M-Audio Audiophile 192, Γνώμες

Μην υποτιμάς τις κάρτες ήχου στη λειτουργία τους ως DAC's. Μπορεί ν' αποδειχτούν πολύ καλύτερες, με δεδομένη τη διαφορά στα κοστολόγια ανάμεσα στα ημι/επαγγελματικά μηχανήματα και στα consumer.
Τα πρώτα έχουν πολύ καλύτερη σχέση τιμής προς απόδοση (Vfm). Εμπειρικά μπορούμε να πούμε ότι η σχέση αυτή κυμαίνεται από 1:3, έως 1:5. Δηλαδή, αν ένα ημι/επαγγελματικό μηχάνημα με ορισμένη ηχητική απόδοση κοστίζει π.χ. α χρήματα, ένα consumer για την ίδια απόδοση κοστίζει 3-5 φορές περισσότερο...

Δηλαδή αξίζει να την χτυπήσω την m-audio με 70 euro που την βρήκα καινούρια;

Πιστεύω πολύ στο computer audio, με το οποίο ασχολούμαι περίπου 3 χρόνια. Το pc της φωτογραφίας μου το χάρισε ´ενας φίλος μου και τον ευγνωμονώ μιας και το μηχάνημα είναι πραγματικά πολύ δυνατό και γρήγορο που με εκπλήσει συνεχώς! Όταν μου το έδωσε ήθελα να το κάνω ένα πολύ ησχυρό audio pc που να δουλεύει σε πολύ idle ρυθμούς κατά την αναπαραγωγή. Σιγά σιγά θα φέρω εκει που θέλω.

Re: Απάντηση: M-Audio Audiophile 192, Γνώμες

καινούργια asus st-stx με λίγα παραπάνω , αν την βρεις used παρτην δεν παθαίνουν τιποτα
ωστόσο μια κάρτα που μου έχει μείνει για το παίξιμο της ήταν η audigy 2 zs ,την πουλάνε used κάνα 25-30 ευρω ,άμα την βρεις χτύπα την θα σοκαριστείς !!!!

Η asus κάνει πολύ καλή δουλειά. Έχεις δει τα dac που έχει βγάλει Αντώνη;

Μόνο κοίταξε ότι διαλέξεις να είναι PCI κι όχι PCIe,να μην μπλεχτείς με τα lanes των γραφικών που είναι ήδη πολύ φορτωμένα.

Μόνο κοίταξε ότι διαλέξεις να είναι PCI κι όχι PCIe,να μην μπλεχτείς με τα lanes των γραφικών που είναι ήδη πολύ φορτωμένα.

Σωκράτη νομίζω πως οι κάρτες στις δύο θέσεις που είναι τοποθετημένες λειτουργούν με άλλους ρυθμούς ( μπλε θέσεις που λειτουργούν Χ16) από ότι στις άλλες θέσεις. Βέβαια αυτό που λέω μπορεί να μην επηρεάζει αλλά σε κάθε περίπτωση η μητρική σηκώνει μέχρι και 4 κάρτες ταυτόχρονα (γραφικών) χωρίς πρόβλημα. Οπότε δεν νομίζω να έχει πρόβλημα. Θα το έχω υπόψιν μου όμως αυτό που είπες.

Βέβαια τώρα που το ξανασκέφτομαι,αν πάρεις PCI,αν αλλάξεις μητρική κάποια στιγμή δεν θα μπορείς να την χρησιμοποιήσεις μιας και οι καινούργιες δεν έχουν PCI slots,έχουν μόνο PCIe.
Στην περίπτωσή σου όμως έχεις δυό κάρτες γραφικών που λειτουργούν @dual x16.
Αν προσθέσεις ακόμα μια κάρτα σε PCIe υποδοχή,θα γυρίσει η μητρική την λειτουργία της σε triple 16 x8 x8.Θα υποβαθμιστεί δηλαδή κάπως το υποσύστημα γραφικών πράγμα που εσένα δεν σε νοιάζει βέβαια γιατί δεν σε ενδιαφέρουν τα παιχνίδια.
Πρέπει όπως καταλαβαίνεις να διαλέξεις συμβιβασμό.

