M.L PURITY

Απάντηση: Re: M.L PURITY

ειχα τα πουριτι με τον ιδιο προενισχυτη dared mc-7p.
μαλλον ψαλιδισμος ειναι αυτο που ακους η προβλημα στον προ. ποιες λαμπες εχεις? τις μαμα?
ποτε δεν τολμησα να ανεβω παραπανω απο το 9 (σαν ρολοι να δειχνει 9 δηλαδη) γιατι το κερδος απο το ενεργο σταδιο του προ ειναι πολυ μεγαλο.
τα πισω απορροφητικα καλως τα εχεις εαν η αποσταση απο τον τοιχo ειναι κατω απο 1.5 μετρο, κακως αν ειναι παραπανω (μεγαλη συζητηση, τα λεμε και αναλυτικοτερα εαν θες.)
ειναι χαρακτηριστικο οτι σου κανουν το ιδιο και με το ποτενσιομετρο του av στο τερμα, αρα μαλλον εναι ψαλιδισμος.

Φιλε vetnik σ ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου .Ναι εχω τις λαμπες της μαμας αλλα σκοπευω συντομα να τις αλλαξω.Η αποσταση απο τους πισω ειναι μικροτερη απο 1.50 ειχα πολλες ανακλασεις και για αυτο εβαλα τα απορροφητικα πισω στο τοιχο καθως και πισω απο την θεση ακροασης παντως δοκιμαζοντας να τα απομακρυνω και αλλο απο το ενα μετρο ακουσα μια διαφορα.Παντως η ενταση ειναι υψηλη οταν παιζω και οι ψαλιδισμοι προερχονται κυριως απο τις πολλες ψηλες συχνοτητες ( οποιος εχει ακουσει το cd του TIGER OKOSHI ecoes of a note)

τοσο τα πουριτυ οσο και ο dared εχουν ενα ρολοφ στα ψηλα, μου κανει εντυπωση αυτο που γραφεις για τις ψηλες.
Αθηνα εισαι? ελα να σου δωσω 2 λαμπες να ακουσεις με αυτες, και ισως και εναν παθητικο να μου πεις τι γινεται μπας και βγαλουμε ακρη.
Νικος

επισης, τραβα τα ηχεια 1.80 απο τον εμπρος τοιχο, για λιγα λεπτα μεχρι να το καταλαβει η γυναικα και να αρχισει να φωναζει.
γραψε εντυπωσεις.

επισης, τραβα τα ηχεια 1.80 απο τον εμπρος τοιχο, για λιγα λεπτα μεχρι να το καταλαβει η γυναικα και να αρχισει να φωναζει.
γραψε εντυπωσεις.

Δεν ειναι μονο η γυναικα ειναι και τα δυο μικρα που εχω ...:flipout:
Οταν λεμε υψηλες ειναι πολυ υψηλες -μαστιγωματα.
Οταν θα βρω λιγο χρονο λογωο μεγαλου φορτου εργασιας θα σου στειλω p.m ( μενω ιλισια)
Σ ευχαριστω πολυ παντως.

Σχετικά με τα αποροφητικά υλικά πίσω από τα ηλεκτροστατικά ηχεία ή και πάνελ θα ήθελα να προσθέσω [χωρίς να γνωρίζω τί προτείνει η συγκεκριμένη εταρεία] ότι επιβάλλονται. Είναι μέγα λάθος το να πιστεύουμε ότι τα ηχεία επειδή χρησιμοποιούν τον πίσω τοίχο ότι αυτός θα πρέπει να είναι εντελώς γυμνός ή πολύ ανακλαστικός. Το ιδανικό είναι, μέρος του αντανακλώμενου ήχου να περιορίζεται ούτως ώστε να *προστατεύεται* η μεβράνη από τις περιττές δονήσεις που θα προκαλέσει το αντανακλώμενο ηχητικό κύμα. Αυτό σημαίνει επιπλέον κίνηση της μεβράνης πέραν της επιθυμητής και στην ουσία *παραμόρφωση* τρόπον τινά του ήχου.
Αυτά από τη δική μου εμπειρία με τα Sound Lab τα οποία και εισάγω. Η εταιρεία προτείνει και κατασκευάζει 2 στήλες οι οποίες τοποθετούνται πίσω από κάθε ηχείο και μάλιστα ο κάτοχος μπορεί να πειραματιστεί με την απόσταση, πόσο κοντά ή μακρυά από το ηχείο.
Θα πρότεινα ο φίλος να συμβουλευτεί τον αντιπροσωπο. Λ.Σ.

