m-audio bx5 d2. Με ποιά ενισχυτικά;

MUSIC1981

New member
19 November 2012
5
γειά σας! εχω αγορασει τα ηχεια m-audio bx5 d2 και θα ηθελα να αγορασω εναν φτηνο ενισχυτη για οικιακη χρηση. Ουσιαστικα θελω αν αυξησω την ενταση τους , ειναι 70watt ωστε να μπορουν να με καλυψουν σε καποιο παρτακι χωρις να δωσω πολλα χρηματα. Επειδη δεν ειμαι σχετικη με τους ενισχυτες θελω την βοηθεια σας σε δυο πεδία. Ποσο πολυ μπορω να αυξησω την αποδοση των ηχειων μου με εναν ενισχυτη, στο 50% απο τα watt που ηδη εχει ή και παραπανω ωστε να διπλασιαστει? εχετε να μου προτεινετε καποια φτηνη λυση για την χρηση που τα θελω? Σας ευχαριστω εκ των προτέρων...

Σε ευχαριστώ Miquel! επειδη δεν ειμαι πολυ σχετικη, μπορεις να με βοηθησεις να καταλαβω πως θα με βοηθήσει η κάρτα και πόσο θα ενισχυσει την ενταση? εκανα ενα παρτυ πριν λιγες μερες και μαζευτηκαν 50-60 ατομα και τα ηχεια με καλυπταν οριακά δηλαδη ακουγόταν μουσικη στον χωρο αλλα δεν μπορουσες να υπερκαλυψεις ολες τις φωνες. Το pc που εχω ειναι sony vaio svt 1311m13s.

Αυτό που θες δε γίνεται. Το ηχείο είναι φτιαγμένο και έτοιμο να παίξει όσο δυνατά παίζει. Αν σκοπεύεις να κάνεις κάποιο άλλο πάρτυ και θέλεις δυνατή μουσική θα πρέπει να ζητήσεις από κάποιο γνωστό ή φίλο να φέρει κατι δυνατότερο. Να ξέρεις επίσης πως σε συνθήκες πάρτυ πολλά μηχανήματα έχουν καεί οπότε πάντα προσεκτικά. Με το dac που σου προτάθηκε παραπάνω θα μπορέσεις να βελτιώσεις την ποιότητα παραγωγής και όχι τόσο τις εντάσεις. Ίσως αν ο υπολογιστής σου έχει χαμηλή ένταση στην έξοδο του να πετύχεις κάποια αύξηση στην ένταση αλλά τα ηχεία θα είναι πάντα αυτά που είναι και δεν πρόκειται να φτάσουν για χώρο που χωράει 70 άτομα και τα άτομα αυτά να υπάρχουν κιόλας στο χώρο και να μιλάνε :(

να κανω άλλη μια ερωτηση, αφου απο οτι βλεπω δεν εχω ελπιδα να αυσω την ενταση, μπορω στον υπολογιστη ηχεια που εχω να συνδεσω αλλο ενα (τριτο ηχειο) και ετσι να αυξησω την ενταση? πρεπει να ειναι ιδιας αποδοσης για να εχω αποτελεσμα??

πατέντες ε?χμμ για να δούμε..

απ' ό,τι βλέπω τα ηχεία συνδέονται όχι με γυμνό καλώδιο αλλά με jack (TRS) το οποίο δυσκολεύει την όλη ιδέα..
εκτός αν έκοβες το καλώδιο του m-audio και συνέδεες με ένα άλλο καλώδιο..βλακείες λέω, δεν γίνεται αυτό.χάσιμο χρόνου.

τί θα έκανα εγώ:
θα έπαιρνα ένα splitterάκι να, σαν αυτό ή αυτό και θα αγόραζα (δυστυχώς κάπως έτσι πάει) ένα άλλο ζευγάρι ηχεία. φτηνά γραφείου μη φανταστείς, με ενσωματωμένο ενισχυτή για να τα ενώσω και να παίζουν μαζί.
τώρα, όλα αυτά για το πάρτυ έτσι, μην με ρωτήσεις για ποιότητα ήχου, θα έχεις ένα αχταρμά από συχνότητες αλλά όπως και να 'χει, στα πάρτυ δεν ακούει κανείς την ποιότητα της μουσικής αλλά την ποσότητα.
λοιπόν το νέο ζευγάρι που θα πάρεις, μπορείς να το έχεις πρόχειρα στο υπνοδωμάτιο ή στο γραφείο (ας πούμε) και όποτε θέλεις το συνδέεις με το άλλο.
αυτό που θα έπαιρνα εγώ (τα έχω βασικά) είναι κάτι πανέμορφα και πανέντιμα Genius.
τα έχει το eshop σε προσφορά και τα έχω προτείνει σε 3 φίλους και είναι όλοι πολύ ευχαριστημένοι.

