M-Audio Audiophile 192, Γνώμες

panos_adgr

Supreme Member
24 October 2007
4,573
Πειραιάς
Καλησπέρα φίλοι!

Εδώ και πολύ καιρό χαζεύω την κάρτα M-Audio Audiophile 192 για τον Η/Υ μου. Μάλιστα την έχω βρει καινούρια περί τα 70 ευρώ ιντερνετικά και το σκέφτομαι να κάνω την κίνηση. Αλλά πριν προχωρήσω θα ήθελα να ακούσω-διαβάσω μερικές γνώμες από φίλους που σίγουρα θα την έχετε χρησιμοποιήσει.

Επίσης ενδιαφέρον μου προκαλεί και η κάρτα ήχου xonar essence http://www.ebay.com/itm/Xonar-essen...=US_Sound_Cards_Internal_&hash=item3f2c5f6553 αλλά και πάλι θα προτιμούσα την M-Audio.

Καλησπέρα φίλοι!

Εδώ και πολύ καιρό χαζεύω την κάρτα M-Audio Audiophile 192 για τον Η/Υ μου. Μάλιστα την έχω βρει καινούρια περί τα 70 ευρώ ιντερνετικά και το σκέφτομαι να κάνω την κίνηση. Αλλά πριν προχωρήσω θα ήθελα να ακούσω-διαβάσω μερικές γνώμες από φίλους που σίγουρα θα την έχετε χρησιμοποιήσει.

Επίσης ενδιαφέρον μου προκαλεί και η κάρτα ήχου xonar essence http://www.ebay.com/itm/Xonar-essen...=US_Sound_Cards_Internal_&hash=item3f2c5f6553 αλλά και πάλι θα προτιμούσα την M-Audio.

Την δεύτερη την είχα μέχρι πριν κανα τρίμηνο.
Ειλικρινά δεν ξέρω γιατί την έδωσα.(Την χάρισα,έχουμε κι αδυναμίες γαμώτο..)
Στην αρχή είχε κάποια προβλήματα με τους drivers στα 24/192,μετά τους έφτιαξαν.
Τώρα αν πω πως έπαιζε καλύτερα από πολλά dac που άκουσα στο ψάξιμο μου,θα πέσουν να με φάνε.
Αλλά στα δικά μου αυτιά,έτσι μου φάνηκε κι οφείλω να το πω.
Ακουσε την οπωσδήποτε,όλο και κάποιος θα την έχει.

Η M-Audio 192 είναι κλασσική αξία στο είδος της. Λίγο απαρχαιωμένη πια, ίσως. Αυτό που κάνει την M-Audio να ξεχωρίζει είναι η υποστήριξη της σε drivers, κάτι που προσωπικά εκτιμώ.

Σε σύγκριση με την Asus δύσκολο να απαντήσω. Πιθανόν να είναι κάπως πιο σύγχρονη. Αλλά βγαίνει και σε διαφορετικές εκδόσεις.

Γιατί όμως θέλεις κάρτα σε PCI και όχι κάποια εξωτερική, σε σύνδεση USB ή Firewire, που θα σου δώσει και μεγαλύτερη ευελιξία;

Απάντηση: Re: M-Audio Audiophile 192, Γνώμες

Η M-Audio 192 είναι κλασσική αξία στο είδος της. Λίγο απαρχαιωμένη πια, ίσως. Αυτό που κάνει την M-Audio να ξεχωρίζει είναι η υποστήριξη της σε drivers, κάτι που προσωπικά εκτιμώ.

Σε σύγκριση με την Asus δύσκολο να απαντήσω. Πιθανόν να είναι κάπως πιο σύγχρονη. Αλλά βγαίνει και σε διαφορετικές εκδόσεις.

Γιατί όμως θέλεις κάρτα σε PCI και όχι κάποια εξωτερική, σε σύνδεση USB ή Firewire, που θα σου δώσει και μεγαλύτερη ευελιξία;

Υποθέτω ότι παίρνει τα μέγιστα με το ελάχιστο κόστος.
Σ'αυτή τη λύση προσανατολίζομαι και εγώ,αλλά ακόμα δεν έχω αποφασίσει.

Re: Απάντηση: Re: M-Audio Audiophile 192, Γνώμες

Υποθέτω ότι παίρνει τα μέγιστα με το ελάχιστο κόστος.
Σ'αυτή τη λύση προσανατολίζομαι και εγώ,αλλά ακόμα δεν έχω αποφασίσει.

Ακριβώς.

Επίσης το desktop που έχω θέλω κάποια στιγμή να είναι για audio χρήση.

Με τα ίδια χρήματα έχεις καλύτερα αποτελέσματα πιστεύω.

............
το desktop που έχω θέλω κάποια στιγμή να είναι για audio χρήση.
Εξαρτάται με τι θα το εφοδιάσεις.

Κι' όταν λέμε audio, εννοούμε απλά audio ή Hi-End audio;
Στα πόσα χρήματα θέλεις να κινηθείς;

Εξαρτάται με τι θα το εφοδιάσεις.

Κι' όταν λέμε audio, εννοούμε απλά audio ή Hi-End audio;
Στα πόσα χρήματα θέλεις να κινηθείς;

Για το pc εννοείς;

Μέχρι τώρα φοράει έναν ssd vertex 3 120gb δύο ram GSkill των 2 giga η μία έναν εσωτερικό WD hdd 10.000σ.α.λ. εξωτερικό hdd WD 1TB με μητρική asus M4A79 Deluxe cpu amd phenom x ii 4cores και δύο ati radeon με crossfire ex.

