M-Audio Audiophile 192, Γνώμες

Απάντηση: Re: M-Audio Audiophile 192, Γνώμες

Ναι,ξύσε μου κι άλλο την πληγή τώρα που την έδωσα...:flipout:
Πάνο μου πάντως σε εμένα δεν έβγαζε κιχ και μιλάμε πως ο υπολογιστής έτρωγε άγριο φόρτωμα και μπέρδεμα μιας κι είχα αυτή για μουσική και την κάρτα της μητρικής για τα παιχνίδια.
Οπότε με λίγη τύχη θα είναι έτσι και σε εσένα.

Re: Απάντηση: Re: M-Audio Audiophile 192, Γνώμες

Ναι,ξύσε μου κι άλλο την πληγή τώρα που την έδωσα...:flipout:
Πάνο μου πάντως σε εμένα δεν έβγαζε κιχ και μιλάμε πως ο υπολογιστής έτρωγε άγριο φόρτωμα και μπέρδεμα μιας κι είχα αυτή για μουσική και την κάρτα της μητρικής για τα παιχνίδια.
Οπότε με λίγη τύχη θα είναι έτσι και σε εσένα.

Είμαι 90% σίγουρος πως δεν θα έχω πρόβλημα με θορύβους.

Με την on board όμως έχω προβλήματα θορύβου από την αναλογική έξοδο... Από την ψηφιακή όμως δεν έχω θέμα.

Εγώ παίζω σπάνια παιχνίδια. Το desctop το χρησιμοποιώ περισσότερο για επεξεργασία φωτογραφίας και για μουσική.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: M-Audio Audiophile 192, Γνώμες

Είμαι 90% σίγουρος πως δεν θα έχω πρόβλημα με θορύβους.

Με την on board όμως έχω προβλήματα θορύβου από την αναλογική έξοδο... Από την ψηφιακή όμως δεν έχω θέμα.

Ο πιο συνήθης ύποπτος στον θόρυβο από την on board είναι το πίσω φουρφούρι του κουτιού που είναι κολλητά στις εξόδους.
Έχεις δοκιμάσει να το βγάλεις off ή να το βάλεις στην επάνω μεριά του κουτιού (αν έχει υποδοχή);

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: M-Audio Audiophile 192, Γνώμες

Ο πιο συνήθης ύποπτος στον θόρυβο από την on board είναι το πίσω φουρφούρι του κουτιού που είναι κολλητά στις εξόδους.
Έχεις δοκιμάσει να το βγάλεις off ή να το βάλεις στην επάνω μεριά του κουτιού (αν έχει υποδοχή);

Θα πειραματιστώ με το φουρφούρι αν και υποπτεύομαι το τροφοδοτικό...

Τέλος πάντων. Πια η διαφορά στις asus st και stx; Εκτός από το socket μοιάζουν ίδιες αλλά οι τιμές τους διαφέρουν κατά πολύ!

Ναι,στο socket είναι η διαφορά.Ίδιες κατά τα άλλα.
Το παράξενο όμως ξέρεις πιο είναι;
Πως όσο το έχω ψάξει τουλάχιστον,όλοι λένε πως καλύτερη είναι η απλή κι όχι η PCIe και μάλιστα με διαφορά!
Το γιατί,δεν το ξέρω.
Υποθέτω όμως πως έχει να κάνει με αυτό που σου είπα.
Πως δηλαδή δεν μπλέκει με τα βαριά υποσυστήματα.
Για την διαφορά τιμής δεν ξέρω.....κάπου κανά εικοσάρι δεν είναι ακριβότερη η STX;

Re: Απάντηση: M-Audio Audiophile 192, Γνώμες

Ναι,στο socket είναι η διαφορά.Ίδιες κατά τα άλλα.Το παράξενο όμως ξέρεις πιο είναι;Πως όσο το έχω ψάξει τουλάχιστον,όλοι λένε πως καλύτερη είναι η απλή κι όχι η PCIe και μάλιστα με διαφορά!Το γιατί,δεν το ξέρω.Υποθέτω όμως πως έχει να κάνει με αυτό που σου είπα.Πως δηλαδή δεν μπλέκει με τα βαριά υποσυστήματα.Για την διαφορά τιμής δεν ξέρω.....κάπου κανά εικοσάρι δεν είναι ακριβότερη η STX;

Κι εγώ το ίδιο διαβάζω παντού, πως η st είναι καλύτερη από την stx. Όσο για την τιμή στο amazon τις βρίσκω ως εξής:

Asus Xonar essence st
http://www.amazon.com/Xonar-Essence...453&sr=8-1&keywords=asus+xonar+essence+stAsus

Asus Xonar essence stx
http://www.amazon.com/PCI-Express-X...ref=lh_ni_t?ie=UTF8&psc=1&smid=A1L9D0A8YQ4I2J

