . Αλλαγμένο καινούργιο 24άρι μοτέρ, καινούργιο positioner VBOXII , στο τόξο είμαι καρφί , αλλά χάνω βήματα στην κίνηση.

Χωρίς να είμαι ειδικός στο θέμα, όλος ο μηχανισμός στήριξης φαίνεται αδύναμος, κατ' εμέ οι τραμπάλα θα μεταφερθεί στο μπροστινό κομμάτι και αντί για το δεξιά-αριστερά που έκανε μέχρι τώρα θα πηγαίνει πάνω-κάτω.
Έχει ενδιαφέρων, πάντως, να μάθουμε τα αποτελέσματα.:ears:

Η τραμπάλα ποτέ δεν ήταν δεξιά αριστερά. Πάνω-κάτω ήταν. Γι αυτό και μια ζωή είχα μονά lnb για να μην επιβαρύνεται με το έξτρα βάρος και κάνει πιό εύκολα τραμπάλα.

Που να τα ξέρω ρε παιδιά πριν 10 χρόνια...είχα πει τότε στον τεχνικό θέλω ότι καλύτερο υπάρχει , και χοντροπληρωμένα για την εποχή μην το ξεχνάμε...

923.jpg

Συγκρίνοντας αυτή την εικόνα με τις εικόνες του Τάσου, είναι φανερό πως έχει αλλάξει το polar mount.

Το δικό μου που είναι 8 ετών, είναι όπως της πιο πάνω φωτογραφίας. Του Τάσου είναι εντελώς διαφορετικό. Το πάνω μέρος αντί για τριγωνικό όπως στην πιο πάνω φωτογραφία, είναι παραλληλόγραμμο στου Τάσου.

Με το πιο πάνω polar mount ποτέ δεν είχα πρόβλημα "τραμπάλας". Το συμπέρασμα είναι πως το αρχικό παλιό σχέδιο (αυτό που έχει ο Τάσος) είχε κάποιο κατασκευαστικό πρόβλημα, το οποίο όμως έχει διορθωθεί από την εταιρεία εδώ και 8 τουλάχιστο χρόνια (αφού το σημερινό σχέδιο του polar mount είναι ακριβώς ίδιο με το 8 ετών δικό μου).

923.jpg

και σε μένα που έχω το κάτοπτρο πάνω από 12 χρόνια έχει αυτό το polar mount ,και βέβαια ούτε και σε μένα υπάρχει το πρόβλημα της τραμπάλας,έχω βέβαια κάποιο πρόβλημα (σπασίματα )στον πολύ δυνατό αέρα ,π.χ. όταν η ταχύτητά του ξεπερνάει τα 90 χλμ και είμαι ταυτόχρονα σε δορυφόρο του οποίου το σήμα δεν είναι ισχυρό.