Οπότε θέλω να του βάλω μία καλή κάρτα εσωτερική ήχου, αλλά όχι ακριβή, και αργότερα ένα πιο ήσυχο τροφοδοτικό. Τώρα έχω ένα 1000άρι πολύ καλό ( έχουν και κάλτσα τα καλώδια) αλλά ακούγεται λίγο.

Re: Απάντηση: M-Audio Audiophile 192, Γνώμες

Να μπω σφήνα με την αδειά σας και να πω τί προτείνετε για κάρτα hi-fi στο μικρότερο κόστος;
Ευχαριστώ

Αναζήτηση στο ebay ή στο amazon. Έχεις επιλογές και καλές τιμές. Δες πρώτα και το συζητάμε. :2thumb22sup:

Οπότε επόμενες κινήσεις θα είναι κάρτα ήχου, ένα σετ gskill ακόμα για να φτάσω τα 8gb ram πιο ήσυχο τροφοδοτικό και windows 8.

Αλλά ας συνεχίσουμε.

Τι εμπειρίες έχετε από την Maudio;

Να μπω σφήνα με την αδειά σας και να πω τί προτείνετε για κάρτα hi-fi στο μικρότερο κόστος;
Ευχαριστώ
Κανένα πρόβλημα.
Υποθέτω πάντα ότι θέλουμε μία κάρτα ήχου καλύτερη από την on-board, αλλιώς δεν θα συζητούσαμε εδώ. Και οι on-board έχουν πολύ βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια, να το λέμε κι' αυτό.

Αν δε μας ενδιαφέρει ο τρόπος σύνδεσης, τότε η μικρούλα Behringer USB στα 40 ευρώ και οι δύο αδελφές EMU 0204 USB και EMU 004 USB (αν τις βρούμε), για τις οποίες έχουμε μιλήσει πολλές φορές, αμφιβάλλω αν έχουν ανταγωνισμό στην κατηγορία τους.

Αν τώρα οπωσδήποτε για κάποιο λόγο θέλουμε κάρτα εσωτερική στη μονάδα με σύνδεση PCI ή PCIe, οι επιλογές περιορίζονται.

Στις δύο που προαναφέρθηκαν M-Audio 192 και Asus Xonar μπορούμε να προσθέσουμε και την E-MU 0404 PCIe στα 120 ευρώ περίπου.

201131592957836_prod_0404PCIe.png

Από εκεί και πάνω αλλάζουμε κατηγορία και μπορούμε να πάμε πολύ ψηλά.

Σημείωση: Όταν λέω με τι θα εφοδιάσουμε τον υπολογιστή, εννοώ με τι κάρτα ήχου/interface. Αν προορίζεται για audio εκεί πρέπει να ρίξουμε όλο το βάρος.

Οπότε επόμενες κινήσεις θα είναι κάρτα ήχου, ένα σετ gskill ακόμα για να φτάσω τα 8gb ram πιο ήσυχο τροφοδοτικό και windows 8.

Αλλά ας συνεχίσουμε.

Τι εμπειρίες έχετε από την Maudio;
Η M-Audio είναι, όπως είπαμε, κλασσική και αναγνωρισμένη. Θεωρώ την EMU καλύτερη από πλευράς ήχου. Όμως στο θέμα drivers μπορεί να έχεις πρόβλημα, διότι δεν παρακολουθεί τις εξελίξεις στα Windows. Η Creative από τότε που την αγόρασε την έθαψε. Η M-Audio από την άλλη πλευρά φημίζεται για την αξιοπιστία της και την συνεχή υποστήριξη σε drivers. Διαλέγεις και παίρνεις.

Με βλέπω για maudio...

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!

Όσο για το θέμα χρημάτων όντως μετά πάμε πολύ ψηλά και αν είναι για τόσα λεφτά πας σε dac κατευθείαν...

Με βλέπω για maudio...

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!

Όσο για το θέμα χρημάτων όντως μετά πάμε πολύ ψηλά και αν είναι για τόσα λεφτά πας σε dac κατευθείαν...
Μην υποτιμάς τις κάρτες ήχου στη λειτουργία τους ως DAC's. Μπορεί ν' αποδειχτούν πολύ καλύτερες, με δεδομένη τη διαφορά στα κοστολόγια ανάμεσα στα ημι/επαγγελματικά μηχανήματα και στα consumer.
Τα πρώτα έχουν πολύ καλύτερη σχέση τιμής προς απόδοση (Vfm). Εμπειρικά μπορούμε να πούμε ότι η σχέση αυτή κυμαίνεται από 1:3, έως 1:5. Δηλαδή, αν ένα ημι/επαγγελματικό μηχάνημα με ορισμένη ηχητική απόδοση κοστίζει π.χ. α χρήματα, ένα consumer για την ίδια απόδοση κοστίζει 3-5 φορές περισσότερο...

Θα πάω για εξωτερική κάρτα,με ταβάνι τα 100-150 ευρώ.
Τις προτάσεις σας παρακαλώ.

καινούργια asus st-stx με λίγα παραπάνω , αν την βρεις used παρτην δεν παθαίνουν τιποτα
ωστόσο μια κάρτα που μου έχει μείνει για το παίξιμο της ήταν η audigy 2 zs ,την πουλάνε used κάνα 25-30 ευρω ,άμα την βρεις χτύπα την θα σοκαριστείς !!!!

Απάντηση: Re: M-Audio Audiophile 192, Γνώμες

Να και το εργαλείο ανοιχτό.

Να δω που θα χωρέσει η κάρτα ήχου με τις καρτάρες γραφικών που έχεις μέσα σε crossfire διάταξη.(Αυτές δεν είναι για υδρόψυξη;Ή έχεις κάνει μόντα με ανεμιστήρια; )

(Καλό εργαλείο,μ' αρέσει!)