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: M-Audio Audiophile 192, Γνώμες

Κι εγώ το ίδιο διαβάζω παντού, πως η st είναι καλύτερη από την stx. Όσο για την τιμή στο amazon τις βρίσκω ως εξής:

Asus Xonar essence st
http://www.amazon.com/Xonar-Essence...453&sr=8-1&keywords=asus+xonar+essence+stAsus

Asus Xonar essence stx
http://www.amazon.com/PCI-Express-X...ref=lh_ni_t?ie=UTF8&psc=1&smid=A1L9D0A8YQ4I2J

Ναι ε;!
Εδώ Ελλάδα πάντως,η stx είναι ακριβότερη από ότι είδα τώρα που κοιτούσα...
(Βέβαια εδώ βαράνε στο ψαχνό...)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: M-Audio Audiophile 192, Γνώμες

Ναι ε;!
Εδώ Ελλάδα πάντως,η stx είναι ακριβότερη από ότι είδα τώρα που κοιτούσα...
(Βέβαια εδώ βαράνε στο ψαχνό...)
´

'Ετσι είναι. Την βρήκα στο e-shop 192 ευρώ και στο amazon είναι 150 ευρώ και free shipping!

Βλέπω να υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για PCI ή PCIe.
Ορίστε μία καρτούλα της μεσαίας κατηγορίας.

Marian Trace Alpha

p_right_trace_alpha_big1.jpg

Στα 225-240 ευρώ

Η asus κάνει πολύ καλή δουλειά. Έχεις δει τα dac που έχει βγάλει Αντώνη;

πανο τα έχω δει , καλή κατασκευή , σούπερ χαρακτηριστικά ,δεν έτυχε να τα ακούσω
αλλά η τιμή του essence one μπαίνει στα χωράφια άλλων με 400+ ( cambridge ,arcam,musical fidelity κτλ )
ch

off topic βέβαια μιας και ζητάς κάρτα , αλλά αν κινηθείς για την asus essence st/stx προσπάθησε να ακούσεις τα audioquest dragonfly & m2tech hiface dac
η και το δικό μας mambo dac,όλα κοντά στο κόστος της asus

πανο τα έχω δει , καλή κατασκευή , σούπερ χαρακτηριστικά ,δεν έτυχε να τα ακούσω
αλλά η τιμή του essence one μπαίνει στα χωράφια άλλων με 400+ ( cambridge ,arcam,musical fidelity κτλ )
ch

off topic βέβαια μιας και ζητάς κάρτα , αλλά αν κινηθείς για την asus essence st/stx προσπάθησε να ακούσεις τα audioquest dragonfly & m2tech hiface dac
η και το δικό μας mambo dac,όλα κοντά στο κόστος της asus

Δεν 'πιστεύω' σε αυτές τις λύσεις... Οι κάρτα έχει σαφώς πολύ καλύτερη κατασκευή με πολλές τοπικές σταθεροποιήσεις, op - amps καλύτερα chipset με τα μισά λεφτά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: M-Audio Audiophile 192, Γνώμες

Δεν 'πιστεύω' σε αυτές τις λύσεις... Οι κάρτα έχει σαφώς πολύ καλύτερη κατασκευή με πολλές τοπικές σταθεροποιήσεις, op - amps καλύτερα chipset με τα μισά λεφτά.

Γι'αυτό και εγώ το γυρνώ στην κάρτα.

Τελικά μετά από πολύ διάβασμα και έρευνα στο διαδίκτυο κατέληξα στην κάρτα της Asus xonar essence st. Φαίνεται εξαιρετική σαν υλοποίηση με πλήθος καλών υλικών όπως επίσης και πολύ χαμηλή τιμή (μετά από αρκετό ψάξιμο).

Τελικά έπρεπε να βάλω άλλον τίτλο στο νήμα....

Λοιπόν!

Να βάλω και λίγες φωτογραφίες από το net σχετικά με την Asus Xonar Essence ST

Φαίνεται πάρα πολύ καλή σαν υλοποίηση και προσεγμένη για τα λεφτά της. Μένει μόνο να την ακούσω. Οι αναφορές στο internet είναι πολύ καλές και τα πρόσφατα updates έχουν λύσει κάποια προβλήματα του αρχικού προγράμματος οδήγησεις.

Σωκράτη (sokmav) τελικά με γύρισες στην Asus... Πάλι καλά γιατί ετοιμαζόμουν για την M-audio με πολύ φόρα.

Η Asus τελικά είναι πολύ πιο καλοκατασκευασμένη με πιο audio χαρακτήρα και κατασκευή αφού έχει τους special πυκνωτές την θωράκιση κ.λ.π. Στο μόνο που υστερεί είναι η συνδεσιμότητα σε σύγκριση με την m-audio αλλά και πάλι με αυτές τις εξόδους που έχει μια χαρά είναι.