* Για να το πω πιο απλά,υπάρχουν 32 γραμμές να μοιραστούν.
Είτε θα είναι 2χ16,είτε 1χ16+2χ8,είτε 4χ8,ανεξάρτητα αν η κάρτα θα χρειάζεται τόσες ή όχι.(Που η κάρτα ήχου δεν τις χρειάζεται με τίποτα,χαμένες πάνε.)

Βέβαια τώρα που το ξανασκέφτομαι,αν πάρεις PCI,αν αλλάξεις μητρική κάποια στιγμή δεν θα μπορείς να την χρησιμοποιήσεις μιας και οι καινούργιες δεν έχουν PCI slots,έχουν μόνο PCIe.
Στην περίπτωσή σου όμως έχεις δυό κάρτες γραφικών που λειτουργούν @dual x16.
Αν προσθέσεις ακόμα μια κάρτα σε PCIe υποδοχή,θα γυρίσει η μητρική την λειτουργία της σε triple 16 x8 x8.Θα υποβαθμιστεί δηλαδή κάπως το υποσύστημα γραφικών πράγμα που εσένα δεν σε νοιάζει βέβαια γιατί δεν σε ενδιαφέρουν τα παιχνίδια.
Πρέπει όπως καταλαβαίνεις να διαλέξεις συμβιβασμό.

Όπως τα λες είναι!

Τα έχω διαβάσει και στο βιβλίο της μητρικής μου. Όσο για το αν είναι pci ή pcie δεν μπορώ να βρω πληροφορίες. Μάλλον είναι pci γιατί είναι σχετικά παλιά. Αλλά προς το παρόν δεν με χαλάει. Δεν σκέφτομαι να αλλάξω κάτι από το pc μου...

Απάντηση: Re: Απάντηση: M-Audio Audiophile 192, Γνώμες

Όπως τα λες είναι!

Τα έχω διαβάσει και στο βιβλίο της μητρικής μου. Όσο για το αν είναι pci ή pcie δεν μπορώ να βρω πληροφορίες. Μάλλον είναι pci γιατί είναι σχετικά παλιά. Αλλά προς το παρόν δεν με χαλάει. Δεν σκέφτομαι να αλλάξω κάτι από το pc μου...

Η δική σου έχει κι απ' τις 2, (τέσσερις PCIe και δύο PCI),δεν έχεις πρόβλημα,διαλέγεις ότι θέλεις.
Απλώς θα πρέπει να αποφασίσεις αν την κάρτα θα την πάρεις αποκλειστικά για αυτόν τον υπολογιστή ή αν θέλεις να την μετακομίσεις σε καινούργιο σε κάποια χρόνια που μπορεί να αποφασίσεις αναβάθμιση.

Last edited:
Απάντηση: Re: M-Audio Audiophile 192, Γνώμες

Και από ότι βλέπω η μητρική μου έχει δύο pci και τρεις pcie οπότε είμαι καλυμμένος.

2+4,στο είπα και παραπάνω,μαζί γράφαμε:ernaehrung004:
Το θέμα όμως ξέρεις ποιο είναι τώρα που κοιτούσα την μητρική σου;
Πως ότι κάρτα και να πάρεις θα πρέπει να εγκατασταθεί ανάμεσα απ' τις κάρτες γραφικών.Και πάλι οριακά μιας κι αυτές που έχεις είναι ουσιαστικά dual slot (θηρία στην εποχή τους!)
Κι εκεί το περιβάλλον είναι άστα να πάνε από ακτινοβολίες...
Μήπως θα πρέπει να ξανασκεφτείς εξωτερική;
Θα βρεις πολύ αξιόλογες...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: M-Audio Audiophile 192, Γνώμες

Η δική σου έχει κι απ' τις 2, (τέσσερις PCIe και δύο PCI),δεν έχεις πρόβλημα,διαλέγεις ότι θέλεις.
Απλώς θα πρέπει να αποφασίσεις αν την κάρτα θα την πάρεις αποκλειστικά για αυτόν τον υπολογιστή ή αν θέλεις να την μετακομίσεις σε καινούργιο σε κάποια χρόνια που μπορεί να αποφασίσεις αναβάθμιση.