δεν είπες τι είδους ηχείο είναι αυτό όμως. παθητικό (χωρίς ενισχυτή "μέσα του") φαντάζομαι, γι' αυτό στα προτείνω αυτά..

MUSIC1981 καλωσόρισες στην παρέα μας! :smile:
Κατ' αρχήν τα ήχεία σου είναι ενεργά, έχουν ενσωματωμένους τους ενισχυτές τους και δεν χρειάζονται εξωτερικό ενισχυτή.

Πως τα έχεις συνδεδεμένα αυτή τη στιγμή; Είναι σημαντικό για να μπορούμε να σου προτείνουμε σωστά.

Αυτό που θέλεις, να βάλεις τρία ή περισσότερα ηχεία για μεγαλύτερη ένταση ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!
Δεν νομίζω όμως να σε απογοητεύσουν και σε πάρτυ, εκτός αν πρόκειται για πολύ μεγάλο χώρο...

.......................
δεν είπες τι είδους ηχείο είναι αυτό όμως. παθητικό (χωρίς ενισχυτή "μέσα του") φαντάζομαι, γι' αυτό στα προτείνω αυτά..
Είναι ενεργά, οπότε δεν ισχύουν αυτά που προτείνεις. Μην μπερδεύουμε μήλα με πορτοκάλια παρακαλώ! :cool:

Λύσεις υπάρχουν αλλά χρειάζεται σκέψη και φοβάμαι πως έχουν και κάποιο κόστος...

Απάντηση: Re: m-audio bx5 d2. Με ποιά ενισχυτικά;

Είναι ενεργά, οπότε δεν ισχύουν αυτά που προτείνεις. Μην μπερδεύουμε μήλα με πορτοκάλια παρακαλώ! :cool:

Λύσεις υπάρχουν αλλά χρειάζεται σκέψη και φοβάμαι πως έχουν και κάποιο κόστος...

+1

δεν μίλαγα για τα m-audio. προφανώς τα m-audio είναι ενεργά.
απ' ότι κατάλαβα η MUSIC1981 θέλει να συνδέσει ένα ΑΛΛΟ, τρίτο ηχείο για να δυναμώσει ο ήχος.

μπορω στον υπολογιστη ηχεια που εχω να συνδεσω αλλο ενα (τριτο ηχειο) και ετσι να αυξησω την ενταση?

η λύση μου ήταν το splitter-άκι να το βάλει στην έξοδο του pc (φαντάζομαι αυτή είναι η πηγή) και εκτός από τα m-audio να παίζουν και τα άλλα ηχεία.

Από ότι κατάλαβα η μόνη λύση είναι να αλλάξω ηχεία......σας ευχαριστω πάντως!!! Με βοηθήσατε μια και ειναι παντελώς ασχετη!!

Επανέρχομαι στην προηγούμενη ερώτηση: Τώρα, όπως είναι ακούς μουσική; Πως τα έχεις συνδέσει;
Δε χρειάζεται να κάνεις βιαστικές κινήσεις... :smile:

Κατ'αρχην τα ηχεια που εχεις ειναι active nearfield studio monitors, εχω τα ιδια στο studio μου, κ προφανως δεν κανουν για τη δουλεια που τα θες εκτος κ αν φτιαχνεις μουσικη κλπ. Μα καλα σε τι χωρο κανεις αυτα τα παρτυ? Ουτε στο μπαρακι που δουλευα δε χωρουσαν 60 ατομα! Τελοσπαντων μην περιμενεις με 5' κωνο να παρεις περισσοτερα. Με ενα splitter, οπως σου προτεινε κ okakosolikos, μπορεις να συνδεσεις ενα 2ο σετ η ενα stereo hi-fi system ας πουμε. Εγω απο τη μερια μου σου προτεινω να ψαξεις για 12' παθητικα full-range κ εναν μικρο 2-καναλο τελικο ενισχυτη. Το κοστος, στην καλυτερη περιπτωση, θα ξεπερασει ελαφρα το κοστος αυτων που ηδη εχεις. Απο οτι καταλαβα δε σε νοιαζει τοσο η ποιοτητα οσο η ενταση οποτε προσεξε προς τα που θα κινηθεις! Εχε στο νου σου οτι μπορεις ακομα κ να νοικιασεις ενα σετακι για τα παρτυ σου.