Ωραιος.....
Αν βλεπω καλα τα ηχεια εφαπτονται στον καναπε ???? δεν εχεις μπουμαρισμα λογω της οπης πισω ???

Τα Purity είναι ενεργά φίλε nbullamatsis. Όταν μίλησε για τον AV o φίλος μας, προφανώς εννοούσε ότι τον δούλευε μόνο ως προ.

Προσωπικά τείνω να πιστέψω ότι απλά υπεροδηγούνται τα ηχεία από τον φίλο μας, κάτι που το καταλαβαίνω ότι μπορεί να συμβεί, καθότι ο ήχος τους είναι μαλακός και ευχάριστος και προκαλούν να τα "τσιτώσεις".

Zητώ ταπεινα συγνώμη...εχω μεινει πίσω στα Logan

τοσο τα πουριτυ οσο και ο dared εχουν ενα ρολοφ στα ψηλα, μου κανει εντυπωση αυτο που γραφεις για τις ψηλες.
Αθηνα εισαι? ελα να σου δωσω 2 λαμπες να ακουσεις με αυτες, και ισως και εναν παθητικο να μου πεις τι γινεται μπας και βγαλουμε ακρη.
Νικος

+1

Για το θέμα των ηχομονωτικών, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι τα ηχεία πάνελ χρειάζονται πίσω επιφάνεια στην οποία το ηχητικό σήμα να παθαίνει διάθλαση και όχι απορρόφηση (κατά την διάθλαση το ηχητικό κύμα εκτρέπεται -και δεν επιστρέφει προς τα ηχεία δημιουργώντας τα φαινόμενα στα οποία αναφέρθηκε ο Λουκάς . Ένας απλός τρόπος για να το επιτύχουμε, είναι να τοποθετήσουμε cdθήκες στον πίσω τοίχο- πίσω από τις μεμβράνες.

Last edited:
+1

Για το θέμα των ηχομονωτικών, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι τα ηχεία πάνελ χρειάζονται πίσω επιφάνεια στην οποία το ηχητικό σήμα να παθαίνει διάθλαση και όχι ανακλαση (κατά την διάθλαση το ηχητικό κύμα απορροφάται -και δεν επιστρέφει προς τα ηχεία δημιουργώντας τα φαινόμενα στα οποία αναφέρθηκε ο Λουκάς . Ένας απλός τρόπος για να το επιτύχουμε, είναι να τοποθετήσουμε cdθήκες στον πίσω τοίχο- πίσω από τις μεμβράνες.

Ευτυχως για μενα τα παραπάνω δεν αλλάζουν με τα νέα μοντελα
Σιγουρα εσεις που ζητε με ηλεκτροστατικά και μανγητοστατικά γνωρίζετε περισσότερα αλλά
εχω την αισθηση οτι αν στηθούν σωστά δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρεψει ανακλώμενο σημα εκτος της περίπτωσης του κύριου Λουκά που η μεμβρανες ειναι κυκλικές και τα εχεις τοποθετημένα χωρις κλίση.

Υ.Γ. Φιλε αν εισαι Αθήνα ελα να σου δωσω ενα παθητικό

Στην περίπτωση που αναφέρθηκα τα SALLIE (Sonic Attenuator for Lower Level Effects) συνιστάται για κάθε δίπολο ηχείο. Επιρεάζει το πισω ακουστικό κύμα το οποίο θα είχε επίδραση στο ακουστικό αποτέλεσμα, την καθαρότητα του ήχου. Φυσικά η απόσταση τοποθέτησης αυξάνει ή ελαττώνει την επέμβασή του στο αποτέλεσμα. Επίσης παράλληλα επεμβαίνει και στην ακουστική του χώρου, και κρυμένα πίσω από τα ηχεία αποφεύγουμε επεμβάσεις που θα 'επιβάρυναν' την αισθητική του χώρου. Το κακό με αυτά είναι ότι δεν συμφέρει η εισαγωγή τους λόγω μικρού βάρους και μεγάλου ογκου που επιβαρύνουν πάρα πολύ τα μεταφορικά. Καλό θα ήταν να έχει κανείς υπόψιν του κάτι τέτοιο. Για μια ιδέα περί τίνος πρόκειται δείτε το:
www.soundlab-speakers.com κλικ στο accessories για να δείτε και την κατασκευή. Λ.Σ.