Πια άλλη κάρτα σε αυτά τα λεφτά θα μπορούσα να πάρω εναλλακτικά; Από ότι έχω ψάξει μέχρι τώρα δεν έχω βρει κάποια που να έχει όλα τα features της M-Audio...

Re: Απάντηση: Re: M-Audio Audiophile 192, Γνώμες

2+4,στο είπα και παραπάνω,μαζί γράφαμε:ernaehrung004:
Το θέμα όμως ξέρεις ποιο είναι τώρα που κοιτούσα την μητρική σου;
Πως ότι κάρτα και να πάρεις θα πρέπει να εγκατασταθεί ανάμεσα απ' τις κάρτες γραφικών.Και πάλι οριακά μιας κι αυτές που έχεις είναι ουσιαστικά dual slot (θηρία στην εποχή τους!)
Κι εκεί το περιβάλλον είναι άστα να πάνε από ακτινοβολίες...
Μήπως θα πρέπει να ξανασκεφτείς εξωτερική;
Θα βρεις πολύ αξιόλογες...
Σκεφτόμουν να αλλάξω τις κάρτες γραφικών με μία πιο σύγχρονη. Οι τιμές είναι πάρα πολύ προσιτές με maximum 50 ευρώ.

Από εξωτερικές τι θα πρότεινες;

Last edited:
Απάντηση: Re: M-Audio Audiophile 192, Γνώμες

Για αυτήν τι λες;

Αυτή είναι που είχα και που σου έγραψα στην αρχή.
ΠΑΡΑ πολύ καλή.
Το θέμα είναι κατά πόσον θα είναι ανθεκτική στην ακτινοβολία και στον θόρυβο ανάμεσα στα δυο θηρία...
Μόνο με δοκιμή...
Δεν έχεις καμιά παλιά καρτούλα της πλάκας,έτσι για να δοκιμάσεις;
Εγώ έχω κανα δυο audigy εδώ αλλά είμαι μακριά γαμώτο...

*Για εξωτερικές,ρίξε εδώ ματιές,μπορεί να βρεις τίποτα καλό.

Διάβασα τα χαρακτηριστικά της asus και έπαθα πλάκα. Μέχρι και precission clock για το jitter έχει, πυκνωτες nichikon, μόνωση για emi πολύ μεγαλύτερη απόκριση από την maudio όπως και καλύτερο δυναμικό εύρος. Τέλος έιναι και εμφανώς καλύτερη η ποιότητα κατασκευής.

Re: Απάντηση: Re: M-Audio Audiophile 192, Γνώμες

Αυτή είναι που είχα και που σου έγραψα στην αρχή.
ΠΑΡΑ πολύ καλή.
Το θέμα είναι κατά πόσον θα είναι ανθεκτική στην ακτινοβολία και στον θόρυβο ανάμεσα στα δυο θηρία...
Μόνο με δοκιμή...
Δεν έχεις καμιά παλιά καρτούλα της πλάκας,έτσι για να δοκιμάσεις;
Εγώ έχω κανα δυο audigy εδώ αλλά είμαι μακριά γαμώτο...

*Για εξωτερικές,ρίξε εδώ ματιές,μπορεί να βρεις τίποτα καλό.

Σωκράτη φωτιές μου ανάβεις.... Για την asus με κόβω και χαλαρά! Όσο για την ακτινοβολία πιστεύω πως η μόνωση της κάρτας θα βοηθήσει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: M-Audio Audiophile 192, Γνώμες

καινούργια asus st-stx με λίγα παραπάνω , αν την βρεις used παρτην δεν παθαίνουν τιποτα
ωστόσο μια κάρτα που μου έχει μείνει για το παίξιμο της ήταν η audigy 2 zs ,την πουλάνε used κάνα 25-30 ευρω ,άμα την βρεις χτύπα την θα σοκαριστείς !!!!

Σ'ευχαριστώ.ξεκινώ το ψάξιμο!:ernaehrung004: