Λύση στην "τραμπάλα" του κινητού πιάτου

Απάντηση: Re: Λύση στην "τραμπάλα" του κινητού πιάτου

Συγκρίνοντας αυτή την εικόνα με τις εικόνες του Τάσου, είναι φανερό πως έχει αλλάξει το polar mount.

Το δικό μου που είναι 8 ετών, είναι όπως της πιο πάνω φωτογραφίας. Του Τάσου είναι εντελώς διαφορετικό. Το πάνω μέρος αντί για τριγωνικό όπως στην πιο πάνω φωτογραφία, είναι παραλληλόγραμμο στου Τάσου.

Με το πιο πάνω polar mount ποτέ δεν είχα πρόβλημα "τραμπάλας". Το συμπέρασμα είναι πως το αρχικό παλιό σχέδιο (αυτό που έχει ο Τάσος) είχε κάποιο κατασκευαστικό πρόβλημα, το οποίο όμως έχει διορθωθεί από την εταιρεία εδώ και 8 τουλάχιστο χρόνια (αφού το σημερινό σχέδιο του polar mount είναι ακριβώς ίδιο με το 8 ετών δικό μου).

Τώρα καταλαβαίνω την χρησιμότητα των τρυπών που έχει στην πλάτη. Εμ βέβαια, εφόσον πίάνει σε όλη την πλάτη της στήριξης λογικό είναι να μην κουνιέται.
Εμένα πιάνεται με δυό λαμάκια μέσα στο Π .

Επαναφέρω το θέμα για να σας ενημερώσω ότι .......ΞΗΛΩΣΑ την customια polar mount και έβαλα επιτέλους αυτή που έπρεπε να υπήρχε.

Παρόλο που ο σιδεράς είχε κάνει ενισχυμένες κολλήσεις, εξακολουθούσε ένα μικρό παλάτζο σε αέρα και δεύτερον δεν είχε λυθεί το πρόβλημα που έχανε βήματα ακόμα και για μικρή κίνηση από 19 σε 28 μοίρες.

Αναγκαστικά λύθηκε όλο το πιάτο. Οπως καταλαβαίνετε την ώρα που βγαίνει το Polar mount το πιάτο υποτίθεται ότι είναι ελεύθερο και πρέπει να "πέσει" είτε από την μια μεριά είτε από την άλλη, με άλλα λόγια να είναι ελεύθερο να κινείται όπου το πάει το μοτέρ χωρίς να σκαλώνει. Αντιθέτως, λόγω μη συντήρησης και σφιχτών συνδέσεων, φανταστείτε ότι με το που βγήκε το Polar mount το πιάτο έμεινε στην θέση του! Φανταστείτε ότι για να το κινήσουμε με το χέρι χρειαζόταν προσπάθεια και φυσικά έμενε ακούνητο σε οποιαδήποτε θέση το αφήναμε , πράγμα απαράδεκτο για κινητό πιάτο. Οπότε τι να κάνει το κακόμοιρο το μοτεράκι, τα βρισκε σκούρα και λογικό ήταν να χάνει "βήμα".

Επομένως μαζί με την καινούργια polar mount, έγινε και ένα γενικό "ρεκτιφιέ" της όλης εγκατάστασης. Τα αποτελέσματα ήταν παραπάνω από θετικά, αφού πλέον δεν χάνει βήμα (το πολύ πολύ ένα-δυο κλικ μόνο όταν πάει από την μια μεριά του τόξου στην άλλη) και στον αέρα είναι πλέον ακούνητο.

Και όλα αυτά με την βοήθεια φίλου που με βοήθησε αφιλοκερδώς παρόλο που είναι αυτή η δουλειά του. Αλλά μιλάμε για άνθρωπο με γνώσεις αλλά κυρίως μερακλή με προσοχή στην λεπτομέρεια σαν να την έκανε την δουλειά χομπίστας. Αυτή είναι η διαφορά τελικά. Δεν πα να 'χεις τον καλύτερο εξοπλισμό. Αν ο άλλος βαριέται να ρυθμίσει το ber και να ψάξει για λύσεις σε προβλήματα , βράσε όρυζα....

Ο άλλος επαγγελματίας παρόλο που τον είχα πάνω από 10 χρόνια, με συνέχεια αναβαθμίσεις/αγορές (δέκτες, κάρτες, μοτέρ κλπ) σήκωνε τα χέρια ψηλά όταν του 'λεγα τα προβλήματα. Ας πρόσεχα κι εγώ που δεν τον άλλαζα νωρίτερα.

Με την ευκαιρία βάλαμε κι ένα δεύτερο πιάτο σταθερό για hotbird/astra για να βλέπουν οι υπόλοιποι ανεξάρτητα κι εγώ να "παίζω" σκανάροντας τον ουρανό ανενόχλητος.

Άντε Τάσο, καλό ζάπινγκ από εδώ και πέρα και χωρίς να χάνεις όπως πριν τις μοίρες γυρίζοντας το πιάτο. Αν χρειαστεί να κάνεις τώρα 1-2 κλικ κάποιες φορές για να πιάσεις στο max το σήμα κάποιου δορυφόρου, αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Ευχαριστώ Πάνο, πάντως πιστεύω ότι πρόβλημα που έχανε βήματα ήταν ότι το πιάτο δεν κινιόταν ελεύθερο. Τώρα (πριν βιδωθεί πάνω το μοτέρ) η κίνηση είναι βούτυρο, με άλλα λόγια δεν σταθεροποιείται σε κάποιο σημείο, αλλά "πέφτει".

Αναβαθμίστηκες δηλαδή, ωραίος!!! :2thumb22sup:

Για πες μας και το τόξο τώρα που λαμβάνεις... :operator:

Και το δικό μου το polar mount του DH 2.4M έχει κάποιο τζόγο δεξιά-αριστερά και μπορεί και να χάσει την στόχευση σε περίπτωση ισχυρού αέρα αλλά μόνο στην περιοχή απο 19.2Ε μέχρι 26Ε που είναι περίπου το κέντρο του τόξου μου. Ευτυχώς όμως στα μέρη μου ο αέρας είναι σπανιότατος, οπότε το θέμα ουσιαστικά δεν με απασχολεί (το να τύχει να φυσάει έντονα και εκείνη την ώρα να θέλω να δω οπωσδήποτε κάποιο κανάλι από 19.2Ε μέχρι 26Ε είναι στατιστικά αμελητέο!)

Ποσο τοξο πιανεις με 2.40μ

Οι πιο ακραίοι δορυφόροι που κατεβάζω είναι 93.5 East - 43 West έχω όμως λίγο περιθώριο ακόμη και στα 2 άκρα (αλλά υπάρχουν εμπόδια εκατέρωθεν)

Last edited:
Happy End βλέπω Τάσο, και όντος αναβαθμίστηκες!
Καλή συνέχεια και καλή διασκέδαση!

Οι πιο ακραίοι δορυφόροι που κατεβάζω είναι 93.5 East - 43 West έχω όμως λίγο περιθώριο ακόμη και στα 2 άκρα (αλλά υπάρχουν εμπόδια εκατέρωθεν)

Mοτερ υποθέτω 36'' polar mount