Last edited:
σωστα τα λετε ολοι προσεχτε, ομως τις διαφορες και δωστε βαση στην λεπτομερεια...
παμε...
τα μαρτιν λογκαν δεν ειναι διπολα!
ειναι υβριδικα!
αρα αυτα που ξερουμε για τα κλασικα διπολα πρεπει να τροποποιηθουν λιγακι.
εστω σε ιδανικο χωρο με υψος 3 μετρα η αποσταση τοποθετηςσης απο τον τοιχο ειναι 1.8μ με βαση τις οδηγιες της εταιριας.
εαν ο τοιχος αυτος ειναι ενας απλος τοιχος (οχι κανα τζαμι/γυμνη πετρα κλπ) δεν βαζουμε τιποτα για αποροφφηση διαχυση.
το πισω κυμα το χρειαζομαστε αυτουσιο γιατι λογω της αποστασης θα κανει 10ms να ερθει στα αυτια μας (1ποδι σε 1ms, 5ποδια να παει 5 να ερθει)...
τα 10 μσ ειναι ο απαραιτητος χρονος ωστε ο εγκεφαλος να χρησιμοποιησει την εξτρα πληροφορια και να συνθεσει στερεοφωνικη εικονα με μεγαλο βαθος.
την θελουμε και δεν την πειραζουμε.
η διαχυση θα βοηθησει σε χωρο μικροτερο απο τον ιδανικο οπως σωστα λεει ο κ λουκας και ο αναλαιζ ιτ. το διαχεομαινο! πισω κυμα θα καθυστερησει να ερθει στα αυτια, ωστα να δωσει παλι στον εγκεφαλο χρονο για να καταλαβει οτι ειναι "αλλο" απο το αμεσο πρωτο κυμα.
τελος, σε πολυ μικρο χωρο, εχει βρεθει οτι η αποροφηση πισω απο τα διπολα ειναι τελικα καλυτερη απο οτι η διαχυση.
τελος τελος να πω οτι τα μπασσα "θεραπευονται" οπως και στα συμβατικα ηχεια, καθως η υβριδικη μορφη των πουριτυ/μλ δεν προκαλει τις ακυρωσεις των φουλ ρειντζ πανελ.
ολα αυτα δεν ειναι μονο θεωρια, εχουν ελεχθει και επαληθευτει απο εμενα στην πραξη.

Re: Απάντηση: Re: M.L PURITY

Ωραιος.....
Αν βλεπω καλα τα ηχεια εφαπτονται στον καναπε ???? δεν εχεις μπουμαρισμα λογω της οπης πισω ???

αυτο ηταν μια δοκιμη της στερεοφωνικης εικονας.
στο σημειο αυτο με τα μαξιλαρια στον τοιχο το αποτελεσμα ηταν εκπληκτικο.
τα μπασα βεβαια δεν υπηρχαν...

και η soundlab μεσες ακρες τα ιδια λεει...

SALLIE eliminates back wave interference problems by absorbing the exact degree of backwave energy necessary to eliminate audible room effects and restore pristine reproduction. It has been found that a critical amount of backwave energy enhances the presence of the sound without causing negative effects. The amount of backwave energy released into the room is determined by the distance between the back of the speaker and SALLIE. For a given room this distance is easily determined empirically. Furthermore, SALLIE can save the high expense of acoustically treating the back wall that might compromise room decor. Sallie is hidden by the speaker and does not interfere with room aesthetics. Every dipole speaker and sound room can use SALLIE.

Ευτυχως για μενα τα παραπάνω δεν αλλάζουν με τα νέα μοντελα
Σιγουρα εσεις που ζητε με ηλεκτροστατικά και μανγητοστατικά γνωρίζετε περισσότερα αλλά
εχω την αισθηση οτι αν στηθούν σωστά δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρεψει ανακλώμενο σημα εκτος της περίπτωσης του κύριου Λουκά που η μεμβρανες ειναι κυκλικές και τα εχεις τοποθετημένα χωρις κλίση.

Υ.Γ. Φιλε αν εισαι Αθήνα ελα να σου δωσω ενα παθητικό

Σ ευχαριστω πολυ για την ανταποκριση προς το παρον μαλλον τεινω μετην αποψη του vetnik....και μπορει να καλεσω καποιον απο την adamco ( εαν γινεται στον χωρο μου) να μου φυγει και η τελευταια υποψια .
Σας ευχαριστω ολους

Δοκιμασε να οδηγησεις τα purity απευθειας απο τον av ,σαν να προκειται για παθητικο ηχειο.Εαν δεν το κανει ,(πιθανων),τοτε αιτια ειναι ο προ.....Κατι αλλο,απο μπασο πως τα πας?????Ρωταω γιατι υπαρχει περιπτωση στον χωρο σου να εχεις βαλει σε σημειο που οι ρυθμοι του δωματιου ακυρωνουν το μπασο,ετσι εσυ οδηγεις μεχρι τερμα την φωνη.Δεν πρεπει σε κανενα <<σχεδον>> cd να πηγαινεις το volume τερμα.Eαν βαλεις το διακοπτακι πισω για τα μπασα στο +3db ,ακους διαφορα???Καλη συνεχεια,δεν νομιζω να εχουν κατι τα ηχεια σου....

Δοκιμασε να οδηγησεις τα purity απευθειας απο τον av ,σαν να προκειται για παθητικο ηχειο.Εαν δεν το κανει ,(πιθανων),τοτε αιτια ειναι ο προ.....Κατι αλλο,απο μπασο πως τα πας?????Ρωταω γιατι υπαρχει περιπτωση στον χωρο σου να εχεις βαλει σε σημειο που οι ρυθμοι του δωματιου ακυρωνουν το μπασο,ετσι εσυ οδηγεις μεχρι τερμα την φωνη.Δεν πρεπει σε κανενα <<σχεδον>> cd να πηγαινεις το volume τερμα.Eαν βαλεις το διακοπτακι πισω για τα μπασα στο +3db ,ακους διαφορα???Καλη συνεχεια,δεν νομιζω να εχουν κατι τα ηχεια σου....

Ειχα προσπαθησει παλιοτερα να τα οδηγησω με rotel 1075 αλλα απο ποιοτητα ηχου ηταν πολυ κατω του μετριου.θα προσπαθησω παντως ξανα.
Απο μπασο να φαν και κοτες αφου πολλες φορες τα εχω στη θεση -3 db γιατι εχω συντονισμους.
Εχω το τελευταιο cd της sade οπου εκει το χαμηλο ειναι πολυ κορεσμενο σε υψηλες εντασεις.Οπως ειπα επειδη τα οδηγω σε h.c με εναν pioneer lx 70 σαν pro τους ψαλιδισμους τους ακουω σχεδον στο τερμα του και μονο σε δικαναλη χρηση ( cd audio ) και ποτε σε 5.1 ( ταινιες )οποτε η ενταση ειναι σχεδον η δια με τον dared στην θεση που προανεφερα
Σ ευχαριστω παντως

Καλημερα

Tελικα αλλαξα τις λαμπες του pro σε πρωτη φαση και ειδα οτι το αρχικο προβλημα μειωθηκε αρκετα ( electro harmonix 81 & 83 gold ) τα ηχεια παιζουν σε ακομα μεγαλυτερες σταθμες απ οτι πριν.

Κι εγώ τα κατέβασα στο σαλόνι τα Purity και τα παίζω μέσω Zone2 του Z7 για ράδιο και cd.

Όταν τα δυναμώνω, σκέφτομαι πόσο δυνατά πια τα παίζεις εσύ ώστε να τα ακούς να κλιπάρουν. Σε ανοιχτή σαλοτραπεζαρία σχήματος Γ και τον γεμίζουν τον χώρο. Τον διακόπτη από πίσω για τις χαμηλές τον έχω μάλιστα στο -3db.

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1173958&postcount=48
HTML: